Dodaj do ulubionych

Protest w sejmie a Chorwacja.

26.03.14, 11:45
Co myślicie?

Ja sama nie wiem. Z jednej strony skłaniam się ku opinii, że walka o należny socjal nie oznacza spania w ziemiance i braku wakacji od 10 lat, nie licząc wyjazdu do cioci Wiesi na wesele kuzynki Mariolki.
Z drugiej strony chyba trochę rozumiem pewien niesmak, który wywołują te zdjęcia, a nawet nie same zdjęcia tylko fakt ich publicznej dostępności - tu jestem konsekwentna i nie rozumiem publicznego wywalania w sieci podobizn swoich i najbliższych. Hm.
Hm?
Obserwuj wątek
    • miliwati Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 11:51
      Myślimy że stosowny dział PR sprawnie realizuje zlecenie na neutralizację niewygodnej osoby, która merytorycznie ma rację nie do ruszenia.
    • cherry.coke Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 11:54
      Juz sie zaczelo grzebanie i wycenianie? I tak im dlugo zajelo...
    • dsmetek Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 12:32
      To dotyczy jednej osoby.Akurat ma bogatego partnera.Ale walczy o pieniadze dla calej grupy ludzi ktorym nikt nie funduje wakacji zagranicznych. To pieniadze na terapie, dojazdy do szkol. Matki przestana walczyc o pieniadze jesli dostep do terapii bedzie bardziej dostepny. Dopoki tak sie nie stanie beda walczyc o pieniadze.
    • gryzelda71 Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 12:38
      To dziwne, bo niejednokrotnie ematki licytowały się,ze Chorwacja jest tania jak barszcz na wakacje. A tu nagle,że drogo?
    • antychreza Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 12:42
      Myślimy, że ta kasa jest dla rodzica, który z powodu opieki nad dzieckiem nie zarabia. Dzięki czemu państwo nie musi wydawać na opiekę nad tym dzieckiem 3 czy 4 razy wyższej kwoty. Rodzic może te kasę wydać na co mu się podoba, na wakacje w Chorwacji też.
    • kleo881 Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 12:52
      Bo zawsze najglosniej "szczekaja" ci co maja kase !!!!!!!!!!!
      Czemu w tym sejmie sa non stop te same twarze?
      Wszelkie zasilki powinny byc uzaleznione od dochodu w rodzinie.
    • panirogalik Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 13:28
      Myślę, ze wakacje w Chorwacji mogą być na prawdę tanie, zwłaszcza jak się jedzie ze słoikami i samochodem/ autokarem.
    • woman_in_love a to niepełnosprawne d. nie ma prawa do Chorwacji? 26.03.14, 13:32
      Masakra. Chorwacja kosztuje grosze, nawet 300 parę PLN za 3 dni, to na pewno mniej niż miesięczny koszt rehabilitacji czy nawet leków. Zakładam, że może być kogoś stać na taki wyjazd raz na x czasu, a jednocześnie nie będzie w stanie opłacić ogromnych kosztów rehabilitacji.
    • marychna31 wakacje pewnie były dla dziecka 26.03.14, 13:42

które samo pojechać nie może. Miała kobieta opiekunkę wynająć, która by się dzieckiem zajęła? Pewnie na takim wyjeździe tez jej było miło i trochę odetchnęła od codziennej rutyny ale z drugiej strony pewnie łatwo nie było bez udogodnień i wypracowanych schematów, które ma na co dzień w domu.
      Jedno jest pewne- wyjazdu ze "świadczenia rehabilitacyjnego, ukradzionego podatnikom" by nie opłaciła bo z 400-600 zł miesięcznie nie była by w stanie uzbierać.
    • mood_indigo Po przemyśleniu. 26.03.14, 13:58
      To że ta kasa się protestującym należy jest oczywiste, tego nie śmiem negować. Uważam natomiast, biorąc pod uwagę naszą narodową mentalność, że pani trochę czarnego PRu akcji zrobiła. Na ematce to trochę inaczej wygląda, ale faktem jest, że w naszym kraju wakacje w Chorwacji ogromnej rzeszy ludzi kojarzą się z luksusem - czymś, na co Nowakową z kasy w Biedronce nie stać.
      Smutne ale prawdziwe.
      • menodo Re: Po przemyśleniu. 26.03.14, 15:04
        Uważam natomiast, biorąc pod uwagę naszą narodową mentalność, że pani trochę cz
        > arnego PRu akcji zrobiła."

Nie wysilaj się na argumentację dwustronną.
        Czarny piar akcji to ty i tobie podobni próbują robić. Nieudolnie, ale jednak.

Sami pewnie na śmieciówkach albo na darmowym stażu w jakiejś szmatławej agencyjce, więc gotowi na wszystko; rzyg.
        • mood_indigo menodo 26.03.14, 15:20
          Takie furiatki jak Ty zawsze mi się z panem od koniowi pan to tłumacz kojarzą wink
          • menodo Re: menodo 26.03.14, 15:26
            nie powiem, z czym mi się kojarzysz, ale nie jest to miły zapach big_grin

• menodo Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 14:52
      Myślimy, że stare ubeckie metody kompromitowania niewygodnych ludzi w czarnym piarze świetnie się sprawdzają.
      • przystanek_tramwajowy Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 15:02
        A ja myślę, że jeśli szermuje się hasłami typu: "Nie mamy czym nakarmić naszych dzieci", to taka Chorwacja zgrzyta i już. Może nie wszystkim, ale tym, którzy faktycznie nie mają na chleb dla dzieci i dla których to zdanie nie jest demagogicznym hasłem, to już tak.

---
        Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
        • menodo Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 15:08
          Mnie nie zgrzyta kompletnie.
          Zgrzyta mi natomiast zmasowana akcja na tę kobitkę - śmierdzi mi to czarną robotą ludzi do wynajęcia z głową w rzygach.
    • peggy_su Re: Protest w sejmie a Chorwacja. 26.03.14, 15:16
      A może zbierała na ten wyjazd 10 lat, a może zafundował im go ktoś spoza rodziny. Nie pomyślałaś o tym? Zaadoptuj niepełnosprawne dziecko skoro to taki lajcik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka