Dodaj do ulubionych

Ceny z alledrogo

11.12.13, 16:44
Do tej pory nabijałam się z przekręcanej nazwy alledrogo, kojarzyłam all raczej z okazjami i cenami niższymi z racji mniejszych kosztów sprzedawcy. Ale szukałam dziś prezentow świątecznych i trafilam na aukcję: allegro.pl/primark-pizamka-z-b-cieplego-polaru-5-6lat-116cm-i3778761602.html I tam właśnie zapis
" Pizamka jest bez metki papierowej-urwala sie w transporcie ale jest 100% nowa, oryginalnie zapakowana i polaczona gora z dolem-z tego wzgledu cena jest nizsza."
Hmm, pomyślałam, a może metka urwała się dlatego, żeby kupujący nie zdał sobie sprawy, że cena tej piżamki wynosi 4 euro?
Kurczę, to już kolejny raz, kiedy się nacinam na zawyżanie cen. W zasadzie do podbijania kosztów wysyłki się przyzwyczaiłam, skrupulatnie są sprawdzam albo kupuję z możliwością odbioru własnego. Ale dopiero co kolega w porę ostrzegł mnie przed zakupem bielizny termicznej dostępnej w duuuużo niższej cenie w decathlonie, przepłaciłam na handmadzie od polskiego rzemieślnika (tair-trade itd mi się zamarzył), teraz przypadkiem znałam rzeczywistą cenę sprzedawanej okazyjnie piżamki... Brrrr! Chyba naprawdę zacznę stawiać na sieciówki...
Obserwuj wątek
    • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 16:54
      memphis90 napisała:

> Hmm, pomyślałam, a może metka urwała się dlatego, żeby kupujący nie zdał sobie
      > sprawy, że cena tej piżamki wynosi 4 euro?

chwila, chwila czegoś nie jarzę - co to znaczy "zawyżanie cen" - sprzedający ma prawo zrobić sobie cene jaka mu sie podoba. Ty nie musisz kupować. Kupuje za 4euro i ma prawo sprzedać za 20. I teraz okropne: ma prawo na tym zarobić.

> Kurczę, to już kolejny raz, kiedy się nacinam na zawyżanie cen.

ale co to znaczy "zawyżanie"???

W zasadzie do p
      > odbijania kosztów wysyłki się przyzwyczaiłam,

tak samo przesyłka. Czesto jest tak, że cena towaru jest nieco niższa za to sprzedawca 'stratę' wlicza w przesyłkę. Albo zwyczajnie chce zarobić - ma prawo. Może ma duże koszty pakowania, bo opłaca pracownika.

teraz przypadkiem znałam rzeczywistą cenę sprzedawanej okazyjnie p
      > iżamki... Brrrr!
      a wiesz o tym, że koszt wyprodukowania bluzki w np. HM wynosi kilka zł. a płącisz za nią kilkadziesiąt? świenie złodzieje, zarabiają cholera! zawyżają ceny
      • ichi51e Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 16:57
        Handluje sie na alle suspicious
        • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:01
          każdy logicznie myslący człowiek zdaje sobie sprawe, że kupując cokolwiek - daje się zarobić innym. tu filozofii nie trzeba.
          • ichi51e Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:17
            Masz racje - rzeczy sa tyle warte ile ktos chce za nie zaplacic. Jesli ktos uwaza ze 45zeta za pizamke styka to nie ma nic w tym nagannego.
      • bloopsar Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:04
        < Czesto jest tak, że cena towaru jest nieco niższa za to sprzedawca 'stratę' wlicza
        > w przesyłkę. Albo zwyczajnie chce zarobić - ma prawo

Nie, nie ma. Nie w ten sposób. Nie na Allegro - zgodnie z allegrowym regulaminem nie można zawyżać ceny przesyłki.
        • aneta-skarpeta Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:10
          a jak sprawdzisz ile faktycznie allegrowicz płaci za przesyłkę kurierską jak ma podpisana umowę? czy 10 zł czy 12 czy 15?

natomiast jesli zgadzam się zapłacic za przesyłke 15 zł to nikt mnie nie oszukuje

oszukana czułabym sie gdybym wybrała opcje pobranie z przesyłka za 15, a kazaliby mi zapłacic 18
          • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:19
            aneta-skarpeta napisała:

> oszukana czułabym sie gdybym wybrała opcje pobranie z przesyłka za 15, a kazali
            > by mi zapłacic 18

dokładnie tak jestsmile
          • bloopsar Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:23
            > a jak sprawdzisz ile faktycznie allegrowicz płaci za przesyłkę kurierską jak ma
            > podpisana umowę? czy 10 zł czy 12 czy 15?

Ojejku, oczywiście, że nie chodzi o takie wyliczenia co do złotówki i skoro przeciętna cena przesyłki kurierskiej to 15 zł, a Allegrowicz ma umowę ramową między swoją firmą a firmą kurierską i płaci 10, to nikt mu nie każe tych 5 odliczać. Chodzi o to żeby przy tej średniej kwocie 15 zł nie naliczył sobie 30 'bo tak'. A z kosztami przesyłek pocztowych jest jeszcze prościej, bo są powszechnie znane i głównie o to chodzi.

Oczywiście każdą sytuację da się sprowadzić do absurdu, ale chodzi o zasadę: koszt przesyłki to koszt przesyłki, a nie że cena Kup Teraz za smartfon to 1 zł a do tego 2000 zł kosztu przesyłki big_grin
            • aneta-skarpeta Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 07:33
              teraz to Ty sprowadzasz sprawę do obsurdu, bo generalnie nikt o zdrowych zmysłach nie kupi u człowieka smarfona za 1zł z przesyłką za 2000 i nie będzie się czepiał wysokich kosztów wysyłki- bo jasno i klarownie widać w co gra sprzedający- i tez nie ma w tym oszustwa- jest kombinatorstwo, aby na oko było niby taniej

są sprzedający, którzy sprzedają np tanio produkt + wysyłka 15 zł, ale okazuje sie, że nie można np przesyłek łączyć choć kupujesz ładowarkę do telefonu

kombinatorstwo, ale jawne- nie ma obowiązku u takiego kupować

ja nie czuję się przez niego oszukana ( pomiajam regulamin, mówię o moich odczuciach "handlowych)- po prostu nie interesuje mnie jego oferta

a jest wszystko jawne
              • bloopsar Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 11:55
                > ja nie czuję się przez niego oszukana ( pomiajam regulamin, mówię o moich
                > odczuciach "handlowych)

No tak, ale wyżej w wątku (i tego dotyczyła moja odpowiedź) była mowa nie o odczuciach, tylko o prawie - padło stwierdzenie, że sprzedający na Allegro 'ma prawo' ustalać sobie taką wysokość przesyłki jak chce. Otóż nie ma i to określa regulamin Allegro, taką 'kombinatorską' aukcję można zgłosić i Allegro może ją zdjąć i wyciągnąć konsekwencje (ostrzeżenia, ban konta itd.).

Bo widzisz, teoretycznie stosując twój argument o 'odczuciach handlowych' to wszystko jest dozwolone, a jak ktoś nie chce, to nie skorzysta - i tak nie ma problemu z tym, że market pisze o obniżce ceny, która nigdy nie była wyższa czy że sprzedawcy garnków zachwalają je jako cud świata normalnie wart więcej niż te głupie 4000 zł, za które je tylko teraz oferują, podczas gdy to shit z niemieckiego Aldi po 40 euro za sztukę. A jednak prawo to reguluje i kary są coraz częściej na takich kombinatorów nakładane. Jakieś regulacje muszą być, bo inaczej każdy musiałby znać się na wszystkim żeby np. być w stanie samemu ocenić czy złoty łańcuszek u jubilera faktycznie jest złoty i czy kupiony w markecie komputer faktycznie ma takie parametry jak wypisano w opisie. A środkiem regulującym na Allegro jest między innymi zapis w regulaminie o kosztach wysyłki.
              • gazeta_mi_placi Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 12:46
                Oczywiście, że jest to oszustwo, przynajmniej jeżeli chodzi o platformę Allegro, która zakazuje zawyżania kosztów wysyłek, jeżeli bym zauważyła aukcję gdzie ktoś podaje aż tak astronomiczne koszty wysyłki i zgłosiła do Allegro aukcja zostałaby usunięta, a sprzedający dostał by ostrzeżenie.
        • atena12345 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:38
          bloopsar napisała:

> zgodnie z allegrowym regulamine
          > m nie można zawyżać ceny przesyłki.

tak, tylko że większość ma to w ...
          dlatego coraz rzadziej kupuję na allegro.
          Jeszcze tylko niektóre rzeczy kolekcjonerskie się opłaca
      • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:10
        uuuuu biznesmen od handlu smieciami z chin

0. I teraz okropne: ma prawo na tym zarobić.

niby ma
        tylko po co smierdzaca sciema z urwana metka
        aha chyba inaczej nkt by tego nie kupill

> tak samo przesyłka. Czesto jest tak, że cena towaru jest nieco niższa za to spr
        > zedawca 'stratę' wlicza w przesyłkę

wez mnie naciagaczu ie rozsmieszaj
        • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:19
          jamesonwhiskey napisał:

> tylko po co smierdzaca sciema z urwana metka
          > aha chyba inaczej nkt by tego nie kupill

pewnie po to by kupujący twojego typu nie robił sprzedawcy problemu. sprzedawca ma prawo zarobic czy tego chcesz czy nie.

> wez mnie naciagaczu ie rozsmieszaj

naciągacz? ale na co cie naciąga? na zakup u niego? jesli kupujesz - zgadzasz sie w pełni z warunkami. jesli nie to nie biadol.
        • to_ja_tola Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:25
          No alez sieciówki chińszczyzną nie stoją.Tam to dopiero cuchnie.I gdyby jej taką pidżamke z metką HM sprzedawała za 60 zł byłaby happy?
          Ktoś ją zmusza do kupowania tej pidżamy?
        • memphis90 Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 18:17
          > niby ma
          > tylko po co smierdzaca sciema z urwana metka
          > aha chyba inaczej nkt by tego nie kupill
          Ano właśnie... O to mi chodziło.
      • ichi51e Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:33
        Hmmm ale w sumie sama juz nie wiem - bo tu inspekcja stwierdzila ze oszukuja. Na czym polega roznica? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15115097,Inspekcja_handlowa_skontrolowala_firme_sprzedajaca.html#BoxSlotII3img
    • dziennik-niecodziennik Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 16:58
      windowanie cen ciuchów primarkowskich to norma akurat. podobnie jak cen z innych sklepów ktorych nie ma powszechnie w Polsce. nikt nie bedzie leciał do Londynu żeby sobie w Primarku kupic piżamkę za 4e, wiec sprzedający sobie na tym korzystaja.
      normalna sprawa.
      • thorgalla Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:15
        >>nikt nie bedzie leciał do Londyn u żeby sobie w Primarku kupic piżamkę za 4e,
        Tym bardziej,że w Londynie płaci się funtami wink

Pomysł aby kupić tanio i sprzedać drożej narodził się wczoraj na allegro??
        • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:17
          > Pomysł aby kupić tanio i sprzedać drożej narodził się wczoraj na allegro??

to jest stare myslenie
          teraz pomysl jest kupic tanio
          sprzedac duzo i taniej niz inni
          • aneta-skarpeta Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:21
            ale to dotyczy wiekszych sprzedawców, a nie Heni, która sobie sprzedażą na allegro dorabia kilka stówek

ona nie kupi 40 pizamek z polaru, żeby sprzedac je za 20 zł ( po 16 kupila), bo pewnie połowe z tego straci

kupiła np 2 i chce sprzedac z wiekszym zystkiem, najwyzej wyjdzie na czysto jak nie sprzeda 1, atomiast cena 42 zł nie jest aż tak szalona, zeby nie znalazła klienta
          • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:23
            jamesonwhiskey napisał:

> teraz pomysl jest kupic tanio
            > sprzedac duzo i taniej niz inni

kupic tanio i sprzedać jeszcze taniej - opatentuj to
            po co zaniżac ceny, jesli kupujący biorą?, zaraz zrobi to (zanizy cene) konkurencja i produkt umiera bo nie opłaca sie go sprzedawać. nie ma czary mary - zebys mógl kupic ktoś musi zarobić, np. na przesyłce (mając niską cene towaru) straszne co nie?
            • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:36
              > kupic tanio i sprzedać jeszcze taniej - opatentuj to

taniej niz inni nie ogarnieta bazarowo

> po co zaniżac ceny, jesli kupujący biorą?, zaraz

no i bazar znowu z lba wylazi
              kupia wiecej

zaraz zrobi to (zanizy cene) konkure
              > ncja i produkt umiera bo nie

duzy moze wiecej
              kupuje wiecej ma taniej konkurencja nie daje mu rady

p. na przesyłce (mając niską cene towaru) stra
              > szne co nie?

jak to juz ci ktos napisal naciagaczu
              to jest nie zgodne z regulainem tego smiesznego serwisu
              • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:40
                jamesonwhiskey napisał:

> duzy moze wiecej
                > kupuje wiecej ma taniej konkurencja nie daje mu rady

a pojmujesz,że duzych może byc kilku? i moga miec takie same warunki? mamy takich klientów, którzy mają cennik hurtowy - czyli albo będą mieć rozsądne ceny albo zjadą do granic nieopłacalności sprzedazy.

> jak to juz ci ktos napisal naciagaczu
                > to jest nie zgodne z regulainem tego smiesznego serwisu

hahahahha - udowodnij to komukolwiek. Mozesz sobie zrobic cene przesyłki jaką chcesz. Być może taki zapis jest ale nikt tego ani nie weryfikuje ani pewnie nie wyciąfga konsekwencji

I kup sobie maśc na ból d..... Na allegro - z wysyłką gratis, żeby cie nikt nie zrobił w jajo
                • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:45
                  > hahahahha - udowodnij to komukolwiek. Mozesz so

nie musze nikomu nic udowadniac z chamami i naciagaczami zadnych interesow nie robie

• neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:50
                    uspokój się. skąd ta agresja?, nikt ci nie każe kupować na aledrogo.
                    idź na rynek, tam przynajmniej możesz się potargować i bez kosztów wysyłki.
                    • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:54
                      > idź na rynek, tam przynajmniej możes

chyba nie jeszcze ciebie bym spotkal
                      • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:56
                        https://emotikona.pl/emotikony/pic/0dash2.gif
    • kk345 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:02
      Zaskoczę cię już kompletnie- towar jest wart tyle, ile ktoś za niego zapłaci, więc jeśli ktoś zyczy sobie za piżamkę choćby 400 zł, to wyłącznie jego sprawa. Czasy zakuwania w kajdany spekulantów już na szczęście minęły, a każdy ma swój rozum i porównywarki cen, by zdecydować ile chce za towar zapłacić...
    • helufpi Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:05
      I na podstawie jednej piżamy uznałaś, że cała platforma handlowa jest droga? Przecież do nie Allegro decyduje, po jakich cenach ludzie zawierają transakcje.
    • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:13
      ja sie dziwie ze ktos tam wogule kupuje
      z amazon czy ebay ten sciek nie ma zadnego startu
      • lusitania2 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:28
        jamesonwhiskey napisał:

> z amazon czy ebay ten sciek nie ma zadnego startu

rotfl
        normalnie nie mogę się zdecydowaćwink co jest u nas większą potęgą: ebay czy amazon.

• paul_ina Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 17:33
      Sama się ostatnio wkręciłam i jestem zła - kupiłam dziecku Odkrywczy Domek Kiddielandu za 185 z przesyłką, a na stronie producenta jest za 172... Tak to nie sprawdzać cen.
    • jamesonwhiskey z ciekawosci spytam 11.12.13, 17:48
      pojawiaja sie tu rozne biznesmenki i kobiety sukcesu
      czy ktora kolwiek robi cos innego niz
      handel starymi szmatami , byla tu taka jedna, czy tam handel smieciami z chin
      • neffi79 Re: z ciekawosci spytam 11.12.13, 17:53
        jamesonwhiskey napisał:
        czy tam handel smieciami z chin

na handlu towarem z Chin zbija sie kokosysmile zresztą to już nie te same Chiny co 10 lat temu - w Chinach produkują największe koncerny bo jest najtaniej. Np. Mercedes (produkcja bodajże Vito), Bosch, Adidas, itp, itd. https://emotikona.pl/emotikony/pic/48terefere.gif
        • jamesonwhiskey Re: z ciekawosci spytam 11.12.13, 17:57
          i co niby chandlujesz mercedesami z chin
          wezz

> na handlu towarem z Chin zbija sie kokosysmile

no ja wiem jak sie zbija i ty tez wiesz
          kupuje sie podjebki za 20centow
          i sprzedaje jako oryginalny produkt za 20$
          • neffi79 Re: z ciekawosci spytam 11.12.13, 18:00
            jamesonwhiskey napisał:

> i co niby chandlujesz mercedesami z chin
            > wezz

jak byłbys grzeczny to bym ci napisała czym.

> no ja wiem jak sie zbija i ty tez wiesz
            > kupuje sie podjebki za 20centow
            > i sprzedaje jako oryginalny produkt za 20$

absolutnie nie. tak robia podwórkowi handlarze. zamawiają kontenerek. dzielą się na 3 i lecą na allegro lub na bazarach.
            • jamesonwhiskey Re: z ciekawosci spytam 11.12.13, 18:28
              > absolutnie nie. tak robia podwórkowi handlarze

czyli jakies 95% na tym smiesznym serwisie

najbardzije to mnie rozsmieszaja ciuchy abercrombie
              widac ze krzywe lipne i podrobione
              ale i tak gamonie kupuja
    • d.o.s.i.a Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:32
      Najbardziej rozbawil mnie "znany i renomowany PRIMARK" big_grin big_grin big_grin
    • gagunia Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:36
      Co za bzdura. Ceny towaru ustalają sprzedawcy, a nie zarząd allegro. Ja właśnie dzisiaj zakupiłam dziecku klocki lego pod choinkę. W sklepie kosztują 420-450, w merlinie 389, a na allegro zapłaciłam 335 z gratisową przesyłką. Te same klocki można oczywiście kupić na alle za 480zł, ale to ja decyduję o wyborze sprzedawcy i ceny. Takich okazyjnych zakupów mam na swoim koncie dziesiątki, w związku z czym uważam ten serwis za doskonałe miejsce na zakupy.
      • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:38
        a ile kosztuja na oficjalnej stronie lego
        jak mniej to mam dla ciebie siwtna wiadomosc
        zrobils super interes kupujac cos co kolo lego nawet nie lezalo
        • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:44
          oj niekoniecznie, nie strasz kobiety
          • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:47
            > oj niekoniecznie, nie strasz kobiety

no ja wiem
            sprzedawca byl tak mily ze kupil oficjalnie i sprzedal taniej zeby dziatkom zrobic przyjemnosc na swieta
            • neffi79 Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:53
              czasami oficjalny dystrybutor robi cene sugerowaną, która jest dużo wyższa niż u zwykłego sklepikarza.
              Np. kupowałam ostatnio sztućce Gerlch Retro - cena na stronie oficjalnej 2 841.00zł
              na Aledrogo, zestaw ten, z przesyłką gratis 2 557.00zł + porcelana gratissmile
              nie wszędzie czai się podstęp
              • jamesonwhiskey Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 20:51
                Jeden jedyny sprzedawca tego jest wiec ten przyklad troche lipny
              • aneta-skarpeta Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 07:41
                osprzęt razera do kompa też jest tańszy nie-na-stronie-oficjalnej

sklepy kupują w razer- lego z duzym rabatem i potem mogą byc elastyczni

przecież nikt z hurtowników nie idzie do lego i nie kupuje w cenie detal

a jak np hurtownik trzyma sobie pudła w domu i nie wynajmuje sklepu, magazynu itd itd czyli ma minimalne koszty to może sobie zejść z ceny

zreszta dżejms niedawno to sugerował- duzo kupic taniej niz inni sprzedać

zapomniał?
            • totorotot Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:58
              Puknij sie w łeb pacanie, może usłyszymy jakąs kolede w bet lejem albo o ośle i bydlątkach. Na ksiązce D.O.M.E.K. cena wydrukowana 42 zł, ja kupiłam w aros.pl za 28.mysi domek wydrukowane 35 kupiłam za 24,i tak wszystkie książki.

Znowu w dupie byłeś, gowno widziałes, allegro znasz z kupowania butów adidos i dzinsow lcc.
              I narzekasz ze za drogo
          • aneta-skarpeta Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 07:38
            ja kiedys tak kupowałam lego i się nigdy nie niaciełam- wystarczy kupić od solidnego sprzedawcy
    • gazeta_mi_placi Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 18:41
      Kiedyś zainteresowały mnie w jednym z markowych sklepów w galerii pewne drogie i charakterystyczne (kolory plus nietypowy łańcuszek) buty, kosztowały coś około 850 zł, poszłam potem zobaczyć na Allegro czy aby tam nie ma tańszych (choć i tak kupować raczej nie zamierzałam, prędzej ciekawość ile taniej).
      I były, u jakiejś Pańci reklamującej się, że niby oryginalne z samej Ameryki wink sprowadza.
      Tyle, że kosztowały 1200 zł, czyli dobre ponad 300 zł drożej plus koszty wysyłki rzędu 20 zł.
      Napisałam Pańci (z opisu na Allegro wynikało, że mieszka na w Stanach), że dokładnie takie same (marka, wygląd) można nabyć za tyle a tyle w takiej a takiej galerii (szczegóły podałam aby mogła sobie sprawdzić gdyby nie wierzyła na słowo), Pańcia podziękowała, ale buty dalej wystawiała po tej samej cenie, nie obniżyła nawet o 50 zł, dodałam aukcję do obserwowanych i przez dwa tygodnie Pańcia nie sprzedała ani jednej pary (obniżyć ceny też nie obniżyła), czy potem sprzedała nie wiem bo wypisałam jej aukcje z obserwowanych.
      • ichi51e Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 20:42
        Ze ci sie chce... uncertain
      • to_ja_tola Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 20:52
        I po co do niej pisałaś??? Sprzedawała drozej to sprzedawlała...życie.
        • gazeta_mi_placi Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 22:13
          Myślałam, że Pani z Ameryki może nie znać polskiego rynku i po ile te same buty "chodzą" stąd taka wysoka cena, chciałam się przysłużyć informacją smile
    • anorektycznazdzira Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 21:14
      Od dawna wiem, że na A. ceny nie mają sie często nijak do cen w regularnych sklepach, i raczej są jak się komu ubździ, a nie niższe albo okazyjne. I nie ma znaczenia co ktoś tam powypisuje.
      Nie znajdę już, ale pamiętam aukcję z opisem w stylu "taki sam kosztuje w sklepie ponad 200 złotych, u mnie OKAZJA!!! za 170", a ja miałam w sklepie koło domu za 155 bez kosztów wysyłki.
      Taki lajf. Każdy ma sam pilnować i decydowac co mu się opłaca.
    • atteilow Re: Ceny z alledrogo 11.12.13, 21:45
      memphis90 jesteś niestety po drugiej stronie barykady. Twoje obserwacje i wnioski sa z punktu widzenia klientki, a tu sie odezwały agresywne sprzedawczynie. Twoja wypowiedź była spokojna i wyważona, natomiast ich nerwowa. Sprzedawczyki najgorszego sortu, napastliwi, nachalni, a wszelkie watpliwości klienta zbywający tekstem "nie musisz kupować". To taka bazarowa mentalność dorobkiewiczów z lat 90. Nie chodzi o utrzymanie klienta, ktory wróci po kolejny towar, tylko o wciśnięcie mu "byleczego" po zawyżonej cenie.

Szkoda, że nie znalazlas zrozumienia, bo przecież nasze sprzedawczynie forumowe, rowniez bywają indywidualnymi klientkami.
    • mvszka Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 05:42
      klocki lego kupuję na all taniej niż np. w tesco
      a ostatnio znalazłam tkaniny, które u mnie w sklepie nawet nie występują a szmaty jakie tam są mają cenę droższą od 100%wełny w tej konkretnej ofercie na allegro
      można znaleźć coś tańszego i dobrego tylko trzeba się naszukać i naporównywać
      a nie dać się zwieść napisem "okazja"

• xxe-lka Re: Ceny z alledrogo 12.12.13, 09:33
      wczoraj w sklepie kupiłam zestaw lego dla córki o 40 a nawet 100zł taniej niż na allegro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka