Dodaj do ulubionych

Chodakowska .Pytanie mam :)

14.11.13, 17:40
Chciałabym się wziąć za siebie z jej płytą z ćwiczeniami.Ale od czego zacząć?Nie wiem jakie płyty kupić?Bo tyle tych ćwiczeń.
Od czego zacząć?
Obserwuj wątek
    • paul_ina Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 18:15
      Tzw szok trening jest dla początkujących. Zacznij od filmików na youtube, zobaczysz, czy to dla Ciebie - jeśli tak, to potem sprawdź funpage Ewy na FB, ona tam linkuje aukcję allegro ze swoimi płytami.
      • mozambique Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 18:30
        a ja konkretnei zapytam - czy z nią mozna naparwde mozna schudnąc ?
        bo z tego co widze na filmikach to glównie wzmacnia i rzeźbi mięśnie, zapenwe u juz szczupłych osób
        natomiat spotkaalm sie z opinią ze na pozbycie sie "oponek" tluszczowych i tzw. otyłości brzusznej to niewiele pomoze ?
        ktos wypróbowal na sobie jej programy ? i np zrzucił powiedzmy 10 kg lub wiecej?
        • oqoq74 Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 18:38
          Ja ćwiczyłam dłuższy czas, efektów specjalnych nie zauważyłam.

Moim zdaniem 70% sukcesu to dobra, zbilansowana dieta i reszta to ćwiczenia, czy jakikolwiek ruch.
          Co mnie zniesmacza, to cała ta otoczka marketingowa.
          • to_ja_tola Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 19:50
            weź mnie nie osłabiaj... sad
            a te zdj "przed" i "po"?!
            Pewnie,że diete wprowadziłam,ale chciała bym jeszcze poćwiczyć,a tutaj wszędzie gdzie nie czytam,to kwestia 3mcy i zawsze jakies efekty.A po 6mcach to już ...WOW
            • oqoq74 Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 19:53
              Możliwe, że na mnie to średnio działało. A ćwiczyłam sumiennie.

Ja wiem, że dieta (ale taka sensowna- wyliczenie zapotrzebowania energetycznego i odpowiednie proporcje białka, węglowodanów i tłuszczy) plus ruch (rower, bieganie) dają u mnie dużo lepsze efekty.
        • ichi51e Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 20:54
          Nie ma szans zeby bez fiety na tych cwiczeniach schudnac. Chodakowska (ktora sama jest super chuda btw) tez nie tymi cwiczeniami forme robi - to takie dla mamusiek zeby kupic odpalic porobic tydzien i zapomniec.
          Zobacz sobie np turbofire (firmy beach body) no tam laska daje czadu konkretnie. Jest calosc na torrentach. W ogole beach body ma wiele swietnych serii...
        • myelegans Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 15.11.13, 01:32
          Nie, jak sobie zapodasz 2-3 razy w tygodniu i nie zmidyfikujesz diety to niewiele da.
          Wiecej nawet, jak zaczniesz intensywnie cwiczyc, to jest duza szansa, ze..... waga pojdzie do gory, ale zaczniesz sie kurczyc i w obwodzie ci ubedzie.
        • gretchen184 Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 15.11.13, 06:59
          mozambique napisała:

> a ja konkretnei zapytam - czy z nią mozna naparwde mozna schudnąc ?
          >

ćwiczyłam z nią -uczciwie,solidnie i systematycznie- 4 m-ce.
          ani waga, ani wymiary nawet nie drgnęły.
          po miesiącu ćwiczeń z jilian michaels miałam -2,5 kg i w pasie o 3 cm mniej.
          • bieganiemagdy Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 16.11.13, 09:04
            Jeżeli mamy do zrzucenia tzw. 5kg to będzie najtrudniejsze. Te 5kg to często próba doprowadzenia swojego organizmu z rozmiaru 40na 38 lub 38-36 itp.
            Organizm może nie rozpoznawać tych ostatnich 5kg jak coś co trzeba zrzucić, by zmieścić sie w rozmiar 36. To ni znaczy, że się nie da, wystarczy spojrzeć do kolorowych pism, że się da.

Mam doświadczenie ze zwiększaniem ilości ćwiczeń i sportu. Najpierw ćwiczyłam z Panią Bojarską, poźniej poszukałam sobie Tamilee webb (bardzo fajne ćwiczenia). W międzyczasie biegałam sporo - różne techniki min interwałowo, sprinty oraz długie biegi - ponad 20km.
            Oczywiście spróbowałam ćwiczyć z Ewą Chodakowską - wszystkie programy. Na końcu wybrałam jednak Jillian Michaels i Zuzanne Light.
            Moje podsumowanie tych wszystkich ćwiczeń po 10 latach jest - 70% dieta, 30 % ćwiczenia, to zresztą cytat.
            Ja od nadmiaru ćwiczeń utyłam jeszcze trochę.W pewnym momecie życia za dużo ćwiczyłam co spowodowało stres i blokade w pozbywaniu się tkanki tłuszczowej.
            Teraz ćwiczę krótko 3x w tygodniu - bardzo rekreacyjnie, co nie powoduje już takiego wzrostu apetytu jaki miałam (3000 kal dziennie)
            Ćwiczenia Ewy typu skalpel poleciłabym początkującym, następne turbo już średniozaawansowanym.
            Jedyne co mi się nie podoba to "kreowanie wizerunku odtłuszczonej kobiety". Chodzi o to żeby się zatrzymać kiedy czujemy sie zdrowi i wysportowani, a nie kiedy pozbędziemy się ostatniego grama tłuszczu na brzuchu. Z doświadczenia powiem, że w fitnessie można "popłynąć" w przesadę. (przykład Zyzz itd)
    • mid.week Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 21:07
      Zacznij od jej filmów na youtube i zobacz czy ci się spodoba.

Turbofire i inne takie pomysły omijaj szeroko jeśli dotąd nie ćwiczyłaś bo się zniechęcisz albo kontuzji nabawisz albo jedno i drugie.

Wejdź na Slank.pl - zaloguj się i włącz jakś misję do wykonania. Bardzo fajna sprawa - codziennie odpala ci się trening, zdobywasz punkty, jest forum dla uzytkowniczek. Może akurat Ci się spodoba.

Niestety prawdą jest, że nawet godzina ćwiczeń dziennie bez diety niewiele da.
    • ifkaonly Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 21:29
      Kupiłam Jej książkę bo lubię ćwiczyć w swoim tempie, zamiast rogrzewki ćwiczę 10 min na stepperze bo nie lubię skakać, po 2 tygodniach 40 min (z rozgrzewką) ćwiczeń straciłam 3 cm w brzuszku i 1 cm w udzie i łydce. Waga się nie zmieniła, ale też specjalnie nie ograniczam kalorii.
      W filmikach dla mnie za szybkie tempo, leniwiec jestem, nie cierpię sie zachetac ćwiczeniami, trochę się spocić i zadyszeć owszem smile
      • aurinko5 Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 14.11.13, 23:44
        Ja poddałam się modzie na chodakowską i też zaczęłam ćwiczyć. Po 4 tyg schudłam o jeden rozmiar. Za jej namową nie ważyłam się tylko robiłam pomiary wink I nie ważę się do dzisiaj. Moja dieta to MŻ.
        Klasycznie zaczęłam do skalpela, póżniej killer i total fitness na zmianę. Turbo mnie jeszcze troche odstrasza. Ja osobiscie efekty widzę.
    • paul_ina Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 15.11.13, 00:52
      Po dwóch tygodniach ćwiczeń zauważyłam zmniejszenie obwodów u siebie - ale wtedy zauważyłam też ciążę i ćwiczenia odstawiłam.

Jeśli ktoś chce schudnąć, a nie tylko wyrzeźbić, to polecam metodę mojej koleżanki - MŻ + kardio 2 razy po 40 min (ona biega) + Chodakowska 3 razy po 30 min (na tydzień). Efekt spektakularny w 4 miesiące, niestety wagi nie znam, bo koleżanka się nie ważyła - tylko z powrotem wskoczyła w 36.
    • myelegans Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 15.11.13, 01:30
      Wejdz sobie na youtube i pocwicz troche i zobacz ktore Ci odpowiadaja. Ja zrobilam kilka razy turbo spalanie, jak bylam uziemiona z chorym dzieckiem w domu i nie moglam isc na swoja ukochana oholnorozwojowke na boisko.
      Wiem na pewno, ze jedna plytka to prosta droga do znudzenia z monotonii.
      • to_ja_tola Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 15.11.13, 12:14
        no jedna płyta to wiem,że nic nie da.Pytam od czego zacząć.
        Kurdę tak byłam pozytywnie nastawiona,że z jej ćwiczeniami ładnie wyrzeźbię ciało i waga spadnie trochę a tutaj takie opinie sad
        Ale nic...spróbuję na zmianę z poleconą tutaj Jilian Michaels smile
    • rudaalka Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 15.11.13, 13:25
      Polecam Chodakowską dla kobiet po ciąży na wRytmieKobiety.pl
    • na_pustyni Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 15.11.13, 14:52
      skalpel na yt
      dobra dieta + cwiczenia= zmniejszam wymiary
      ona sama mowi, zeby sie nie wazyc, tylko mierzyc
    • galadus1 Re: Chodakowska .Pytanie mam :) 16.11.13, 09:39
      U mnie efekty sa. Ja cwicze 6 razy w tygodniu, z roznymi trenerkami, z Chodakowska tez - you tube jest kopalnia filmikow- kazdy znajdzie cos dla siebie.
      Zaczynalam w polowie sierpnia od 15-20 min dziennie, bo kondycja byla straszna, teraz dociagam do 30 min i jest ok. Nie zakladalam spektakularnych efektow, jednak musialam ze soba cos zrobic-ale skoro otluszczalam sie z 4-5 lat, to nie zrzuce tego po 3 miesiacach.
      Moi faworyci z you tube: Chodakowska( tylko skalpel- innych zestawow nie daje rady), Tiffany Rothe, Tracy Campoli, Mel B.
      Zmiany w codziennym zywieniu wprowadzilam nie na zasadzie hura i krotkotrwale, ale takie na ktore mnie stac finansowo i wiem, ze wytrwam dlugo- np polubilam owsianke na wodzie, z rodzynkami , siemieniem lnianym i pestkami slonecznika i to bede jadla codziennie. Na wartosciowe ryby jeszcze mnie nie stac, ale wiem, ze wprowadze je z czasem. Najgorsze to podjadanie- tu pracuje nad soba i nie wiem jak bedzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka