Dodaj do ulubionych

TANI robot do ucierania ciasta

05.04.14, 19:01
Nie ejstem królową kuchni ale chcialabym zaczac piec ciasta smile nie mam cierpliwosci do ucierania w makutrze smile poleccie prosze TANI robot do ucierania ciasta....plisss zadne kenwoody wiem ze swietne ale potrzebuje czegos taniego bo tylko do ucierania zwykły mikser raczej nie zda egzaminu
Obserwuj wątek
    • myszomle Re: TANI robot do ucierania ciasta 05.04.14, 19:28
      A dlaczego zwykły mikser nie zda egzaminu? Ucieram najzwyklejszym w świecie kilkunastoletnim mikserem firmy na Z. Nie ma ciasta, z którym by sobie nie dał rady. Pozdrawiam mój mikser.

---
      truskawkiwmilanowku.blox.pl/html
      najlepszepolskiefilmyiseriale.blox.pl/html
      • aquella Re: TANI robot do ucierania ciasta 05.04.14, 19:38
        zelmuś - też mam i składniki ważę od 30 lat na wadze predom
      • filipianka Re: TANI robot do ucierania ciasta 05.04.14, 21:11
        też miałam starego Zeta
        a teraz mam nowegowink
        nie pogardziłabym jakimś wypasionym planetarnym, ale nie mam na to kasy i miejsca, a zwykły Z daje radę ze wszystkimi ciastami, kremami, itp
    • anka_z_lasu Re: TANI robot do ucierania ciasta 05.04.14, 23:15
      Do ciast o lekkiej konsystencji mikser z powodzeniem da radę
      możesz też wybierać przepisy, gdzie wystarczy przemieszać łyżką/ łopatką tylko do połączenia się składników, jest takich sporo
      a jak się rozkręcisz i uznasz że pieczenie jest fajne spraw sobie robota, tylko nie patrz wyłącznie na cenę, lepiej dołóż trochę a sprzęt może Ci posłużyć i kilkanaście lat
      wspomniana firma na Z ma dobry stosunek ceny do jakości
    • myszomle Re: TANI robot do ucierania ciasta 05.04.14, 23:25
      Cięższe ciasta wyrabiam rękami. Super sprawa. Lepsze od machania sztangą albo hantelkami. No i czy może być coś przyjemniejszego niż międlenie łapami w kruchym czy drożdżowym?

---
    • ga-ti Re: TANI robot do ucierania ciasta 06.04.14, 10:54
      Zwykły mikser, chyba też firmy na Z, służył wspaniale 10 lat. Niestety skończył się przed zeszłoroczną Wielkanocą. Zarządziłam zakup jakiegoś zwykłego, taniego no i mam, nie pokręcił nawet roku, coś się chyba zatarło, wytarło w miejscu wkładania 'łopatek'. No i wyszło na to, że mąż miał rację, chcąc wydać więcej uncertain
      W najbliższym czasie czeka mnie kolejny zakup miksera.
      • wpak Re: TANI robot do ucierania ciasta 06.04.14, 11:24
        Kup sobie najzwyklejszy mikser ręczny -Zelmer, Bosch, Moulinex czy jaki tam mieści się w Twoich możliwościach finansowych np. tego typu:
        zelmer.strefamarek.allegro.pl/mikser-reczny-zelmer-481-5-bialo-szary-symbio.html
        Jedyne na co musisz zwrócić uwagę, to to, żeby moc silnika była przynajmniej taka 400W, wtedy jest szybko i sprawnie.
        Co do Kenwooda to jest to jedno z moich większych rozczarowań odkąd mieszkam w UK, a tutaj to siła przewodniasmile bardzo średni sprzęt.
        • myszomle Re: TANI robot do ucierania ciasta 06.04.14, 11:53
          Kup model z nasadką miksującą. Bezcenna przy miksowaniu zup-kremów.

---
    • solejrolia Re: TANI robot do ucierania ciasta 06.04.14, 13:02
      e tam, sam ręzny to ciut mało, dołóż parę złotych i kup już z miską. np taki:
      www.agito.pl/mikser-philips-hr-1565-bialo-pomaranczowy-2507-330124.html
      nie ważne jakiej firmy, czy Philips, czy Zelmer, bo różnice w cenie nie są az tak wielkie znowu a wygoda niesamowita.
      a taki mikser wypina się z tego stojaczka,i jak będziesz potrzebować mieć ręczny, to jak najbardziej mieć go będziesz.
      kilkaście lat taki miałam, (14?16? lat) dopiero niedawno zafundowałam sobie planetarny, a tego wcale się nie pozbyłam, bo czasem jak coś pichcę w domu, to...na dwa miksery jadę, np. w planetarnym kręcę ciasto a w drugim miksuję pianę z białek do tegoż ciasta. (ale ja piekę bardzo duzo no i mam miejsce do przechowywania)
      • aqua48 Re: TANI robot do ucierania ciasta 06.04.14, 16:51
        Mam małego ręcznego Zelmusia od 25 lat, trzy razy końcówki mu wymieniałam, bo dwa razy się starły, a raz splątały smile działa jak złoto. Ucieram nim wszystkie ciasta, masy, itp i wyrabiam drożdżowe. Misa zajmuje miejsce, a i tak ciasto się uciera w jednej, a masę w drugiej. Jeśli masz nawyk zmywania hurtem PO robocie to taki z misą się nie sprawdzi.
      • myszomle Re: TANI robot do ucierania ciasta 06.04.14, 16:59
        Mam misę i nie używam jej. Leży w pudle i za dużo zachodu z wyciąganiem jej za każdym razem. Z kolei na blacie trzymać nie będę. Mam na wierzchu tylko to, co jest niezbędne. Za misę robią garnki, plastikowe miski, szklane miski, co się akurat nawinie i jest odpowiednio duże lub małe.

---

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka