Dodaj do ulubionych

Do 'angielskich' mam!

20.04.14, 15:17
Wyczytałam gdzieś w necie,że w szkołach jest teraz dużo wakatów i szukają m.in. sen teacher's do klas z dziećmi spoza UK. Trochę za mało informacji tam jest, a ja jestem mocno zainteresowana. Znacie ten temat? Możecie coś podpowiedzieć?
Obserwuj wątek
    • paulixs1 Re: Do 'angielskich' mam! 20.04.14, 23:59
      Rosa, wpisz w wyszukiwarke nazwe swojego miasta teaching jobs I poczytaj. A nauczycielskich wakatow to jest sporo na te chwile, ale z tydzien, dwa bedzie znacznie mniej. Taka pora...
      • rosapulchra-0 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 01:59
        Domyślam się. Dziękuję za podpowiedź.
    • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 08:59
      rosapulchra-0 napisała:

> Wyczytałam gdzieś w necie,że w szkołach jest teraz dużo wakatów i szukają m.in.
      > sen teacher's do klas z dziećmi spoza UK.

Rosa, ale jasniej, szukaja SEN teachers, SEN LSA (learning support assisatnts) czy LSA do pracy z dzecmi nowymi w uk i nie znajacymi jezyka angielskiego? Najlapiej poszukaj lokalnych stron z oglosseniami pracy w szkole, miasta zazyczaj maja takie strony, mozesz tez poszukac agencji ktore oferuja wlasnie takie prace, wtedy bedziesz mogka sprobowac i zobaczysz czy wogole ci sie podoba. Oczywiscie mozesz tez wchodzic na strony szkol i tam sprawdzac wakaty.
      • rosapulchra-0 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:19
        Artykuł mówił tylko o SEN teachers, ale jutro chcę się przejść do właśnie jednej takiej agencji i popytać, jeszcze nie przeglądałam żadnych stron, może dziś to zrobię. Jedno jest pewne - chodzi o pracę z nowymi dziećmi w UK i nieznającymi angielskiego.
        • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:40
          rosapulchra-0 napisała:

> Artykuł mówił tylko o SEN teachers, ale jutro chcę się przejść do właśnie jedne
          > j takiej agencji i popytać, jeszcze nie przeglądałam żadnych stron, może dziś t
          > o zrobię. Jedno jest pewne - chodzi o pracę z nowymi dziećmi w UK i nieznającym
          > i angielskiego.

Rosa jesli chodzi o prace z dziecmi nowymi w uk to take dzieci nie maja statement wiec nie jest to praca typowa dla SEN teachers. Taka praca polega na pomocy w zaadoptowaniu sie do nowych warunkow, systemu edukacji oraz jezyka. Takie dzieci moga wogole nie mowic po angielsku ale niekoniecznie, moga povhodzic z roznych srodowisk np cyganie i wtedy trzeba pracowac takze z rodzinami itd. To jest ciezka praca.
          ja pracowalam jako SEN teaching assistant (nadal mam do czynienia) ale nie z new arrivals, jednak wiem na csym taka praca polega. Co kto lubi i zalezy w jakiej szkole.
          • rosapulchra-0 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:43
            Na razie to się tylko zainteresowałam, podniecać się nie ma czym (jak to się niektórym w tym wątku zdarzyło), a że ciężka praca? W polskiej szkole czasem to była orka na ugorze wink
    • 18lipcowa3 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 09:09
      błagam nie strasz że chcesz pracować z dziećmi
      musze ostrzec znajomych w UK....
      • menodo Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 09:14
        Nie, no ja też mam nadzieję, że to tylko forumowa prowokacja Rosy smile
        • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 09:25
          Lipcowa i menodo a dlaczego wy wlasciwie zasmiecacie watek rosy? Naprawe tak trudno sie powstrzymac od bezsnsownych komentarzy?
          • menodo Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 09:51
            A to ty serio traktujesz pomysł rosy, aby pracować w szkole?
            Mogłabyś ją na przykład zarekomendować komuś?

No, chyba że Rosa pyta o robotę nie dla siebie - wtedy OK.
            • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 10:29
              menodo napisała:

> A to ty serio traktujesz pomysł rosy, aby pracować w szkole?
              > Mogłabyś ją na przykład zarekomendować komuś?
              >
              > No, chyba że Rosa pyta o robotę nie dla siebie - wtedy OK.

Nie zarekomendowalabym nikogo z forum bo nikogo nie znam, ciebie tez nie. Rosa moze sobie szukac pracy jakiej chce, jak kazdy, tyle ze nie o to chodzi w watku. Twoj kmentarz w watku jest bez sensu, nic, zuelnie nic nie wnosi, osobista wycieczka i tyle.
              • menodo Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 10:49
                Wyluzuj najma, nie udawaj, że nie wiesz, co mnie śmieszy w pomyśle Rosy na pracę w szkolnictwie, zwłaszcza w charakterze sen teacher.

• najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:04
                  menodo napisała:

> Wyluzuj najma, nie udawaj, że nie wiesz, co mnie śmieszy w pomyśle Rosy na prac
                  > ę w szkolnictwie, zwłaszcza w charakterze sen teacher.
                  >
                  Nie wiem. Moze sama wyluzuj.
          • 18lipcowa3 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 10:16
            najma78 napisała:

> Lipcowa i menodo a dlaczego wy wlasciwie zasmiecacie watek rosy? Naprawe tak tr
            > udno sie powstrzymac od bezsnsownych komentarzy?

No mi bardzo trudno się powstrzymać dlatego nie walczę ze sobą.
            • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 10:30
              18lipcowa3 napisała:

> No mi bardzo trudno się powstrzymać dlatego nie walczę ze sobą.
              >
              Po tobie mozna sie tego spodziewac.
    • slawekopty Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 10:41
      Domyślam sie ze to ma być taki eksperyment wink ty i gromadka upośledzonych dzieci , chcesz siebie dowartościować?? czy sprawdzić wpływ swojej psychiki na niedorozwiniete dzieci ??
      • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:05
        slawekopty napisał:

> Domyślam sie ze to ma być taki eksperyment wink ty i gromadka upośledzonych dziec
        > i , chcesz siebie dowartościować?? czy sprawdzić wpływ swojej psychiki na niedo
        > rozwiniete dzieci ??

nastepny, bez pojecia o czym pisze uncertain
        • menodo Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:13
          Nieważne, czy chodzi o dzieci z dysfunkcjami, czy potrzebujące wsparcia z innych powodów (np. dzieci imigrantów), czy o jakiekolwiek inne dzieci - rosa nie nadaje się do pracy w szkole.
          • rosapulchra-0 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:22
            menodo, teraz to już naprawdę wysunęłaś ciężkie działo i tą bombą trafiłaś sobie prosto w kolano!!! HAHAHAHAHAHA!!!
          • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:25
            menodo napisała:

> Nieważne, czy chodzi o dzieci z dysfunkcjami, czy potrzebujące wsparcia z innyc
            > h powodów (np. dzieci imigrantów), czy o jakiekolwiek inne dzieci - rosa nie na
            > daje się do pracy w szkole.

Wow a ciekawe skad ty to wiesz? Tylko ninpisz ze z forum. Nie ty bedziesz oceniac rosy prace ani kwalifikowac ja do interview wiec wyluzuj skoro nic innego oprocz wlasnych dziwnych wywodow w tym temacie nie masz do napisania. Rosa nie zapytala czy uwazamy ze sie nadaje do pracy, prawda?
            Nie, nie jestem adwokatem rosy, zwyczajnie irytuja mnie takie durne uwagi nie na temat.
            • menodo Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:50
              Wow a ciekawe skad ty to wiesz? Tylko nie pisz ze z forum"

Pytanie pada z forum, rosa jest forumowym bytem (podobnie jak Ty i ja) i na podstawie tego co ten byt pisze o sobie i jak się zachowuje - nietrudno dojść do wniosku, że ma poważne problemy osobowościowe i emocjonalne - a to jest (powinno być) przeciwwskazaniem do pracy w szkole.

Ale możliwe, że rosa jest w realu dojrzałą, zintegrowaną osobą i świetnie się sprawdzi jako sen teacher!
              Dobra, nieważne, z mojej strony tyle w temacie - bo już wołają mnie do stołu. Wesołych Świąt!
              • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:08
                menodo napisała:

> Wow a ciekawe skad ty to wiesz? Tylko nie pisz ze z forum"
                >
                > Pytanie pada z forum, rosa jest forumowym bytem (podobnie jak Ty i ja) i na pod
                > stawie tego co ten byt pisze o sobie i jak się zachowuje - nietrudno dojść do w
                > niosku, że ma poważne problemy osobowościowe i emocjonalne - a to jest (powinno
                > być) przeciwwskazaniem do pracy w szkole.
                >
                > Ale możliwe, że rosa jest w realu dojrzałą, zintegrowaną osobą i świetnie się s
                > prawdzi jako sen teacher!
                > Dobra, nieważne, z mojej strony tyle w temacie - bo już wołają mnie do stołu. W
                > esołych Świąt!

Swieto to bylo wczoraj, dzis to jest extra dzien wolny smile

• metro_2033 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:12
                  Swieto to bylo wczoraj, dzis to jest extra dzien wolny smile

O really? big_grin

ekai.pl/wydarzenia/ostatnia_chwila/x77694/poniedzialek-wielkanocny-i-smigus-dyngus/
                  • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:24
                    metro_2033 napisała:

> Swieto to bylo wczoraj, dzis to jest extra dzien wolny smile
                    >
                    >
                    > O really? big_grin
                    >
                    > ekai.pl/wydarzenia/ostatnia_chwila/x77694/poniedzialek-wielkanocny-i-smigus-dyngus/

to juz sa tradycje oparte na lokalnych obrzadkach wywodzacych sie z czasow poganskich i w zaleznosci od regionu zaadoptowane przez chrzescijanstwo. Nie zmienia to faktu ze swietuje sie zmartwychwastanie w niedziele.
                    • metro_2033 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:27
                      najma78 napisała:

> metro_2033 napisała:
                      >
                      > > Swieto to bylo wczoraj, dzis to jest extra dzien wolny smile
                      > >
                      > >
                      > > O really? big_grin
                      > >
                      > > ekai.pl/wydarzenia/ostatnia_chwila/x77694/poniedzialek-wielkanocny-i-smigus-dyngus/
                      >
                      > to juz sa tradycje oparte na lokalnych obrzadkach wywodzacych sie z czasow poga
                      > nskich i w zaleznosci od regionu zaadoptowane przez chrzescijanstwo. Nie zmieni
                      > a to faktu ze swietuje sie zmartwychwastanie w niedziele.

Znaczy Katolicka Agencja Informacyjna się myli, Najma wie lepiej. Brawo! Jestem pod wrażeniem! Dużym wrażeniem!
                      • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:43
                        metro_2033 napisała:

> Znaczy Katolicka Agencja Informacyjna się myli, Najma wie lepiej. Brawo! Jestem
                        > pod wrażeniem! Dużym wrażeniem!

Nie wiem co twierdzi Katolicka Agencja Informacyjna ale wiem kiedy obchodzi sie chrzescijanskie swieta i wiem ze rozni sie to lokalnie. W moim katolickim kosciele sa specjalne msze w dni okreslane jako wielkanocny wtorek, sroda, czwartek i piatek i nie sa to dni wolne od pracy. Dobrze tez abys wiedziala ze np smigus dyngus czy dzielenie sie jajkiem ani swieconka nie sa tradycjami wszystkich katolikow a lokalnymi tradycjami.
        • rosapulchra-0 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:24
          Najma, pamiętaj, że najwięcej mają do powiedzenia ci, którzy niczego nie wiedzą wink
          Na trolle nie ma siły, zawsze wejdą i będą prowokować pyskówki.

Jako, że dziś bank holiday i świąteczny poniedziałek, to życzę ci miłego dnia i dziękuję za radę.
          • wpak Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:31
            Wracjąc do pierwszego postu -podpowiadamy
            Typowy SEN nauczyciel to dosyć poważna funkcja w szkole, więc chyba nie trzeba mówić, ze biegły angielski w mowie i piśmie jest nie tyle podstawą, co standardem, jak i odpowiednie przygotowanie merytoryczne do pełnienia tej funkcji.
            Nauczyciele SEN mają bardzo trudne i często zróżnicowane zdania. Pracują z całymi zespołami albo wybranymi grupami uczniów lub prowadzą zajęcia indywidualne. Muszą w prawidłowy sposób ocenić możliwości ucznia i dostosować tradycyjne metody nauczania do indywidualnych potrzeb dziecka ze specjalnymi wymaganiami.
            Korzystają przy tym z przeróżnych pomocy naukowych, które mają za zadanie stymulowanie zainteresowań dziecka w zakresie programu nauczania. Wielu nauczycieli SEN posiada umiejętność posługiwania się alfabetem Braille’a lub językiem migowym, są przeszkolenie w sposobach nauczania dzieci z wadami słuchu. W specjalnych szkołach uczą specjaliści znający doskonale zagadnienia autyzmu czy zespołu Aspargera.
            Potrafią opiniować i identyfikować szczególne potrzeby uczniów dysfunkcyjnych.
            Współpracują z szeregiem innych specjalistów, jak i posiadają ścisły kontakt z rodzicami dzieci ze specjalnymi potrzebami edukacyjnymi.
            Dokonują sprawozdań i wydają opinie o swoich uczniach.
            Dla dzieci tylko z potrzebami językowymi szkoły ( przynajmniej w moim rejonie ) zatrudniają osoby w charakterze bilingual teaching assistant
            • slawekopty Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:39
              Czyli z marszu odpadaja takie osoby jak rosapulchra-0 wink
            • rosapulchra-0 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:40
              Ja tylko napisałam, że przeczytałam krótki artykuł, w którym było napisane, że są poszukiwani sen teachers do nauki dzieci emigracyjnych i to tych, które są nowe i nie znają języka. No i mnie to zaciekawiło mocno, stąd moje zapytanie na forum.
              Doświadczenie pracy w szkole mam (nauczycielka matematyki), w nauczaniu indywidualnym również, polski znam wink, angielski też, może nie doskonale, ale swobodnie rozmawiam, bez problemów piszę i czytam.
              Z tego co piszecie z Najmą, to wnioskuję, albo autor artykułu nie do końca wiedział, o czym pisze, albo w różnych miejscach UK to stanowisko może mieć inne nazwy.
              Dzięki za merytoryczną odpowiedź. Wieczorem na spokojnie pogrzebię sobie w necie, a jutro się przejadę do agencji.
              • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:03
                rosapulchra-0 napisała:

> Z tego co piszecie z Najmą, to wnioskuję, albo autor artykułu nie do końca wied
                > ział, o czym pisze, albo w różnych miejscach UK to stanowisko może mieć inne na
                > zwy.

Rosa, twoje kwalifikacje z pl musisz "przetlumaczyc" na tutejsze i dopiero wtedy bedziesz wiedziala w jaki sposob odpowiadaja wymaganiom.
            • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:54
              Wpak przede wszystkim Rosa nie bedzie wogole brana pod uwage jako nauczyciel bo nie ma odpowiednich kwalifikacji. Moze aplikowac o prace jako SEN LSA i to od level 1. Zeby pracowac jako SEN LSA z dzecmi z autyzmem czy aspergerem tez trzeba miec doswiadczenie wiec byc moze ma szanse ale to sie okaze. W szkolach ponadpodstawowych dzieci zazwyczaj maja statements wiec wiadomo z jakiego rodzaju zaburzeniami ma sie do czynienia, choc czasem dopiero sie kwalifikuje uncertain
              szkoly podstawowe zatrudniaja zazwyczaj jedna osobe do pracy z dziecmi nowymi w uk, no chyba ze w Londynie to moze wygladac inaczej. Secondar schools (niektore) maja dzialy ktore zatrudniaja osoby do pracy z takimi dziecmi od nauczycieli po asystentow na roznych poziomach. Na ta race ma wieksze szanse.
              • wpak Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:04
                najma78 napisała:

> Wpak przede wszystkim Rosa nie bedzie wogole brana pod uwage jako nauczyciel b
                > o nie ma odpowiednich kwalifikacji.
                Ja odpowiadam na pierwszy post, grzecznie dając pewne rzeczy do zrozumienia. Reszty mi nie tłumacz, bo zapewniam Cię, ze szkołę znam od podszewki.
                • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 12:13
                  wpak napisał:

> Ja odpowiadam na pierwszy post, grzecznie dając pewne rzeczy do zrozumienia. Re
                  > szty mi nie tłumacz, bo zapewniam Cię, ze szkołę znam od podszewki.

Ja tez. smile dobrze jednak aby Rosa wiedziala jaka jest roznica miedzy SEN tacher a asystentami takze SEN a praca z dziecmi nowymi w uk.
          • najma78 Re: Do 'angielskich' mam! 21.04.14, 11:42
            rosapulchra-0 napisała:

> Jako, że dziś bank holiday i świąteczny poniedziałek, to życzę ci miłego dnia i
            > dziękuję za radę.

Dzieki i wzajemnie. Mam doswiadczenie w pracy w szkole wiec poradze na ile bede mogla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka