adwarp 04.02.14, 21:29 może która z was polecić jakiś hotel w centrum, blisko atrakcji, tak żeby się pokręcić , coś zjeść, na jedną noc w Monachium. dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annajustyna Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 21:43 Bayerischer Hof, chociazby, ale chyba szukasz czegos tanszego? Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:21 zdecydowanie, niewiele więcej płacę za tydzień w apartamencie we Włoszech, więc byłoby to lekkie przegięcie ale dziękuję, hotel bardzo ładny Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:35 To samo chcialam polecic Skoro ma byc blisko Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:26 Monachium jest drogie. Jeśli chcesz się tylko przespać i ruszyć dalej to polecam schronisko Haus International. Bardzo studencka atmosfera Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:39 chcę się przespać, ale myślałam, że jakieś 3 godziny przed snem można by poczuć bawarskie klimaty dlatego zależało mi na hotelu w centrum, zeby nie trzeba było poruszać się komunikacją. spacer, kolacja i spać Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:43 W Monachium to sie nie da Albo placisz jak za zboze albo wliczasz dojazd w koszta Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Rosenheim 04.02.14, 22:50 a co myślicie o Rosenheim, może być miło na postój? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 10:27 buuenos napisała: > W Monachium to sie nie da Albo placisz jak za zboze albo wliczasz dojazd w koszta Da się, jeśli ktoś umie szukać! Polecam sieć A&O, jest tania i w centrum! Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:58 Komunikacja jest bardzo sprawna i mogłabyś znaleźć coś, co jest w obrębie U- lub Sbahnu i jest tańsze niż ścisłe centrum. Na tzw. zadupie jadę 20 minut z Marienplatzu . Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:04 wiesz ja w ogóle nie znam Monachium, jutro muszę c=się przyjrzeć, gdzie, co i jak, ten Marienplatz, to z tego co widziałam taka nasza starówka warszawska? Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:11 Powiedziałabym raczej, że niewydarzony krakowski rynek , ale tak, to coś w tym stylu . Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:15 a warte zobaczenia, bo moze nie ma sobie co głowy zawracać tym Monachium, tylko jechać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:21 Warte! To piękne miasto i jak masz czas, to obejrzyj ile się da . Odpowiedz Link Zgłoś
salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:19 Nie upieraj się, że musi być w centrum, tu masz linka komunikacyjnego po angielsku: www.mvv-muenchen.de/en/homepage/index.html Szukaj hotelu tam, gdzie możesz dojechać bez przesiadki z centrum Monachium. Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:24 Haus International nie jest w ścisłym centrum, ale ma świetną komunikację bo to Schwabing. Jest metro, tramwaje... Samo Schwabing to uniwersytecka dzielnica, mocno bohemą podszyta Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:34 dzięki dziewczyny, jutro sobie to wszystko pooglądam a taksówki w Monachium są drogie? Odpowiedz Link Zgłoś
buuenos Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:56 No tanie nie sa.wez info na schwabing.blisko wszedzie.-) Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 00:11 booking.com albo hotel.de Tam masz wszystko, możesz od razu dać opcję, żeby pokazywało tylko hotele w centrum, tylko przy lotnisku itp.itd. , poza tym znajdziesz najtańsze promocje. Monachium jest b. fajne, ale strasznie drogie. Byłem parę dni 10 lat temu i już wtedy śniadanie w małym pensjonaciku kosztowało 18 EUR (a w takiej Brukseli w podobnym przybytku płaciłem 8 EUR). W Kempinskim (Vier Jahreszeiten Kempinski München) za śniadanie dopłacisz 40 EUR !!! , a doba nie zejdzie poniżej 200 EUR. Osobiście polecałbym wybór zwykłego taniego hotelu , ale położonego bezpośrednio przy parku Englischer Garten. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:14 co myślicie o tej lokalizacji Herzog-Wilhelm-Str. 23, za trzy osoby 110 EURO, to chyba okazja Odpowiedz Link Zgłoś
ola Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:47 bardzo dobra lokalizacja, w zasadzie wewnątrz Ringu, to chyba gdzies koło Viktualien? Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:35 a po co śniadanie w hotelu? w ulicznym imbissie zjesz potężnego wursta z pieczywem, musztardą i ogórkiem za 4-5 euro... Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:43 A powaznie to polecam Hotel Central w Dachau (przy samym dworcu S-Bahna, do Marienplatzu jakies 25 minut). Dachau tez sliczne, bedziesz miala widok na sam zamek (b. ladny., jakies 5-10 minut piechota). Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_henryka Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:44 Dwa razy byłam w Monachium i w ubiegłym roku spałam w Germania Hotel - zaraz obok dworca głównego - bardzo fajna lokalizacja. Bez luksusów, ale porządnie, da się dojść na piechotę do starego centrum. 2 lata temu spałam w sieci A&O Hostels, też w śródmieściu i było tanio, ale porządnie. Monachium ogólnie drogie jest i miasto jest bardzo rozległe. Ale polecam bardzo kupić sobie bilet grupowy dzienny na metro - bardzo tani jest i pojeździć sobie komunikacją zbiorową - wszędzie można się szybko dostać. Bardzo polecam do zwiedzenia tereny stadionu olimpijskiego i BWW Welt - wysiada się na jednej stacji i na piechotę można sobie wszystko zobaczyć a pooglądać warto. Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:59 niestety w podanych przez ciebie hotelach w moim terminie nie ma miejsc Odpowiedz Link Zgłoś
adwarp a teraz, gdzie zjeść? 06.02.14, 21:38 hotel zarezerwowany, co prawda nie ma parkingu, więc jeszcze ta kwestia do rozwiązania,ale mam inne pytanie gdzie zjeść miłą kolację w okolicach Marienplatz? Odpowiedz Link Zgłoś