guderianka Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 07:43 ponieważ my wierzymy w boga spageti mamy choinkę-ale zamiast bombek są mięsne klopsy, zamiast łańcuchów-makarony, gdzie niegdzie sos pomidorowy. No i jak choinka to prezenty też są. Ta data jest zbieżna ze świętami BN- bóg spageti wymyślił wtedy makaron i sos-klopsy doszły trochę później-i na tę pamiątkę czcimy ten czas. juventum.pl/wp-content/uploads/2013/09/74198_1219316037_1a3c_p.jpeg Odpowiedz Link Zgłoś
vilez Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 09:06 Naszło mnie na malowanie ścian w kuchni. Jak mi do jutra nie minie, to będę miała karmin we włosach Odpowiedz Link Zgłoś
melmire Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 09:16 Choinke dzisiaj ubierze niewierzacy maz, podczas gdy ja, niewierzaca zona, bede piec wigilija kure Kura duza, wiec 25-ego bedziemy ja wykanczac, lezac na kanapie i ogladajac zalegle filmy i seriale. Odpowiedz Link Zgłoś
swiecaca Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 10:13 25 będę się snuć w piżamie cały dzień a 26 idę na obiad do mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
thorgalla Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 11:04 Dzisiaj już zaliczyliśmy urodzinowo-świateczne sniadanie u znajomej,potem do teścia na kolację. Kaczuszka będzie i tańce wokół choinki i śpiewanie. Odpowiedz Link Zgłoś
magotka11 łoszszsz 24.12.13, 14:49 się narobiło Przegapiłam ten temat w zeszłym roku, a szkoda, bo bym poczytała sobie Dwie osoby niskiego polotu przemilcze, reszcie życzę udanego odpoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
magotka11 Re: łoszszsz 24.12.13, 14:57 A dlaczego pytałam? Bo tak często najeżdżacie na KK a jednak z wolnego każdy się cieszy i nie nażeka, że to z powodu katolickiego święta. Wiem, wiem i to przesilenie dnia z nocą ale nie było wolnego z tego tyt. Odpowiedz Link Zgłoś
magotka11 Re: łoszszsz 24.12.13, 15:25 chrześcijańskie, masz rację źle napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia01 Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 17:19 25 do południa leżę i czytam, po południu idę na spacer, wieczorem na brydża. 26 do południa to samo, po południu spotkanie towarzyskie. Głupi dowcip twierdzi, że "wszak" to samiec wszy, ale z okazji świąt nie będę się czepiać; wszak ustawodawca uczynił te dni wolnymi od pracy, więc do pracy nie idę. Choinki nie mam, zrobiłam podłaźniczkę i kupiłam jemiołę. Może być? Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 21:02 To jest coroczny obowiązkowy zestaw wąciszy: co robią niewierzacy w święta oraz z cyklu "prezenty" Jutro albo może nawet jeszcze dziś zacznie sie repertuar pt: nieudane prezenty oraz jeszcze ciekawszy -prezenty od tesciowych Odpowiedz Link Zgłoś
bizuteria123 Re: pytanie do NIEwierzących 24.12.13, 21:07 czytam biegam ogladam tv czekam na aukcje na allegro nie potrzebny prezent Odpowiedz Link Zgłoś
olewka100procent Re: pytanie do NIEwierzących 26.12.13, 01:08 nie wierzę w boga , ale w jezusa już tak - w sensie , że kiedyś taki człowiek istniał owszem, ale jego życie za bardzo ubarwili, no bo jak można wierzyć w niepokalane poczęcie , jezus był prawdopodobnie dzieckiem z niemałżeńskiego łoża , a józef był mężem marii . Aa no i cała rodzina była ciemnoskóra , a nie jak pokazują na świątych obrazkach niebieskookich blondynów porcelanowej cerze hehe Odpowiedz Link Zgłoś