rhaenyra 02.04.14, 17:35 piszcie co wolicie i dlaczego pytanie oczywiscie do tych ktore maja lub uzywaly i tego i tego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kk345 Re: hulajnoga vs rower 02.04.14, 17:45 Rower- hulajnoga ma za małe kółka na miejskie chodniki. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: hulajnoga vs rower 02.04.14, 17:54 a jakie masz kolka w hulajnodze ? i jakie chodniki ? Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: hulajnoga vs rower 02.04.14, 18:08 a musi byc albo? Rower na co dzien, szczegolnie jak np. trzeba jeszcze przywiezc zakupy lub na spotkanie z kolega przytargac laptopa i 8 kilo ksiazek. Hulajnoga raczej na krotsze dystanse i bez specjalnych obciazen, a juz szczegolnie gdy gdzies w trakcie bede np. jechac z kims samochodem. Roweru do samochodu nie zmieszcze, hulajnoge owszem. No i jak powrot nastapi po konsumpcji alkoholu, wtedy w jedna strone hulajnoga, w druga innym srodkiem komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: hulajnoga vs rower 02.04.14, 18:12 no wlasnie rower na codzien odpada bo coraz bardziej zaczyna wk*&%$ a laptopa zakupy czy co tam jeszcze zawsze mozna wziac w plecak ja chce wiedziec po prostu jak sie jezdzi Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:04 > no wlasnie rower na codzien odpada bo coraz bardziej zaczyna wk*&%$ Bo? > a laptopa zakupy czy co tam jeszcze zawsze mozna wziac w plecak Dla mnie to nie wchodzi w gre, ciezkich rzeczy nie nosze, ciezkie rzeczy woze. M.in. dlatego kocham rower, dowoz od drzwi do drzwi, wrzucam na bagaznik i jade. > ja chce wiedziec po prostu jak sie jezdzi Na rowerze depcac na pedaly, na hulajnodze odpychajac sie noga? Jezdzi sie inaczej, i tyle. Nie da sie powiedziec, co lepsze, zalezy od stylu zycia. Na hulajnodze, nawet miejskiej, dalsze dojazdy nie wchodza w gre, gorzej tez sie jezdzi po pagorkach, z drugiej strony latwiej ja przewiezc innym srodkiem komunikacji, wiec da sie dobrze laczyc z roznymi sposobami poruszania. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:29 bo zeby jezdzic to najpierw trzeba go wytaszczyc z mieszkania a mi sie siniaki znudzily Odpowiedz Link Zgłoś
turzyca Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:47 kup lzejszy rower. Ja moj tacham z piwnicy, jest lekki i swietnie wywazony, siniakow brak. A z poprzednimi problemy owszem mialam. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 14:19 waga nie ma znaczenia tylko ogolna wielkosc i nieporecznosc w windzie go musze pionowo trzymac do piwnicy nie zniose bo ma piwnice jak z horroru i sama nie pojde Odpowiedz Link Zgłoś
klubgogo Re: hulajnoga vs rower 02.04.14, 18:26 Nie mam roweru, mam hulajnogę, którą bardzo lubię. Nie jest taka szybka jak rower, więc wszędzie nią nie dojedziesz, ale jest mniejsza, więc praktyczniejsza, wszędzie z nią wejdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
wtopek Re: hulajnoga vs rower 02.04.14, 20:03 na szczeście dorosłych ludzi na hulajnogach praktycznie się nie widuje i dobrze, bo to śmieszne Odpowiedz Link Zgłoś
burina Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 00:19 W moim mieście to ludzie jeszcze na deskorolkach się przemieszczają. Śmieszne to są suvy w centrum kilkumilionowej metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:10 a to zależy do czego, do roboty na hulajnodze bym nie jeździła ani do sklepu...hulajnogę zabieram na krótsze rekreacyjne typowo wyjścia. Mamy w lesie ścieżkę rowerowo-spacerowo, rolkową i tam chętniej zdecydowanie zabieram hulajnogę bo na rower za duży tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:28 > a to zależy do czego, do roboty na hulajnodze bym nie jeździła ani do sklepu... dlaczego ? Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:37 Bo do sklepu jadę po zakupy zazwyczaj i słabo widzę sie potem z tymi zakupami na hulajnodze-w rowerze mam torby do przewozu takich rzeczy. No chyba, że jadę na lody do tego sklepu to jasne. Większości dróg nawet na rower słabo się nadaje a co dopiero na hulajnogę(mam aką z dużymi kołami), dłuższe dystanse więc dla mnie dopadają, no i poza tym jednak obuwie i nogi a co za tym idzie spodnie) nieco inaczej wyglądają po zejściu z hulajnogi a inaczej po rowerze, odbijając się nogą ten kurz nią podbijasz. No i o upadek na hulajnodze moim zdaniem łatwiej-znaczy na rowerze mi się nie zdarza na hulajnodze i owszem bo na naszych drogach łatwo o coś przyhaczyć i fiuuuu. Odpowiedz Link Zgłoś
rhaenyra Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:39 a nie da kise koszyka z przodu na kierownice przymocowac ? kurde chcialabym taki koszyk Odpowiedz Link Zgłoś
slonko1335 Re: hulajnoga vs rower 03.04.14, 13:42 Może i sie da na te lody, czegoś cięższego to raczej nie włożysz bo jeszcze mniej stabilna będzie. Ale ogólnie hulajnogę bardzo polecam, jak szukaliśmy dla dziecka i się przejechałam raz to zwariowałam i od razu zamówiliśmy i dla nas. Odpowiedz Link Zgłoś