mynia_pynia Re: Jak mnie zżera ciekawość co 15.03.14, 18:41 Mnie tylko dziwi: Jak można wyłączyć transpondent w samolocie? Przecież to powinno mieć swoje zasilanie i działać zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: Jak mnie zżera ciekawość co 15.03.14, 18:50 transponder - miało być Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jak mnie zżera ciekawość co 15.03.14, 20:52 No podobno nie tak latwo, zrobil to ktos kto swietnie zna samolot i wie co robi Trzeba wiedziec, gdzie jest skrzynka i uszkodzic circuit breaker (nie wiem jak po polsku). Podobno ostatnia werbalna wiadomosc wyszla z kokpitu juz po wylaczeniu urzadzen kontrolnych "All right good night". Caly czas leci na CNN, rozni sie wypwiadaja. Niewiele w sumie wiadomo bo Malezja nie ujawnia zbyt wielu informacji i widac wyrazna frustracje dziennikarzy i roznego rodzaju ekspertow, ktorzy moga jedynie spekulowac i to robia. Ciekawa rzecz powiedzieli, ze w przeciwienstwie do pilotow z Europy, pln Ameryki, ktorzy przechodza czeste testy fizyczne i psychologiczne, malezyjscy piloci przechodza tylko testy fizyczne czyli badania krazenia, serca, wzroku, sluchu, wydolnosci i zadnych testow psychologicznych, ktore moglyby wyostrzyc uwage, ze cos z glowa i psyche dzieje sie niedovrego. Odpowiedz Link Zgłoś
agaja5b Re: Jak mnie zżera ciekawość co 15.03.14, 21:02 Moja jedyna teoria to niestety taka że morze jest głębokie i szerokie fajnie by było jakby sie okazało ze samolot porwano i ukryto w jakiejś stodole a wszystkie osoby żyja ale raczej mała nadzieja. Współczuje rodzinom tej niepewności-pewności. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jak mnie zżera ciekawość co 15.03.14, 23:49 Od jakiegos czasu podaja, ze jednak te ostatnie sygnaly mogly byc nad ladem ... Afghanistan, Pakistan ... Maja potwierdzic w ciagu najblizszych godzin. Naprawde ciekawa sprawa! Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jak mnie zżera ciekawość co 16.03.14, 00:00 U nas pewnie najnowsze informacje dopiero rano Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 17:51 Nie wiem, czy zostało to juz wspomniane w tym watku, ale media z rejonów Indii donoszą,że mieszkancy pewnej wysepki Malediwów widzieli samolot, przelatujacy niewiarygodnie nisko. Był biały i miał czerwone paski. Zródła np tu: timesofindia.indiatimes.com/world/south-asia/Missing-Malaysian-jetliner-Maldives-islanders-saw-low-flying-plane/articleshow/32251148.cms Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 17:59 Dzis w tv, jakis spec od samolotów, powiedział, ze praktycznie nie ma szans na to, ze ten samolot nie wylądował. Argumentował, ze chociaz systemy, ktore identyfikują samolot na radarach mozna wyłączyć, to w samolocie, jest wiele systemów, ktore uaktywniaja sie w przypadku katastrofy, a tych juz wyłączyć sie nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 19:00 > Dzis w tv, jakis spec od samolotów, powiedział, ze praktycznie nie ma szans na > to, ze ten samolot nie wylądował. Od poczatku tak mowie. Juz dawno by znalezli jakies szczatki. Z drugiej strony juz czytalam innych "specow", ktorzy pisali rozne madrosci, wiec z tymi specami to roznie bywa. Stawiam na to, ze ostatnie logowanie do satelity bylo juz z ziemi (samolot nie mialby paliwa, aby leciec tak dlugo). Samolot siedzi sobie w jakims hangarze, albo przykryty siatka maskujaca. Mam nadzieje, ze po tym jak porywacze zabrali z samolotu cenny ladunek i udali sie w nieokreslonym kierunku, zostawili go, razem z pasazerami na jakims zadupiu. Stawiam, ze gdyby byl to staly lad, to juz ktorys z pasazerow zdolalby dotrzec do osad ludzkich. Wiec mozliwe, ze jest to jakas wysepka na srodku oceanu. Tylko w tej teorii jest dziura - ze trudno znalezc taka wysepke na ktorej da sie wyladowac taki samolot. Wiec druga teoria to porwanie na zlecenie, jakichs talibow lub podobnych i ze pasazerowie sa gdzies przetrzymywani. Mimo wszystko wierze, ze zyja. Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 19:32 Kilka razy w Polsce wjezdzalam w lasach na takie rozszerzenia drogi, które maja w przypadku szczególnych okoliczności służyć za pasy startowe dla samolotów. Nie mam pojęcia czy na czymś takim wylądowałby taki boeing, ale moze sie da i moze na jakiś wysepkach tez takie cuda sa. Zreszta czasem rzeka wystarczy... Jacyś Hindusi twierdza, ze nad ich wyspa przeleciał samolot na niespotykanie niskiej wysokości. Wszystko to utwierdza mnie w przekonaniu, ze służby takie czy inne dobrze wiedza, gdzie szukać tego "maleństwa", a dla nas maluckich szum informacyjny, aż pozalatwiaja swoje sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 19:42 mamma_2012 napisała: > Kilka razy w Polsce wjezdzalam w lasach na takie rozszerzenia drogi, które maja > w przypadku szczególnych okoliczności służyć za pasy startowe dla samolotów. Jak już to dla awionetek , albo szybowców A teraz poczytaj sobie o wymiarach samolotów pasażerskich i pomyśl logicznie czy takie 'rozszerzone' drogi spełniają kryteria ...Już długość skrzydeł powinna Cię naprowadzić na właściwą odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:00 Na pewno nie dla szybowców i nie awionetek, a raczej samolotow wojskowych, transportowych. Jakoś nie potrafię sobie przypomnieć, gdzie to widywałam. A skrzydłom raczej pas nie jest potrzebny, byleby drzew po bokach nie było Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:04 pl.m.wikipedia.org/wiki/Drogowy_odcinek_lotniskowy O coś takiego mi chodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:23 To jest zwykła, 4 pasmowa droga... a nie 'rozszerzona' droga. Na wyspie car nicobar jest pas długości ok 3 km, więc od biedy mógł na nim wylądować. Ale stacjonuje tam indyjskie wojsko i chyba by zauważyli Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:43 > To jest zwykła, 4 pasmowa droga... a nie 'rozszerzona' droga. > Na wyspie car nicobar jest pas długości ok 3 km, więc od biedy mógł na nim wylą > dować. Ale stacjonuje tam indyjskie wojsko i chyba by zauważyli No to teraz wez spis wszystkich takich pasow na calej kuli ziemskiej i po kolei je sprawdzaj... To, ze na wyspie takiej samolot nie wyladowal, nie oznacza, ze nie wyladowal na innej. Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:56 No to teraz wez spis wszystkich takich pasow na calej kuli ziemskiej i po kolei > je sprawdzaj... To, ze na wyspie takiej samolot nie wyladowal, nie oznacza, ze > nie wyladowal na innej. Ale ja nie jestem ematką czy macierewiczem Wyjaśnienie tej zagadki pozostawię ekspertom A Ci bardziej profesjonalni powiedzieli, że w obszarze w którym mniej więcej mógł się poruszać boeing, tylko ta wyspa ma taki pas startowy. Zważywszy na ilość paliwa, to zakres poszukiwań można trochę zwęzić Całej kuli ziemskiej nie trzeba przeszukiwać. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:12 No prosze Cie. Obszar poszukiwan to pol swiata a eksperci twierdza ze tylko jedna wyspa z pasem startowym. Przydaloby sie troche myslenia poza utartymi schematami. Trzeba myslec jak ktos kto chce "zniknac" samolot a nie jak ktos kto chce wyladowac na wypasionym lotnisku. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:18 A w dodatku cały czas pozostaje nierozstrzygnięte pytanie, czy nawet jeśli samolot miał zniknąć, to czy doleciał do miejsca zniknięcia czy też gdzieś przepadł po drodze - w przybliżeniu gdzieś między Kazachstanem a Australią... Albo w Oceanie Indyjskim - wiem, że to najmniejszy ocean, ale i tak jest spory... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:41 > Wszystko to utwierdza mnie w przekonaniu, ze służby takie czy inne dobrze wiedz > a, gdzie szukać tego "maleństwa", a dla nas maluckich szum informacyjny, aż poz > alatwiaja swoje sprawy. E tam. Ludzie nie zdaja sobie sprawy z tego jak WIELKI jest obszar poszukiwan. Nie ma takiej mozliwosci, ze zamaskowany samolot, ktory umyslnie leci unikajac radarow dalo sie ot tak odnalezc. Rownie dobrze moznaby podnosic teorie spiskowe w kazdym przypadku zaginiecia czlowieka, albo kradziezy roweru. Bin Ladena szukali 10 lat - nie dalo sie szybciej? Samolot jest raptownie kilkaset razy wiekszy od czlowieka/roweru. To naprawde nie sprawie, ze od razu go widac jak na dloni. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:23 Od poczatku tak mowie. Juz dawno by znalezli jakies szczatki. Hmm, zależy czy szukali w tym miejscu, gdzie trzeba. Pamiętasz francuskiego boeinga, który spadł do Atlantyku kilka lat temu? Szczątki znaleźli po 6 czy 7 dniach - pomimo, że samolot nie zboczył z kursu i znaleziono je ostatecznie blisko miejsca, w którym nawiązano ostatni kontakt z maszyną. A tu obszar poszukiwań jest dużo większy - a w dodatku nie był określony w przybliżeniu w tych pierwszych chwilach po katastrofie. Może gdzieś stoi, a może rozbił się gdzieś w oceanie (i nigdy to miejsce nie zostanie odnalezione). Odpowiedz Link Zgłoś
aurinko5 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:31 Poszczególne szczątki airbusa były widoczne już następnego dnia. Wrak i czarne skrzynki znaleziono dwa lata później. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:04 To były jakieś śmieci i potem to dementowano, pierwsze niewątpliwe szczątki znaleziono po kilku dniach. A mniej więcej wiedziano, gdzie szukać. Samolot nie zboczył z kursu. Tutaj ten okrąg jest sporo obszerniejszy, ponadto samolot też mógł jeszcze lecieć po ostatnim kontakcie - zatem po prostu właściwie nie wiadomo, gdzie go szukać, zaś obszar poszukiwań - czy lądowych czy morskich - jest olbrzymi. A że od zniknięcia upłynęło już 10 dni, to jeśli samolot rozbił się w morzu i cokolwiek zostało na powierzchni, wcale nie musi być w miejscu katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 20:47 > Hmm, zależy czy szukali w tym miejscu, gdzie trzeba. Pamiętasz francuskiego boe > inga, który spadł do Atlantyku kilka lat temu? Szczątki znaleźli po 6 czy 7 dni > ach - pomimo, że samolot nie zboczył z kursu i znaleziono je ostatecznie blisko > miejsca, w którym nawiązano ostatni kontakt z maszyną. Widzisz. Z jednej strony wiedzieli gdzie szukac a i tak szukali tydzien, a tu nie wiedza gdzie szukac, a juz powstaja teorie (takze na tym forum), ze wladze na-pewno-wiedza-i-cos-ukrywaja. Z drugiej strony samolot przy katastrofie wysyla informacje o bledach - tutaj czegos takiego nie bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:15 Tzn. co? Wyladowali gdzies w buszu czy innych gorach Tora Bora, pasazerow z kalasza rozstrzelali i zostawili na pozarcie coyotes albo innym lokalnym drapzniekom i co? Trzymaja ten samolot zeby go jakos uzyc jako bombe? W cos nim wleciec? Przeciez to latwiej byloby ukrasc pusty gdzies z hangaru czy lotniska niz babrac sie we krwi ponad 200 ludzi! I nawet najtajniejszy ladunek prosciej przechwycic na ziemi niz zabawiac sie w az takie wygibasy narazajac przy tym na zla pogode, zestrzelenie, legitimate awarie etc. etc. Jakos dziwnie podejrzewam, ze wytlumaczenie jest duzo mniej sensacyjne i bardziej przyziemne (no pun intended!). Jak wspomnialam wyzej, rodzin jest mi strasznie zal, bo na pewno teraz wszyscy sie ludza i maja nadzieje, ze bliscy jednak gdzies przezyli i da sie nimi niedlugo spotkac ... Fajnie by bylo miec happy end ale jakos nie potrafie w niego uwierzyc ... Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:29 Wszystko jest mozliwe. Ktos kto to zaplanowal wiedzial po co porywa samolot. Byc moze nie dla ladunku a dla ludzi ktorzy byli w samolocie i latwiej bylo ich "ukrasc" w kupie. A moze pewna grupa przestepcza uznala ze tak latwiej ukrasc zloto niz skok na mennice panstwowa. Jak sie okazalo ukrasc samolot to nie taka trudna sprawa. A prosciej niz porwac boeinga z hangaru. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:37 d.o.s.i.a napisała: > Jak sie okazalo ukrasc samolot to nie taka > trudna sprawa. A prosciej niz porwac boeinga z hangaru. Piszesz z doswiadczenia? Probowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 22:00 Ogolnie wyobrazam sobie ze troche trudno wyprowadzic boeinga z hangaru, rozpedzic, wystartowac i zniknac niz zrobic to samo z samolotem ktory juz jest w powietrzu i wystarczy wylaczyc mu transponder. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:19 jestem niewyuczalna jeśli chodzi o nadzieję na lepsze niż gorsze: zakładam, że go porwali, że gdzieś wylądował i że za jakiś czas wypuszczą tych wszystkich ludzi do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:40 Proponuje stworzyć ematkową komisję badającą przyczyny katastrofy/zaginięcia oraz potencjalnego miejsca pobytu malezyjskiego boeinga 777. A na jej czele postawić dosie Macie tego więcej ? Bo popcorn mi się skończył i nie wiem czy robić drugą porcję Odpowiedz Link Zgłoś
mamma_2012 Da się i nawet efekty mogą być:p 18.03.14, 21:45 Odpalaj "popkorna" i do roboty m.technologie.gazeta.pl/internet/1,113033,15639269,Nie_musisz_wstawac_sprzed_komputera__zeby_pomoc_w.html?utm_source=m.gazeta.pl&utm_medium=testbox&utm_campaign=maintopic Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:45 Cytat A na jej czele postawić dosie dziwie sie, ze CNN albo BBc nie zwrocilo sie o pomoc expercka. Zagadka bylaby rozwiazana.... Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:52 myelegans napisała: > dziwie sie, ze CNN albo BBc n > ie zwrocilo sie o pomoc expercka. Zagadka bylaby rozwiazana.... Ty sie, Zajac, smiejesz a kto wie czy za pare dni nie bedziemy tu wszystkie stawiac Dosi malezyjskiego piwa gdy sie okaze, ze najbardziej crazy theories okazaly sie naga prawda A tak w ogole to czy w Malezji produkuja jakies sensowne piwo? To chyba nie jest zagadka Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 21:58 Ale niech ona skontaktuje się z odpowiednimi służbami , a nie tylko na forum dzieli się swoimi przemyśleniami Każda pomoc się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 22:01 Zebys sie tym popcornem nie udlawila jak sie okaze ze mialam racje Obym miala racje. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 22:06 Zebys sie tym popcornem nie udlawila jak sie okaze ze mialam racje Obym mia > la racje. Szeroko bym się wtedy uśmiechnęła Marnujesz się kobieto, naprawdę Spożytkuj tę wiedzę, bo oni na pewno jeszcze takich teorii nie brali pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 22:09 Ale ja nie mam konkretnych teorii. Tak dywaguje. Mysle ze juz sporo ludzi wpadlo na te same pomysly Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Jak mnie zżera ciekawość co 18.03.14, 22:18 Może w Malezji jeszcze nie wpadli na to Nie wiem czy tam tvn24 dociera, bo tam podobne scenariusze przedstawiali, i piloci i inżynierowie nawet antyterroryści . Tylko teraz nie wiem czy sami na to wpadli czy ematkę czytali Ale może wyślij na wszelki wypadek maila do ambasady Uwielbiam Was, tutaj zawsze człowiek nastrój sobie poprawi Tak trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 14:58 Z ostatniej chwili . Na zdjęciach wrzuconych do sieci przez studenta z Tajwanu widać boeinga 777 lecącego nad dżunglą. Te fotografie to kolejny dowód na to, że maszyna leciała poza wyznaczonym kursem na bardzo niskim pułapie. A to oznaczać może jedno: piloci, ewentualnie porywacze nie chcieli aby samolot został wykryty przez radary. Gdzie wykonano zdjęcia? Prawdopodobnie pochodzą znad tajskiej dżungli, ale jak na razie nie zweryfikowano miejsca. Wcześniej mieszkańcy jednej z wysepek na Malediwach zarzekali się, że widzieli nisko lecący samolot z napędem odrzutowym pasujący wyglądem do zaginionego samolotu Malaysia Airlines. Samolot miał lecieć tak nisko, że widzieli barwy linii lotniczych na jego drzwiach. Czy ich zeznania pomogą w odnalezieniu boeinga? Mogą, tym bardziej, że dalszy lot boeinga po zerwaniu kontaktu z ziemią stwierdziła też tajlandzka armia. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 15:42 Juz kilka godzin temu zdementowane, to zdjecia satelitarne z 2009 r. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 15:49 Przy tym zdjęciu to muszą jeszcze zweryfikować fotoszopa.... Odpowiedz Link Zgłoś
zerozdziwien Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 16:31 www.dailymail.co.uk/news/article-2583807/Did-Malaysian-fisherman-missing-flight-MH370-flying-low-Gulf-Thailand.html Odpowiedz Link Zgłoś
d.o.s.i.a Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 18:24 Jak ta fotografia powstala? Student lecial w powietrzu ? Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 19:33 d.o.s.i.a napisała: > Jak ta fotografia powstala? Student lecial w powietrzu ? Chodzą plotki , że jakieś satelity w kosmosie latają I one zdjęcia satelitarne robią A później analizują je tutaj www.tomnod.com/nod/. Odpowiedz Link Zgłoś
atena12345 kkalipso 19.03.14, 19:13 zadziwiają mnie argumenty przytaczane przez Ciebie w tym wątku: najpierw fabuła filmu "Lot" teraz zdjęcia studenta z jego prywatnej satelity zapewne Odpowiedz Link Zgłoś
kkalipso Re: kkalipso 19.03.14, 21:08 Jeśli dla ciebie argumenty to to samo co najświeższe wiadomości ( nie wiadomo czy warte brania pod uwagę, ale jednak zawsze jakiś trop ) to co ja mam ci powiedzieć. Sama tego nie wymyślam. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 24.03.14, 15:09 I koniec nadziei, spadli do Indyjskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
white_swan Re: Jak mnie zżera ciekawość co 24.03.14, 15:16 alexa0000 napisała: > I koniec nadziei, spadli do Indyjskiego. No kto by się spodziewał .... Szkoda, że Malezja co jakiś czas podaje informacje bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa0000 Re: Jak mnie zżera ciekawość co 24.03.14, 15:20 Ale po cholere ta złosliwosc?Wiedza teraz wiecej, to i moga oficjalnie ogłosic. Smutno, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles przyklejone przez moderatora.Autor:wioskowy_glupek 19.03.14, 15:22 Zaginiony Boeing, coraz ciekawiej... wioskowy_glupek 19.03.14, 14:41 Ja rozumiem przepisy, przepisami ale kurde tam było ponad 230 osób zostały rodziny, jak można być tak podłym ? www.tvn24.pl/wiadomosci-ze-swiata,2/tajlandia-widziala-zaginionego-boeinga-na-radarach,409267.html Jeżeli to co jest w tym linku jest prawdą to jak można być takim idiotą żeby ukrywać fakt zarejestrowania takiego samolotu na radarach w Tajlandii, tylko dlatego że to dane wojskowe. Czy np. fakt zauważenia samolotu nad malediwami? Z drugiej strony sama Malezja miesza, ze ma jakieś dane ale nie ujawni, żenada. Przy czym oni twierdzą że na pewno leciał samolot zgodnie z kursem. wiadomosci.onet.pl/swiat/malezyjskie-wladze-ws-zaginionego-samolotu-otrzymalismy-pewne-dane-z-radarow/6b3vt Ciekawi mnie też czy faktycznie na tym zdjęciu jest wrak, w sumie bardzo możliwe że tak. ireport.cnn.com/docs/DOC-1103537 ------ Re: Zaginiony Boeing, coraz ciekawiej... : maslova 19.03.14, 14:52 Podłym, nie podłym, tu chodzi o interes państwowy i zapewnienie bezpieczeństwa własnemu krajowi. Ujawnienie danych o umiejscowieniu radarów może zagrozić temu bezpieczeństwu. ---- Re: Zaginiony Boeing, coraz ciekawiej... mx3_sp 19.03.14, 14:52 Jackowski już wyjaśnił leży gdzieś w okolicach Con Dao z powodu wybuchu lub awarii. ---- Re: Zaginiony Boeing, coraz ciekawiej... antyideal 19.03.14, 14:54 No i powinni byli zaczac od zapytania Jackowskiego ;p Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: przyklejone przez moderatora.Autor:wioskowy_g 19.03.14, 15:43 Hm, z tego, co sprawdzałam wczoraj, to ten wrak był zlokalizowany w cieśninie Malakka - czyli albo leży tam, albo był na Malediwach. Chociaż widziano też płonące obiekty w powietrzu w całkiem innym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
morgen_stern Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 16:08 Obawiam się, że zadziała tu brzytwa Okhama, czyli najbardziej prawdopodobne jest najprostsze rozwiązanie. Jakaś afera na pokładzie, typu niezrównoważony pilot, członek załogi lub pasażer i katastrofa. Choć bardzo chciałabym, żeby było inaczej i ci ludzie przeżyli. Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Jak mnie zżera ciekawość co 19.03.14, 23:04 Ostatnbia wersja jest: pozar. Ciag dalszy na pewno nastapi. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: Jak mnie zżera ciekawość co 20.03.14, 07:20 Jeśli Australijczycy rzeczywiście coś znaleźli, to raczej nie był to pożar. Odpowiedz Link Zgłoś