Dodaj do ulubionych

Bicie po twarzy swoich dzieci.

08.01.14, 11:13
W niedawno przeniesionym wątku nie po raz pierwszy wyszła hipokryzja z E-mam.
Gdy wspomniałam, że Francuzi biją dzieci w twarz (jest to ponoć tamtejszy element wychowania) e-mamy stwierdziły, że przecież biją swoje dzieci, nie cudzie, więc wszystko ok.
A jak Wy uważacie?
Bicie swoich po twarzy jest ok, a cudzych nie?
Przecież efekt (plaśniecie w gębę) jest ten sam?
Obserwuj wątek
    • agrypina6 Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:18
      Dla mnie bicie dziecka to patologia. I bez znaczenia, czy po twarzy, czy klaps w tyłek.
    • mag1982 Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:22
      Pewnie znowu zaraz coś usuną/przeniosą ale co tam, odpowiem. Uważam, że jakiekolwiek bicie dziecka jest niedopuszczalne. I jak sama nie chciałabym dostać po twarzy tak samo nie dopuszczam myśli, że miałabym uderzyć moje dzieci.
    • attiya Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:25
      jak uderzysz swoją żonę to ok ale cudzą to już źle?
      jak nie łapiesz, to nie wiele da się na to poradzić
    • run_away83 Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:29
      Bicie po twarzy to chamstwo. Obojętnie czy uderzy się dorosłego czy dziecko, swoje czy cudze. A bicie jako metoda wychowawcza to debilizm. Autorytetu nie buduje się na strachu i upokorzeniu.
    • nowi-jka Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:30
      bicie dziecka (po czymkolwie)k jest niedopuszczalne
    • zona_mi wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:31
      Jakie jest Wasze zdanie w takiej sytuacji:
      Autor: gazeta_mi_placi 11:24

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15232645,USA__Mezczyzna_uderzyl_19_miesieczne_dziecko__Trafi.html#BoxWiadTxt
      Ja swoje wyrażę nieco później bo muszę odebrać polecony z poczty.
      • zona_mi Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:35
        > Jakie jest Wasze zdanie

Moje zdanie jest takie, że niektórzy koniecznie muszą zaistnieć, dlatego idą na forum dla rodziców i zakładają głupio-prowokujące wątki o biciu dzieci.
        Albo idą na forum o ciąży i usiłują prowokować ciężarne.
        I to samo robią na innych forach, bo są trollami nienajwyższych lotów.
      • baltycki Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:35
        Takie
        • beverlyja90210 Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:39
          ??? co to jest? gazeta to ty napisałaś?
          • gazeta_mi_placi Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:43
            Na forum na którym nikt praktycznie nie wchodził chciałam przetestować w jaki sposób i czy są wykropkowywane wulgaryzmy, ot tyle...
            • baltycki Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:49
              Testowanie
              • menodo Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 12:17
                Nie rozumiem, dlaczego te "wątki" nie zostały skasowane; może po to, aby baltycki mógł od czasu do czasu zaistnieć na forum? Zresztą, śmieszy mnie to śmiertelne oburzenie z faktu, że ktoś używa "brzydkich słów"; czy my tu jakieś oceny ze sprawowania sobie wystawiamy?
                • ichi51e Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 15:09
                  I gdzie jest watek o kasowaniu watkow????!!
                  • iwles na Forum o Forum 08.01.14, 15:15

• ichi51e Re: na Forum o Forum 08.01.14, 15:25
                      Dzieki smile
            • vilez Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:51
              Akurat.
            • iwles Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:51

do testowania służy Forum testowe.
        • mag1982 Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:39
          Może gazecie płacą od ilości założonych wątków?wink
      • gazeta_mi_placi Re: wklejone przez moderatora 08.01.14, 11:46
        Dlaczego można zakładać wątki z linkami do teledysków (przykładowo) a nie można zakładać wątków o pobiciu dziecka?
    • szamanta Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:46
      Klepniecie dziecko w twarz w Francji i Włoszech jest współmierny do klapsów/lania w tyłek jakie daje się dzieciom w Polsce .W tamtych krajach jest wymierzany policzek jako element kary, w Polsce policzkowanie mało popularne , zas tradycyjnie danie w dupsko uważa się to za ok. Jak dla mnie różnica zerowa miedzy jednym a drugim.
      Twoje pytanie jest takie samo jakbyś pytal/a się na temat bicia Polaków czy swoje można lać a cudzych już nie.
    • vilez Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:48
      Uderzyć dziecko w twarz może tylko psychopata. Słusznie mu się paka należy.
      • gazeta_mi_placi Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 16:06
        Zatem paka powinna być dla francuskich rodziców którzy tak wychowują swoje własne dzieci.
        • helufpi Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 18:11
          Hm, klapsów nie stosuję, policzkowanie jest mi obce kulturowo. Ale trzeba przyznać, że ma jedną wyższość nad klapsem. W przypadku rodzica, którego "poniosło" na tyłku nie widać, na twarzy za to bardzo - można szybciej dziecku pomóc, a działa to też pewnie trochę hamująco na sprawcę.
    • girl.anachronism Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 11:58
      Rodzice, którzy biją swoje dzieci po twarzy, sami też powinni załatwiać swoje problemy w ten sposób. Jeśli babsko nie ma problemu z tym, że mąż albo ona uderzą dziecko, niech się nie burzy, jak samo w ryj dostanie od tegoż mężulka. Facet to samo.
    • majenkir Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 15:37
      Uderzenie w twarz jest IMO upokarzajace.
      Do klapsow jest tylek wink.
      • olena.s Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 16:46
        A uderzenie po tyłku ma w wielu miejscach kontekst ściśle seksualny.
        Nie nadpisując znaczeń powiem, że dzieci się bić nie powinno - nigdzie, żadnych, po niczym.
      • szamanta Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 17:45
        na jedno wychodzi , do klepniecie i to klepniecie .W jakie miejsce to mało istotne . Dla ciebie klaps w policzek jest bardziej upokarzający od klapsa w tyłek bo wychowałaś się w innej kulturze . Ja nie umiem powiedzieć czy aby na pewno policzek jest bardziej upokarzający od uderzenia w tyłek. Nie sądzę
        • nangaparbat3 Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 18:15
          Chyba jest. Przypomnij sobie czym bylo uderzenie w twarz dla rycerza.
          • szamanta Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 18:26
            nangaparbat3 napisała:

> Chyba jest. Przypomnij sobie czym bylo uderzenie w twarz dla rycerza.

dla ciebie, dla mnie roznica niezauważalna. Poza tym od kiedy mieszkam w Pl widze powszechne dawanie klapsów w tylek, wcześniej tam gdzie mieszkałam nie miało to miejsca, a jak już mało kiedy, zas policzek był formą dyscyplinującą, tak wiec kwestia gdzie się dorastało ,inne obyczaje . Nie wiem dlaczego ludzi tak ten policzek strasznie bulwersuje a jak dziecko dostaje w tyłek to jest mało kto jest tym zbulwersowany. Dziwne macie myślenie aby tak stopniować to ok a tamto bee
    • ichi51e Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 18:38
      Ja pisalam o bicu przez rodzicow i obcych. Przyznam sie.
      Ale nie wydaje mi sie zeby to byla hipokryzja. Raczej smutna rzeczywistosc. Jako dziecko nie raz dostalam w skore od rodzicow ale jednoczesnie rodzice wielokrotnie mi mowili ze obcy ludzie nie maja prawa bic ani mnie ani mojego brata (ani nikogo - co skonczylo sie tym ze jak nas w przedszkolu pani bila zaslonilam kolege mowiac ze Pani nie ma prawa bic dzieci) - ot wyszlo podwojna moralnosc... Wyuczona... Nawet nie wiedzialam...
      • ichi51e Re: Bicie po twarzy swoich dzieci. 08.01.14, 20:17
        I jeszcze tak mi przyszlo do glowy...
        Wydaje mi sie ze chodzilo o to ze rodzice nas bili (w swoim przekonaniu) z milosci. A obcy to tylko ze zlosci moze przywalic. uncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka