Dodaj do ulubionych

Szukam bystrego stolarza

22.02.14, 18:04
ktory zrobi zabudowe przedpokoju, ktory jest maly, kręty i w ogole nie wiem kto go projektowal. takiego ktory przyjdzie, oceni sytuacje i wspomoze dobra rada poparta doswiadczeniem, bo to co my chcemy to jedno, ale to co mozna to drugie. (chodzi o W-we).
z gory dziekuje
nie musze chyba wspominac, ze ma byc tani wink
Obserwuj wątek
    • rosapulchra-0 Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 09:58
      Znałam jednego. Nie tylko był bystry, ale i bardzo zdolny. Wyjechał do UK.
      • m_incubo Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 13:38
        > Znałam jednego. Nie tylko był bystry, ale i bardzo zdolny. Wyjechał do UK.

Fajna odpowiedź. Jak widać do UK wyjeżdżają nie tylko bystrzy...
        Ja tez znałam jednego. Nie wyjechał, tylko dalej pracuje, ale nie jest stolarzem, tylko ślusarzem i nie robił mi mebli, tylko zamki.
        Jak widać do UK wyjeżdżają nie tylko bystrzy...
        • rosapulchra-0 Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 13:51
          Powtarzasz się córuś.
          • m_incubo Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 14:33
            Na moje szczęście kto inny ma nieszczęście być twoją córuś.
            • rosapulchra-0 Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 14:37
              A masz coś do powiedzenia w temacie wątku? Czy tak biegasz z wątku do wątku za mną, że się do mnie dowalać? sciana
              I od moich córek wara! suspicious
    • ichi51e Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 10:03
      Mysle ze o dobrego tanio w wwie bedzie ciezko uncertain
      • ichi51e Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 12:32
        Tzn ja bym szukala po za warszawa (tylko ze to pojezdzic i popytac trzeba) przyjedzie wymierzy przywiezie zlozy. Koszt transportu dochodzi ale niestety dalej mi sie wydaje ze nawet z transportem bedzie taniej.
        • crises Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 12:49
          Dobra, ale każdy dojeżdżający koleś liczy sobie za pomiar i wycenę 70-100 zł. Zanim trafi na takiego, który w ogóle będzie skłonny to zrobić, w cenie, którą będzie chciała zapłacić, to będzie w plecy parę stówek za nic.
    • naomi19 Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 10:58
      tacy nie istnieją, ostatnio chciałam jedno krzesło- podróbę tripp trappa, nie muszę dodawać, że są to 2 deski, prosty wzór. oryginał to ok 700zł i szukałam kogoś, kto zrobi to taniej. nikt nawet nie byl zainteresowany spojrzeniem na oryginał, każdy mówiła, że zrobi, ale drożej. kupiłam nowe, ale na czeskiej strony, dałam 500zł i mam spokój.
    • crises Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 12:22
      Chyba żartujesz. Nie ma już takich. Tani stolarz to jest od docinania płyt meblowych zgodnie z podanym wymiarem.

Branża podzieliła się na kolesi składających gotowe elementy z hurtowni meblowych i segment premium.

To, co masz zamiar zrobić, to jest segment premium. Robią to kolesie, których prace są na zdjęciach w "Werandzie". W cenie dobrego samochodu albo dwóch.
    • aagnes Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 12:39
      Tak cos czulam, ze to nie bedzie takie proste sad
      • naomi19 Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 13:25
        jak nie masz kasy, to po prostu jedz do ikei. bedzie ladniej i taniej
        • aagnes Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 19:43
          To nie jest tak, ze nie mamy wcale kasy i za 300 zl chcemy pozbijac sobie kilka desek i sklecic jakies tam szafki, chodzi o to, zeby bylo wiadomo, ze nie jest zdzierca, ktory zeruje an tym, ze sie nie znamy i za szafe, ktora kosztuje 1000 bierze 1500 i mowi, ze to okazja.
          tak juz sie nacielismy z kuchnia - zaplacilismy jak za zboże, teraz wiemy, ze powinno byc ze 3000 taniej.
    • thea19 Re: Szukam bystrego stolarza 23.02.14, 13:44
      nie wszyscy licza sobie za dojazd. ja swego czasu robiac kuchnie i szafe w przedpokoju (w wawie) chodzilam po roznych studiach kuchennych i ogladalam wystawy. umowilam sie z jednym panem (tamg dzie mi sie najbardziej podobalo i nie mieli zjechanej opinii w necie) i przyjechal, obejrzal, pomierzyl. wczesniej podal mi info, ze jesli chce sam projekt kuchni to bedzie kosztowal 300zl. jesli sie zdecyduje na realizacje, to projekt bedzie gratis. cenowo nie bylo zbyt atrakcyjnie (za szafe pos sufit 2,7mb szafke na buty i kuchnie 4,2mb bez zadnych wkladow ani mechanizmow z montazem 12tys) ale meble sie nie sypia po ponad 3latach.
      najprosciej bedzie zrobic pare zdjec przedpokoju, zmierzyc kilka glownych miejsc i wyslac zapytania do paru stolarzy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka