28.02.14, 13:35
Wymyśliłam, że na 30 urodziny zrobię sobie tatuaż.
Nieduży, jednokolorowy, prosty w formie. Chyba na nadgarstku, ale nie mam jeszcze pewności.
W moim życiu wiele się ostatnio zmieniło, trzydzieste urodziny to też taki moment przełomowy, tatuaż miałby być trochę symbolem tych zmian a trochę nagrodą smile

Jakie jest wasze podejście do tatuaży? Jakie macie skojarzenia, postrzeganie osób wytatuowanych?

No, i jeśli macie jakieś fajne pomysły na niewielki tatuaż to proszę o inspiracje smile

https://www.sheplanet.com/wp-content/uploads/2012/01/Baby-Elephant-Tattoo-on-Brest.jpg
Obserwuj wątek
    • aankaa Re: tatuaż 28.02.14, 13:39
      powstrzymuje mnie wyobraźnia - jak to będzie wyglądać za kilkanaście/dziesiąt lat
      • best_bej Re: tatuaż 28.02.14, 13:57
        https://images65.fotosik.pl/706/f5a753571f84ab94med.jpg
        • morgen_stern Re: tatuaż 28.02.14, 14:03
          Własnie o to chodzi wink Naprawdę uważacie, że jako staruszki będziecie wyglądać lepiej bez tatuażu niż bez? smile
          • morgen_stern Re: tatuaż 28.02.14, 14:07
            heheheh oczywiście pomyłka, miało być "z tatuażem"
          • aneta-skarpeta Re: tatuaż 28.02.14, 14:27
            chyba jestem tutaj jedną z bardziej wytatuowanych i powiem- juz nawet jako 35 letnia kobieta nie mysle o tym jak wygladam z tatuazem, a mając lat 60 bedę o tym myslala jeszcze mniej

wbrew pozorom ludzie wytatuowani o tatuazach i o tym "jak ja z tym wyglądam" nie myslą

to część ich- jak cycki, piegi, blizna którą zaakceptowałaś
    • guderianka Re: tatuaż 28.02.14, 13:39
      myślę, że na początek możesz skorzystać z wyszukiwarki smile
    • mx3_sp Re: tatuaż 28.02.14, 13:40
      i ten słoń symbolizuje Twoją przemianę, przemijanie? Na nadgarstku będzie boleć. https://naszetatuaze.pl/tatuaz/12475/tatuaze-na-nadgarstku-15213_4.jpg
    • majenkir Re: tatuaż 28.02.14, 13:57
      Moze tu znajdziesz inspiracje wink
      Jest taki program- "America's Worst Tattoos" -ten slon swietnie by sie nadawalbig_grin

Ale tak generanie to jestem na NIE. Chcesz miec nagrode? Kup sobie torebke.
    • klamkas Re: tatuaż 28.02.14, 14:04
      Nie zrobiłabym, nie zachęcałabym, nie podobają mi się. Jako dzieło artystyczne owszem, ale czemu nie narysowali/namalowali tego na kartce/płótnie?
      • morgen_stern Re: tatuaż 28.02.14, 14:06
        Hmm, pomyślmy... Tatuaż zasadniczo polega na ozdabianiu sobie ciała, po co miałby być malowany na kartce? wink
        • klamkas Re: tatuaż 28.02.14, 14:09
          Nie no... chodzi mi o to, że niektóre tatuaże są pięknymi dziełami artystycznymi i te walory mogę docenić, w tym sensie są tatuaże, które mi się podobają, ale te malowidła podobałyby mi się też na innym nośniku. Natomiast sama idea "ozdabiania" sobie ciała przez tatuaż jest dla mnie abstrakcyjna i tatuaż jako idea mi się nie podoba smile.
    • morgen_stern Re: tatuaż 28.02.14, 14:05
      Słoń okropny IMO. Naprawdę coś takiego chcesz sobie zrobić?
      Nie mam tatuażu, ale gdybym robiła darowałabym sobie te małe bździnki, które widać tylko jak się twarz do skóry przyłoży, bez sensu. Waliłabym piękny, kolorowy tatuaż na całe plecy np., wiem już co, ale kasy brak i bólu się boję smile
      • mx3_sp Jeden z piękniejszych widoków: 28.02.14, 14:11
        nijako połączenie siły, męstwa z miłością i czułością. To działa na mnie bardziej niż nowa kiecka.

https://media-cache-ec0.pinimg.com/originals/cf/25/92/cf25923fecbfe9695d89fb25cf6b1962.jpg
        • aneta-skarpeta Re: Jeden z piękniejszych widoków: 28.02.14, 15:14
          też uwielbiam

dlatego rozczulała mnie reklama totka z tym gościem- jak mówi o córeczce i kucykachsmile
          https://bumerango.pl/uploads/ibrowser/warto_zosta263_milionerem_lotto_400_01.jpg
        • edelstein Re: Jeden z piękniejszych widoków: 01.03.14, 08:54

Jessus mario,ale obrzydliwe,mogl sobie twarz jeszcze pokolorowac.Co za duzo to niezdrowo.

Helau!Helau!Helau!
          Jeck,lohss Jegge lahns!
    • elle.hivernale Re: tatuaż 28.02.14, 14:11
      Pooglądaj sobie prace Sasha Unisex:
      instagram.com/sashaunisex
      przepiękne prace.
      Sporo też ostatnio różnych nachlapanych wzorów i akwarelowych:

Geometryczne też są fajne, ale imho bardziej dla facetów.

Sama nie mam i mieć nie będę wink
    • asiula1306 Re: tatuaż 28.02.14, 14:36
      w zeszłym roku wymyśliłam dokładnie to samo big_grin, zrobiłam, mam na lewej łydce, całkiem spory, uwielbiam go, drugi już czeka na jakieś wolne fundusze, jeżeli jesteś przekonana to rób
    • girl.anachronism Re: tatuaż 28.02.14, 15:23
      Nie ma sensu się zastanawiać jak się będzie wyglądało z tatuażem w wieku 60 czy 70 lat, bo wieeelu ludzi - obecnych młodych i trochę starszych dorosłych - będzie miało tatuaże w tym wieku, więc żadne dziwo to nie będzie wink Po prostu z biegiem lat wplecie się w otoczenie masa staruszków z wzorkami na ciele, nikogo to nie będzie dziwiło i nie będzie to żaden powód do ukrywania tych wzorów. Nie mówiąc już o tym, że technicznie wszystko idzie do przodu, a i już teraz można poprawić tatuaż, żeby po zmianie ciała dalej wyglądał dobrze (jeśli ma się rozejść lub brzydko wyglądać z powodu np. obwisłej skóry).
    • fomica Re: tatuaż 28.02.14, 15:57
      Będąc młodym dziewczęciem podobały mi się tatuaże, chciałam sobie zrobic na 18-tke jakis "chiński, geometryczny znaczek" wink. Ale jakos mi wtedy zabrakło kasy i determinacji.
      Większośc znanych mi tatuaży to stały schemat - poziomy "szlaczek" na dole pleców, mały symbol (jakis dziwny krzyż, inicjał) na ramieniu albo troche większy obrazek asymetrycznie na jednej łopatce. W efekcie to co miało być unikalne, wyrożniające, wtapia się w pewien szablon i 90% tatuazy wygląda prawie tak samo.
      • beataj1 Re: tatuaż 08.02.18, 07:45
        Wiesz problem jest taki że możesz się nawet wysilic i wymyślić coś naprawdę oryginalnego i niespotykanego. Ale jeśli przypadkiem to twoje niespotykane stanie się modne za 5 lat możesz mieć taki sam tatuaż jak 90%dresiar na dzielnicy. W końcu ktoś kiedyś jako pierwszy zrobił sobie chiński znaczek, tribal czy tramp stamp. I wtedy był przez chwilę oryginalny. A potem cóż...
    • harikoma Re: tatuaż 28.02.14, 17:25
      Słoń z pierwszego postu to nie jest to, czego pragnę wink
      Nie mogłam odnaleźć na szybko tych zdjęć:
      https://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/75/0d/f8/750df8b501c833d6fe6c853511346e3c.jpg

https://media-cache-ec0.pinimg.com/236x/90/f4/36/90f4362a416e0df5aba67b0232e2b592.jpg

mx3_sp napisała:
      > i ten słoń symbolizuje Twoją przemianę, przemijanie?

Symbolizuje dużo więcej. Słoń właśnie smile

Dziękuję za inspiracje, mam co oglądać i do czego wzdychać.
      Boję się, że kolorowy tatuaż będzie trzeba szybko poprawiać, żeby nie wyglądał jak wyblakłe znamię. Czarny barwnik jest chyba trochę trwalszy...?
      • zoja.anna Re: tatuaż 28.02.14, 18:35
        Trwalszy może nie jest ale jak wyblaknie to nie to nie będzie tak widać jak w przypadku kolorowego tatuażu.

ja mam dwa na nadgarstku (wcale bardzo nie boli) i na karku. Trzeci zrobię niedługo na ręce poniżej tatuażu na nadgarstku. Uwielbiam tatuaże. Tylko mam takie które dla mnie wiele znaczą. Trzeci będzie duzo reprezentował.
      • edelstein Re: tatuaż 01.03.14, 08:57

Jest tyle fajnych tatuazy,a te dlonie to badziewie,poza tym tatuaz powinien byc indywidualny.

Helau!Helau!Helau!
        Jeck,lohss Jegge lahns!
    • helufpi Re: tatuaż 28.02.14, 18:56
      Jakie macie skojarzenia, postrzeganie os
      > ób wytatuowanych?
      Jeśli mówisz o paniach z wydziaraną jakąś małą bździągwą to nie mam żadnych skojarzeń. Tak jak nie mam skojarzeń, jak któraś ma ufarbowane włosy. A być może ten kolor jest dla niej wyrazem jej bólu przemijania/symbolem ważnego etapu w życiu/nagrodą, kij wie. No niestety, takie czasy, tu tribalek, tam różyczka, tu napisik, wszyscy to mają.
    • joann_80 Re: tatuaż 28.02.14, 19:07
      miałam urodziny tydzień temu i trzy godziny temu wyszłam ze studia. Kij mnie obchodzi co kto myśli o takim ozdabianiu ciała, ważne jest to czy Ty chcesz i czy jesteś świadoma tego, że to ozdoba na całe życie. Jeśli spełniasz te dwa warunki to rób i nie opytaj innych o zdanie. Gdybym miała polegac na zdaniu innych to nie zdecydowałabym się. Moja mama prawie dostała zawału jak jej powiedziałam ( mam 34 lata) babcia natomiast zaznaczyła, że jak będę ją odwiedzać to tatuaż ma być ukryty big_grin o reszcie wypowiadać się nie będę. Ja się uparłam bo czułam ,że to coś czego pragnę i oto efekt.

http://i58.tinypic.com/k2lms5.jpg

jeśli chodzi o doradzanie wzoru to świetne tatuaże w stylu origami i nie tylko robi YADOU
      • arkanna Re: tatuaż 28.02.14, 19:26
        piekny kolor blondu, pochwal sie czy naturalny
        • joann_80 Re: tatuaż 01.03.14, 08:48
          Niestety nie. Taki efekt można jednak osiągnąć w domu rozjasniaczem (ja używam syoss12-0) i farbą ( loreal preference odc 9-Hollywood)
      • magnolia321 Re: tatuaż 08.02.18, 11:13
        Ślicznysmile
      • redheadfreaq Re: tatuaż 08.02.18, 11:50
        Yadou jest świetna smile
    • koronka2012 Re: tatuaż 28.02.14, 19:13
      Jedyne tatuaże, które mi się podobają (na kimś) to te w stylu chińskich znaków, czy plecionek.
      wzory-tatuazy.com/galeria-zdjec/tatuaz-tribal-na-ramieniu-kobiecy,i1197.html
      Nie podobają mi się kolorowe rysunki, głupawe wzory w stylu przedszkolnym itd.

Kolorowe rysunki, które ktoś tu wyżej uznał za piękne - ja postrzegam jako koszmarną tandetę, choć zdaję sobie sprawę, że wydzierganie z taką precyzją to mistrzostwo. Po prostu na ciele taki rysunek jest hmmm... kiczem.

To powinno być coś takiego, co będzie pasować zarówno do dzinsów jak i wieczorowej kreacji.
      • andaba Re: tatuaż 28.02.14, 19:21
        Nie podoba mi się okropnie, ale nie mój problem, dopóki mi się dzieci nie będą próbowały tatuować.

Podobne zdanie mam o tych ćwiekach wbijanych w buzię.

Kiedyś do tramwaju wsiadła łada dziewczyna z czarnym paskudnym pieprzem na buzi. Żal mi się jej zrobiło, że taka oszpecona, potem z bliska zobaczyłam, że to ma wpięte coś.
        Pomyślałam, że to chyba temu ma służyć - walce z atrakcyjnością, moda na turpizm, czy nie wiem co...
        • arkanna Re: tatuaż 28.02.14, 19:29
          tatuarze lubie ale te kropki na twarzy. Fu i be. Kiedys moja kumpela miala taki srebrny w nosie, zawsze jak ja widzilam to myslalam ze ma wielkiego syfa na nosie, ktory zaraz eksploduje sad
          • paliwodaj Re: tatuaż 28.02.14, 19:52
            mialam faze, dalej ja mam. Swojego czasu obejrzalam tysiace tatuazy. Przede wszystkim nie mam grama tolerancji do dziwnych durnych motyli co zdobia ciala 99% kobiet majacych tatuaze.
            Kolory - nie lubie zbyt kolorowych, czerwony mnie wali po oczach
            Tatuaz ma cos oznaczac, nie ma to byc byle co bez tresci ukrytej .
            Kobieta nie powinna robic sobie tatuazy w miejscach gdzie nam kobietom najbardziej odklada sie tluszcz, bo z wiekiem moze byc masakra. Tak samo - ciaza, rozstepy
            wielu moich znajomych ma tatuzaze, niektore dobre zrobione przez artystow, zazwyczaj faceci maja lepsze tatuaze.
            Jezeli ja sobie zrobie tatuaz to bedzie to cos zaprojektowane tylko dla mnie, nie wzor z katalogu
            • sanrio Re: tatuaż 28.02.14, 21:29
              > Kobieta nie powinna robic sobie tatuazy w miejscach gdzie nam kobietom najbardz
              > iej odklada sie tluszcz, bo z wiekiem moze byc masakra. Tak samo - ciaza, rozst
              > epy

a guzik prawda. Mam na brzuchu, byłam w ciąży - tatuaż się powiększył na ten czas i tyle. Potem wrócił do swojego rozmiaru. Nie ja jedna zresztą.
              • corka.bossa Re: tatuaż 28.02.14, 22:15
                ufff..
                ja pierwszy zrobiam jak miałam 33 lata?
                tuż po śmierci ojca moich synów ?
                specjalie tak,żeby każdy widział,ale nie każdy wiedzial?
          • edelstein Re: tatuaż 01.03.14, 09:01

A ja nosze wlasnie piercing na twarzy.Pasuje do mnie.
          • vi_san Re: tatuaż 08.02.18, 07:12
            A czym się jedno różni od drugiego? Mam znajomą, która ma nad prawą brwią wytatuowaną "maleńką jaskółkę". Symbolizującą coś tam. Podobno. Dla mnie [i większości ludzi, z którymi rozmawiałam] wygląda to-to jak brodawka - ohydna, ciemna brodawka. Na ładnej w sumie buzi. Czym to się różni od "ozłomowania" całej twarzy? Mieszkała kiedyś blisko mnie, albo chodziła do szkoły [chyba, bo po prostu dość często ją widywałam] dziewczyna, z kolczykami w nosie, brwiach, nosie, wargach, języku i licho wie gdzie jeszcze. I zupełnie serio - kompletnie jej to nie zdobiło! uncertain TAK SAMO jak jaskółeczka mojej znajomej...
    • pszczolaasia Re: tatuaż 01.03.14, 09:26
      inspiracji ci nie dam bo to ty masz nosic swoj tatuaz a nie jasmile
      jestem wytatuowana wiec sila rzeczy mam do tatuazy stosunek pozytywny.
      w tej chwili mam juz prawie 40 lat i w sumie...marzy mi sie jeszcze 1 ale wzor ktory wybralam kosztuje zbyt duzo. wiec...sad
      ludzie wytatuowani nie budza we mnie zgrozy nie uciekam n ich widok z krzykiem - morderca!!!!
      natomiast zdarzylo mi sie ze na wsi na kotrej pomieszkujemy latem podchodza do nas panowie ktorzy wczasowali sie w ktoryms z osrodkow hm... wczasowychbig_grin i pytali sie co oznaczaja te wzory bo oni nie znaja ani nie widzeli takich w subkulturze... wczasowejsmile
      • czarna_kita Re: tatuaż 08.02.18, 11:43
        Jest tyle pięknych tatuaży że zabrakło by mi ciała jakbym wszystkie sobie chciała zrobić. A skoro na jeden się nie mogę zdecydować to nie mam wcale
    • janja11 Re: tatuaż 08.02.18, 11:54
      Nie pytaj co myślą inni. Masz ochotę to rób tatuaż i nie przejmuj się jak będzie wyglądał za 20 lat.
      Podobają mi się motywy roślinne.
      Wybierz starannie studio tatuażu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka