Dodaj do ulubionych

Darmowy podręcznik wg pana WC.

24.04.14, 11:36
[url=<div id="fb-root"></div> <script>cryingfunction(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script> <div class="fb-post" data-href="www.facebook.com/Wojciech.Cejrowski/posts/731421853569376" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore">Post by Wojciech Cejrowski na face book.</div></div>]Oto co sądzi.[/url]
Pan nie zrozumiał idei? Pieniacz? Oszołom? Nie potrafię ocenić, WC wzbudza we mnie uczucia bliskie tym, jakie wzbudza... WC właśnie, w którym ktoś nie trafił...
Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • mood_indigo edit 24.04.14, 11:38
      Rany, ale krzaczory. teraz powinno być lepiej.
      • chipsi Re: edit 24.04.14, 11:54
        Cóż, ja tez nie rozumiem wysokości honorarium.
        • mood_indigo Re: edit 24.04.14, 12:15
          Chyba nie ma jeszcze oficjalnego stanowiska, ale nie wydaje mi się prawdopodobne, by autorka dostała tyle. To nie jest po prostu całkowity koszt powstania podręcznika?
    • nisar Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:03
      Pan Cejrowski jest przeciw rządzącej opcji politycznej, więc z założenia krytykuje ich pomysły. Odbywa się to albo głupio albo po chamsku, a najczęściej łącząc obie przyjemności. Tu jeszcze wyraźnie próbuje odwracac kota ogonem w sposób wyjątkowo kretyński, nikt bowiem nigdy nie twierdził, że podręcznik pojawi się na świecie darmo (to tylko dzieci z wpadek), tylko że będzie darmowy dla użytkowników. Ponieważ jednak, dzierżąc wysoko swoje ultrakatolickie poglądy trudno było znaleźć coś złego w tym, że ubodzy ludzie nie będą musieli płacic za podręcznik, należało spróbować odwrócić wyżej wspomnianego kota ogonem i uczepić się faktu, że za napisanie, korektę, papier i wydruk jednak trzeba było zapłacić.
      W robieniu z siebie idioty pan nie ma sobie równych.
      • jowita771 Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:08
        Amen.
        Gdyby pomysł tego podręcznika zrealizował PIS, WC zaplułby się ze szczęścia.
    • nenia1 Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:05
      MEN twierdzi, ze pani Lorek otrzyma około 3% z kwoty 5 mln.

Cejrowskiego nie cierpię do tego stopnia, że jest pierwszy autorem w moim życiu którego programy i książki bojkotuję i nie oglądam z zasady. Nie popieram oszołomów, choć cenię podróżników, ale ten arogancki pan wygłaszający swoje teorie z wyżyn białego człowieka skutecznie odstrasza mnie od jego własnych programów z ciekawych skądinąd miejsc.
      • chipsi Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:22
        > MEN twierdzi, ze pani Lorek otrzyma około 3% z kwoty 5 mln.

Jeśli tak, to ok.
        • blablanie Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:45
          > MEN twierdzi, ze pani Lorek otrzyma około 3% z kwoty 5 mln.

>Jeśli tak, to ok.<

Czyli. 150000zł uważam że to dużo...
          • chipsi Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:56
            Dużo ale taka kwotę jestem sobie w stanie chociaż wyobrazić smile
            No i w porównaniu do wynagrodzeń za nikomu niepotrzebne pomniki i bzdurne reklamy (patrz kampania 10-lecia w unii) to jest to mały pikuś.
    • feel_good_inc Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:19
      mood_indigo napisała:
      > Pan nie zrozumiał idei? Pieniacz? Oszołom? Nie potrafię ocenić,

WC to człowiek, który bardzo umiejętnie dorabia się na ciemnogrodzie. Dlatego zawsze wygłasza nie znoszącym sprzeciwu tonem swoje tyrady, które zbyt dużo sensu nie mają, ale zawierają miłe uszom oszołomów treści.
      Do pewnego momentu lubiłem jego programy podróżnicze. Obecnie to tylko propagandówki, które mają przekonać przedstawiciela ciemnogrodu, że Polak-Katolik to szczytowe osiągnięcie kreacji i ewolucji, któremu drogę do pełni szczęścia blokują jedynie liberałowie i Unia Europejska, a w krajach gdzie ich nie ma panuje pełnia szczęścia. No, chyba że kraje te zamieszkują nie-katolicy, wtedy trzeba ich wyśmiewać.
      • mood_indigo feel_good_inc 24.04.14, 12:28
        Zgadzam się, tylko wiesz, mnie zawsze zastanawia, czy ludzie pokroju WC, Macierewicza, Pawłowicz naprawdę wierzą w to co mówią, czy to jednak wyrachowana kreacja nastawiona na zysk, czyli, w dużym uproszczeniu, rzesze wyznawców.
        Jarosław na ten przykład jest, imho, po prostu chorym człowiekiem po takich a nie innych przejściach. Ale reszta?
        • feel_good_inc To jest naprawdę niezwykle trudne pytanie 24.04.14, 12:33
          mood_indigo napisała:
          > Zgadzam się, tylko wiesz, mnie zawsze zastanawia, czy ludzie pokroju WC, Macier
          > ewicza, Pawłowicz naprawdę wierzą w to co mówią, czy to jednak wyrachowana krea
          > cja nastawiona na zysk, czyli, w dużym uproszczeniu, rzesze wyznawców.
          > Jarosław na ten przykład jest, imho, po prostu chorym człowiekiem po takich a n
          > ie innych przejściach. Ale reszta?

W przypadku patologicznych kłamców - polityków, kapłanów, aktorów - naprawdę ciężko jest stwierdzić, co jest pozą, a co autentycznym pop***leniem. Podejrzewam, że po dłuższym czasie grania swojej roli nawet sami mają z tym problem.
        • ewa_mama_jasia Re: feel_good_inc 24.04.14, 12:35
          Macierewicza podejrzewam o konsenwentne kreowanie własnej sylwetki politycznej. Chyba nie ma aż tak nawiedzonego człowieka.
      • ewa_mama_jasia Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:31
        Fakt, programy podróżnicze ma ciekawe, ale z tezą (podtekstem). Nie tylko katolickim, ale i seksistowskim, rasistowskim itp. Natomiast program zrealizowany w Ziemi Świętej - doskonały. Ogladałaś? O braku chęci dogadania się poszczególnych odłamów religijnych, co skutkuje rujnacją zabytków, o płytkiej religijności turystów itd.
        • mood_indigo Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:39
          ewa_mama_jasia napisała:

> Ogladałaś? O braku chęci dogadania się poszczególnyc
          > h odłamów religijnych, co skutkuje rujnacją zabytków, o płytkiej religijności t
          > urystów itd.

Nie, naprawdę nie jestem w stanie go znieść.
        • feel_good_inc Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:51
          ewa_mama_jasia napisała:
          > Fakt, programy podróżnicze ma ciekawe, ale z tezą (podtekstem). Nie tylko katol
          > ickim, ale i seksistowskim, rasistowskim itp. Natomiast program zrealizowany w
          > Ziemi Świętej - doskonały. Ogladałaś? O braku chęci dogadania się poszczególnyc
          > h odłamów religijnych, co skutkuje rujnacją zabytków, o płytkiej religijności t
          > urystów itd.

...i jak by było cudownie, jakby to wszystko mieli w opiece Polacy-Katolicy, bo oni by mieli bogatą religijność, nie tak jak te głupie ortodoksy wink
    • to_ja_tola Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 12:31
      w sumie niby Pana C. lubię,ale...czasami.a nawet częściej niż czasami pieprzy jak popieprzony smile
    • naomi19 Re: Darmowy podręcznik wg pana WC. 24.04.14, 13:30
      nie wierzę w ani jedno jego słowo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka