Dodaj do ulubionych

Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek!

28.02.14, 18:13
Normalnie za kazdym razem kiedy patrze na swoje wlosy po wyprostowaniu to mam ochote usciskac ten sprzet! Gdyby nie prostownica pewnie nie chodzilabym w rozpuszczonych wlosach w ogole. I mam gdzies ze sie niszcza. Wychodze z zalozenia ze wlosy wlosy nie reka i odrosna.

Prostuje po kazdym myciu i czasem poprawiam miedzy myciami. Wlosy naturalnie mam falowane, jak wlozylabym wiecej wysilku to nawet krecone. Ale mi nie pasuja takie. Zle sie czuje z falami.

A na kazde prostowane pasmo uzywam oleju (teraz arganowego) i nie wygladaja na przesuszone.

Ktos jeszcze podziela moja "milosc" do prostownic? smile
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:17
      nie uzywam
      nie wiem po co ktos to wymyslil
      niech zyje lokowka !!! big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
      i trwala smilesmilesmile
      • snowdust Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:27
        No jak komus trwala pasuje to niech rzeczywiscie "zyje" smile Na pewno duza wygoda taki niepsujacy sie baranek.
      • kamunyak Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 23:01
        > i trwala smilesmilesmile

mam dosyc gęste włosy. Kiedys fryzjerka namówiła mnie na trwałą. Przy długich włosach. Wyglądałam, jakbym miała 3 głowy.
    • andaba Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:20
      Moja córka, tyle że nie ma smile

Znając ją to użyłaby raz i leżałaby w szafce, bo nie wierzę w regularne zabiegi upiększające u kogoś, komu trzeba przypominać o myciu zębów.

A serio po prostownicy włosy zamiast falowanych i puszystych są gładkie jak jedwab i siedza na miejscu, czy jeszcze trzeba do tego milion ingrediencji?
      • snowdust Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:25
        No wlasnie sa gladkie jak jedwab i sobie grzecznie leza na plecach! smile Uzywam kosmetykow ale nie tony. Najwazniejszy dla mnie jest jakis olej. I w sumie to wystarczy.
      • jak_matrioszka Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:27
        Moje po wizycie u fryzjera byly gladkie i siedzialy na miejscu, co jest calkowitym przeciwienstwem ich stanu naturalnego, czyli fali z tendencja do przemieszczania sie. Watpie natomiast czy to w 100% zasluga prostownicy, czy raczej jakichs dodatkow fryzjerskich, bo jak mi dziecko probowalo ten cud fryzjerstwa na glowie powtorzyc, to juz nie wyszlo.
        • snowdust Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:36
          Dodatki fryzjerskie na pewno ale tez duzo zalezy od samej prostownicy. No i oczywiscie kwestia wprawy w jej uzywaniu i ustawionej temperatury. Moich wlosow nawet fryzjer tak dobrze nie wyprostuje jak ja sama po latach praktyki smile
          • jak_matrioszka Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 19:31
            Dziecko swoje wlosy prostuje i wychodzi jej idealnie, a moje jakos nie. Fryzjer jakos sobie poradzil, nawet czapka pozniej im nie zaszkodzila.
    • mamaemmy Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:30
      Ja!
      mam również naturalnie kręcone włosy-i jak to zawsze przekorna natura człowieka-uwielbiam proste!
      Kiedyś uzywałam wszystkiego do włosów z Kerastase ,teraz pomału mi się kończy wszystko-i szukam tanszych odpowiedników. Szampon i odzywka-mam z Rossmana,takie turkusowe tuby z olejkiem arganowym MOROCCO czy coś takiego,włosy sa świetne,a jest to 3 razy tansze niz Kerastase.
      Szukam odpowiednika pod prostownice ,coś podobnego do nektaru termicznego-może ktoś doradzi.
      Nie wyobrażam sobie zycia bez prostownicy ! wink
      • czarna_kita Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:38
        Tez lubię prostownicę i korzystam bardzo często (odpuszczam gdy jestem w domu,niech odpoczną przez weekend tongue_out ). Mam włosy.... yyyy... nijakie... gęste,grube,gdzieniegdzie falowane gdzie indziej proste... Ciężkie jak cholera i lipne do ułożenia (sztywne,twarde). Prostownica to mój przyjaciel dzięki któremu moje włosy wyglądają dobrzesmile
      • donab Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:39
        Bardzo fajne są kosmetyki firmy Marion -mleczko prostujace i płyny. Ja bardzo sobie je chwale. Maja tez taka zaletę ze są tanie.
      • snowdust Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 18:41
        Jak mi sie skonczy moj obecny (a mam ten: www.leestafford.com/en/products/arganoil-from-morocco) sie skonczy to chyba sie skusze na ten o ktorym piszesz.
    • boo-boo Podzielałam 28.02.14, 18:38
      "I mam gdzies ze sie niszcza."
      Też tak mówiłam. Poczekaj aż dojdziesz do momentu, że im święty boże nie pomoże. O rozpuszczonych będziesz wtedy mogła pomarzyć.

"Wychodze z zalozenia ze wlosy wlosy nie reka i odrosna. "
      No pewnie, że tak- ale w zależności od tego na jaką długość mają odrosnąć to zajmie to trochę czasu, a w międzyczasie będziesz się wpieniać, że masz "coś" na głowie. I przy takim prostowaniu częstym jak u ciebie to kilka razy szybciej się zniszczą niż odrosną.
      • przystanek_tramwajowy Re: Podzielałam 28.02.14, 18:41
        Słyszałam, że prostownica jest niezastąpiona, jak ma się wszy. big_grin
        • snowdust Re: Podzielałam 28.02.14, 18:46
          No same zalety! big_grin
      • snowdust Re: Podzielałam 28.02.14, 18:45
        Poczekaj aż dojdziesz do momentu, że im święty boże nie pomoże
        > . O rozpuszczonych będziesz wtedy mogła pomarzyć.

Ale ja wlasnie mam je w stanie "święty boże nie pomoże" jak ich nie wyprostuje big_grin Dlatego prostuje. Jak nie prostowalam kilka lat temu to nie chodzilam w rozpuszczonych bo mi nie pasowaly te moje fale. Czaaaasami jak mialam kaprys to chodzilam ale nie przepadalam za taka soba.

A teraz chodze czesto. A jak z jakiegos powod u nie uda mi sie wyprostowac to gumka na wlosy.
        • tedesca Re: Podzielałam 28.02.14, 18:58
          A kiedy używasz olejku? Przed prostowaniem? Ja też mam fale i do tego trochę siana ma głowie. Kiedyś miałam loki, ale się trochę rozjechaly. No i ja spadnie deszcz, albo gdy jest wilgotno, to nawet po prostownicy się skracają. Co robię źle?
          • snowdust Re: Podzielałam 28.02.14, 19:05
            Myje szaponem, nakladam odzywke, splukuje. Nosze troche w reczniku, mokre pryskam taka odzywka ochronna, pozniej troche oleju na cale wlosy i susze (suszarka albo schna same) i jak juz sa suche (nie wilgotne) to prostuje. A jak prostuje to kazde pasemko przed przejechaniem prostownica przeciagam olejem (oczywiscie minimalna iloscia). I gotowe smile
          • snowdust Re: Podzielałam 28.02.14, 19:06
            "Wilgotno" wytrzymuja ale deszczu unikam wink
        • boo-boo Re: Podzielałam 28.02.14, 20:27
          Jak będziesz prostować tak około 10 lat + to czy rozpuszczone czy spięte w kucyk będą wyglądać okropnie. Jak dorwałam swoją pierwsza prostownicę to też się cieszyłam jak dziecko....
      • mid.week Re: Podzielałam 28.02.14, 19:39
        boo-boo napisała:

> "I mam gdzies ze sie niszcza."
        > Też tak mówiłam. Poczekaj aż dojdziesz do momentu, że im święty boże nie pomoże

Ja musiałam ściąć na krótko wink
        Teraz dużo ostrożniej podchodzę do prostownicy.
        Szukam dobrego preparatu ochronnego do prostoania, może macie jakiś godny polecenia? (i jakby nie kosztował 100 byłoby nice...)
      • ella_nl Re: Podzielałam 28.02.14, 20:12
        boo-boo napisała:

> "I mam gdzies ze sie niszcza."
        > Też tak mówiłam. Poczekaj aż dojdziesz do momentu, że im święty boże nie pomoże

Jak długo prostowałaś? ja już ok 10 lat. Na razie ok.
        • boo-boo Re: Podzielałam 28.02.14, 20:25
          Nie napiszę ci bo nie pamiętam kiedy zaczęłam- straciłam rachubę- nie prostuję już od 2-3 lat- od czasu do czasu grzywkę tylko.
      • gaga-sie Re: Podzielałam 28.02.14, 22:29
        Przynajmniej od 6 lat prostuję codziennie, są zdrowe i lśniące. Prostownicy używam po myciu, jak włosy są nie do końca wysuszone. Mam włosy do ramion, podcinam regularnie końcówki, używam masek fryzjerskich.
      • filipinka0601 Re: Podzielałam 01.03.14, 17:20
        10/10
        Też kiedyś myślałam, że odrosną. Ale po kilku latach systematycznego prostowania mam włosy jak siano,, to co odrośnie, zaraz się wykrusza. Nie popełniaj tego błędu, co ja. Mimo stosowania wszelkich odżywek włosy nie odrastają już takie same.
    • kanna Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 19:01
      Ja mam włosy lekko falujące i wielbię szczotkę obrotowąsmile
    • minimikro Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 19:07
      Ja mam włosy z natury proste jak druty, więc prostownicy nie posiadam, ale nie pogardziłabym dobrą lokówką. smile
      • bergamotka77 Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 19:17
        Mnie lata uzywania tego sprzetu poniszczyly i przesuszyly wlosy teraz uzywam olejku arganowego i sama susze dobra suszarka na prosto na szczotce i sa piekne i blyszczace. Ale przyznam ze kiedys dwa razy mialam zabieg prostowania wlosow keratynowego i to pomoglo. Bo po ciazach moje gladkie proste wlosy zaczely sie skrecac w dziwny sposob zwlaszcza nad karkiem i wygladaly niechlujnie - ani proste ani krecone. Teraz mam geste glaskie proste i dlugie i zapuszczam jeszcze. Mam teraz za ramiona ale chce do pasa smile
        • mid.week Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 19:40
          A ja czytałam opinie na forum, że keratynowe prostowanie okropnie wysusza włosy. Dziewczyny sobie odradzały. Prawda li to?
    • foringee Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 22:00
      Po wyprostowaniu wyglądam super, inna osoba niż z tym pofalowanym siankiem które mam bez prostowania... Ale obawiam się że jak codziennie przejadą prostownica to niewiele mi z nich zostanie.
    • piepe Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 28.02.14, 23:43
      Nie podzielam, po 10 minutach włosy wracają do poprzedniego stanu. Nie mówiąc o tym, że wyprostowanie trwa z 10 minut. 20 minut i dochodzisz do wniosku, ze trzeba zrobić kok.
      • wielkafuria Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 14:11
        bo to trzeba miec dobra prostownice i dobry preparat do włosów. ja uzywam chi i jest genialny.
      • kamunyak Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 02.03.14, 00:08
        > Nie podzielam, po 10 minutach włosy wracają do poprzedniego stanu.

Jest też wysoce prawdopodobne, że suszysz włosy zbyt niską temperaturą.
        Dlatego tyle to trwa i jest nietrwałe.
        Ja miałam "zwykłą" prostownicę MPM, teraz mam remingtona, kazda prostowała/prostuje włosy na druty, tylko temperaturę trzeba dobrać.
    • wielkafuria Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 14:09
      ja smile jak pierwszy raz uzylam prostownicy i zobaczylam ze mam idealnie gladkie wlosy to o mało orgazmu nie dostałam ze szczescia smile
      sama mam krecone i ciezkie z tendencja do puszenia smile
    • 18lipcowa3 Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 14:38
      Ja kocham, mam profesjonalną i suszarke i prostownice i lokówke.
      Uzywam kremów wygladzających , sprayów do prostowania, nabłyszczaczy.
      Najlepsze są z TIGI.
    • beataj1 Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 14:55
      Kocham. Mam bardzo dużo gęstych sztywnych włosów. Takich co same odchodzą od skóry i się lekko podnoszą (przez wiele wiele lat nie rozumiałam jak można używać produktów dodających objętości). Do tego mam dużą głowę. Jedyna nadzieja dla mnie to gładkie proste włosy blisko czaszki.
      Prostownica robi to idealnie. Prostuje po umyciu i na 4 dni ma spokój. Nawet się czesać nie muszę bo mi się włosy w ogóle nie plączą (nie plączą się też nie wyprostowane- takie są sztywne). Nie używam żadnych kosmetyków. Nie muszę. Przy moich włosach nic się nie niszczy i nie psuje takie cholery wytrzymałe.
      Najlepszy mój czas to był wtedy jak po ciąży straciłam połowę włosów. Rany jak ładnie wtedy wyglądałam bez hełmofonu na głowie.
      • gaga-sie Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 23:40
        He, he, ja też ma takie mocne włosy, do fryzjera chodzę na "odchudzanie". Używam też zmiękczających odżywek, lepiej się wtedy układają.
    • landora Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 15:10
      Kobiecie nie dogodzisz wink Ja robię wszystko, żeby moje falujace włosy jak najbardziej się kręciły. Proste mi się nie podobają.
      • mrs.petronela Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 15:31
        Ja zawsze marzyłam o lokach albo o falach. A tu guzik - proste tak, że wszyscy myślą, że je non stop prostuję tongue_out nawet znajomi się dziwili, że mi się pod namiotem włosy chce prostować. Zazdroszczę Wam kręconych. No kobiecie nie dogodzisz...
    • sueellen Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 01.03.14, 15:42
      mam - nie uzywam. wole wysuszyc na szczotke. Prostownicy uzywam od wielkiego dzwonu (raz na rok?)
    • princesswhitewolf Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 02.03.14, 00:08
      nie mam co prostowac. sa proste dlugie flaki jak z lat 70tych. zawsze chcialam krecone lekko
    • naplaze Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 02.03.14, 00:23
      Gorąco polecam keratynowe prostowanie włosów. Można zrobić w salonie, a jeśli ma się dobrą prostownicę i kogoś do pomocy - także w domu.
    • amy.28 Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 02.03.14, 07:31
      Mam, używam od 16 lat, kocham po prostu ten sprzęt. Włosy bez żadnej ingerencji mam jak król lew. Czasami na pokazach mody sa takie modelki, z fryzurami jakby je piorun pierdyknął ale na codzień nie wyglada to dobrze. Prostuje co dwa dni, czasem codziennie. Mam piękne i długie zdrowe włosy, a od dziecka mnie straszono że wylecą. Znajoma swoje długie włosy jako nastolatka prasowała żelazkiem - też można big_grin
    • guderianka Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 02.03.14, 09:30
      Ja też uwielbiam-najbardziej gdy zdarzają się wszy wink Prostownica pali wszystko obce.. suspicious
    • lauren6 Re: Prostownica do wlosow - cudowny wynalazek! 02.03.14, 10:52
      Mam, kocham, staram się nie nadużywać. Uwielbiam włosy po prostownicy: lśniące, gładkie. Fakt, że majątek wydaję na różne odżywki do włosów, regularnie pielęgnuje je olejem, ale efekt wart wysiłku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka