Dodaj do ulubionych

Monachium nocleg?

04.02.14, 21:29
może która z was polecić jakiś hotel w centrum, blisko atrakcji, tak żeby się pokręcić , coś zjeść, na jedną noc w Monachium.

dziękujęsmile
Obserwuj wątek
    • annajustyna Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 21:43
      Bayerischer Hof, chociazby, ale chyba szukasz czegos tanszego? wink
      • adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:21
        zdecydowanie, niewiele więcej płacę za tydzień w apartamencie we Włoszech, więc byłoby to lekkie przegięciesmile

ale dziękuję, hotel bardzo ładnysmile
      • buuenos Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:35
        To samo chcialam polecicsmile Skoro ma byc bliskosmile
    • ola Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:26
      Monachium jest drogie.
      Jeśli chcesz się tylko przespać i ruszyć dalej to polecam schronisko Haus International. Bardzo studencka atmosfera smile
      • adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:39
        chcę się przespać, ale myślałam, że jakieś 3 godziny przed snem można by poczuć bawarskie klimatysmile dlatego zależało mi na hotelu w centrum, zeby nie trzeba było poruszać się komunikacją. spacer, kolacja i spaćsmile
        • buuenos Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:43
          W Monachium to sie nie dasmile Albo placisz jak za zboze albo wliczasz dojazd w kosztasmile
          • adwarp Rosenheim 04.02.14, 22:50
            a co myślicie o Rosenheim, może być miło na postój?
          • jusytka Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 10:27
            buuenos napisała:

> W Monachium to sie nie dasmile Albo placisz jak za zboze albo wliczasz dojazd w kosztasmile

Da się, jeśli ktoś umie szukać! Polecam sieć A&O, jest tania i w centrum!
        • salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 22:58
          Komunikacja jest bardzo sprawna i mogłabyś znaleźć coś, co jest w obrębie U- lub Sbahnu i jest tańsze niż ścisłe centrum.
          Na tzw. zadupie jadę 20 minut z Marienplatzu wink.
          • adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:04
            wiesz ja w ogóle nie znam Monachium, jutro muszę c=się przyjrzeć, gdzie, co i jak, ten Marienplatz, to z tego co widziałam taka nasza starówka warszawska?
            • salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:11
              Powiedziałabym raczej, że niewydarzony krakowski rynek wink, ale tak, to coś w tym stylu smile.
              • adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:15
                a warte zobaczenia, bo moze nie ma sobie co głowy zawracać tym Monachium, tylko jechać dalej?
                • salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:21
                  Warte! To piękne miasto i jak masz czas, to obejrzyj ile się da smile.
              • salsadura Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:19
                Nie upieraj się, że musi być w centrum, tu masz linka komunikacyjnego po angielsku:
                www.mvv-muenchen.de/en/homepage/index.html
                Szukaj hotelu tam, gdzie możesz dojechać bez przesiadki z centrum Monachium.
        • ola Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:24
          Haus International nie jest w ścisłym centrum, ale ma świetną komunikację bo to Schwabing. Jest metro, tramwaje... Samo Schwabing to uniwersytecka dzielnica, mocno bohemą podszyta
          • adwarp Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:34
            dzięki dziewczyny, jutro sobie to wszystko pooglądam

a taksówki w Monachium są drogie?
            • buuenos Re: Monachium nocleg? 04.02.14, 23:56
              No tanie nie sa.wez info na schwabing.blisko wszedzie.-)
    • riki_i Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 00:11
      booking.com albo hotel.de

Tam masz wszystko, możesz od razu dać opcję, żeby pokazywało tylko hotele w centrum, tylko przy lotnisku itp.itd. , poza tym znajdziesz najtańsze promocje.

Monachium jest b. fajne, ale strasznie drogie. Byłem parę dni 10 lat temu i już wtedy śniadanie w małym pensjonaciku kosztowało 18 EUR (a w takiej Brukseli w podobnym przybytku płaciłem 8 EUR). W Kempinskim (Vier Jahreszeiten Kempinski München) za śniadanie dopłacisz 40 EUR !!! , a doba nie zejdzie poniżej 200 EUR. Osobiście polecałbym wybór zwykłego taniego hotelu , ale położonego bezpośrednio przy parku Englischer Garten.
      • adwarp Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:14
        co myślicie o tej lokalizacji

Herzog-Wilhelm-Str. 23,
        za trzy osoby 110 EURO, to chyba okazjasmile
        • ola Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:47
          bardzo dobra lokalizacja, w zasadzie wewnątrz Ringu, to chyba gdzies koło Viktualien?
      • wtopek Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:35
        a po co śniadanie w hotelu? w ulicznym imbissie zjesz potężnego wursta z pieczywem, musztardą i ogórkiem za 4-5 euro...
    • annajustyna Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:43
      A powaznie to polecam Hotel Central w Dachau (przy samym dworcu S-Bahna, do Marienplatzu jakies 25 minut). Dachau tez sliczne, bedziesz miala widok na sam zamek (b. ladny., jakies 5-10 minut piechota).
    • ruda_henryka Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:44
      Dwa razy byłam w Monachium i w ubiegłym roku spałam w Germania Hotel - zaraz obok dworca głównego - bardzo fajna lokalizacja. Bez luksusów, ale porządnie, da się dojść na piechotę do starego centrum. 2 lata temu spałam w sieci A&O Hostels, też w śródmieściu i było tanio, ale porządnie. Monachium ogólnie drogie jest i miasto jest bardzo rozległe. Ale polecam bardzo kupić sobie bilet grupowy dzienny na metro - bardzo tani jest i pojeździć sobie komunikacją zbiorową - wszędzie można się szybko dostać. Bardzo polecam do zwiedzenia tereny stadionu olimpijskiego i BWW Welt - wysiada się na jednej stacji i na piechotę można sobie wszystko zobaczyć a pooglądać warto.
      • adwarp Re: Monachium nocleg? 05.02.14, 09:59
        niestety w podanych przez ciebie hotelach w moim terminie nie ma miejscsad
    • adwarp a teraz, gdzie zjeść? 06.02.14, 21:38
      hotel zarezerwowany, co prawda nie ma parkingu, więc jeszcze ta kwestia do rozwiązania,ale mam inne pytanie
      gdzie zjeść miłą kolację w okolicach Marienplatz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka