Dodaj do ulubionych

Co Was cieszy?

23.10.13, 10:20
Chodzi mi o uciechy dnia codziennego, weekendowego. Nie wyprawa na Alaskę....
Co lubicie robić w czasie wolnym same lub z dziećmi i czerpiecie z tego radość? Pytam, bo mnie nie cieszy nic i chciałam dowiedzieć się czy jestem nienormalna?
Obserwuj wątek
    • kobieta306306 Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:22
      "M jak miłość" big_grin
      • matyldamoja Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:24
        dzieci - tak dzieci cieszą mnie naprawdę bardzo.
        • mx3_sp Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:27
          Śpiąca królewna Phillip M. Margolin dobrze zapowiadający się kryminał, a do tego Łomża export i ta godzinka tylko dla mnie.
    • gaskama Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:29
      - uśmiech mojego dziecka,
      - miłe słowa i prezenty od mojego męża,
      - dobre jedzenie cieszy mnie i wprowadza w dobry nastrój,
      - ładna pogoda,
      - perspektywa urlopu,
      - znalezienie jakiego super urokliwego miejsca na wyjazd,
      - gdy przeziębienie nie rozwinie się w coś poważnego,
      - zakup nowych perfum lub jakiegoś fajnego ciucha, na który nie musiałam polować, tylko się trafił,
      - jazda na rowerze,
      - gdy fryzjer dobrze mnie ostrzyże,
      - gdy uda mi się coś fajnego ugotować,
      - gdy moje dziecko z uśmiechem opowiada o swoich przeżyciach w szkole,
      - itd. itp.
      • donnasanta Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:32
        Ok, znalazłam "perspektywa urlopu"

a co porabiacie w wolnych chwilach?
        • gaskama Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:37
          Lubię uczyć się z synem. On ze mną niestety z każdym dniem mniejwink
          Lubię wycieczki rowerowe. Lubię czytać kryminały. Lubię rano jechać sama autem do pracy i wracać sama. To jedyne momenty, kiedy jestem zupełnie sama. Lubię je.
          Staram się cieszyć drobnymi rzeczami. Czasami się trzeba do tego zmusić.
          • donnasanta Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:40
            gaskama napisała:
            Lubię rano jechać sama autem
            > do pracy i wracać sama. To jedyne momenty, kiedy jestem zupełnie sama. Lubię je
            >

Tez to lubie, ale rzadko mi sie to zdarza...
    • sonniva Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:32
      W wolnej chwili idę pobiegać, czytam książki lub gram w tenisa/squasha.
      I to mnie najbardziej cieszy.
    • melancho_lia Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:37
      Mnie cieszy:
      - wieczorna cisza jak dzieci juz śpią, zapalam sobie świece, piję herbatę lub kieliszek wina, czytam
      - pichcenie w kuchni- ale takie odświętne- typu przygotowanie Wigilii na 15 osób czy tortu na urodziny
      - spacer jesienią w parku, kolorowe liście, kasztany, słonko
      - kąpiel przy świecach
      - malowanie ścian w mieszkaniu (takie zboczenie ale uwielbiam)
      • donnasanta Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:42
        Tak, wieczorna cisza, ale kiedy nie musza na drugi dzien wczesnie wstawac i moc delektowac sie winkiem przy kominku

No widzicie, kilka postow i juz cos wylapalam, ze cos tez mnie cieszy smile
        Darmowa psychoterapia, nie dajmy sie jesieni..

Tak i porzadek w domu mnie cieszy i pomalowana sciana..
    • gulcia77 Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:43
      Oj, ostatnio dużo rzeczy mnie cieszy smile
      -wyniki mi się wyrównują i zaczynam dostrzegać lekką poprawę zdrowia,
      -mogę wreszcie pracować dużo i nie padam na pysk po najmniejszym wysiłku,
      -poczucie humoru młodego mnie cieszy, podobne do mojego, lekko abstrakcyjne i lekko złośliwe wink
      -Że mam fantastycznego niemęża, który się sprawdził przez ostatnie dwa lata nieziemsko i udźwignął cały dom, a jeszcze się mną oipekował smile
    • rhaenyra Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:49
      rozesmiana psia morda zakopana w suchych lisciach
      gupi kotek jak spi i mnie nie wkurzatongue_out
      lalki monster high
      lody
      • ciastko_z_kota Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 16:28
        > lalki monster high

Szatanie! ;>
      • thorgalla Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 18:59
        Skonczyłaś domek?
        • rhaenyra Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 20:28
          jeszcze nie
          i na razie konca nie widac sad
          musze wyciac bardzo wazna dziure i nie mam czym uncertain
    • aandzia43 Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:50
      W najlepszym układzie wszystko, co nie martwi. Radość życia dostępna na wyciągnięcie ręki, za darmo i w każdej ilości big_grin Czasem jest gorzej, a czasem całkiem ujowo. Depresję masz, czy jesteś strasznie przemęczona?
    • mid.week Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:50
      Wszystko wink
      Dziś szczególnie cieszy mnie:
      - że moja córka wysłała list do mikołaja i juz jest na 100% pewne co mam kupić
      - że mam dziś mniej pracy i mogę poczytać forum
      - że wieczorem upiekę sernik
      - że mam dziś trening
      - że świeci słońce
      - że udało się zorganizować córce dodatkowe zajęcia z ceramiki
      - że kupiłam sobie fajny krem
      - że wypatrzyłam na gruponie super zabiegi dla mamy i mam prezent na jej urodziny
      - że w domu czeka na mnie fajna książka
      - że przed snem popatrzę na komedię z Rene Zellweger
      - że w sobotę idę na imprezę, a w niedzielę nie muszę się widzieć z nikim...

A jak jestem bardzo znudzona codziennością to wracamy do domu nieznanymi drogami i nie śpiesząc się nigdzie, dookoła miasta, przez łąki, pola, wioseczki, miasteczka. Odkrywamy wtedy nowe miejsca, czasami cudaczne sklepy, zatrzymujemy się na np. ciacho (czasami trafiamy na pyszności, a czasami na prawdziwe regionalne paskudztwa). Bardzo mi to pomaga - pozwala złamać poczucie życia w schemacie "dom-praca-dom".
      • best_bej Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:40
        Ojej o której kończysz pracę że masz na to wszystko czas?
        • mid.week Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 21:04
          o 16:00
          sernik właśnie sobie stygnie wink
    • paul_ina Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 10:57
      Wszystko mnie cieszy, mam teraz bardzo fajny moment w życiu - po ośmioletniej harówce duuużo czasu dla rodziny, dla dzieci. I jeszcze mi za to płacą smile
      W czasie wolnym uwielbiam chodzić z dziećmi na spacery, na plac zabaw, na otwartą siłownię - patrzeć na radość mojej córki i cieszyć się ze stoickiego temperamentu synka. Lubię całą rodziną jeździć po warszawskich parkach.

Może jesteś przepracowana?
      • donnasanta Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:06
        Tak, na pewno jestem przepracowana, liczę di od weekendu do weekendu, ciesze się na dłuższe weekendy w listopadzie, liczę odległości pomiędzy świętami itp.
        Cieszy mnie natomiast, ze czerpiecie radości z tzw rzeczy codziennych, błahych. Czasami aby puknąć się w głowę należy przyjrzeć się innym, tak jak w tym przypadku zadałam pytanie, co Was cieszy?
        Odkryłam, ze cieszyć mogą rzeczy na pozór niezauważalne, może nie odkryłam a przypomniałyście mi w natłoku życia czym można się cieszyć wink
        Miło poczytać i szukać podobnych radości u siebie, czekam dalej na małe radości, piszcie smile
        • paul_ina Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:15
          Może zamiast czytać te nasze wypociny zastanów się, jak wykroić trochę czasu na swój osobisty odpoczynek. Pamiętam siebie taką zapracowaną - miałam heterę szefową, w domu niemowlaka i 1,5h dojazdu do pracy w jedną stronę. Stojąc w korkach płakałam z tęsknoty za moim dzieckiem, a jednocześnie będąc z dzieckiem - co 10 min sprawdzałam co na blackberrym. Długo tak się nie da.
          • donnasanta Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:32
            paul_ina napisała:

Staram się, ale ja chyba bardziej znużona jestem tym życiem. Przymierzam się do poukładania kilku rzeczy, mimo, ze generalnie nie ma mam co narzekać..
            jakkolwiek dziękuje za dobre rady.

> Może zamiast czytać te nasze wypociny zastanów się, jak wykroić trochę czasu na
            > swój osobisty odpoczynek. Pamiętam siebie taką zapracowaną - miałam heterę sze
            > fową, w domu niemowlaka i 1,5h dojazdu do pracy w jedną stronę. Stojąc w korkac
            > h płakałam z tęsknoty za moim dzieckiem, a jednocześnie będąc z dzieckiem - co
            > 10 min sprawdzałam co na blackberrym. Długo tak się nie da.
            >
    • vilez Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:03
      Poranna kawa podana mi przez męża. I druga, gdy dzieciuch już wyjdzie do szkoły, a ja uprawiam prasówkę smile
      I wieczorne kino z mężem (ostatnio na tapecie: Morderstwa w Midsomer).
    • eo_n Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:10
      Łądna pogoda (jak dziś smile, spacer po lesie, ugotowanie czegoś pysznego, niektóre wink pomysły mojej córki, dobra herbata w ładnym kubku, czytanie, buszowanie po sklepach (ale to raz na jakiś czas), jak przypadkiem znajdę borowika (choć grzybobrania nie lubię - nudzi mnie), ciastko w cukierni... I wiele innych rzeczy też smile

Może masz depresję?
    • loola_kr Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:11
      systematycznie? - jazda konna, jeżeli coś mi wypada i muszę odwołać to jest to dla mnie wielki ból.
      W danej chwili? - to różnie, wczoraj np bardzo się cieszyłam, że kot zdrowy pomimo moich obaw i że córka dostała 5 z biologii.
      W sobotę ucieszę się z imprezy, którą organizuję, za tydzień z wyjazdu do Londynu itp
    • franczii Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:13
      Ja lubie czytac moim dzieciom mimo ze starszy juz ma 7 lat to dalej czytamy razem. Teraz on zaczyna czytac mnie i mlodszemutongue_out To jest chyba najfajniejsza chwila z dziecmi. Lubie rodzinne wycieczki rowerowe i piesze w gory choc teraz akurat nie praktykuje. Lubie zaimprowizowane w ostatniej chwili imprezki z przyjaciolmi, cos do czego nie trzeba sie zbytnio przygotowywac, planowac, specjalnych zakupow robic a mily wieczor jest.
    • dziennik-niecodziennik Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:16
      na co dzień:
      - moje dziecko;
      - mój mąż;
      - moja praca;

na weekend:
      - ładna pogoda - w sensie bezdeszczowa;
      - dobre jedzenie;
      - dobry pomysł na spedzenie wolnego czasu;

chyba jestem mało wymagająca smile
    • jagienka75 Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:17
      ponieważ ja durna jestem, mnie wszytsko cieszy, ale na dzień dzisiejszy cieszy mnie to, że zdrowieję.
      od zeszłego tygdnia męczyła mnie jakaś paskudna infekcja. najpoerw gardło, potem katar, w końcu siadł mi głos i zapalenie jamy ustnej.
      dziś mogę w końcu mówić i jeść, jak człowieksmile
    • joxanna Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 11:21
      Jak jadę rowerem przez park i śpiewają ptaki. A teraz jeszcze te kolorowe drzewa zapierają dech w piersi.
      Jak dzieci śpią - i już nic głupiego nie mogą zrobić.
      Jak kładę się spać i przykrywam się miękką kołdrą, taką jeszcze chłodną, wyciągam się i mam w perspektywie długą, przyjemną noc.

Jakoś niewiele. Chyba istotą tych moich 'uciech' jest to, że jestem sama.
    • mayaalex Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 15:59
      Ciesza mnie chwile samotnosci, bo sa raczej rzadkie smile
      Na przyklad kawa i forum rano, zanim wszyscy wstana.
      Albo wyjscie na kawe/lunch z przyjaciolka, zwlaszcza gdy pogoda jest ladna i mozna siedziec na zewnatrz.
      Cieszy mnie moja ukochana czekolada mleczna Goplany.
      Cieszy mnie moj synek, gdy rano otwiera oczy i natychmiast sie usmiecha. Albo gdy zjada cos, co dla niego ugotowalam.
      Cieszy mnie dobre jedzenie.
      Cieszy mnie slonce za oknem.
      Cieszy mnie wiele rzeczy ale chyba jednak mniej niz kiedys - a to dlatego, ze wciaz nie przesypiam nocy i jestem bardzo zmeczona. Odpocznij, dopiesc sie, nasmaruj cialo balsamem po cieplej kapieli z jakims pachnacym olejkiem, zjedz cos dobrego, wypij ulubiona herbate lub kawe, posiedz chwile na kanapie nic nie robiac i nigdzie nie biegnac, bedzie od razu lepiej smile
    • redheadfreaq Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 16:14
      Mój młodszy kot, który nie miauczy, tylko skwierczy, otwierając szeroko różowy pyszczek z białymi ząbkami.
      Mój starszy kot, kiedy zwija mi się w obwarzanek na kolanach, obejmując mordkę łapkami.
      Kiedy mojemu przyjacielowi smakuje coś, co ugotuję (bo robię to rzadko).
      Położenie się po mega męczącym dniu w świeżej, flanelowej pościeli.
      Czyste okna (jak sobie umyję).
      Jedzenie.
      Znalezienie żyły diamentów w Minecrafcie.
    • ciastko_z_kota Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 16:27
      - dzisiejsza pogoda i zapach zgniłych lisci smile
      - perspektywa weekendu
      - akceptacje od klienta, po długim bujaniu się z projektem wink
      - perspektywa urlopu
      - kupowanie prezentów
      - karmienie kotów puszką (suchą się nie jarają, ale przy mokrej kwiczą z radości)
      - kupowanie ubrań (nie mylić z butami)
      - owoce
      - nowe restauracje, które okazują się trafiać w gust
      - stare, sprawdzone knajpy
      - muzyka i taniec
      - sport - jak już się zwlokę.
    • best_bej Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 16:32
      jazda na rowerze! jeżdzę do pracy na rowerze i sprawia mi to ogromną przyjemność! zwłaszcza powrótsmile
    • 18lipcowa3 Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 17:16
      moja rodzina mnie cieszy
    • rosapulchra-0 Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 17:24
      Oczywiście moje dzieci, ich sukcesy w szkole, ich plany, realizowanie tychże.
    • klubgogo Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 17:46
      Zadowolony pies na ulicy, kot wyglądający w obcym oknie, gra światła między drzewami w parku, spacery z córką i odkrywanie nowych miejsc, elementów architektury. Cieszą mnie różne śmieszne rzeczy, które mówi moja 5-latka. Cieszy mnie serniczek po I śniadaniu w pracy. Cieszy mnie, gdy córka przychodzi w weekend do nas do łóżka, gdy kot wieczorem mruczy na kolanach. Cieszy mnie nawet krowa pod restauracją MuuMuu.
      Maclemore i Ryan Lewis nadzwyczaj mnie ostatnio raduje, tak, skuteczny na smutne dni.
      • klubgogo Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 17:49
        I bardzo cieszy mnie wizja wypłaty za 3 dni, umówiony rewelacyjny fryzjer i godzina miziania głowy. Nawet wysuszone pranie na balkonie i wywietrzona na słońcu na balkonie pościel sprawia mi radość.
    • edelstein Re: Co Was cieszy? 23.10.13, 17:51

Zakupy obuwniczo-ciuchowe z facetem lub bez
      -wyjscie na basen ja,dziecko,facet
      -wycieczki krajoznawcze z synem
      -wycieczki z lubym
      -kwiaty od tegoz bez okazji
      -winko przy zapalonej swieczce w blogiej ciszy
      -impreza do rana
      -no i seks,podobno lepiej spie potongue_out ja nie wiem czy to Prawda,bo spietongue_out

"Geld bestimmt dein Ich, Geld bestimmt dein Sitz, Wo du grade bist, und wen du grade fickst"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka