maj55 06.10.05, 21:35 czy po podaniu Bactrimu mojej ponad 5ciomiesięcznej córce mogą być zielone kupy? i jeszcze podawać równocześnie z wit. c? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edie28 Re: bactrim a kupa 06.10.05, 21:55 Tego nie wiem czy mogą być zielone, ale kto wie ... Nie podawałam w niemowlęctwie Bactrimu mojej córce więc, nie powiem z doświadczenia. Co do podawania wit C to sa różne teorie na ten temat. Jedni lekarze mówią, żeby nie podawać, a inni, że to stare metody i podawać. Rób tak jak Ci powiedział lekarz. O te kupki też najlepiej zapytaj pediatry. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
mrozbasia Re: bactrim a kupa 07.10.05, 07:45 Kurcze, wiesz co ja na to nie wpadłam. Moja mała brała Bactrim przez przeszło 2 tyg. I właśnie tak było, ale nie stale. Raz zielone, raz normalne, niekiedy prawie czarne. Od wtroku jest na furaginie , ale wczoraj kupka była ciemnozielona. Więc zobaczę teraz czy to przejdzie. Odpowiedz Link
grazka8 Re: bactrim a kupa 07.10.05, 08:22 Zabarwienie kupek może zmienic kolor przy bactrimie- natomiast,gdy kupki bedą miękkie (biegunka) to już objaw nie pożądany. Odpowiedz Link
maj55 Re: bactrim a kupa 07.10.05, 09:14 my właśnie z takich miękkich wychodzimy dzięki zastosowaniu probiotyku, ale ten kolor mnie niepokoił. Jest tak że rano może być normalna a potem juz zielonkawa, zmienia się. Co do gęstości, w końcu jest dobrze. Odpowiedz Link
mami7 Re: bactrim a kupa 07.10.05, 09:49 Nigdy nie spotkałam sie z inną szkoła, przy Baktrimie i Biseptolu nie podaje się witaminy C. Co do kup...W końcu podajesz jakis tam antybiotyk, zatem wszystko mozliwe. Może spróbuj lacidofil, jak podać znajdziesz w ulotce. Odpowiedz Link
edie28 Re: bactrim a kupa 07.10.05, 21:08 Nigdy nie spotkałam sie z inną szkoła, przy Baktrimie i Biseptolu nie podaje si > ę witaminy C. Ja się właśnie spotkałam. 2 na 3 lekarzy mówiło mi, że można podawać wit C przy Baktrimie. Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: bactrim a kupa 07.10.05, 23:19 Dobrze działa też Enterol (to nie są bakterie kwasu mlekowego!),plus oczywiście lakcid albo lacidofil obowiązkowo. Co do witaminy C + Biseptol, też nie spotkałam się z opinią, że można - albo lekarze milczą na ten temat, albo mówią, że nie powinno się podawać... Odpowiedz Link