Dodaj do ulubionych

Która emama ma ...

06.10.13, 15:42
Oryginalny płaszcz Burberry ?

Naszło mnie po dzisiejszym prasowaniu , mam "szmatę" z Bershka kupiłam z 3 lata temu i jedynie przy pierwszym założeniu wygląda to względnie.Gniecie się i nie ma wyglądu(a może i ja zbyt przewrażliwiona)smile Wczoraj na zakupach widziałam babkę w oryginalnym płaszczyku i aż się zapatrzyłam nawet z tyłu na tyłku nie miało to ani jednego zgięcia ,zmarszczki.Idealny materiał , piękne szycie. Wiaterek powiał i piękną kratka ujrzałam smile Zazdrość mnie ogarnęła,chcę taki mieć , ale cena powala 1300e mniej więcej .Dałybyście tyle za płaszczyk?
No i pytanie drugie istnieje jakiś sposób , żeby ta moja podróbka się nie gniotła?
https://assets.burberry.com/is/image/Burberryltd/97a744619bd2f97aee8bf7dd9df28bfc336ba2d3?$prod_main$
Obserwuj wątek
    • gonabe Re: Która emama ma ... 06.10.13, 15:49
      Ja mam orginał smile Mam już 8 lat smile pralnia chemiczna dwa razy do roku i tyle... Co prawda płaszczy mam około 10 więc nie eksploatuję go tak dzień w dzień ale dziś wciąż wygląda jak nowy.
    • mayaalex Re: Która emama ma ... 06.10.13, 15:50
      Nie mam, bo 1300 euro tez mnie zniecheca (a zwlaszcza meza wink ale planuje na jakas "moja" okazje sobie kupic - w outlecie. Bedzie przynajmniej o polowe taniej, pewnie nawet wiecej. Nie wiem, jak outlety w Pl wygladaja, jesli chodzi o dostepne marki, ale burberry jest na pewno w Niemczech, Belgii i Holandii. Jakis czas temu zastanawialam sie tam nas klasyczna pikowana kurteczka na jesien z tej firmy za 100 euro. Nie kupilam i do dzis zaluje smile Trencze sa na tyle ponadczasowe, ze roznica jednego czy dwoch sezonow wielkiej roznicy mi nie zrobi. No i ja, jak na te czesc Europy przynajmniej, jestem raczej mala, nosze 34-36 wiec zawsze cos w outlecie wyszukam.
      • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:01
        O taki bym wybrała jakby co smile Cena oczywiście 1495e szok!

Też bym chciała wiedzieć , czy można to cudo dostać gdzieś taniej?

https://assets.burberry.com/is/image/Burberryltd/f10a3780c9d6f48cfdde53075bed16764722fd7c?$prod_main$
        • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:12
          Widziałam na ebayu Burberry w przecenie za 450 funtów, zastanawiałam się nad kupnem, ostatecznie stwierdziłam, że żal mi wydać tyle kasy, teraz żałuję, bo miałabym porządny płaszcz na kilka dobrych lat, zamiast kupować co roku badziewne.
          • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:17
            Musze tam zerknąć może nie teraz ale do następnej jesieni koniecznie będę obserwować .

Ale nowy ten płaszczy ,co?
            • wyznawczyni_wielkiego_czerwia Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:22
              Nowy był, nieużywany, z metką. Stwierdziłam, że żal mi pieniędzy, a gdy zmieniłam zdanie, to już za późno było, bo ktoś kupił. Przeważnie są licytacje, ale czasem trafiają się Kup Teraz.
        • mayaalex Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:26
          Kolor swietny. Ech, na szczescie w tym sezonie moge zapomniec o prochowcu bo mam w planach zaokraglic sie w okolicach talii, ale za rok... Poszalejemy smile
          • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:37
            Do ciążowego brzuszka pasuje , wystarczy w rozpiętym chodzić smile
            • mayaalex Re: Która emama ma ... 06.10.13, 17:37
              smile
    • ladnyusmiech Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:05
      Jakby mnie było stać miałabym w szafie. I wiele innych ubrań takiej jakości.
      Mam jeden dość drogi płaszczyk już kilka lat. Rzadko w nim chodzę, ale jak go zakładam każdy pyta gdzie kupiłam i podziwia. Ale najważniejsze, że ja w każdym odbiciu też podziwiam tongue_out
      • bi_scotti Re: Która emama ma ... 06.10.13, 16:58
        Poniewaz nie jestem Chinese-Canadian, Russian-Canadian ani "staro-pieniezna" Anglo-emerytka, plaszczy (ani innych ubran) w Burberry nie kupuje ale od lat fascynuje mnie balwochwalcza milosc do tej firmy jaka widac wlasnie u kobiet z okreslonych nacji - so cool big_grin
        • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 17:22
          E tam , nie przesadzaj!
          Też nie przepadam za tą firmą , przesadzają grubo z tą kratką w ostatnich kolekcjach , jednak płaszcz od nich to inna sprawa -KLASYK.
          Mam 3 bluzki burberry , z całkiem dobrze ukrytą kratką , jakością i szyciem wymiatają , to się po prostu inaczej nosi. Nic innego całego w kratę bym nie kupiła nawet za grosze.
          • bi_scotti Re: Która emama ma ... 06.10.13, 18:06
            kkalipso napisała:

> płaszcz od nich to inna sprawa -KLASYK.

smile Rozumiem. Naprawde rozumiem ale dokladnie dlatego, ze rozumiem, odrzucam z zalozenia - ja nie z tych, ktore naszaja (doceniaja wink ) "klasyki" tongue_out Jedyny wyjatek jaki bylabym sklonna zrobic to gdyby mnie kiedys bylo stac na kupno i utrzymanie w dobrej formie "jezdzickiej" Jeep classic z okresu II wojny swiatowej ale to insza, inszosc, eh wink
            • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 18:25
              Taki zbieraj może się uda .
              Ile ty masz lat?Tak z ciekawości pytam?

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/6/6d/Willys_MB_%28Bild_1_2008-06-14%29%2C_Baujahr_1944_c.JPG/240px-Willys_MB_%28Bild_1_2008-06-14%29%2C_Baujahr_1944_c.JPG
              • bi_scotti Re: Która emama ma ... 06.10.13, 18:53
                Moja corka w przyszlym roku bedzie miala 30, ja nie mam jeszcze 60, niech tak zostanie niedopowiedziane wink
                • morgen_stern Re: Która emama ma ... 17.10.13, 16:08
                  Nie chciałabyś mnie zaadoptować? Miałabym rodzinę w Kanadzie... <marzy>
                  • aneta-skarpeta Re: Która emama ma ... 17.10.13, 16:40
                    nie rodzinę- matkę!wink
    • heca7 Re: Która emama ma ... 06.10.13, 17:37
      Na kimś mi się podobają wink Ale sama nie kupię nigdy. Ja jestem z tych marznących i potrzebuję czegoś ciepłego. Jak jest czas na płaszczyk to dla mnie już jest czas na pikówkę big_grin Ja nawet na nartach jeżdżę w puchówce.
      Na gniecenie nic nie pomoże. Po prostu wykorzystany został materiał gorszej jakości.
      • myelegans Re: Która emama ma ... 06.10.13, 18:26
        NIe kupuje, nie nosze, bo nie lubie kupowania "na wiele lat" i tak "zeby sie nie zdarlo" i nie lubie TYCH logo, bo jak bi_ nie jestem ani Chika z HOng Kongu, ani Rosjanka, ani bogata WASP. Taki plaszcz zobowiazywalby do takich samych butow, torebki, samochodu i wszystkiego pod. Za duzo zachodu...
        Ubrania szybko mi sie nudza, i tutaj czulabym sie zobowiazana do noszenia latami. bleeee.
        Kupujac taniej moge bez specjalnych wyrzutow sumienia poslac dalej w obieg po 1-2 sezonach. Wole kupic 20 rzeczy sredniej jakosci za te cene, niz 1.
        • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 18:43
          myelegans napisała:

> NIe kupuje, nie nosze, bo nie lubie kupowania "na wiele lat" i tak "zeby sie ni
          > e zdarlo" i nie lubie TYCH logo, bo jak bi_ nie jestem ani Chika z HOng Kongu,
          > ani Rosjanka, ani bogata WASP.

Nie wiem aż tak światowa nie jestem żeby wiedzieć co noszą Chinki , co Rosjanki -wiem , że lubują się w tych płaszczach kobiety eleganckie i z klasą .

Taki plaszcz zobowiazywalby do takich samych but
          > ow, torebki, samochodu i wszystkiego pod. Za duzo zachodu...

Resztę można swobodnie dobrać dużo taniejsmile

> Ubrania szybko mi sie nudza, i tutaj czulabym sie zobowiazana do noszenia latam
          > i. bleeee

Z wiekiem każda kobieta wybiera jakość nie ilość , nie trzeba go nosić co dziennie , wystarczy na okazję czy ważne spotkanie - efekt murowany.
          Tak dla przykładu mam jeden płaszcz skórzany już z 20 lat , krój taki sam jak trencz(no prawie) i zawsze w zimie się przydaje do sukienki czy na większe wyjścia , czyli warto byłosmile

A tu ciekawy link odnośnie płaszczyków Burberry ...

www.fashionnow.pl/dla-niej/104,3,1485,historia-mody-trencz.html
          • franczii Re: Która emama ma ... 06.10.13, 18:51
            ale dobra jakosc mozna miec za nizsza cene, niekoniecznie za 1500E
            • maggi9 Re: Która emama ma ... 06.10.13, 18:58
              franczii napisała:

> ale dobra jakosc mozna miec za nizsza cene, niekoniecznie za 1500E

No to fakt. Pomiędzy Bershką za 2 stówy a płaszczem za kilka tysięcy jest trochę możliwości.
              • tezee Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:03
                Mam, wygląda porządnie jednak mimo że prany w pralni podszewka zdązyła mi sie juz zmechacić wiem że nie kupiłabym ponownie akurat trencza Burberry wybrałabym płaszcz innej marki co nie znaczy że była by to popularna sieciówka.
            • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:03
              Możliwe , ale jednak -szkoda , że nie mogę takiego mieć big_grin
    • merlotka30 Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:03
      Mam. Od lat ten sam. Inny kroj niz na zdjeciu. Nosze go do wielu rzeczy niekoniecznie tych najdrozszych. Ale jak zalozylam go do kaloszy tej samej firmy, sama z siebie sie smialam. Co za duzo to i swinia nie zje. Jesli kupuje cos burberry to wybieram takie gdzie kratka jest np od wew strony czy tez w formie lamowki. Koszula cala w ta krate wisi juz od jakiegos czasu i nie mam na nia ochoty.
      Tak czy inaczej plaszcz jest swietny a jesli nawet kiedys sie zuzyje to tym bardziej bede go n
      • tezee Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:23
        Ja za to uwielbiam te koszule Burberry w krate, jednak nie klasyczną ktora sie kojarzy z marką. Nosze tej jesieni bordową i brązową nie odczepie się od nich do wiosny to pewne.
        • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:36
          Ja uwielbiam jedną moją białą bluzeczkę , kosztowała 250 zł zwykła prosta ale nigdy mnie nie "zawiodła" , jest jak nowa od kilku lat , pasuje do wszystkiego- dżinsów , materiałowych spodni itd.
    • beataj1 Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:04
      Tak szczerze mówiąc zastanawiam się czy gdyby mnie było stać na taki wydatek to czy chciałabym go mieć (i inne rzeczy tak absurdalnie drogie).
      Kiedyś w ramach prezentu kupowaliśmy apaszkę Burberry. Za kawałek jedwabiu daliśmy ponad 700 zł. I w sklepie czułam się jak idiotka wyrzucająca pieniądze w błoto. Serio podobnie bym się czuła gdybym wzięła zwitek banknotów i je podpaliła. Całkowicie bezsensownie wydane pieniądze.
      Wydawanie tak dużych pieniędzy na kawałek materiału (czy to rzeczona apaszka czy płaszcz) wydaje mi się po prostu głupie. Niczym to się nie tłumaczy.
      Powyżej pewnych sum nie kupujemy już jakości tylko nasze lepsze samopoczucie i karmimy ego. Bo czy krem za 2000 zł jest naprawdę 100 razy lepszy od tego za 20? A płaszcz za taką sumę jest naprawdę adekwatnie wyceniony do jakości i materiału. Wątpie.
      Na razie teoretyzuje bo mnie raczej nie stać. A nawet jeśli bym wyłożyła tą kasę z zaskórniaków czułabym się jak z tego kawału - a teraz się nachylamy i dajemy się wyru...ać. I jeszcze grzecznie dziękujemy.
      • maggi9 Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:21
        Ale to wszystko zalezy od zarobków. Kupujesz płaszcz za 200 czy 300zł na tyle Cię stać. Ale ktoś kto zarabia 10, 100, 1000 razy więcej, kto ma już dom, samochód, posłał dzieci do dobrej szkoły, nie ma długów czemu ma sobie takiego płaszcza odmawiac skoro dla niego to drobniaki?

Owszem tez bym sobie mogła uciułac na apaszkę za 7 stów ale czułabym się dokładnie tak samo głupio kupując ją. Nie lubię odkładać na kuriozalnie, w moim mniemaniu, drogie ubrania. Bo jestem totalnie przeciętna, żadna ze mnie gwiazda, celebrytka, nie pokazuje się w modnych miejscach i gdzie ja bym te drogie rzeczy nosiła? A ile stresu przy tym, że się zepsuje, poplami. A na co mi to? Wolę mieć ciuch z lumpeksu i czuć się swobodnie. Ale jakbym miała tej kasy więcej i płaszcz za 1500e był dla mnie niczym w domowym budżecie to bym go sobie kupiła.

Rozumiem w pewnym stopniu "kultowość" pewnych rzeczy i marek. I czasami jestem wstanie przepłacić za markę. Bo czasami warto, bo czasami chcę, bo tak. Ale akurat ten płaszcz mnie niespecjalnie rusza.
        • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:31
          Jest dokładnie tak jak piszesz , tylko mi za każdym razem jak coś wyrzucam żal , że wtedy nie wydałam więcej bo własnie chciałam "zaoszczędzić "albo bliżej prawdy mówiąc więcej szmat kupić . A skutek taki , że większość w koszu wylądowało...

Ceny które zapodałam są z ich strony , może w Londynie istnieją jakieś stoki gdzie taniej można kupić a wtedy warto dać więcej .
      • tezee Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:28
        Zgadzam się wydawanie na pewne rzeczy tak duzych sum to jest wywalanie pieniedzy w błoto, aczkolwiek jak na to mam to akurat na buty, płaszcz, torebkę wydam bez mrugniecia okiem.
        • tezee Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:46
          Zdarzają sie niewielkie przeceny płaszczy ale poza oficjalną stroną marki , jest taka strona shopstyle by popsugar mozna sobie zamówic tam przesyłanie na maila informacje o przecenach dowolnje marki w sklepach internetowych dostepnych w necie, mi regularnie przychodzi burberry widzę że są tez płaszcze co jakis czas w niektorych amerykanskich sklepach, oczywiscie jeski chodzi o USA tu trzeba tez zaplacic clo wiec nie zawsze zakup sie kalkuluje ale warto szukac. na ebayu tez sa okazje mozna kupic nowy oryginalny duzo taniej ale trzeba trafic na okazje.
          • tezee Re: Która emama ma ... 06.10.13, 19:49
            Wrzucam ci pierwsza lepsza przecene ktora znalazlam

www.stylebop.com/product_details.php?id=390341&partner=shopstyle&campaign=Kooperation%2Fshopstyle%2Fusd%2F&utm_source=affiliate&utm_medium=shopstyle&utm_campaign=productfeed&ia-pmtrack=56971310&campaign=affiliate/linkshare/usa/&utm_source=affiliate&utm_medium=linkshare&utm_campaign=adsus&siteID=J84DHJLQkR4-ShM_SbPhK8P0VZO_eD6WpA
            • kkalipso Re: Która emama ma ... 06.10.13, 21:06
              Dzięki !
              Jak upoluję mój ukochany model w tej cenie to się będzie działo ...
    • lilyrush Re: Która emama ma ... 17.10.13, 16:28
      W tym wypadku co najmniej połowę płacisz tylko za metkę

Mozna miec płaszcz tak dobrze uszyty i z dobrej tkaniny bez metki za dobre pieniadze. Ale na pewno nie w sieciówce, a juz na pewno nie w Bershka, która jest z założenia odłamem Zary dla nastolatków, które ciuchy zmieniają co sezon.

Poszukaj naszych polskich mniejszych producentow
    • aneta-skarpeta Re: Która emama ma ... 17.10.13, 16:38
      jakby mnie było stac to bym i tak nie kupiła, bo ma dł. do dupy- jak dla mniewink

wiec dzieki Bogu moge spac spokojnie;D
    • nellyssima Re: Która emama ma ... 17.10.13, 16:39
      Pociesze Cię, ze oryginał tez się gniecie smile
      • tezee Re: Która emama ma ... 17.10.13, 16:52
        Mój sie nie gniecie i wygląda duzo lepiej niz standard na ulicy pisze obiektywnie,jedynie wewnętrzna podszewka sie zmechaciła i tyle.
        Płaszcz wygląda dobrze to prawda, tak nie bedzie wygladala nigdy zadna zara czy bershka ale wciąż uwazam że nie warto placic za to 5-6 tys, mozna kupic porządny płaszcz wyglądający na poziomie duzo duzo taniej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka