Dodaj do ulubionych

worki prozniowe

26.02.14, 21:01
Pozyczono mi takowe cuda celem przeprowadzki. Zastanawiam sie, czy by sobie nie nabyc, coby w nich np. zimowe ciuchy przechowywac i kołdry dla gości, bo wynalazek genialny, a szaf mam raczej mało i mieszkanie tez stosunkowo niewielkie. Jak myślicie? Jakie są zalety takiego rozwiązania wiem, a jakie są wady?
Obserwuj wątek
    • annakate Re: worki prozniowe 26.02.14, 21:15
      Wadą jest to, że ciuchy przechowywane przez sezon w takim worku są straszliwie pogniecione - z bluzkami itp to żaden problem, ale kurtki/płaszcze wymagają po wyciągnięciu prania/porządnego prasowania, co nie wszystkim służy
    • klamkas Re: worki prozniowe 26.02.14, 21:18
      Wada: Po wyjęciu przedmiot śmierdzi tym workiem (przynajmniej moje worki mają taki charakterystyczny plastikowo-gumowy smrodek) i trzeba porządnie wywietrzyć/wyprać.

Poza tym same zalety smile. Trzymam w nich zapasową pościel, rzadko używany wielki koc, zimowe kurtki, grube swetry poza sezonem.
    • aankaa Re: worki prozniowe 26.02.14, 21:26
      przechowuję w takowych wyłącznie ciuchy narciarskie (wyjątkowo miejscochłonne), w nich (takich plaskatych) przewożę do miejsca docelowego i zaczynam od wietrzenia (pogniecenie nie przeszkadza mi zupełnie). Zaletą jest cena, miejsce w szafie. Wadą - w moim przypadku - żeby spakować się na powrót muszę pożyczyć odkurzacz smile
    • slonko1335 Re: worki prozniowe 26.02.14, 21:31
      Dwie wady. Są stosunkowo mało trwałe i rzeczy są bardzo pogniecione-innych nie widzę...używam od kilku lat i nie wyobrażam już sobie bez nich życiawink
    • goodnightmoon Re: worki prozniowe 26.02.14, 21:31
      Rzeczy można przechowywać w nich do pół roku, po tym czasie należy wywietrzyć. Jeśli więc rzadko miewasz gości, należy włączyć przypominacz, kiedy wietrzyć.
    • elaeis Re: worki prozniowe 26.02.14, 22:54
      Bardzo dobra rzecz. Ubrania (kurtki i płaszcze) nie śmierdzą plastikiem ani nie są jakoś ogromnie pogniecione, ale niestety kupiłam najtańsze na allegro, żeby sprawdzić jak to w ogóle działa. Niestety, ponieważ po jakimś czasie nie są już idealnie "sprasowane" na płasko jak od razu po odessaniu powietrza. Trochę się go dostaje do środka, chociaż faktycznie i tak kurtki zajmują mniej miejsca niż normalnie
      • black_magic_women Re: worki prozniowe 26.02.14, 22:59
        Miałam takie z Rossmana i niestety puściły sadA nie upychałam ich na fulla, może jakaś felerna partia?
    • aneta-skarpeta Re: worki prozniowe 27.02.14, 03:38
      wada jest jedna- taki wypróżniony worek jest twardy i nieukładny.
      napaliłam się, że sobie wszystk zapróżnuję, ale okazało się to niepraktyczne- ale np do poduszek, kołder, puchówek jaknajbardziej
      • slonko1335 Re: worki prozniowe 27.02.14, 08:28
        > wada jest jedna- taki wypróżniony worek jest twardy i nieukładny.

to prawda-my układamy do potrzebnych rozmiarów i kształtów w czasie odciągania powietrza i nie ma problemu.
    • gretchen184 Re: worki prozniowe 27.02.14, 07:06
      świetna rzecz ale ma dwie wady:
      - ciuchy są bardzo pogniecione
      -jak już się je sprasuje to bardzo ciężko upchnąć gdzieś taką deskę o wymiarach np. 0,5/1,5 m
      • gretchen184 Re: worki prozniowe 27.02.14, 07:06
        aha-ja kupiłam w pepco i są bardzo trwałe
    • tosia.ru Re: worki prozniowe 27.02.14, 07:08
      zanabyc
      jesli posciel trzymac to super sa (ja trzymamam)
      wady dwie - szybko sie rwa (jest pare trickow by to zminimalizowac) i rzeczy wyjete z worka wygladaja jak wyjete z krowiego pyska

poza tym same zalety
      Ania ja do domu jak jezdze to tylko w tych workach - jak syn na wakacje do babci to tylko w workach
      Tobie na teraz proponuje tez. Bierz nie mniejsze niz 60x100.
      Zeby sie szybko nie rwaly wszystkie ciuchy skladaj guzikami i zamkami do srodka.
      A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka