frania.mania Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 12:19 syn- hokeistą a córka to jeszcze nie wiem. Za mała jest Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 12:29 Nie mam marzeń odnośnie profesji dzieci. 1O latek nie ma pojęcia co chce robić, 16latka ma już dość sprecyzowane wizje i je realizuje. Pomagam w zakresie w jakim rodzić jest w stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
lawrence3 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 12:45 Chcialabym, zeby studiowali, ale nie zaraz po sredniej szkole- tylko pozniej, gdzies tak ok 30. Wtedy po ilustam latach pracy beda wiedzieli w jakiej dziedzinie sie doksztalcic. Mialam w domu zywy przyklad tego- maz poszedl wlasnie w wieku 37 lat na kurs i siedzial w pierwszej lawce, chlonal wiedze jak gabka. Przyjezdzal do domu i mi to wszystko opowiadal, czego sie dowiedzial, z czym sie nie zgadzal i polemizowal z wykladowca. To byl tylko miesieczny kurs, a gdyby to byly studia, to jeszcze wiecej by sie nauczyl. Tylko, zeby tak efektywnie studiowac to jednak musza to byc studia dzienne, wiec trzeba sobie na nie odlozyc. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 12:56 Moja teściowa ma sąsiadkę. Sąsiadka dorosłego syna i któregoś dnia słychać jakąś awanturę u nich. Oni w ogóle rozmawiają ze sobą głośno O co poszło? Ano to był moment jakiegoś piłkarskiego sukcesu Polaków. Syn wtedy wykrzyczał matce, że po co kazała mu chodzić do szkoły i się uczyć zamiast kopać piłkę- przez nią dziś nie jest sławnym piłkarzem i nie zarabia tyle co oni Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka77_11 Chcę,żeby były szczęśliwymi ludźmi z pasją 27.01.14, 13:02 przede wszystkim. Którzy robią w życiu to co sprawia im największą radość. A do tego szanowali innych i żyli z dala od bólu. O niczym innym nie myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
sonniva Mój syn 27.01.14, 13:43 zostanie sławnym piłkarzem (jak zresztą wszyscy chłopcy, którzy teraz są w jego wieku (12lat) !) A poważnie to chciałabym aby syn pracował w "mojej" branży i w tym kierunku będę go popychać, zarówno do technikum (nie żadne liceum) a później praca no i oczywiście dopiero wtedy konkretne studia. Ale najważniejsze jest to (i tak go uczę), ze ma pracować na własna rękę, żadnych etatów, żadnych szefów. Zresztą przykład w tym zakresie może brać z rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
upartamama Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 13:44 Syn chce być projektantem lego córka księżniczką, więc mam nadzieję, że małżeństwu Czartoryska - Niemczycki urodzi się syn, gdzieś kiedyś spotka moją córkę i nie będzie mu przeszkadzała różnica wieku (ok. 5 lat) Odpowiedz Link Zgłoś
frania.mania upartamama 27.01.14, 13:54 upartamama napisała: > córka księżniczką, więc mam nadzieję, że małżeństwu Czartoryska - Niemczycki ur > odzi się syn, gdzieś kiedyś spotka moją córkę i nie będzie mu przeszkadzała róż > nica wieku (ok. 5 lat) Świetne trzymam kciuki za powodzenie planu Odpowiedz Link Zgłoś
aguar Re: upartamama 28.01.14, 08:12 Krótko po moim synu urodziły się bliźniaczki Federera i tak sobie wtedy żartowałam, że może by się wokół którejś zakręcił Odpowiedz Link Zgłoś
totorotot Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 14:48 pewno że mam Lekarz, księgowy, muzyk, własna firma czy coś w ten deseń Odpowiedz Link Zgłoś
zolla78 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 15:30 Na razie chce być Panem doktorem (jak mówię, że chyba Panią doktor to w ryk, że nie). Ale ogólnie tak obserwując to co się dzieje i szybkość zmian, to na chwilę obecną namawiałabym ją na zawód, który może wykonywać też za granicą i taki, który może być też wolnym zawodem lub własną działalnością. Raczej będę odradzała jej zawód, który wymaga dłuższych wyjazdów. I mam zamiar zachęcać ją do przedmiotów ścisłych o ile będzie wykazywała zdolności, tak w ramach przeciwwagi do ogólnie panującego przekonania, że to nie dla dziewczynek I w zasadzie tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
guderianka Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 15:45 Doświadczenia ze starszą córką nauczyły mnie, by życzyć sobie dla dziecka -mądrości, samodzielności i dobroci. Co ja będę marzyć o konkretnym zawodzie skoro pragnę by była w stanie samodzielnie egzystować ? By potrafiła funkcjonować w świecie, poruszać się w nim , łamać bariery i schematy. Nie nie mam planów ani marzeń-chciałabym by ceniły pracę, znały swoją wartość, robiły to co lubią i za to dostawały pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 15:52 Nie. Jakoś nigdy nie wyobrażałam sobie moich córek w konkretnych zawodach czy rolach. To pozostawiam ich decyzji. Na pewno moim celem jest, aby moje dzieci skończyły studia, bo jest to dla nich krok ku lepszej pracy i możliwości kariery zawodowej. Ponieważ jestem przekonana, że ukończone studia w UK dadzą im większe możliwości zawodowe na świecie, niż studia ukończone w Polsce, to zrobiłam wszystko, aby moje dzieci kształciły się w tym kraju. Ale o pełnym sukcesie mogę powiedzieć dopiero wtedy, gdy wszystkie moje córki będą mogły pochwalić się ukończonymi uczelniami. Póki co jesteśmy jeszcze na etapie college'u i secondary school. Odpowiedz Link Zgłoś
werualta Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 16:32 ogląda namiętnie filmy przyrodnicze i twierdzi, że będzie podróżnikiem mi kilka miesięcy temu przemknęło przez myśl, że mógłby być onkologiem albo działać w tej dziedzinie.. i to był ten jeden raz kiedy pomyślałam, co mógłby robić... Czas pokaże kim będzie. Nie zamierzam mu wybierać zawodu/pasji itp. Aczkolwiek obserwuję go.. i rozmawiam z nim nt prac/pracy itp. , jeśli pyta Obecnie ma 9,5 r.ż. Odpowiedz Link Zgłoś
bovirag Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 19:45 Moj 12 latek marzy aby zistac adtrofizykiem. Matmei fyzyke uwielbia, jest najlepszy na swoim roku w szkole. Nie wyobrazam sobie, zeby mogl swoj talent zmarnowac. Dopingujemy, wspieramy, wydajemy kase na dodatkowe zajecia. Mam nadzieje, ze zatrzyma sie w tych wladnie okolicach. Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 19:52 Podejrzewam , że za te 15/20 lat wiele zawodów wyginie , pewnie powstaną nowe ciekawe albo te które obecnie wykonują nieliczni zostaną bardziej popularne i ogólnodostępne . Nie mam pojęcia ale może coś w stylu stróża prawa , albo kosmonautki Na dzień dzisiejszy chce być weterynarzem i kupić sobie konia do domu. Czasami baletnicą . Jest fotogeniczna ma coś w sobie więc może coś w tym kierunku jakby chciała A tak poważnie to niech zdrowa i szczęśliwa będzie reszta to dodatek. Odpowiedz Link Zgłoś
inguszetia_2006 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 20:11 Witam Mam przemyślenia. Moja córka skończy ASP,pewnikiem. Ale ja bym chciała, żeby skończyła Politechnikę i coś sobie postudiowała w ramach odchamiania na UW. Filozofię może? To takie ględzenie matczyne... Kręci ją też grafika komputerowa, więc jej kompa nie limituję specjalnie, bo może geniusz rośnie;-P pzdr. Ing Odpowiedz Link Zgłoś
joxanna Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 21:10 Jeśli moje dzieci będą miały jakąś pasję, albo pomysł na siebie, to pewnie nie będę stawać im na drodze, a raczej będę starała się pomóc to rozwijać (chyba, że np. będą chciały zostać np. gangsterem). Ale jeśli nie będą miały jakichś szczególnych talentów czy pasji, czy pomysłu na siebie - to tak, będę próbowała je pokierować. Ale nie wiem jeszcze jak świat będzie wyglądał za tych 10 lat. Ale prócz tego, jak będzie okazja, to będę je namawiała do robienia wszelkiego rodzaju jakby uprawnień - np. dobrze pływa - niech będzie ratownikiem. Lubi piłkę nożną - niech się ogarnie i zostanie sędzią itp. Odpowiedz Link Zgłoś
marina2 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 27.01.14, 22:11 jakoś sobie nie wyobrażałam kim będą co wybiorą.córka miała takie pomysły: wojskowość-na etapie gimnazjum politechnika-też gimnazjum/fakt jest dość techniczna,ścisły umysł / biotechnologia i dłubanie w genach - w liceum w końcu jest na medycynie- i nadal wielbi genetykę w ma pomysł na połączenie w dwóch specjalizacjach-pewnie się zmieni albo i nie. syn chciał byc prawnikiem na szczęście mu przeszło jeszcze nie wybral co dalej-liceum. syn chciał byc żołnierzem tak do gimnazjum.teraz nie wie,ale chce pracować podróżując syn 10 lat chce być lekarzem) nie wtrącam się do wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
gretchen184 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 28.01.14, 07:01 zawsze marzyłam,że moje dzieci będą lekarzami-ale jakoś się nie zapowiada syn od paru lat mówi,że chce mieć kiedyś własną restaurację i na razie dąży do tego, wybiera się do gastronomika.cieszę się,że ma pasję i chce ją realizować. mnie na to nie pozwolono. córka ma 6 lat i chce być raz piosenkarką,raz tancerką a kiedy indziej projektantką mody. na to ostatnie ma największe szanse- pięknie rysuje, jest bardzo uzdolniona plastycznie, uwielbia "projektować" kreacje dla lalek, rysunkowych postaci. wczoraj spędziła w ten sposób bite 3 godziny bez przerw. Odpowiedz Link Zgłoś
panirogalik Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 28.01.14, 10:56 Chciałabym, żeby mój syn w przyszłości miał zawód umozliwiający mu bez większego stresu załozenie i utrzymanie rodziny. Jest mi to też kompletnie obojętne z czego będzie zył, moze być celebrytą, może śpiewać disco polo, byle nie wykonywał niebezpiecznego zawodu. Chcę, żeby miał w miarę spokojną, legalną i stabilną pracę. Nie chcę, zeby miał niebezpieczne hobby, jeśli wymyśli, że chce być np alpinistą zapowiem mu, ze majątek przepiję, wydam na podróże, rozdam biednym, NA KOŚCIÓŁ przepiszę a jemu ani złotówki nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
clio_1 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 28.01.14, 11:01 Starszy syn będzie Prezesem Izby Cywilnej Sądu Najwyższego. Młodszy syn będzie Prezesem Izby Karnej Sądu Najwyższego. Odpowiedz Link Zgłoś
default Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 28.01.14, 11:15 Własnych pomysłów na to kim ma być/będzie moja córka - nie miałam. Za to kiedy ona miała jakieś plany/pomysły, to ja je ochoczo sobie dalej rozwijałam, np. jak poszła do klasy o profilu dziennikarsko-językowym, to już ją widziałam jako jakąś Kolendę-Zalewską, a jak wybrała studia filologiczno-lingwistyczne to już myślałam o niej jako o tłumaczu wybitnej literatury Oczywiście snułam te wizje wyłącznie na własny użytek... A w końcu i tak wyszło, jak to na ogół wychodzi, bo córka pracuje w branży zupełnie niezwiązanej z jej studiami. Co nie znaczy, że te studia jej się jakoś tam nie przydały... Grunt, że uwielbia swoją pracę i chce się w tej dziedzinie rozwijać i dokształcać. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Kim będą Wasze dzieci - planujecie, marzycie 28.01.14, 11:43 Podsuwałam mu pomysł z chirurgiem plastycznym ale został brutalnie odrzucony Niestety ale przy pobieraniu krwi mdleje a biologia go nie interesuje. Interesuje się naukami społecznymi więc pewnie w tym kierunku pójdzie. Mam tylko nadzieje że będzie spełniony w tym co będzie robil no i że będzie w stanie utrzymać siebie i swoja rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś