Dodaj do ulubionych

Kapitan Phillips

12.11.13, 14:56
oglądałyście?
podobał się?
byłam dziś w kinie na tym filmie i przyznam szczerze,że dawno żaden film nie zrobił na mnie takiego wrażenia.
zdjęcia,muzyka, postaci- wszystko to wbija w fotel
no i jeśli Tom Hanks nie dostanie oskara- choćby za ostatnie 10 minut filmu- to będzie bryndza
Obserwuj wątek
    • alusia09 Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 15:00
      Dawno nie widziałam tak dobrego filmu. Popieram Oskar powinien być!!!!!!
    • bi_scotti Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 15:03
      Straszny shit (sorry!), dalam sie nabrac dobrym recenzjom i poszlam, coz za strata czasu i pieniedzy. Kompletnie beznadziejny, szczegolnie po obejrzeniu fantastycznego, amazing, super-duper dunskiego filmu "Hijacking" www.imdb.com/title/tt2216240/
      Jak najczesciej bronie amerykanskich "ambitnych" produkcji tak tym razem no contest! Nie mam przy okazji zadnych watpliwosci, ze ulubieniec mas, TH, dostanie tego Oscar'a. Life.
      • angazetka Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 15:45
        Czekaj, czekaj, przyjdzie "Twelve years a slave" i zgarnie Oscary, mam nadzieję wink
        A na "Kapitana Phillipsa" zupełnie mnie nie ciągnie. Natomiast chyba aż założę osobny wątek o innym świeżym filmie, który mnie zachwycił.
        • bi_scotti Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 15:55
          Czekam na watek o zachwycajacym filmie smile
          Ja w koncu (!!!) obejrzalam "Blue is the warmest colour" (w oryginale to chyba jest "La vie d'Adele Chapitres 1 et 2", nie mam pojecia jaki tytul ma/mial w PL) i bym chetnie wymienila points of view ... jakby sie ktos dal namowic do konwersacji wink No chyba, ze takie konwersacje juz mialy miejsce i jestem spozniona, to trudno, bywa.
          Sorry, za olanie Kapitana, mam nadzieje, ze Gretchen wybaczy!
          • angazetka "Życie Adele", po prostu :) nt. 12.11.13, 15:57
          • gretchen184 Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 16:07
            bi_scotti napisała:

> Sorry, za olanie Kapitana, mam nadzieje, ze Gretchen wybaczy!

gretchen nie jest obrażalska a poza tym dopuszcza do siebie,ze każdy ma swój gust big_grin
    • martha_marcy_may_marlene Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 16:23
      Kapitan Philips to z pewnością dobry film, aczkolwiek nie wybitny, przynajmniej dla mnie. Dużo bardziej zapadły mi w pamięć ostatnio i mogę polecać:
      How I live now z wyjątkową Sairose Ronan
      The factory z Jennifer Carpenter (love her) no i uwielbiam, kiedy zlo wygrywa
      i Es ist nicht vorbei - o ludziach, którzy pracowali dla Stasi w DDR
      • martha_marcy_may_marlene Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 16:38
        Aha, zapomnialam o najważniejszym filmie. Megan is missing. To powinna byc pozycja obowiązkowa dla wszystkich gimnazjalistek, choć do tego filmu trzeba mieć mocne nerwy. Przy czym zastanawiałam się jak bym się sama zachowała na miejscu bohaterki w ostatnich scenach, czy blagalabym o litość czy też próbowała umrzeć 'z godnością'. Tyle siebie znamy, ile nas sprawdzono.
      • bi_scotti Re: Kapitan Phillips 12.11.13, 16:45
        martha_marcy_may_marlene napisała:

> Es ist nicht vorbei - o ludziach, którzy pracowali dla Stasi w DDR

W temacie wciaz wspominam bardzo czule i zyczliwie zeszloroczny "Barbara" www.imdb.com/title/tt2178941/ no i juz kiedys polecalam taka nieglupia ksiazke "Stasiland" www.amazon.com/Stasiland-Stories-Behind-Berlin-Wall/dp/0062077325 Czyta sie wysmienicie!
    • angazetka Re: Kapitan Phillips 04.03.14, 13:19
      W końcu zobaczyłam "Kapitana" na VOD i okazało się, że miałam słuszną intuicję, by nie iść na to do kina. Film oceniam jako doskonale nijaki, bez żadnej głębszej treści, bez bohaterów, którym chce się kibicować. Hanks, tak, był świetny w ostatnich scenach i to tyle, wcześniej dopasował się do ogólnej nijakości i patetyzmu.
    • dantonka Re: Kapitan Phillips 04.03.14, 13:25
      Taak, końcówka filmu bardzo dobra.
      Dziwił mnie brak organizacji piratów i to jak łatwo dali się oszukać.
      Ach, ci zimni negocjatorzy, którzy potrafią tak nabić w butelkę wink
      • kostruszka Re: Kapitan Phillips 04.03.14, 19:01
        Bardzo średni film - zdecydowanie słaba rola Hanksa.
    • pamel-a1000 Re: Kapitan Phillips 04.03.14, 19:17
      to jest po prostu produkcja z duzym budzetem, ktora ma trafic do szerokiego widza, zgadzam sie z bi, ze ten dunski film jest o niebo lepszy
    • amy.28 Re: Kapitan Phillips 04.03.14, 19:55
      Nuda nuda nuda.
      Film powinien dawać do myślenia, nieść jakiś przekaz, pokazywać bohaterów, tworzyć jakieś godne uwagi portrety psychologiczne.
      O czym to jest poza zapisem wydarzeń?
      Jakby to streścić w 10 minut i puścić po wiadomościach jako szerszy reportaż to by wystarczyło. Hanks grał dobrze, fakt. Ale grał tyle ile mu pozwolił scenariusz który był nudny jak cholera.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka