Dodaj do ulubionych

Egzorcysta z NFZ

31.01.14, 11:44
Przez dwie godziny rzeczona pani perorowała, z naukową swadą o tym, że większość jej pacjentów to ludzie opętani lub dręczeni, bądź też zniewoleni przez szatana i inne złe duchy. Jej zdaniem, takie choroby jak: depresja, stany psychotyczne, schizofrenia, choroba dwubiegunowa, uzależnienia i zaburzenia kompulsywno - obsesyjne, są spowodowane przez działanie demona. W związku z tym kieruje ona swych pacjentów na mszę, do spowiedzi i do komunii, a w cięższych przypadkach - na egzorcyzmy. Współpracuje z egzorcystą tak, jak można współpracować z fizjoterapeutą. Gdy myślę że to już dno znowu słyszę pukanie z dołu...
Obserwuj wątek
    • cherry.coke Re: Egzorcysta z NFZ 31.01.14, 11:48
      A czym to sie rozni od szpitalnego kapelana z panstwowa pensja.
      • mx3_sp Re: 31.01.14, 11:52
        hmmm google pokazuje taką panią: Sami osądźcie. https://lh6.googleusercontent.com/-ZAcHLDRDcgQ/UFb0N2nSeII/AAAAAAAAACo/X4yiMK4aLSo/s415-no/P1040411.JPG
        • uzaleznionytanebo22 Re: 31.01.14, 11:56
          Ugh! Powinnaś ostrzegać przed drastycznymi fotkami!
        • mvszka Re: 31.01.14, 12:11
          no ta stara i brzydka = kłamliwa i zła, nie to co śliczna Amanda albo Paulinka Młynarska , która wypie.r. .iała 5 zdań na krzyż chcąc dorównać Szczygłowi w tropieniu zła i niesprawiedliwości zakamuflowanej
          • chipsi Re: 31.01.14, 12:22
            No wiesz, nie żebym była skłonna oceniać ludzi na podstawie wyglądu, przeciwnie ale ta baba wygląda na nawiedzoną wink
        • arwena_11 Re: 31.01.14, 12:28
          siostra Grodzkiej? Szalenie podobna
    • run_away83 Re: Egzorcysta z NFZ 31.01.14, 12:27
      Ta pani jest ordynatorem Męskiego Ogólnopsychiatrycznego w szpitalu w Świeciu... Zgroza.

W sumie po ginekologach, ktorzy powołujac się na klauzulę sumienia odmawiają wykonania legalnej aborcji w sytuacji gdy płód jest niezdolny do życia z powodu ciężkich wad genetycznych, lub farmaceutach którzy odmawiają sprzedaży pigułek anty nic już nie powinno w tym kraju dziwić...

A jednak. Ta pani doktor jest o klasę wyżej jesli chodzi o mieszanie religijnego fanatyzmu z profesją, którą wykonuje. Czy takie akcje nie są przypadkiem wbrew konstytucji? W teorii Polska nie jespaństw wyznaniowym, więc lekarz w publicznym szpitalu chyba nie ma prawa mieszać do medycyny jakichkolwiek praktyk religijnych? Mam nadzieję, że dobiorą się pani do tyłka. Jak chce egzorcyzmować zamiast leczyćto powinna siedzieć w jakimś klasztorze i odmawiać zdrowaśki w intencji zagubionych duszyczeka nie udawać lekarza i twierdzić że leczy ludzi.
      • memphis90 Re: Egzorcysta z NFZ 31.01.14, 13:03
        Czy takie akcje nie są przypadkiem wbre
        > w konstytucji? W teorii Polska nie jespaństw wyznaniowym, więc lekarz w publicz
        > nym szpitalu chyba nie ma prawa mieszać do medycyny jakichkolwiek praktyk relig
        > ijnych?
        Cóż, żyjemy w takim kraju, w którym personel medyczny w szpitalu ma obowiązek poinformować pacjenta o jego prawie do opieki religijnej, a na tablicach informacyjnch obowiązkowo musi znaleźć się informacja o sposobie realizacji tej opieki tj. kiedy są msze i jak wezwać księdza katolickiego. Wmieszanie religii jest w tym kontekście jest obowiązkowe i obligatoryjne....
    • vilez Re: Egzorcysta z NFZ 31.01.14, 15:56
      Gdyby ta pani zechciała oszczędzić naszemu państwu wydatków, to mogłaby się zwolnić i udzielać egzorcyzmów sama. Bo do tego nie trzeba żadnych kwitów (choć uważam, że kwity koloru żółtego byłyby tu na miejscu) wink
    • anorektycznazdzira Re: Egzorcysta z NFZ 31.01.14, 18:34
      Ależ coś jest na rzeczy, moja córka odebrała w szkole na religii przekrojową wiedzę o opętaniach, w tym o syndromach po których możemy je rozpoznawać. Wszystkie syndromy były książkowymi przykładami problemów psychicznych i neurologicznych. Dowiedziała się też, że wszyscy jesteśmy opętani, tylko nie wszyscy "do tego stopnia". Potem nastąpił podział na stopnie, o ile pamiętam do trzeciego włącznie osobnik funkcjonuje w społeczeństwie, powyżej są objawy. Pan katecheta zareklamował też namiary do egzorcystów.
      Złożyłam podanie o wypisanie z religii.
      Czy mogę złożyć podanie o wypisanie z NFZetu?
    • uzaleznionytanebo22 Re: Egzorcysta z NFZ 31.01.14, 18:42
      Jakby tego było mało brak katolickiego pogrzebu może skończyć się chorobą psychiczną.
      • run_away83 Re: Egzorcysta z NFZ 31.01.14, 19:02
        Na moje oko to pabi doktor sama kwalifikuje się do leczenia psychiatrycznego... obsesyjne dopatrywanie się we wszystkim działań sił nadprzyrodzonych bywa jednym z pierwszych objawów schizofrenii..
    • aandzia43 Zgrooozaaa... n/t 31.01.14, 21:48

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka