Dodaj do ulubionych

Gender to bzdura ?

29.11.13, 20:18
wsumie.pl/nie-przegap/84811-film-osmieszajacy-gender
Obserwuj wątek
    • ichi51e Re: Gender to bzdura ? 29.11.13, 20:23
      No ale gender to nie jest nauka o tym ze wszyscy sa rowni tylko wlasnie o tych roznicach. Jakos zwiazku nie widze. Ale ja mam duzo wade wzroku.
      • lattisima Re: Gender to bzdura ? 29.11.13, 21:35
        Gender to nie nauka
        • ichi51e Re: Gender to bzdura ? 29.11.13, 22:39
          O sory - ja tam glownie slysze jako gender studies i tak mi sie niezgrabnie przelozylo ;p
    • joxanna Re: Gender to bzdura ? 29.11.13, 21:31
      No, ale to ośmiesza tych wykładowców, a nie podejście gender...
    • nangaparbat3 Re: Gender to bzdura ? 29.11.13, 21:52
      Nie, to Szatan, Zło i Grzech.
      Dzisiaj slyszałam w Radio Maryja.
      • feleedia Re: Gender to bzdura ? 29.11.13, 22:27
        Szatan i grzech może nie, ale kretynizm na pewno big_grin
      • triss_merigold6 Re: Gender to bzdura ? 29.11.13, 23:28
        Po co do fanatyzmu aż Szatana mieszać? uncertain
    • zolla78 Re: Gender to bzdura ? 30.11.13, 11:48
      Fajny w sumie jest ten film. Ten norweski profesor, który zaprzeczał rożnicy w budowie mózgu, to się rzeczywiście lekko skompromitował.
      Co nie zmienia faktu, że ten film to nadal wyraz braku zrozumienia czym jest gender. Przecież ci amerykanie, którzy jak rozumiem mieli swoimi stwierdzeniami, podważać sens "gender", tak naprawdę właśnie zajmują się nim naukowo i to pewnie za grube pieniądze.
      Nie bardzo rozumiem jak przy takim dostępie do informacji jaki jest obecnie nadal można nie rozumieć, że gender to nie ideologia równości płci, ale nazwa dla obszaru badań dotyczących tego, które różnice między kobietami i mężczyznami są warunkowane biologicznie, a które kulturowo i co to powoduje i jak to ewentualnie zmienić w zakresie różnic kulturowych i tylko i wyłącznie, bo żaden naukowiec zajmujący się gender przecież nie każe nam niwelować różnic biologocznych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka