Dodaj do ulubionych

Czy wy w ogóle lubicie seks?

01.03.14, 19:25
Szczególnie to pytanie kieruję do nie robiących fellatio, nie lubiących cunnilingus ani niczego ponad zwykły stosunek dopochwowy. Tak szczerze, lubicie to czy właściwie jest to kwestia mało was zajmująca? Autentycznie mnie to ciekawi. Czy macie ochotę na seks same z siebie, czy go inicjujecie, czy dotykacie penisa partnera, czy macie orgazmy?
Obserwuj wątek
    • guderianka Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:29
      Łeee, a chciałam se pogadać i może poczerpać z czyichś doświadczeń wink
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:31
        Tak, wiem, lubisz to, s...o i ja też lubię smile to nie jest ciekawe tongue_out
        • guderianka Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:32
          chyba jeden z nielicznych obszarów w którym zgadzamy się ze sobą bezapelacyjnie wink
          • rosapulchra-0 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:33
            Dołączam do grona.
          • rosapulchra-0 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:34
            I tak. Jestem s..ą w łóżku. Zdecydowanie.
            • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:36
              Robi się ciekawie, będą ciąć jak nic tongue_out
              Rosa, a biłaś dziś niemca po kasku? big_grin
              • rosapulchra-0 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:56
                A bo to raz? wink
                • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:00
                  big_grin
    • hipinka Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:36
      zaraz się dowiesz, że wszystkie lubią seks jak koń owies smile
      te, które nie lubią będą bały się napisać
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:39
        Nie naskakuję na te, co nie lubią, wiedzą, że mają zahamowania etc., wkurza mnie tylko chamowate porównywanie genitaliów do obsranego kibla czy - co pamiętają starsze forumki - przekonywanie, że orgazm kobiecy to bzdura i kobiety zmyślają. I piszą to te, co o seksie wiedzą tyle, co zjedzą albo na forumku przeczytają.
      • echtom Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 23:26
        > te, które nie lubią będą bały się napisać

Ja się nie boję. Trudno właściwie powiedzieć, że nie lubię, raczej jestem z opcji, że to nawet przyjemne, ale można żyć bez. Miałam dwóch partnerów - pierwszy był nieporozumieniem, eks-męża wspominam natomiast pod tym względem baaardzo dobrze. Na tyle, że po rozstaniu nie miałam ochoty wchodzić w taką bliską, intymną relację z kimś innym. Z córkami rozmawiam na ten temat normalnie, nie przekazałam im w procesie wychowania żadnych wstrętów czy zahamowań.
    • princy-mincy Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:43
      Bardzo lubię seks, ale ostatnio rzadko mam ochotę.
    • demonii.larua Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:44
      Ja kiedyś nie lubiłam. Wydawało mi się, że pewne rzeczy trzeba robić/robi się mimo że specjalnej frajdy nie przynoszą.
      Gupia byłam jak but big_grin Aż wstyd się przyznać,o :F Ochotę na seks miałam rzadko, orgazmy również. Aż odkryłam, że nie we mnie wina tylko w partnerze marnym big_grin
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:47
        I tu niestety może tkwić problem wielu oziębłych kobiet... dodajmy do tego zahamowania, wstydliwość, małą wiedzę o seksie, brak doświadczenia kobiety i robi się dramat. Czytałam kiedyś wypowiedź starszej kobiety, że ona dopiero jak małżonek umarł, to się dowiedziała, że z seksu można mieć przyjemność.
        • kota_marcowa Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:49
          10/10
          • kota_marcowa Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:53
            A propos wstydu, znam młode dziewczyny, te starsze zresztą też, które nigdy w życiu u ginekologa nie były, na moje sugestie, chociaż profilaktyki raka, twierdziły, że wolą umrzeć niż się pokazać TAM.
            • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:55
              Ale to teraz, w XXI wieku? Że starsze to jeszcze kumam, ale te młode??
              • demonii.larua Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:57
                Wiesz... edukacja seksualna w polskich szkołach właściwie NIE ISTNIEJE, bo trudno nazwać edukacją przedmiot o wdzięcznie brzmiącej nazwie "wychowanie do życia w rodzinie".
                • grave_digger [...] 01.03.14, 19:59
                  Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                  • demonii.larua Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:02
                    Chodzi mi o podstawy, typu dbanie o zdrowie, antykoncepcja itp.
                    > Bo wychowanie sexualne nie powinno zostawiać się szkole.
                    Nie powinno i ja osobiście nie zostawiam.
                  • anaspa Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:11
                    Moim zdaniem szkoła również powinna uczestniczyć w wychowaniu seksualnym. Jest wiele rodzin które określają genitalia "kiblem". W takich domach jak dziecko ( młodzież) pyta o seks to dostaję odpowiedź opowiem Ci przed nocą poślubną albo seks to jest dla dorosłych...
                    W wielu krajach wychowanie seksualne nie zalicza się tylko do kalendarzyka ale również do wszystkich metod antykoncepcji jak również są lekcję jak czerpać radość z seksu. Uważam, że Ci rodzice którzy są otwarci przekażą odpowiednią wiedzę ale Ci którzy uważają seks za coś wstydliwego lub za obowiązek, nie nauczą dziecia jak to naprawdę może być fajnie.
                    Nawet nazewnictwo narządów jest czasem śmieszne zamiast powiedzieć dziecku normalnie czyli penis i cipka wymyślają jakieś śmieszne nazwy.
                    Ja na razie nie mam tego etapu, bo córka ma dwa lata ale jak jeszcze byłam z moim mężem to jak weszła kilka razy do łazienki podczas gdy brał prysznic, była bardzo zaciekawiona czemu tacie coś dynda. Powiedziałam, że to penis i że chłopcy jak tata mają penisy a dziewczynki jak Ty czy mama mają cipki. Chciała dotknąć penis, powiedzieliśmy, że to jest część intymna i nie wolno dotykać cudzych. Ostatnio miała też ciekawość stopnia maksimum na cipkę naszego psa. Zaglądała i zaglądała ale jak powiedziałam jej, że pies to dziewczynka i to jest po prostu cipka tylko inaczej wygląda niż u ludzi. Nie chciała dotykać. smile
                    Moim zdaniem czasami ludzie mają nawet z nagością problem, co prawda nie chodzę po domu goła ale jak córka czasami zobaczy mnie nago ( jak się ubieram) nie uważam za coś złego. Ją narządy intymne tak samo interesują jak pępek czy oko.
                    P.S
                    Mam nadzieję, że jakoś dobrze to napisałam i nie wyjdę na matkę co ma dziecko które tylko cipki i penisy interesują smile
                    • grave_digger [...] 01.03.14, 20:12
                    • solejrolia Anaspa 01.03.14, 21:59
                      anaspa napisał(a):
                      > Moim zdaniem szkoła również powinna uczestniczyć w wychowaniu seksualnym. Jest
                      > wiele rodzin które określają genitalia "kiblem". W takich domach jak dziecko (
                      > młodzież) pyta o seks to dostaję odpowiedź opowiem Ci przed nocą poślubną albo
                      > seks to jest dla dorosłych...

Zgadzam się, ze szkoła powinna uczestniczyć w wych. seksulanym.
                      Wiem, że są rodziny, które nie uświadamiają w żaden sposób dzieci/młodzieży. Rodzice nie potrafią, a moze nie chcą, wstydzą się, krępują, mniejsza o powody, ale sa tez po prostu głupi dorośli, którzy naśmiewają się z płciowości dziecka, zawstydzają je , jesli już mówią to wulgarnie itd.
                      Natomiast nie rozumiem zupełnie co jest złego w powiedzeniu dziecku, zwłaszcza małemu, że seks jest dla ludzi dorosłych.
                      Ja tak mówiłam- seks jest dla dorosłych, dla ludzi, którzy do tego dojrzeli.
                      Jeśli tak sie nie powie, to dziecko zechce spróbować, i zobaczyć jak to jest,
                      albo nie wiedząc, ze to niewłasciwe da się wykorzystać, a seks dla dzieci nie jest. koniec. kropka. nawet prawo tego zabrania do pewnego wieku.
                      (10czy 12 latki gwałcące koleżankę, nie słyszałaś o takich sytuacjach? koledzy z placu zabaw wsadzili w odbyt chłopcu 10letniemu pisaka- nie czytałaś o tej głośnej sprawie? ).

Więc gdybyś zechciała wyjaśnić...
                      • triss_merigold6 Re: Anaspa 01.03.14, 22:01
                        Uważam wpływ szkoły za przereklamowany. Ewentualnie może informować o bhp, antykoncepcji, etyce relacji międzyludzkich, ale wiedzy na temat indywidualnych potrzeb i preferencji nie przekaże.
                      • memphis90 Re: Anaspa 02.03.14, 18:50
                        > Ja tak mówiłam- seks jest dla dorosłych, dla ludzi, którzy do tego dojrzeli.
                        > Jeśli tak sie nie powie, to dziecko zechce spróbować, i zobaczyć jak to jest,
                        Przepraszam, ale to przekonanie jest dość naiwne. Z takiego założenia wychodzili moi rodzice, którzy bali się nawet wymówić zakazane słowo na s, zakazywali nam nawet "o tym" myśleć, bo to dla dorosłych, w końcu zabronili nawet uczestnictwa w harcerstwie (biwaki! namioty! seks, na pewno odchodzi tam seks!). Dobrze, że istniało głupie Bravo, Dziewczyna i Filipinka, które wbrew pozorom potrafiły rozsądnie pisać dla nastolatków o seksie, bo pewnie z czystej przekory bzyknęłabym się byle z kim, byle szybciej.

> (10czy 12 latki gwałcące koleżankę, nie słyszałaś o takich sytuacjach? koledzy
                        > z placu zabaw wsadzili w odbyt chłopcu 10letniemu pisaka- nie czytałaś o tej gł
                        > ośnej sprawie?
                        I sprawcami z pewnością były dzieciaki, którym nikt nie powiedział, że gwałcić i wtykać pisak w d... można dopiero po 18...? big_grin
                    • atteilow Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:06
                      anaspa napisał(a):
                      zamiast powiedzieć dziecku normalnie czyli penis i cipka wymyślają jakieś śmieszne nazwy

No to pojechalas! Cipka to jest normalna nazwa narządu? Sama masz problem z komunikacja i nazewnictwem, a chcesz pouczać.
                      • nangaparbat3 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:58
                        A co Ty mowisz corce? Że ma srom?
                        • iwoniaw Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 03.03.14, 22:16
                          A słowo "pochwa" to zakazane czy co?
                          • iwles Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 03.03.14, 22:52

no ale kiedy nie tylko o pochwę chodzi wink
              • kota_marcowa Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:58
                Tak w XXI w niestety. Zresztą jedna, po 30 o mało się nie przekręciła, bo wyhodowała sobie guza wielkości grejpfruta, wyszło jak dostała krwotoku. Na szczęście guza niezłośliwego, ale macicę straciła. Dzieci jeszcze nie miała.
                Jak pracowałam w przychodni, to wiele podobnych przypadków spotykałam. Domyślam się, że te kobiety raczej demonami seksu nie były.
            • sueellen Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 00:07
              eee tam, ostatni raz byłam u gina gdzieś tak w 2008 choć mogłabym chipsy na fotelu wcinac. W kraju w którym mieszkam nie trzeba chodzić do gina by dbać o profilaktyke. Badanie na czystość pochwy można zrobić samemu (szok, nie?) i oddac próbkę do labo, a cytologię robi pielęgniarka. Do gina się chodzi z problemami, a jak problemów nie ma to nie trzeba.
        • andaba Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:51
          morgen_stern napisała:

Czytałam kiedyś wypowiedź starszej kobiety, że ona dopiero jak małżo
          > nek umarł, to się dowiedziała, że z seksu można mieć przyjemność.
          >

big_grin big_grin big_grin

A myślałam, że obrzydliwości tamtego wątku nic nie przebije.
          • grave_digger Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:53
            Tak naprawdę to nie ma się z czego śmiać.
            Z moich doświadczeń wynika, że gros facetów w ogóle nie zna się na rzeczy, ani na kobietach suspicious
          • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:53
            Co cie tak rozśmieszyło? Wytłumaczę, bo może nie zrozumiałaś - małżonek szanowny zmarł, pani zaczęła spotykać się z innym mężczyzną i odkryła, że seks może być przyjemny. Dla mnie to i smutne, i optymistyczne jednocześnie, ale żeby śmieszne i obrzydliwe? Chyba tylko dla ciebie, niedotykalskiej kosmitki z kiblem między nogami.
            • andaba Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:55
              morgen_stern napisała:

Wytłumaczę, bo może nie zrozumiałaś - małżonek szanown
              > y zmarł, pani zaczęła spotykać się z innym mężczyzną i odkryła, że seks może by
              > ć przyjemny.

To trzeba było tak od razu, bo z poprzedniego postu wynikało, że źródłem przyjemności był umarnięty mąż smile
              • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:58
                Mnie by to do głowy nie przyszło... szacun big_grin
                • misiu-1 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 19:33
                  Bo pewnie nie oglądałaś "Sprzedawców" Kevina Smitha. smile
              • basia_400 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:08
                Jakby to rozpatrywać pod kątem nekrofilii..
              • guderianka Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 07:52
                andaba-ups...tylko Ty nie zrozumiałaś tamtego postu-jakoś dla innych było jasne.
                Ale wybaczam.
            • rhaenyra Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:04
              big_grin moze pomyslal ze chodzilo o to ze dopiero po smierci byl sztywny dluzej niz 3 minuty tongue_out
              • grave_digger [...] 01.03.14, 20:06
              • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:09
                big_grin big_grin big_grin
        • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:54
          Bo facetów naprawdę dobrych w łózku jest niestety niewielu sad
          A jak juz sie trafi taki mistrz to powinni go na recepte w aptece sprzedawac
          tym oziębłym lub nierozbudzonym tongue_out
          Żartuje, to i tak sprawa trafienia na siebie, chemii, ale ze wiekszosc mezczyzn to
          przecietniacy to fakt
          • grave_digger [...] 01.03.14, 19:57
          • misterni Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:59
            Ale jak kobitka z ikrą, to z tego przeciętniaka może sporo wykrzesać smile
            • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:02
              Nie, z niektórych nic wykrzesać nie można. Uwierz mi big_grin
            • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:04
              Ech, gdy brak mu iskry bożej to nad poziomy i tak nie wyleci wink Chodzi o takie szczegolne podejscie do seksu i do kobiety... poprawic mozna najwyzej technike.
              • bri Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:07
                IMHO chodzi o utrzymywanie psychicznego kontaktu - seks bez tego to po prostu masturbowanie się innym człowiekiem.
                • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:17
                  Byc moze to ta tajemnica ich "sukcesu" smile W polaczeniu ze swietną techniką i zaangazowaniem
                  emocjonalnym, ktore jest miedzy partnerami - ideał.
              • misterni Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:08
                Ale zdarzają się ukryte talenty wink
                • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:13
                  Oczywiscie, a wtedy az nie chce sie wychodzic z łózka i marnowac czasu na sen wink
                  • edelstein Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:22

Buhhhahaaaaaaaa
                    • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:25
                      Wiem Edel, Ty zalatwiasz te sprawy w 5 minut (wspolczuję) wink
                      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:40
                        Nie, edel jak wiadomo jest jedyną kobietą na forum, która lubi dużo i często smile
                        • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:15
                          Ba, jest jedyną wyzwolona seksualnie kobietą na tym forum, wiedzącą o co w tym wszystkim chodzi wink)
                      • edelstein Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:07
                        Nie przypominam sobie bys robila u mnie za materac.
                        Aha ja nie zalatwiam "tych spraw" tylko uprawiam seks.Przerasta cie nawet nazwanie rzeczy po imieniu.

Helau!Helau!Helau!
                        Jeck,lohss Jegge lahns!
                        • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:13
                          Tak, tak, wszyscy na tym forum maja zahamowania seksualne oprocz Ciebie wink
                          • edelstein [...] 01.03.14, 21:23
                            • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:24
                              Och jaka powalajaca riposta ;D
                              • edelstein Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:32

Dla ciebie odpowiednia.
                                • antyideal [...] 01.03.14, 21:38
            • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:40
              misterni napisała:

> Ale jak kobitka z ikrą, to z tego przeciętniaka może sporo wykrzesać smile

Tylko po co brać się za przeciętniaka, jak można za przystojniaka i to gorącego, o południowym temperamencie i urodzie? smile
              • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:43
                Sorry, nie doczytałem że chodzi o umiejętności łóżkowe.
                • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:53
                  Może Cię zainteresuje taki feedback odnośnie Twojej działalności na forum : czytając co piszesz jesteśmy przekonane, że Tobie brakuje jakichkolwiek talentów w tej dziedzinie, o ile w ogóle jesteś w stanie odbyć stosunek z kobietą. Nie twierdzę, że tak właśnie jest, ale warto chyba wiedzieć jakie się robi wrażenie. Taki właśnie wizerunek sobie celowo wybrałeś?
                  • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:18
                    Nie zależy mi na odbywaniu stosunków z kimkolwiek, nie jestem typem kogoś, kto kobiety zdobywa. Nie jestem materiałem ani na partnera do związku, ani na przystojniaka do odbycia przygodnej wymiany płynów ustrojowych. Fajnie z kobietami pogawędzić, czy pożartować, ale to tylko tyle. Wieki temu się już poddałem.
                    • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:21
                      To przykre.
                      • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:31
                        Teoretycznie mógłbym być kimś ambitnym, pracowitym, chcącym coś osiągnąć w życiu, ale mi jest wygodnie być "zwykłym pracownikiem biurowym". Nie każdy ma predyspozycje by zdobyć jeden z elitarnych zawodów typu: lekarz, adwokat, inżynier, nie każdy jest też jednostką przywódczą, by zostać menadżerem albo przedsiębiorcą. Nie każdemu się też chce porzucić wygodną i ciepłą posadkę dla dobrze płatnej pracy fizycznej. Dla mnie ważne są inne rzeczy: lubię sobie słuchać muzyki, chodzić na koncerty, nie czuję że goni mnie czas, czuję jakbym zatrzymał się na etapie licealisty, który się zbuntował i nagle zaczął otrzymywać gorsze stopnie. O swój wygląd dbam, natomiast chyba nigdy nie zmienię się w typ przystojniaka na jedną noc, zwłaszcza że tu też chodzi o cechy charakteru i psychiki. Chyba bliski jest mi poniższy tekst piosenki:

"Twoja ambicja zabija ciebie
                        Ambicja to twój bóg
                        Ja nie gram, ja nie przegram
                        Bo nie mam żadnej ambicji
                        Ambicja to twoja szalona religia
                        Ambicja - szalona religia"
                        • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:38
                          Bywasz strasznie chamski, dlatego ciężko mi uwierzyć, że się z czymkolwiek pogodziłeś.
                          • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:48
                            Jedno z drugim nie ma nic wspólnego, a forum to tylko forum. Nie jestem grzecznym chłopcem, ale nawet jeśli piszę brzydko, to dlatego że czasem trochę prowokuję. Raczej jestem miłą i przyjazną, pomocną osobą, tyle że strasznie roztrzepaną i czasem lepiej mnie nie drażnić, bo mam bardzo niską podzielność uwagi i wszystko potrafi mnie rozpraszać. Nie aspiruję do zdobywania kobiet i dobrze mi z tym. Byłoby mi głupio, że nie mógłbym zapewnić partnerce tego, co mogą zapewnić faceci poważnie myślący o przyszłości, poza tym nigdy nie byłbym na równi z tym, który z moją partnerką poszedł wcześniej po 2 godzinach znajomości, nie liczyłbym na taką czystą, fizyczną chemię ani na pierwotne, dzikie pożądanie.
                            • duzeq Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 08:46
                              Jozek? Wrociles?
          • bri Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:03
            To chyba prawda. Ale może wśród kobiet jest podobnie.
            • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:08
              Pewnie tak, mezczyzna z którym rozmawialam na ten temat, z bogatym doswiadczeniem
              seksualnym, okreslił, ze 90% kobiet,delikatnie mowiac, w łózku nie zachwyca i nie o urode chodzi.
              • neffi79 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:09
                rozmawiałaś z obcym o seksie? a co na to mąż?
                • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:11
                  Spokojnie, mogę, nie mam męża wink
                • bri Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:12
                  Skąd wiesz, że nie pisze właśnie o mężu?
                • nanuk24 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 00:38
                  widzisz roznice miedzy rozmawiac ogolnie o seksie, a rozmawiac o nim szczegolowo, w dodatku mowiac o konkretnej(bliskiej) osobie?
                  • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 03.03.14, 10:10
                    Skoro to taki ważki problem dodam, ze nie byl to też cudzy mąż big_grin
                    I tak, o seksie mozna rozmawiac bez ginekologii i odniesien do konkretnych osób.
              • bri Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:10
                Też słyszałam takie opinie.
              • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:14
                Z bogatym doświadczeniem seksualnym to jeszcze nie oznacza, że facet jest mistrzowskim kochankiem smile ale ok, zgadzam się, że są takie kobity, niemniej jednak, jeśli kobieta ma małe doświadczenie, a facet jej nie rozbudzi to klapa.
                • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:22
                  Ten akurat był smile Ale trzeba wziac poprawke na to, ze duza ilosc partnerek to czesto m.in.
                  seks bez zaangazowania emocjonalnego, lub z niewielkim, co u kobiet moze blokowac pelne
                  otworzenie sie podczas seksu.
                  • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:23
                    O, to tez prawda.
          • lauren6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:09
            antyideal napisała:

> Bo facetów naprawdę dobrych w łózku jest niestety niewielu sad

Jak to ma się do porad z sąsiedniego wątku, że trzeba mieć kilku facetów, żeby mieć porównanie? big_grin

Tak serio to ja nie żałuję, że to porównanie mam. Dzięki temu mogę się podpisać pod tym co napisała antyideal. Jak się już trafiło na chłopa, który nam w łóżku odpowiada to nie ma co szukać nowości, bo jednak statystyczny polski kochanek prezentuje się tak sobie.

• triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:23
              Amen. Przedziwna mieszanka pruderii, oczekiwań, nieumiejętności uczenia się i samozachwytu. No i krótkodystansowców sporo, co po doświadczeniach z bardziej wydolnymi było sporym szokiem.
            • memphis90 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 18:53
              > Jak to ma się do porad z sąsiedniego wątku, że trzeba mieć kilku facetów, żeby
              > mieć porównanie? big_grin
              Ta, co ma jednego ciągle ma nadzieję, że moze być inaczej. Ta po doświadczeniach nie ma już złudzeń i nie kusi jej, żeby szukać big_grin
              • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 20:10
                Niektórych nie przestaje kusić nigdy. tongue_out Za to faceta może kusić szczególnie, jak spał tylko z żoną, a żona wcześniej miała innych. big_grin
          • paliwodaj Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:07
            >Bo facetów naprawdę dobrych w łózku jest niestety niewielu

zdaje sie na twoje ogromne doswiadczenie pozwalajace ci na wysuniecie takich wnioskow big_grin
      • demonii.larua Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:54
        A najgłupsza rzecz w jaką autentycznie wierzyłam, to że kobiecy wytrysk widziany na przykład na filmach to mit stworzony na potrzeby filmów porno oraz, że to mocz lub/i woda (ni jak mi się nie zgadzało jak ją wlewano tam i nie ulewało się podczas stosunku big_grin).
        Jak dobrze, że się jednak rozwiodłam big_grin
        W sumie to smutne, bo kurde przez niedouczenie, zahamowania traci się całkiem przyjemne momenty w życiu związane z seksem.
      • lech.boleslaw.w Dlatego związki z rozsądku to głupota - WIELKA! :) 01.03.14, 20:20
        Facet ma zwyczajnie seksualnie kręcić kobietę, dlatego wolę być samemu niż z kobietą, dla której nie jestem gorącym, namiętnym kochankiem, podniecającym ciachem i samcem do rżnięcia
    • grave_digger [...] 01.03.14, 19:51
    • boo-boo Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:54
      Jeśli sex do życia byłby potrzebny jak krew to zostałabym honorową krwiodawczynią wink
    • rhaenyra Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 19:55
      fuuu tongue_out
    • neffi79 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:03
      z moim jestem gotowa na wszystko, łacznie z przebraniem się za ...
      jesli chodzi o seks oralny, nie mamy ograniczeń
      • bi_scotti Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:32
        Jedno moge napisac publicznie: uwielbiam sie calowac i byc calowana ... all over wink Natomiast reszta konwersacji (z innymi kobietami) w temacie "sex" jest dla mnie mozliwa wylacznie in reality, z jakims trunkiem stosownym do okazji i w gronie chetnym do wzajemnych opowiesci/podpowiedzi/sugestii, na forum mi nie idzie - widocznie jednak jestem starym pudlem nie sprzedanym calkiem social media tongue_out
        • bei Mnie już nic nie zdziwi 01.03.14, 20:48
          Znam pary, które nie całują się, mówię o konwencjonalnym całowaniu usta- usta.
          Nie są to złe związki, jedno wpatrzone w drugie jakby dopiero co dopadła ich lawina endorfin.

W pierwszym związku nie lubiłam seksu, unikałam jak ognia, w drugim seks stal się dopełnieniem miłości. Nim do niego doszło wytworzyła się święta intymność.

Związku nie mozna oceniać wg seksu, wszak jest tyle bialych małzenstw, które są zadowolone z ich bieli.
          • rhaenyra Re: Mnie już nic nie zdziwi 01.03.14, 21:09
            bo calowanie jest takie niehigieniczne
            fuj tongue_out
      • paliwodaj Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:09
        > z moim jestem gotowa na wszystko, łacznie z przebraniem się za ...
        > jesli chodzi o seks oralny, nie mamy ograniczeń

wierzymy!
    • kerri31 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 20:47
      morgen_stern napisała:

Skoro piszesz o takich sprawach i zadajesz tak retoryczne pytania " Cz
      > y macie ochotę na seks same z siebie, czy go inicjujecie, czy dotykacie penisa
      > partnera, czy macie orgazmy?"
      to musisz być w tych tematach naprawdę bardzo nieszczęśliwa. Współczuję. Brak satysfakcjonujących kontaktów seksualnych to spory problem w dobie stresującego życia na pełnych obrotach.
      I nie ma kogoś takiego jak kiepski kochanek, jest tylko facet nie znający Twoich potrzeb. Rozmowy z partnerem mogą wiele zmienić, czy to podczas seksu czy poza nim.
      Poznawanie swoich ciał, rozkosz, orgazm: jak można tego nie lubić ? To jak zapytać dziecko czy chce zjeść coś słodkiego??! Pytanie głupie i retoryczne. Oczywiście, że tak!
      Poza tym seks bardzo zbliża ludzi nie tylko fizycznie ale i psychicznie. Mąż jest bardziej ludzki, przystępny finansowo wink czuły. Seks ma same zalety , no chyba że cierpisz na choroby serca to orgazm wskazany nie jest. Żal mi takich kobiet, które twierdzą, że seks jest przereklamowany i zmuszają się do czynności seksualnych bo tak trzeba, bo mąż chce itp.
      big_grin
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:19
        Droga kerri,. ja wiem, że czytanie ze zrozumieniem cię na ogół przerasta, ale zlituję się nad tobą i poradzę, byś przeczytała do końca DO KOGO kieruję to pytania. Po co masz się ośmieszać.
    • 7katipo Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:09
      Cholera, przypomniałyście mi, że seks to fajny jest uncertain Jak myślicie, czy to jest tak, jak z jazdą na rowerze, że się nie zapomina? sad
    • drinkit Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:11
      Przypomnialy mi sie coroczne watki walentynkowe w stylu "dzis z okazji walentynek bedzie czerwona koszulka nocna i lodzik". Ale w tym roku chyba nie bylo takiego.
      • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:17
        Starzejemy się wink
    • sueellen Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:12
      gadanie o seksie może być zajmujące jedynie dla tych które nie doświadczają, to się nie wypowiadam tongue_out
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:48
        Mit! Powtarzany namiętnie przez tych, którzy nie mają wiele o tym do powiedzenia tongue_out
        • sueellen Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:53
          jaaasne, dla mnie seks jest jak sport - wole uprawiać niż oglądać czy się nad nim rozwodzićtongue_out
          • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:39
            Największa bzdura powtarzana za moich młodych czasów - "o seksie się nie rozmawia, tylko się go robi". Niektórym zrobiłoby lepiej, gdyby o nim częściej rozmawiali. Oczywiście nie piszę o tobie, nienie, ty przecież uprawiasz i się nie rozwodzisz tongue_out
            • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:46
              Tia. Też uważam, że to bzdura. Jakoś nie wierzę, ze ktos kto o seksie nie rozmawia (nie czyta, nie interesuje się tak ogólnie) jest fantastyczny w łóżku i ma fantastyczne pożycie.
              Aha, akurat ludzie uprawiający jakikolwiek sport potrafią nap...ać o tym sporcie non stop kolor, czy ktoś chce słuchać, czy nie.
              • sueellen Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 00:01
                Jakoś nie wierzę, ze ktos kto o seksie nie rozma
                > wia (nie czyta, nie interesuje się tak ogólnie) jest fantastyczny w łóżku i ma
                > fantastyczne pożycie.

aaa, to 10 lat temu gdy seks był nowością. teraz już wszystkie tajemnice odkryte, niczego nowego się nie dowiem, po co po raz fenasty mam czytać o tym samym?

I nieprawda, ze najwięcej gadają ci co sport uprawiają. Najwięcej gadają początkujący, ci co od dawna w tym siedzą sie tak nie ekscytują i nie mają potrzeby edukowania świata. Zawsze mnie bawią starsi panowie dowcipkujący na temat seksu przy piwie - tyle im z tego seksu zostało - gadanie.
                • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 00:13
                  10 lat temu seks był dla ciebie nowością, a teraz wiesz już wszystko i nie czujesz żadnej ekscytacji tematem? Ciekawa jestem bardzo jaka to edukacja to sprawiła...
                • guderianka Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 07:56
                  teraz już wszystkie tajemnice odkryt
                  > e, niczego nowego się nie dowiem, po co po raz fenasty mam czytać o tym samym?

nie wiem czy współczuć czy zazdrościć...
                  • sueellen Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 09:35
                    jak wolisz big_grin
          • karola1008 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 03.03.14, 12:34
            Suellen, ale jak znam zapalonych uprawiaczy sportu, to oni gadać o tym godzinami też mogą smile.
            • echtom Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 03.03.14, 12:41
              To pewnie wynika tylko z tego, że jedni po prostu lubią gadać, a inni nie wink
    • iuscogens Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:15
      Jakiś procent ludzi jest aseksualnych i nie czują potrzeby seksu. To jest całkowicie normalne - twój poziom ekscytacji tym, że ktoś może nie lubić tego czy tamtego jest na poziomie "jak facet może facetowi coś wsadzać do tyłka". Naprawdę tak Cię fascynują cudze preferencje seksualne??
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:20
        Tak, bardzo smile ciekawość ludzka rzecz.
        • iuscogens Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:37
          To myślę, że twoją ciekawość powinna ukoić uwaga, że preferencje seksualne są sprawą bardzo intymną i indywidualną - jeden woli to a drugi tamto. Wiadomo, że w wątku Ci się wypowiedzą panie, które będą chciały się pochwalić jakie to one są sex machines i pośmiejecie się razem jakie to macie udane życie seksualne. Jeśli naprawdę interesują Cię preferencje innych to raczej kiepską wybrałaś metodę - prześmiewcze pytania w stylu "o rany, naprawdę nigdy nie robiłaś laski/albo wstaw sobie co chcesz" raczej nie skłonią do szczerej odpowiedzi.
          Geja też się pytasz: o rany, naprawdę nigdy nie masz ochoty z kobietą?
          lesbijkę: o rany, naprawdę nie potrzeba Ci chłopa?
          Kobietę z pochwicą: o rany, naprawdę nie lubisz jak Ci wsadza??
          faceta z zaburzeniami erekcji: o rany, naprawdę Ci nie staje?
          Wiem, że łącze problemy z preferencjami ale sens jest wspólny - to są bardzo intymne i indywidualne sprawy. Jest jakiś przymus, żeby lubić i robić wszystko???
          • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:41
            Sorry, ale brzydzenie się ciałem męża / żony, nazywanie jego genitaliów kiblem i brak przyjemności seksualnej w pożyciu małżeńskim to nie są preferencje seksualne, więc twój błyskotliwy wywód można pominąć
            Moje pytanie, powodowane ciekawością, jest proste - czy ktoś z podejściem "nawet się tam nie zbliżam, fuj" może czerpać przyjemność z seksu. Dla mnie się to wzajemnie wyklucza, ale może się mylę, stąd ten wątek.
            • iuscogens Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:50
              No właśnie nie można pominąć, bo to są sprawy, które składają się na czyjeś indywidualne podejście do seksu. Bardzo prawdopodobne, że takie osoby są aseksualne po prostu, tylko nie wiedzą, że to jest normalne (choć utrudniające życie). No i z tych wątków forumowych też raczej się tego nie dowiedzą, bo przecież trza być boginią seksu.
              Raczej jak kogoś obrzydza partner seksualny to radości z seksu z nim nie ma, jak ktoś nie uznaje analu/oralu jak najbardziej może mieć udane życie, to jest raczej oczywiste.
              • iuscogens Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:55
                Albo też jest po prostu kwestia faceta, który nie podoba się kobiecie, nie czuje pożądania, nie podnieca jej - wtedy trudno wymagać, żeby płonęła na myśl o seksie z nim. Osobna kwestia to to czemu kobieta z nim jest, ale skoro kobiety są z facetami, którzy je zdradzają/biją to pewnie brak pożądania to przy tym mały pikuś.
                Więc może być tak, że z tą osobą nie lubi seksu a z inną by lubiła.
              • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:56
                A jednak nie dla wszystkich to takie oczywiste.
                • iuscogens Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:03
                  Ale co, że nie trzeba stosować wszystkich rodzajów seksu, żeby mieć udane życie seksualne????
                  Uważasz, że to niemożliwe? Chyba stosujesz takie myślenie, że skoro dla ciebie by nie było to znaczy, że cały świat ma tak samo. Więc błąd masz już przy samym założeniu - musisz przyjąć że ludzie są różnie, mają różne potrzeby, szczególnie w tak intymnej i indywidualnej sprawie jak seks i różne rzeczy dają im radość i spełnienie.
            • sanrio Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 13:13
              > Sorry, ale brzydzenie się ciałem męża / żony, nazywanie jego genitaliów kiblem > i brak przyjemności seksualnej w pożyciu małżeńskim to nie są preferencje seksu
              > alne

dokładnie. uważam, że tego typu traktowanie w ogóle genitaliów ma swoje źródło w dzieciństwie i traktowaniu tychże przez rodziców jak zuooooo. Cipek się nie ogląda (własnych), penisy służą do sikania, w ogóle fuj i ble, podczas okresu nie wolno się myć, a dzieci przynosi bocian. Na szczęście to się zmienia i obecne dzieci będą miały w przyszłości większą świadomość seksualną wiedząc, że ktoś kto dba o higienę na poziomie codziennego mycia nie trąci rybą ani moczem na kilometr, a genitalia to takie same narządy jak ręce czy uszy.
          • atteilow Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:31
            No niestety, tak to właśnie zabrzmiało. Zauważyłam też, że ekscytacja pań z początku wątku jakos sie pokrywa z wcześniejszymi ich wypowiedziami nt. gwałtów, ich powątpiewanie w to, że zgwałcona nie chciała byc zgwałcona. No... jesli same siebie okreslają w temacie seksu "su.. ką" to o innych tak tez myślą. Bo jakże to nie można lubić seksu?
            • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:54
              Cytatekscytacja pań z poc
              > zątku wątku jakos sie pokrywa z wcześniejszymi ich wypowiedziami nt. gwałtów, i
              > ch powątpiewanie w to, że zgwałcona nie chciała byc zgwałcona. No... jesli same
              > siebie okreslają w temacie seksu "su.. ką" to o innych tak tez myślą. Bo jakże
              > to nie można lubić seksu?

No powiem ci, że żeby połączyć te dwie rzeczy to też trzeba mieć talent. Gdzie ci się pokrywa? Moje wypowiedzi ci się pokrywają? Chyba ci się coś pomyliło.
              • atteilow Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:15
                Ok, źle ujęłam, jednej z wypowiadających sie na początku - guderianki. Z twoimi sie nie spotkałam - sorry. Nie mniej to Ty ja nazwalas s..ką, a ona nie zaprzeczyła big_grin

A swoja droga mam pytanie. Jest sobota wieczor, jesteście juz po, w trakcie, czy przed? Może lepiej zamiast gawędzić na forum, kpiąc z innych, lepiej oddac się ulubionemu zajęciu? wink
                • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:25
                  Ja się resetuję wódką w ciszy(!) po rodzinnym tygodniu w górach. Ogólnie było super, ale słodko ćwierkające dzieciątka, które się nawzajem przedrzeźniają albo głośno cieszą (albo wręcz przeciwnie)... potrzebuję ciszy i drinka.
                • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:34
                  No właśnie, skąd wiesz, że już nie jestem po? wink
          • chocolatemonster Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:04
            Dobrze, że czytam zanim odpowiem bo właśnie to (tyle, że nie tak celnie ujęte) chciałam napisać. 100/100 i szacunek za rozsądne podejście do tematu.

• 3eneduerabe Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:45
      Tak średnio lubiłam seks z moim byłym chłopakiem. Średnio mnie kręcił, a byłam z nim bardziej ze strachu przed samotnościa. I wzbraniałam sie przed seksem chyba ze juz jakas wielka ochota mnie naszła.
      Z moim mężem seks uwielbiam. I mnie kręci. I zna się na tym, znaczy no dopasowani pod tym wzgledem jestesmy. Jest super.
      Wiele wiec zalezy od partnera. naprawdę współczuje kobietom, które nie maja radości z tego, tak jak ja z moim 1 chłopakiem.
      • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 21:54
        A ja raczej współczuję przede wszystkim facetom, którzy nie kręcą zbyt swoich kobiet i może dla żadnej nigdy nie będą adonisami...
        • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:00
          Zazwyczaj dotyczy to takich facetów, którym wisi czy kobieta na nich leci; w zupełności wystarczy im, że się zgodzi na seks.
          • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:24
            A jak ktoś się bardzo stara, ale mu nie wychodzi, bo go pokrzywdziła matka natura? Są na pewno faceci, z którymi żadna kobieta nie pójdzie do łóżka od razu, a ich związki z kobietami to bardziej relacje przyjacielskie, czadu w sypialni nie ma. Nie mówię tutaj o 60letnich bogatych prezesach, bo oni nie podrywają młodych modelek po to, żeby one zachwycały się obwisłymi brzuchami i autentycznie pożądały.
            • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:26
              To kij im w oko i na pewno znajdą dla siebie kobiety. Nie grałam w ich drużynie.
              • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:30
                Tylko po co szukać kobiety, której się nie podnieca? Związek bez prawdziwego pożądania i tej iskry to związek jednak jałowy. Może ma rację bytu np. u Mormonów i Amiszów, bo oni chyba pożądanie uznają za coś grzesznego, a kobieta ma być w młodym wieku schorowana i zniszczona po 10+ ciążach.
                • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:32
                  Nie wiem, nigdy nie szukałam kobiety.
    • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:00
      Ja lubię, ale nie jest to ani zasługą wychowania domowego (standardowo umiarkowanie pruderyjnego), ani pierwszego partnera (który był równie niedoświadczony jak ja). W ogóle wpływ wychowania, przekazu szkolnego (zerowego w wypadku mojego rocznika) czy mitycznego pierwszego razu, uważam za mocno przereklamowany. Podobnie zresztą jak wpływ uczuć na jakość seksu i poziom satysfakcji.
      Tak na marginesie, IMO najwięcej zahamowań, chorych jazd kobieta powinna/nie powinna i najsłabszą technikę prezentowali młodzieńcy tzw. dobrze wychowani, grzeczni, rokujący, a najlepiej r...ły łobuzy.
      • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:06
        Zawsze miałam trudność przewidzieć czy ktoś będzie dobrym kochankiem. Tego się nie da ocenić zanim się nie spróbuje.
        • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:12
          Niestety... aczkolwiek z czasem można było nauczyć się wyłapywać pewne sygnały (ale też qrde mogły być mylące). Niezawodna była za to fama tj. uznana marka, czyli Branding.
          • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:18
            Ale to trzeba się w jakimś zamkniętym kręgu obracać żeby mieć dostęp do takich informacji. Zdarzyło mi się, ale może ze dwa razy najwyżej.
        • lauren6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:13
          Trochę da się. Jeśli z facetem nie da się poświntuszyć w fazie flirtu, bo nadyma się od tego jak stara dewota, to imo nie ma co wchodzić w dalszą fazę zażyłości.
          • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:15
            Ze mną np. da się poświntuszyć, ale kochanek byłby ze mnie żaden.
            • paliwodaj Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:19
              > Ze mną np. da się poświntuszyć, ale kochanek byłby ze mnie żaden.

rozwin prosze
              • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:23
                Nie jestem piękny, doświadczenia też nie mam. Jestem po prostu typem żartownisia, ale najwyraźniej słabo działam na kobiety. Kiedyś lubiłem flirt, ale tylko koleżeński. Ostatnio jakoś nie i nawet komplementy rzadziej prawie kobietom.
          • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:18
            To jest tak: jak się nie da poświntuszyć i facet się peszy to na 100% nic z tego nie bedzie; jak się da poświntuszyć - to w sumie niczego nie gwaratnuje.
            • nolus Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:27
              Wg mnie czasem się da. Ja tam czasem miewałam i miewam takie podskórne odczucie,że "eee,lepiej nie próbować,bo może być kiepsko" i jakoś się sprawdzało. No i są tacy faceci,że lepiej od razu sobie dać spokój - nie muszą być stereotypowym misiowatym informatykiem w okularkach i spodniach zjeżdżającym z tyłka,żeby wiedzieć,że są w tym fachu do du...
              • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:28
                To jasne. smile
          • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:29
            Da się wyeliminować troglodytów, tyle się da. Ale już nawet najwspanialszy flirt oralny nie gwarantuje udanego seksu. Znałam takiego kolesia, którego kilka razy namawiałam na randkę, chociaż kogoś miał, bo papier się zaczynał tlić jak byliśmy blisko, a jak się w końcu zgodził to po pierwszym pocałunku było jasne, że nie ma sensu tego kontynuować.
            • lauren6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:15
              Cos w tym jest. Nigdy nie mialam dobrego seksu z facetem z ktorym slabo sie calowalo.

Co do facetow w typie dupiastego informatyka w grubych okularach: czasami i pod takim image kryje sie wulkan seksu wink
              • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:22
                Tylko taki image wiele kobiet skutecznie zdąży odstraszyć.
                • priszczilla Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:56
                  Niektórzy lubią wyzwania.
                  • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 10:46
                    Wyzwanie to np. postawienie sobie jako celu znalezienia modelki po Oxfordzie. tongue_out
                    • rhaenyra Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 13:53
                      nie zapominaj o analnej dziewicy tongue_out
                      • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 14:36
                        Dla analnego dziewictwa można nawet przeboleć grę w pornolach i prostytuowanie się. tongue_out
      • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:20
        Odnośnie wybrzydzania.
        Miejska legenda mówi, że autorem tego cytatu jest ten popularny wśród zbyt melancholijnych romantyczek i histeryczek pisarz Pałlo Koello, czy jak mu tam. wink
        P.S. Czasem komuś się trafiają (jeśli w ogóle trafiają) takie nieciekawe okazy, że ciężko nawet mówić o wybrzydzaniu. Tak samo zdziwienie, że biedni ludzie odrzucają z żywności od MOPS-u jakieś mielonki w puszkach dotowane przez UE, które podobno są niejadalne, mega chemiczne i syfiaste (nie jadam mielonek, więc tego nie sprawdzę). Nie dziwię się tym ludziom, że wolą zjeść suchy chleb.
        • iwles Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:23

a a'propos tematu watku, co znaczy "wolą zjeść suchy chleb"? big_grin

• lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:26
            Może to nietrafne porównanie a propos tematu, bo naprawdę czasem ktoś jeśli ma jakiś wybór, to taki że lepiej w kącie trzepać prącie, jak to głosi stare chińskie ludowe przysłowie. big_grin
            • iwles Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 00:29
              Hehe
              Nie wierze, ze normalny zdrowy facet wybierze wlasna reke niz kobiete big_grin
              I nie o jednorazowy wystep chodzi, ale o dluzsze siedzenie w tym kacie.
              • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 00:36
                A jak komuś zostają do wyboru tylko naprawdę niefajne panie (np. przede wszystkim pod względem intelektualnym)?
          • rhaenyra Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:37
            > a a'propos tematu watku, co znaczy "wolą zjeść suchy chleb"? big_grin
            zywic sie na wlasna reke tongue_out
      • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:28
        triss_merigold6 napisała:

IMO najwięcej zahamowań, chorych jazd kobieta powinna/nie
        > powinna
        i najsłabszą technikę prezentowali młodzieńcy tzw. dobrze wychowan
        > i, grzeczni, rokujący, a najlepiej r...ły łobuzy.

Cos w tym jest big_grin
        • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:32
          No ba! Ci drudzy zaczynali w wieku 15-16 lat jak hormony zaćmiewały pole widzenia, rżnęli wszystko co nie zdążyło uciec i prędzej czy później trafiali na kobietę, która ich czegoś cierpliwie nauczyła, pokazała. Poza tym byli plastyczni (w sensie podatności na naukę), wydolni kondycyjnie i mieli mnóstwo entuzjazmu. Seks w wieku nastoletnim przychodził im naturalnie, jak picie wódki i bójki.
          • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:38
            Dokladnie, predzej czy pozniej prawie kazdy trafial na sporo starszą doswiadczoną
            koleżanke, która pokazala im drogę by nie bładzili w ciemnosciach. A potem to juz
            duzo cwiczen praktycznych - a praktyka czyni mistrza wink
            • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:41
              No i zdolność przelecenia nawet największej brzyduli to pewien humanitaryzm i szlachetność. tongue_out Każda kobieta ma prawo do przyjemności. wink
              • antyideal Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:43
                Nie jestem pewna czy akurat humanitaryzm i szlachetnosc nimi kierowały smile
                • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:01
                  W tym przypadku liczy się efekt. tongue_out Za to czasem facet może się wydawać się rzekomo cnotliwy i mający mało partnerek za sobą, a tymczasem jego dewizą jest po prostu sypianie tylko i wyłącznie z atrakcyjnymi kobietami. wink Jakby było bykowe, to by niektórzy wymagania z miejsca obniżyli. tongue_out
              • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:43
                Wiadro wódki, gazeta na twarz i za ojczyznę. tongue_out
                • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:04
                  W tym przypadku "za ojczyznę" nabrało nowego znaczenia, bo mamy do czynienia z formą patriotycznej filantropii. tongue_out
            • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:42
              Z tego co wiem od tych z którymi miałam przyjemność, to właśnie każdy trafiał (czytaj: zostawał poderwany dla funu) przez jakąs starszą (nieraz sporo starszą) laskę. Szalenie im to wtedy imponowało i strasznie im się podobał kontrast między (nie)doświadczeniem rówieśnic, a tym jak się zachowywały te starsze.
    • king_of_rats Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:01
      uwielbiam
      poza dziećmi i zwierzętami (co oczywiste), robieniem na siebie kupy i sikania nie mam większych oporów. mam orgazmy, jestem otwarta, mam wyobraźnię, miewam wytryski.
      mój mąż jest doskonałym kochankiem-niestety ostatnio nie ma ochoty co kładę na karb jego schorzenia. niestety ja mam duże potrzeby i dlatego mam kochanka.
      • wioskowy_glupek Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:11
        Tylko pozazdrościć mężowi wyboru partnerki... uncertain

No to chyba będę pierwsza i bez oporu się przyznam, że nie lubię sexu smile Głównie dlatego, że bardzo to niehigieniczne...
      • atteilow Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:21
        Przeciez to wszystko co wymienilas to dewiacje. Jak w ogole mozna sie nad tym zastanawiac i rozpatrywac w kategorii preferencji seksualnych? To juz nie jest seks, to jakies wynaturzenie i zboczenie. Masakara, jakas granica sie tu zatarła.
        • triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:25
          A nie dzieli się toto na patologiczne (dzieci, zwierzęta trupy) i niepatologiczne?
    • setia Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 22:28
      zależy z kim tongue_out
    • kkalipso Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:09
      Lubię. Z wiekiem jeszcze bardziej. Ale ja mam męża dla którego doprowadzenie kobiety do ekstazy jest bardzo bardzo ważne. Lubi eksperymentować i cieszyć się bliskością z nim nie ma szans na nudę.
      • paliwodaj Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:29
        mnie tak szczerze powiedziawszy nie interesuje czy ktos tam pod nickiem xyz lubi sex
        Ale wnioskuje ze chalupa posprzatana, placek na niedziele upieczony wiec mozna marnotrawic reszte dnia

Uwazam, ze zwiazek /malzenstwo bez dobrego sexu nie ma szans na przetrwanie. No nie ma i juz. moze to byc jakas tam forma wegetacyjna ale zawsze bedzie to product wybrakowany.
        Sex jest podstawowa potrzeba czlowieka, jezeli ktos nie lubi sexu to w wiekszosci przypadkow nie uprawial go z osoba ktora jest w stanie go zadowolic, badz ma jakies zaburzenia lub traumatyzujace doswiadczenia z przeszlosci

• triss_merigold6 Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:42
          Albo ma niewielkie libido i spełnia się w innych dziedzinach, to wcale nie jest takim rzadkim zjawiskiem. Mnóstwo ludzi traktuje seks jako coś co może być i nawet fajne, ale jak nie ma, to trudno i niespecjalnie cierpią.
          • echtom Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 23:11
            > Mnóstwo ludzi traktuje seks jako coś co może być i nawet fajne, ale jak nie ma, to trudno i niespecjalnie cierpią.

Naprawdę mnóstwo? Myślałam, że to wyjątki, bo wszyscy normalni uwielbiają wink
        • lech.boleslaw.w Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:48
          A może albo partner zwyczajnie tej osoby nie pociąga? Albo odwrotnie - ta osoba nie pociąga partnera, więc czegoś brakuje i po prostu nie zgrzyta?
          P.S. Zgadzam się z Tobą.
    • katiko Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:33
      Odkad sie rozseparowalam to wrocila mi ochota na seks i latwiej sie podniecam smile w zasadzie non stop sie podniecam i czesciej mysle o seksie, w roznych kontekstach.
      Mam nadzieje, ze wkrotce poznam kogos by rozwinac fantazje.
      Po za tym kupie sobie nowy wibrator.
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:37
        Kup ten, podobno jest masakrycznie skuteczny smile
        image.dhgate.com/albu_285425960_00-1.0x0/10-speed-magic-wand-massager-vibrating-with.jpg
        • kkalipso Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:46
          A to wibrator czy mikrofon?
        • mary_lu Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 01:06
          To już wiem, dlaczego mój teść dostał napadu głupawki, jak zobaczył mnie z moją nową lokówką obrotową:

https://p.alejka.pl/i2/p_new/47/39/suszarka-obrotowa-rowenta-brush-activ-cf9000_0_b.jpg
    • m_incubo Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:38
      Seks jak seks, ale co takiego pisała grave_digger, że ją tak powycinało?
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:40
        Chyba chodziło o dużą sygnaturkę.
    • narsen Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 01.03.14, 23:59
      Prawdę mówiąc nie znoszę. Dla mnie mógłby nie istnieć w ogóle.
      • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 09:21
        Tak było zawsze, z każdym partnerem?
        • narsen Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 03.03.14, 20:35
          Prawdę mówiąc tak. Nie miałam nigdy żadnej traumy zaznaczam, ilość partnerów - powyżej 10, byli lepsi i gorsi. Nie mówię, że seks nie sprawiał mi żadnej przyjemności - sprawiał. Czasem, z początku, na krótko. Żeby nie było - inicjowałam różne nowości, atrakcje. Udawało się w mniejszym lub większym stopniu. Generalnie więcej z tym zachodu niż przyjemności dla mnie. Przeciętny facet oczekuje, że się będę wić z rozkoszy po 10 minutach. Bez szans. Pokazywać wszystkiego nie potrafię. Reasumując odgrywanie roli oskarowej w łóżku strasznie mnie męczy, wolę odpuścić. Wiem, że mam problem, zdaję sobie z tego sprawę.
          • morgen_stern Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 03.03.14, 22:17
            Szacun za szczerość.
    • goodnightmoon Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 00:56
      Jasne, ze lubie!!! I nawet inicjuje sama. A jestem z frakcji tych wyzwolonych, wrecz niehigienicznych tongue_out

BTW forumowiczka Andaba rozpalila moja ciekawosc i zaplacilabym stowe w kazdej walucie, zeby sie dowiedziec, czy ona tak na serio pisze o seksie i makijazu smile Moze faktycznie jest krolowa lodow?
    • wuika Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 16:13
      Bez sensu pytanie, chciałam powiedzieć, co i jak, a mi buzię zamknięto. Foch! Idę sobie!
    • saszanasza Re: Czy wy w ogóle lubicie seks? 02.03.14, 16:26
      lubię sex, choć lubiłam bardziej...tzn. mam problemy z kręgosłupem i te problemy "wlazły mi do łożka"sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka