angielski51 31.01.14, 09:00 wczoraj przy smarkaniu (chyba za mocnym) mój syn nalge zaczął płakać że ucho go zabolało. Nie mógł zasnąć mówił że bardzo go boli. Czy udac się do lekarza? Dzis nie boli. Ale czy mogło cos się stac poprzez to smarkanie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamaoskarka18 Re: ból ucha 31.01.14, 09:12 Zazwyczaj jak jest zapalenie ucha to ucho boli w nocy, wybierzcie się do laryngologa Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: ból ucha 31.01.14, 09:49 Błona bebenkowa mogła sie przytkac. Ja tak mam często przy silnym katarze, córce zdarza sie czasami. Radzimy sobie w ten sposób, ze wpuszcza,y do ucha 2-3 krople np soli fizjologicznej. Głowa musi byc ułożona trochę niżej niz reszta ciała i lekko masujemy ucho, by te krople splynely a ucho sie odetkalo. Odpowiedz Link Zgłoś
annitka30 Re: ból ucha 31.01.14, 15:30 mogło coś się stać. Błona bębenkowa lub trąbka - ostatnio z synem miałam tak, że nie miał za dużego kataru, ale mówił że go ucho boli. poszliśmy do lekarza i w skrócie powiedział, że to gil zalegający od środka naciska na trąbkę i zalecił lek do nosa nie do ucha na ten ból ucha przecież. przestrzegał nas też, żeby mocno nie smarkać tylko tak słabiutko, żeby właśnie tej trąbki nie uszkodzić więc od większego smarknięcia mogło się coś stać. idźcie do lekarza z tym że do laryngologa chyba trzeba mieć skierowanie od rodzinnego Odpowiedz Link Zgłoś