ivaz 17.11.13, 20:45 Mam 4 ładne, jędrne, nie duże cukinie, co z nich dobrego popełnić? pomysłu brak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kota_marcowa Re: kulinarnie 17.11.13, 20:48 > leczo, placuszki z cukinii.... mniam albo nadziać mięskiem i serem żółtym Odpowiedz Link Zgłoś
lola211 Re: kulinarnie 18.11.13, 08:43 Ja robie.Wege.Cukinia, cebula,papryka, pomidory i ziola. Zupa z cukinii jest dobra i placki. Ja kroje w plastry, dodaje inne warzywa- baklazany, pomidory, papryke i zapiekam. Cienkie plasterki dodaje do sałatek. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: kulinarnie 17.11.13, 21:02 faszerowane, z makaronem ( z różnymi dodatkami), tartę lub przekąski np. terynę czy grilowane cukinie z nadzieniem... Odpowiedz Link Zgłoś
zuzi.1 Re: kulinarnie 17.11.13, 23:40 poddusic cukinię na maśle z pomidorem, dodac do tego ser pleśniowy, doprawic solą i pieprzem i zajadac z chrupiącą bułką lub innym pieczywem Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Biurek 18.11.13, 09:24 Cukinię (czy kabaczka)obieramy, kroimy w plastry, oprószamy solą i zosyawiamy na godzinkę co by zmiękły.Następnie każdy plaster obtaczamy w mące i obsmażamy krótko na oleju. Plastry odkładamy - każdy osobno, np. na stolnicy. Robimy farsz - żółty ser starty, posiekany drobno pęczek natki pietruszki, w to wbite surowe całe jajko, wyrobić. Brać po dwa plastry, przekładać farszem (takie jakby kanapki sklejać) obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce, smażyć na rumiano na oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
mvszka Re: Biurek 18.11.13, 09:32 sory, że nie w temacie ale ponawiam prośbę o podanie adresu domu opieki jeśli możesz oczywiście na pocztę gazetową, z góry dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: kulinarnie 18.11.13, 09:49 dziekuję pieknie za propozycję, chyba skłonię sie do leczo Odpowiedz Link Zgłoś