ichi51e 18.10.13, 10:07 Ktos ma jakis pomysl jak napuchacic kurtke puchowa ktora wychudla po praniu? Nadzienie z pierza.... Helpujcie dobre kobiety! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maggi9 Re: Puchowka 18.10.13, 10:16 Ale już sucha jest? Bo u mokrej to normalne jest, że jest chuda. Spróbuj ja wytrzepać, tak porządnie. Odpowiedz Link Zgłoś
dors_venabili Re: Puchowka 18.10.13, 10:30 zawsze polecą suszarkę. Ja z braku takowej wrzucałam na sucho do pralki na opcję wirowanie (max obroty 1200) z piłeczkami tenisowymi. Moja pralka przy programie wirowanie nie pobiera wody, więc kurtka się nie moczyła. W zasadzie robiłam takie coś parę razy w trakcie suszenia, czyli pranie z wirowaniem, podsuszenie przy kaloryferze, wirowanie - suszenie - wirowanie - suszenie. Dodatkowo częste przetrzepywanie w trakcie suszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
dors_venabili Re: Puchowka 18.10.13, 10:31 Oczywiście miało być "Zawsze polecają suszenie w suszarce". Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Puchowka 18.10.13, 10:42 wirowanie z piłeczkami tenisowymi jest najlepsze, można też trzepaczką do dywanów ją wytrzepać porządnie, ale to bardziej męczące i efekt nie taki spektakularny. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna56 Re: Puchowka 18.10.13, 11:38 Kiedyś prałam z piłeczkami tenisowymi a i tak sobie schrzaniłam kurtkę. Oddałam ją. Od tego czasu oddaję do pralni, mam 2 kurtki puchowe, ale boję się sama je prać. Odpowiedz Link Zgłoś
dors_venabili Re: Puchowka 18.10.13, 12:33 Ja się w ogóle pozbyłam puchówki długiej zimowej, bo jednak proces prania z wielokrotnym wirowaniem był zbyt męczący. Prać kurtkę musiałam dosyć często, bo miała jakiś "czepliwy" materiał i każą prawie plamkę było widać. Oprócz tego strasznie się brudziła na kołnierzu od make-upu. Jedyna, która mi została to taka na-po-nartach, ale z tej z kolei zaczyna wyłazić pierze, więc może też się z nią pożegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
gaga-sie Re: Puchowka 18.10.13, 12:22 Można oddać do pralni suchą już kurtkę na samo "napuszenie". Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Puchowka 18.10.13, 13:14 Dzieki wielkie przetestuje pilki (bo suszarki jiet niestety) i trzepanie - jak nue pomoze dam do puchacenia jest nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś