Dodaj do ulubionych

Telewizor.

06.04.14, 21:20
W czym e-mama bardziej gustuje w tv na stopce czy zawieszonym uchwytem na ścianie?

Kiedyś miałam "luzem" teraz zawieszony, możliwości poprzestawiania w pokoju właściwie brak na dodatek jakoś przestało mi się podobać. Za niedługo malowanie i muszę zdecydować.
Jak wam się bardziej podoba, jak macie w swoich domach?

Większych problemów nie mamtongue_out
Obserwuj wątek
    • bei Re: Telewizor. 06.04.14, 21:25
      Jeden wisi na czymś regulowanym i kierowanym, żaden kabel nie wystaje.
      W innym pomieszczeniu stoi tradycyjnie.
      Najchętniej schowałabym w szafie, tylko takich dużych szaf nie mamsmile
      • kkalipso Re: Telewizor. 06.04.14, 21:27
        No u mnie też tak można ale właściwie kto z tego korzysta, nikt.
    • capa_negra Re: Telewizor. 06.04.14, 21:25
      Mój stoi, ale ze mną o każdą nową dziurę w ścianie trzeba się ostro targować wiec raczej nie rozważam opcji "wisi"
    • gretchen184 Re: Telewizor. 06.04.14, 21:28
      mój stoi na stopce bo nie bardzo jest go gdzie zawiesić.
    • anorektycznazdzira Re: Telewizor. 06.04.14, 21:29
      Mój wisi i ma wisieć, nie wyobrażam sobie innej opcji.
      Ale ja mam fobię anty-zagraceniową w mieszkaniu i jakby miał stać, to potrzebowałby szafki, komody, stolika, czegokolwiek, i ja właśnie tego czegokolwiek sobie na mojej podłodze nie życzę.
    • heca7 Re: Telewizor. 06.04.14, 21:31
      Kiedyś miałam stojący na półce. Z tym, że to była taka ława=przedłużenie kominka. Generalnie tragedia nieporęczne , brzydkie i pasowało do domu jak pięść do nosa. Wywaliliśmy cały kominek łącznie z "gustowną" ławą i jednocześnie kupiliśmy tv wiszący. Mamy przesyt szafek pod tv wink Stary trafił na piętro. Szafka byłaby tylko kurzołapem. Spod tv wystaje 40cm półka ze ściany na dekoder.
    • krejzimama Re: Telewizor. 06.04.14, 21:36
      Stoi na stopce. Stopka sama w sobie jest bardzo efektowna.
      Mam szafkę. Nie ma innego wyjscia bo do tv podłączone są 4 konsole do gier, dekoder tv oraz osobny odtwarzacz blu ray.
      • kkalipso Re: Telewizor. 06.04.14, 21:49
        My też tego trochę mamy. Co do stopki to właśnie sama zauważyłam, po przeglądaniu dzisiejszych stron z inspiracjami, że jednak bardziej "elegancko" to wygląda.
    • run_away83 Re: Telewizor. 06.04.14, 21:43
      Stoi bo czedto przestawiamy meble i musielibyśmy co pół roku robić dziurę w scianie w innym miejscu i kombinować czym zasłonić poprzednią wink A takźe dlatego, że mamy oprocz tv sporo innego sprzętu rozrywkowego który trzeba było gdzieś pomieścić.

Aczkolwiek przyznam, że po trwających pół roku bezskutecznych poszukiwaniach sensownej szafki doszliśmy do wniosku, że wszystkie są za małe, brzydkie i drogie i przerobiliśmy na szafkę hi-fi pięśdziesięcioletnią dwuczęsciową komodę. Wygląda fajnie i jest w nowej roli bardzo funkcjonalna wink
      • kkalipso Re: Telewizor. 06.04.14, 21:51
        Chciałabym zobaczyć tę twoją komodę, pewnie pięknie wyszło. Chociaż sama nie przepadam to u kogoś lubię bardzo takie stare klamoty zamienione na wielofunkcyjne sprzętysmile
        • run_away83 Re: Telewizor. 07.04.14, 09:15
          Komoda jest podobna do tej: thumbs2.ebaystatic.com/d/l225/m/mW9GeXnhhxWDMB_vEHG7QPQ.jpg , tylko że dwuczęsciowa - po lewej jest szafka z drzwiczkami, po prawej trzy szuflady.
          Była w niemal idealnym stanie (fornir bez skazy, żadnych rysek). Tylko gałki były niekompletne więc je wymieniliśmy. Zdemontowaliśmy jej "plecy", zamontowaliśmy z tyłu dwie prowadnice na kable i teraz mieszka w niej pecet, konsola, amplituner, drukarka i odtwarzacz blue ray. Mamy jeszce drugą komodę do kompletu, z samymi szufladami i tam trzymamy całą kolekcję muzyki i filmów - płyty nie zarastają kurzem i są zabezpieczone przed dziecięcymi łapkami wink

-
          doradca po kursie średniozaawansowanym Die Trageschule ? Dresden
          www.trageschule-dresden.de
          • kkalipso Re: Telewizor. 07.04.14, 13:18
            Fajna, podoba mi się.
    • mamaemmy Re: Telewizor. 06.04.14, 21:44
      mamy powieszony ,a że mamy pokój z podestem to juz w ogóle fajnie,bo nie ma opcji ,że ktos zasłania smile
    • mruwa9 Re: Telewizor. 06.04.14, 22:02
      wolalabym powieszony, ale nasz stoi...
    • lafiorka2 Re: Telewizor. 06.04.14, 22:05
      Zawieszony.
      Ale z przestawianiem mam jeszcze mozliwosci.
    • vilez Re: Telewizor. 06.04.14, 22:12
      Uchwyt ścienny, kąt regulacji bardzo duży - chyba 180% i jeszcze odchylanie góra-dół. Bardzo wygodne
    • martha_marcy_may_marlene Re: Telewizor. 07.04.14, 01:05
      Ja mam na specjalnym wysięgniku, który pozwala obracać telewizor o 180 stopni (kocham byłego właściciela mojego mieszkankawink). Bardzo funkcjonalne rozwiązanie, które pozwala oglądać tv z kanapy, jak i przy robieniu np. ryby w kuchni
      Plus dodatkowo tv jest przywiązany bardzo starannie za nóżkę, a to z uwagi na koty. Ale my mamy super koty (tfu tfu) - mówię to w imieniu swoim i 21 kwiatków, które żyją zadziwiająco dobrze.
      • naturella Re: Telewizor. 07.04.14, 07:16
        U mnie stoi na długiej, niewysokiej szafce, gdzie pod TV na półkach sa schowane: dekoder, DVD i konsola do gier, dzieki temu całość jest mało techniczna, a bardziej salonowa - nie cierpię porozstawianej elektroniki w domu, jakis sprzętów grających, głośników, kin domowych i innych takich. No i dziury w ścianach tylko dla lamp, trzech luster i jednego obrazu smile
    • ichi51e Re: Telewizor. 07.04.14, 07:21
      Mam projektor i to jest najlepsze rozwiazanie. Jak dzieciak widzi telewizor to podlazi i zaczyna tluc lapami - przy zwyklym tv to trudno niech stuka przy plaskim juz kilka razy mi serce stanelo ze wywali. Projektor rules - duzy obraz sktzynka mala miejsca nie zajmuje i nie psuje wzroku bo nie swieci.
    • truscaveczka Re: Telewizor. 07.04.14, 08:19
      Mnie się marzy zawieszony, ale za zasuwanymi drzwiami czy czymś takim. Przeszkadza mi skubaniec, ale przydaje sie do wii czy do discovery/NG wink
    • mw144 Re: Telewizor. 07.04.14, 08:53
      Miałam stojący, potem wiszący, a teraz ten wiszący znowu stoi, bo jak wisiał, to nie można go było przestawiaćtongue_out
    • inguszetia_2006 Re: Telewizor. 07.04.14, 09:13
      Witam
      Moje stoją. Nie ma już wolnych ścian, bo obrazy wiszą. Jestem bardzo płodną artystką;-P Tzn. kiedyś byłam;-D
      Pzdr.
      Ing
    • morgen_stern Re: Telewizor. 07.04.14, 09:41
      Mam małe mieszkanie, więc opcja zawieszenia tv na ścianie była zawsze atrakcyjna smile w dodatku mam niszę w ścianie idealną na monitor, więc kiedy kupowałam nowy to od razu z uchwytem. Super sprawa.
      Nad tv są półki z książkami, więc dekoder stoi na najniższej półce.
      • annkka01 Re: Telewizor. 25.02.15, 16:33
        My niedawno nabyliśmy mieszkanie i też chcemy powiesić telewizor na ścianie. Tyle, ze nie mamy uchwytu będę musiała zamowić jakiś z www.uchwyt.pl/ Miejsce na tv już jest i dziura na kable w ścianie tak by ich nie było widaćsmile
    • mamusia1999 Re: Telewizor. 07.04.14, 12:02
      ja mam w antycznej szafie. jak nie ogladamy, telewizora nie ma. tudziez mozna go na klucz przed dzieciakami zamknac !
    • peggy_su Re: Telewizor. 07.04.14, 12:09
      Wisi na ścianie. Kable do prądu, netu i głośników poprowadzone w ścianach i pod podłogą tak że nie ma opcji przestawić. Chyba że po generalnym remoncie.
    • swiecaca Re: Telewizor. 07.04.14, 12:19
      wisi, bo każdy centymetr przestrzeni u mnie się liczy. jakbym miała dosyć miejsca to wolałabym stojący na jakiejś niskiej szafce/komodzie.
    • joanna_poz Re: Telewizor. 07.04.14, 13:22
      wisi.
      aczkolwiek nie na scianie, a na szafce - szafka na dole ma poleczki na wieze, dekoder etc, do gory z kolei panel z szyną do powieszenia TV, panel ma otwory na kable, ktore sa schowane.
    • koronka2012 Re: Telewizor. 07.04.14, 14:04
      osobiście wolę stojący, bo zawiesić musiałabym wyżej tzn. na wysokości powyżej metra, więc wygodniej mi mieć ekran na wysokości wzroku a nie patrzeć do góry. Stoi więc sobie na niskiej szafce, w której są wszystkie te dekodery itd.
    • slawekopty Re: Telewizor. 07.04.14, 22:59
      Normalnie wszystko zalezy od wystroju wnętrza, jeżeli TV ma wisieć to trzeba zrobić w scianie tunel aby żadne kable nie ciągnęły się od niego do podłogi, lub kupić nieco droższy z takim boxem stojącycm gdzieś w koncie lub pod szafa do którego idą wszyskie kable a on łaczy się z TV bezprzewodowo. Jezeli masz meble i w nich np. miejsce na tv to tradycyjnie może sobie stać na stopce. Szczytem bezguścia, przy którym jelenie na rykowisku to "avangarda" wink jest zawieszenie odbiornika na ścianie tuż nad stolikiem z pękiem kabli idacym po ścianie do podłogi w "najbardziej widocznym miejscu" wink
    • mc30 Re: Telewizor. 17.04.14, 20:13
      obydwa wiszą

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka