Dodaj do ulubionych

Jestem zacofana

30.10.13, 12:51
Przed chwilą zadzwoniła do mnie pani konsultantka z pewnej firmy telekomunikacyjnej. Zaoferowała aktywowanie usługi ubezpieczenia na życie, którą to prowadzą ze współpracą z pewnym towarzystwem ubezpieczeniowym.
Składka miesięczna 20zł, ubezpieczenie w razie trwałego kalectwa lub śmierci na rok.
I chętna była już do aktywowania ubezpieczenia przez telefon.
Na mój sprzeciw, że nie aktywuję ani nie podpiszę niczego czego warunków uprzednio nie przeczytam odparła
"ale proszę panią(!) żyjemy w XXIw, teraz się papierów nie czyta, teraz wszystko jest przez telefon"
No cóż. Chyba jestem zacofana, bo jednak wszelkie umowy zanim je podpiszę to lubię przeczytać.
A może miała rację?
ps. poza tym to "proszę panią" wtrącane co chwilę bardzo mnie drażniło.
Obserwuj wątek
    • mx3_sp Re: Jestem zacofana 30.10.13, 12:52
      dobrze, że nie kochanieńka, albo Krysiu. Ma maila mi zawsze wcześniej przysyłają, bez łaski.
    • majenkir Re: Jestem zacofana 30.10.13, 12:59
      Hehe, nie miala racji. Ale tak dzialaja takie firmy - lapac klienta z zaskoczenia. A na papierze to sobie mozna dokladnie przeczytac warunki umowy i, nie daj Bog, czegos sie tam dopatrzec wink.
    • tonik777 Re: Jestem zacofana 30.10.13, 13:02
      Miałaś rację i dobrze zrobiłaś. Umowy trzeba czytać i już. Mnie też ostatnio chcieli wrobić w prąd na czas określony ze stałą niby niższą ceną. A potem czytałem, że cena owszem jest odrobinę niższa, ale "zapominają" dodać, że pojawia się nowy składnik i ostatecznie klient płaci więcej.
    • gazeta_mi_placi Re: Jestem zacofana 30.10.13, 13:05
      Jak przez telefon to poproś Panią by wysłała Ci warunki tego ubezpieczenia przez telefon np. sms-em smile
      • maanki Re: Jestem zacofana 30.10.13, 13:08
        Ona w pewnym momencie przekonywania mnie jaka to fantastyczna i super oferta zaproponowała, że warunki i cała umowę...przeczyta mi przez telefon smile
        Zrezygnowałam. Chociaż może trzeba było się zgodzić na przeczytanie wink
        • dziennik-niecodziennik Re: Jestem zacofana 30.10.13, 13:17
          no
          a potem powiedziec "nie, dziękuję" big_grin
    • triss_merigold6 Re: Jestem zacofana 30.10.13, 13:13
      Dostaję lekkiej piany przy takich ofertach i od razu mówię, że absolutnie nie, dziękuję i proszę mi niczego nie przysyłać ponieważ nie wyrażam zgody. I upewniam się czy taka rozmowa jest nagrywana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka