nadzieja1122 21.11.13, 19:35 Dziewczyny poradźcie anty plastycznej osobie jak ma poprowadzić dziecko do zrobienia misia przez nie samodzielnie ( technika i materiały dowolne) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jematkajakichmalo Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 19:41 Ja tez jestem anty plastyczna, ale wykorzystalabym: stare skarpetki wate guziki jakas wloczke, wstazeczki itp. Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 19:44 nie wiem ile lat ma dziecko ale ja z 6-7-8-9 i 10 latkami szyłam dziś misia Młodszym wycinałam, starsze wycinały same, miś zszywany najprostszym ściegiem, fastrygą, wypchany watą ( albo starą poduszką ), ozdobiony guzikami ale moze być też pomalowany Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 19:46 Wpisz w google - jak zrobic misia- odmrazu wyskakuje, jak zrobic go z masy, jak ze skarpetek itd Odpowiedz Link Zgłoś
wilowka Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 20:00 Kupujesz filc w arkuszach drukujesz kształt misia z kolorowanki, wycinasz, zszywasz kordonkiem kolorowym - na okrętkę po prawej stronie, do środka wpychasz watę, przyszywasz albo naklejasz oczy guziki, malujesz markerem nos i pyś - już. Odpowiedz Link Zgłoś
podkocem Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 20:06 www.wikihow.com/Make-an-Easy-Teddy-Bear Nie wiem w jakim wieku jest Twoje dziecko, ale moje robi różne zwierzątka z papierowych talerzyków i kubeczków na muffinki: ten jest super: Mis na paluszki Odpowiedz Link Zgłoś
maja.london888 Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 20:43 My ostatnio zrobiliśmy misia wg tego wzoru: Tekst linka Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja1122 Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 21:02 Jej dzięki wielkie za pomysły zaświtało mi coś już w głowie jutro będziemy działać. Jeszcze raz dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 21:05 rany, co robily dzieci i mamy przed era internetu??? Ja tez jestem zupelnym antytalenciem w tych sprawach, ale uwazam, ze to bardzo fajne zadanie, ktore powinno zostac wykonane i WYMYSLONE przez dziecko. Nie ma robic karmika, lopaty, zielnika, nie, ma zrobic MISIA. Przeciez w ten sposob wlasnie pozwala sie dziecku na kreatywnosc. Gdzie kreatywnosc, jak matka pokaze co i jak zrobic, z jakich materialow skorzystac, albo co gorsza pokaze zdjecia z netu? Odpowiedz Link Zgłoś
maja.london888 Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 21:45 A co może stworzyć samodzielnie trzyletnie dziecko? Najwyżej nabazgrać coś kredką. My robiliśmy misia na konkurs, pomysł z internetu, ale dziecko nawet na oczy tego nie widziało, chodziło o to, żeby posiedzieć razem i zrobić coś wspólnie. Rzeczywiście, zabiliśmy tym kreatywność dziecka i wyrządziliśmy mu same krzywdy. Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Miś- zrób sama ... 21.11.13, 21:51 ale czy w watku jest mowa o trzyletnim dziecku? O twoim nie czytalam. maja.london888 napisała: > A co może stworzyć samodzielnie trzyletnie dziecko? Najwyżej nabazgrać coś kred > ką. My robiliśmy misia na konkurs, pomysł z internetu, ale dziecko nawet na ocz > y tego nie widziało, chodziło o to, żeby posiedzieć razem i zrobić coś wspólnie > . Rzeczywiście, zabiliśmy tym kreatywność dziecka i wyrządziliśmy mu same krzyw > dy. Odpowiedz Link Zgłoś