Dodaj do ulubionych

Obsesja pletwy

• mia_siochi Re: Obsesja pletwy 18.11.13, 09:21
      Teraz noszę 40-41, po ciąży trochę "urosły", wzrostu mam 170 i nie mam zadnego problemu z kupnem butów (oczywiście poza tym, że mój rozmiar najszybciej znika z półek).
      Za to pamiętam, jak nastolatką będąc, katowałam się za małymi butami. Za małymi- bo ponad 20 lat temu producenci uważali chyba, że kobiety mają stopy do 38 i koniec. I na te moje 39-40 potrafiłam wcisnąć buty 38! na obcasie! nie ze skóry!
      Aż mnie na samą myśl nogi bolą...

I nie, nie mam kompleksu dużych stóp. Jest mi to dokładnie obojętne.
    • tully.makker Re: Obsesja pletwy 18.11.13, 09:44
      Ja uwialbiam swoje malutkie, szczuplutkie stópki rozmiar 36. Mino ze jestem wysoka, (170cm) to wygladaja proporcjonalnie, bo jestem tez b szczupla.

faceci tez sie zachwycaja moimi wypielegnowanymi, drobnymi odnóżami.
    • chipsi Re: Obsesja pletwy 18.11.13, 10:03
      Myślałam że będzie naprawdę o wielkich stopach...
      Sama noszę 38-40 - zależy od producenta. Podobno stopy mam małe i zgrabne - zapewne przez pozostałe wielkości wink
      Koleżanka za to ma 44 i została modelką obuwia, rozchwytywana zresztą. Ale to naprawdę kajaki są tongue_out
    • default Re: Obsesja pletwy 18.11.13, 10:19
      Ja się cudzym stopom nie przyglądam, swoje uważam za normalne (39 przy wzroscie 172), chociaż faktycznie butów z wydłużonymi noskami nie założę, ale w takich to nikt chyba dobrze nie wygląda.
      Natomiast "obsesję płetwy" ma moja koleżanka (rozmiar 37) - ona nie założy buta na płaskim czy nawet średnim obcasie, nosi tylko wysokie szpile. Widok stopy stojącej płasko na ziemi jest dla niej nienormalny, właśnie jako rozklapcianą płetwę to widzi. Jak musi założyć jakieś tenisówki czy adidasy (np. na spacer czy rower) to patrzy na te swoje stopy bez przerwy i autentycznie się wstydzi i cierpi. Moim zdaniem to jakieś zaburzenie postrzegania siebie, w rodzaju anoreksji.
    • aniorek Re: Obsesja pletwy 18.11.13, 10:48
      Angelina Jolie tez ma "pletwy" i jakos mam pewnosc, ze poza fetyszystami nikt na to nie patrzy. wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka