Dodaj do ulubionych

Teletubisie

06.03.14, 08:25
Macie jakies zdanie na temat tego konkretnego programu? Spotkalam sie niedawno z opinia za pani w przedszkolu stwierdzila ze jest w stanie odroznic ktore dzieci ogladaja teletubisie. Nie wiem czy chodzilo o sens negatywny czy pozytywny... I mecze sie - szkodza czy pomagaja? big_grin
Obserwuj wątek
    • mdro Re: Teletubisie 06.03.14, 09:08
      Albo "tuliiimy" wink. Moje dorosłe konie do tej pory potrafią rozkosznie wyśpiewać "Teletubisie mówią papa".

I też nie wiem, w czym może szkodzić. A ja osobiście lubiłam, inne bajki bardziej wkurzały ("Niedźwiedź w dużym niebieskim domu", brrr...).
      • jowita771 Re: Teletubisie 06.03.14, 12:18
        Uwielbiam Niedźwiedzia!
    • kikimora78 Re: Teletubisie 06.03.14, 09:14
      Ja bardzo nie lubię, wolę już dobranocny ogród - chociaż też mnie wkurza, ale mniej. Na szczęście moja nie przepada z tubisiami za to hopsi-dejzi uwielbia. I w nocy jak się przebudzi to często prosi, żeby ją głaskać w rączkę jak hopsi-dejzi i usypia znowu smile
      • beataj1 Re: Teletubisie 06.03.14, 09:27
        Ten Dobranocy ogród to jakaś podejrzana sprawa. Mojemu facetowi (bo to on zwykle ogląda bajkę z córką) jeszcze się chyba nie udało dotrwać do końca bajki bez przyśnięcia. Za to córka świeżutka tak skowronek.
        Jakieś podprogi czy coś ? smile
        • ichi51e Re: Teletubisie 06.03.14, 09:30
          No akurat ogrod podobno jest tak zrobiony zeby usypiac dzieci suspicious
          • beataj1 Re: Teletubisie 06.03.14, 10:55
            No własnie wiem. Problem polega na tym że moje dziecko o tym nie wie i nie reaguje natomiast dorosły tatuś niemal traci przytomność jak tylko bajka się zaczyna tak go to usypia smile
            • maggi9 Re: Teletubisie 06.03.14, 10:59
              Wychodzi na to, że masz dziecko dojrzalsze od męża wink
              • beataj1 Re: Teletubisie 06.03.14, 11:07
                Zawsze to podejrzewałam, teraz mam twarde dowody...
                • ichi51e Re: Teletubisie 06.03.14, 11:12
                  "In the Night Garden... is intended to help children relax and achieve calming relationships with parents. Wood states: "We became very aware of the anxiety surrounding the care of young children which manifested itself in all kind of directions; but the one big subject that came up again and again was bedtime. It's the classic time for tension between children who want to stay up and parents who want them to go to bed... so this is a programme about calming things down whereas most children's TV is about getting everything up."[8]"
                  • sueellen Re: Teletubisie 06.03.14, 12:21
                    Nie wiedziałam o tym tongue_out Moją 4latkę usypiają najbardziej bajki czytane przeze mnie. Zastanawiam się, czy to kwestia nudnych bajek czy tez ja tak nudno czytam? Jak M czyta "do snu" z pokoju dochodza piski, wycia i śmiech a sen przychodzi gdzies po godzinie...
      • to_ja_tola Re: Teletubisie 07.03.14, 08:03
        Upsy Daisy jest boska.Moj 4 latek uwielbia Igipiglewink
    • mindtriper Re: Teletubisie 06.03.14, 09:16
      Moje nie były w stanie dociągnąć do końca (nie dziwię się).
      Za to uwielbiały czołówkę i zakończenie.
      • kikimora78 Re: Teletubisie 06.03.14, 09:22
        Jak szukasz fajnych bajeczek dla maluchów, które i ty dasz rade obejrzec to polecam Timmy Time (a najlepiej to Baranek Shaun - tam Timmy tez wystepuje, ale moja za Shaunem nie przepada, za to ostatnio biega po domu z jezorem na wierzchu i udaje ze jest Timmy i beczy piosenki, a ja mam byc wtedy kaczka albo kotkiem). No albo tą nieszczęsną Peppę, którą jak oglądam w celach lingwisycznych big_grin
        • mindtriper Re: Teletubisie 06.03.14, 10:04
          A to akurat, bardzo, bardzo.
          Starszy np. ogląda Wallace i Gromita.
    • joa66 Re: Teletubisie 06.03.14, 09:59
      Oglądaliśmy swego czasu. I to był świadomy wybór z mojej strony: wybieralismy wersję angielską (na BBC), a w teletubisiach był zawsze króciutki film "dokumentalny"smile powtarzany 2 razy. Był to wstęp do nauki angielskiego smile (regularne lekcje języka nastąpily dopiero w szkole, okres przedszkolny był wykorzystywany do takich malych "wprowadzeń")
    • guderianka Re: Teletubisie 06.03.14, 10:40
      Mam gdzieś opinie innych. Moje dziewczyny się na nich "wychowały' teraz młody zaczyna przygodę -i uwielbia wink
    • motyllica Re: Teletubisie 06.03.14, 11:19
      ja bym powiedziała, że jest to bajka raczej dla roczniaka lub góra dwulatka i wtedy to powtarzanie ma sens, aby dziecko przyswoiło nowe wyrazy

u nas Peppa, Franklin i Niedźwiedź w dużym..
    • mary_lu Re: Teletubisie 06.03.14, 11:22
      Na jakim kanale są Teletubisie?

Mam pięciolatka i w życiu nie widziałam ani jednego odcinka, jak byłam w ciąży to była wojna teletubisiowa rozpętana przez jakąś posłankę, miałam przetestować sprawę na własnym dziecku i jakoś mnie ominęło...
      • ichi51e Re: Teletubisie 06.03.14, 12:06
        Na youtube :p
      • maggi9 Re: Teletubisie 06.03.14, 12:17
        Na CBeebies.
        Ale to chyba mało popularny kanał, ja mam kablówkę UPC, taki chyba największy pakiet i tam tego nie ma. Za to znajoma ma Vectrę (jak mi się wydaje mniej popularny dostawca) i tam CBeebies jest.
        • mary_lu Re: Teletubisie 06.03.14, 12:26
          No to pozamiatane, zawsze mieliśmy UPC, mam dziecko w 100% wolne od Teletubisiów, mogę je za ciężką kasę do badań wynająć.
    • jowita771 Re: Teletubisie 06.03.14, 12:17
      Jest w stanie odróżnić, bo dzieci mówią o Teletubisiach albo podśpiewują piosenkę. Na tej samej zasadzie ja jestem w stanie odróżnić, które dziecko ogląda My Little Pony, które świnkę Pepę itd. A jak byłam kuzynką i naszymi wszystkimi dziećmi nad morzem, to cała ulica mogła bez trudu zgadnąć, że nasze dziewczyny oglądają małych Einsteinów, bo wracając z plaży zawsze śpiewały głośno. To dopiero przenikliwość!
      • mary_lu Re: Teletubisie 06.03.14, 12:24
        Może też chodzi o coś innego? Mój synek jak miał dwa lata, kochał Pingu i zachowywał się jak Pingu smile

Dwulatek koleżanki aktualnie jest Ciekawskim Georgem i "mówi" jak on.
        • to_ja_tola Re: Teletubisie 07.03.14, 08:08
          Moje 7 i 4 latek do dzisiaj maja sentyment do Georga.Sama zreszta go lubiewink
    • sueellen Re: Teletubisie 06.03.14, 12:17
      teletubisie doprowadzją dorosłych do pasji, ale dzieci je lubią. Nie widze w nich nic złego.
      • czar_bajry Re: Teletubisie 06.03.14, 12:24
        Wszystkie znane mi dwulatki kochają tubisie
    • gendrenam Re: Teletubisie 06.03.14, 14:11
      Naszej córki zupełnie nie interesują, mojego męża - wkurzają, a ja... trochę się ich boję... tongue_out
    • myelegans Re: Teletubisie 06.03.14, 20:22
      Nie wiem o co chodzi, bo ja mojego dziecka nie narazalam. Dzialaly na mnie alergicznie.
      • wioskowy_glupek Re: Teletubisie 06.03.14, 21:42
        Dla mnie ta bajka robi wrażenie pozycji dla opóźnionych w rozwoju - koszmar
        • ichi51e Re: Teletubisie 06.03.14, 22:12
          Wiesz - w zalozeniu to jest dla roczniakow wiec mozna powiedziec ze dla opoznionych w rozwoju. big_grin
    • majenkir Re: Teletubisie 06.03.14, 21:41
      Moje dzieci uwielbialy, a teraz sa normalne big_grin.

Chociaz, syn lubil szczegolnie kroliki i tak mu zostalo.... czyli jakies nieodwracalne zmiany w mozgu jednak sa wink
    • me-lissa Re: Teletubisie 06.03.14, 22:41
      Moja niespełna dwulatka z zapartym tchem śledzi ich "przygody", biega po domu spiewając "pati pati po" a nazwy kolorów pochodzą od teletubisiów (mamusia ma dipsi kubek). Mnie Teletubisie irytują no ale ja mam trochę większy mózg niż kilkunastomiesięczniak dla którego są przeznaczonesmile
    • buuenos Re: Teletubisie 06.03.14, 22:51
      Rozrzut masz imponujacy:napady agresji a teletubisie.Ja nikomu czasu nie licze ale wracajac do wczorajszej rady: ogarnij sie internetowo.Przesiadywanie 24/24 to bardzo niezdrowo.Wyciagnij wtyczke laptopa i pobadz z rodzina.POWAZNIE radze..
      • ichi51e Re: Teletubisie 07.03.14, 07:23
        Pandy placza.
        • agunia777 Re: Teletubisie 07.03.14, 08:08
          Mamy Teletubisie na dvd i jest to absolutnie ulubiona bajka mojego dwulatka. Jest nią oczarowany, praktycznie od początku rozpoznaje który jak się nazywa. Dla mnie dużym plusem tej bajki jest to, że oswoiła mi dziecko z odkurzaczem smile))
    • mia_siochi Re: Teletubisie 07.03.14, 08:20
      Zawsze mnie śmieszy, jak taki 30 latek mówi "ale teletubisie są głuuuupieeee...".
      Bo geniuszu nie ty jesteś dla nich targetem, tylko 2 latki big_grin
      Dla 2 latka są fantastyczne, niestety rodzicie oceniają je ze swojej perspektywy ("oh, jak mnie denerwują powtórzenia" itd)

Moje dziecko oglądało właśnie w okolicy 2 lat, bo uważam, że jeśli już mam dziecku pozwalać oglądać tv (tak, nieraz nawet ja potzrebuję chwili spokoju tongue_out) to lepiej, żeby to były bajki z sensem, a nie bzdury typu Klub Przyjaciół Myszki Miki czy inne kretynizmy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka