Dodaj do ulubionych

nienawiść :(

03.12.13, 09:39
Tak dla przemyślenia, że agresja i nietolerancja nie są przypisane tylko do jednej strony, choć nie wiem jak długo filmik "powisi"

wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-marzeny-nykiel/68582-dokad-zmierzaja-lewackie-bojowki-argentynskie-feministki-spalily-kukle-papieza-franciszk-i-brutalnie-zelzyly-katolikow-broniacych-kosciola-przed-profanacja
Obserwuj wątek
    • vilez Re: nienawiść :( 03.12.13, 10:10
      Trzeba naprawdę mieć mikrą wiedzę o świecie, by nie znać uwarunkowań argentyńskich w tym względzie- tj. w sprawie udziału kościoła argentyńskiego we wspieraniu junty wojskowej gen. Videli i tępieniu teologii wyzwolenia.
      Szukaj nazwiska: Horacio Verbitsky ("Cisza").
    • girasole01 Re: nienawiść :( 03.12.13, 10:27
      Przepraszam, wiem że sprawa jest poważna, ale artykuł jest tak tragicznie napisany, że przy "hordach rozjuszonych feministek, lesbijek i gejów" zaczęłam się uśmiechać, a przy "Modlitwą i opanowaniem próbowali odeprzeć barbarzyński atak rozwścieczonych feministek." nie mogłam powstrzymać rechotu.
      • aszlan Re: nienawiść :( 03.12.13, 10:42
        Co do artykułu zgadzam się, ale trudno znaleźć inne źródło
        Vilez nie zawiodłaś mnie
        • lusitania2 Re: nienawiść :( 03.12.13, 10:47
          aszlan napisała:

> ale trudno znaleźć inne źródło

ciekawe dlaczego
          hłe, hłe, hłe, hłe...
        • vilez Re: nienawiść :( 03.12.13, 11:06
          Mam nadzieję, że wreszcie wytkniesz nos poza ten szmatławiec: wpolityce.
          • aszlan Re: nienawiść :( 03.12.13, 11:25
            Vilez czytam jeszcze ND i Frondę, w ogóle dzięki za troskę wink
            • vilez Re: nienawiść :( 03.12.13, 11:29
              A proszę bardzo wink
        • nangaparbat3 Re: nienawiść :( 03.12.13, 22:11
          Nie możesz - chcąc zrozumieć co się dzieje w Argentynie - abstrahować od tego, co dzialo sie tam za rządow junty.
    • rosapulchra-0 Re: nienawiść :( 03.12.13, 11:52
      Kolejne źródło (już wczoraj czytałam):
      gosc.pl/doc/1799175.Drastyczne-filmy-Feministyczna-orgia-nienawisci
    • marzeka1 Re: nienawiść :( 03.12.13, 19:51
      Zalinkowany tekst zapisany jest koszmarnym napuszonym stylem, ośmieszającym sprawę, w obronie której się staje.
      Tu linkuję normalnie napisany tekst, a wg mnie NIE MA wytłumaczenia na takie zachowania, na próbę profanacji katedry, rysowanie odwróconych krzyży na twarzach modlących się ludzi, którzy bronili swojego kościoła czy palenia kukły Franciszka- dzicz jak z czasów Rewolucji Francuskiej (przykład tego, co rewolucjoniści z gębą pełną frazesów o wolności/równości robili np. w Wandei).
      Deon- atak na katedrę
      • asia_i_p Re: nienawiść :( 03.12.13, 21:49
        Gdybym obejrzała sceny w filmie fabularnym, powiedziałabym, że scenarzysta odleciał w kosmos, bo to niemożliwe.
        W ogóle nie ogarniam, o co tym atakującym chodziło. Raczej nie o wejście do katedry, bo jakby chciały, to by się przedarły - bardziej to wyglądało na próbę sprowokowania agresywnej reakcji. Jakby chciały zostać odepchnięte czy pobite. Dobrze, że tym stojącym nie puściły nerwy, bo byłoby jeszcze gorzej.
        • nangaparbat3 Re: nienawiść :( 03.12.13, 22:18
          Myślę, że te kobiety nienawidzą mężczyzn, i ze pracowało na to wiele pokoleń machos.
          Tak wyglądają bunty ludzi, ktorych wcześniej zostali poniżeni. Dlatego takie straszne są wojny domowe, rewolucje.
          • asia_i_p Re: nienawiść :( 03.12.13, 22:32
            Jeżeli nienawidzą, czemu nie doszło do zwykłej agresji fizycznej? Tu nie ma ani jednego uderzenia, żadnego wybuchu niekontrolowanej furii. Nikt nikogo nie rozrywa na strzępy, tylko zachowuje się tak, jakby sam na strzępy chciał być rozerwany.
            To jest, przy pozorach podobieństwa do scen z Rewolucji Francuskiej, coś bardzo nietypowego.
            • vilez Re: nienawiść :( 04.12.13, 08:03
              Bo takie są pokłady zbrodni w Argentynie. I tak wygląda gniew skrzywdzonych.
    • neffi79 Re: nienawiść :( 03.12.13, 22:15
      normalnie jakaś wścieklizna macicy. feministki, hehe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka