Dodaj do ulubionych

co myślicie

24.04.14, 13:10
Taka sytuacja w pracy.
Moge przyjść zarobić dodatkowo w dzien wolny od pracy.
Ostatnio nie pasowało mi przed świętami, nikomu nie pasowało, nie było komu przyjśc i szefostwo na mnie to wymusiło dosłownie - karą finansową, mój wolny dzień. Ale ok przyszłam.
Teraz kied chce przyjść w wolny dzień - nie mam mowy, byłam (wtedy kiedy mi nie pasowało) to teraz daj szansę innym dorobić.
Co w tej sytuacji zrobilibyście?
Obserwuj wątek
    • dankaimirek Re: co myślicie 24.04.14, 13:11
      na przyszłośc odmówilibyście na zawsze? czy to potraktowac trudno, zdarza się?
      wściekła jestem cholernie. Nikomu nie pasowało, mi tez - przyszłam. Teraz innym pasuje i mi też - nie mogę, musze dac szansę innym.
    • atena12345 Re: co myślicie 24.04.14, 13:18
      myślimy, że jesteś pracownikiem. To co zrobisz, to Twoja decyzja. Skalkuluj po prostu konsekwencje.
    • gazeta_mi_placi Re: co myślicie 24.04.14, 13:34
      Czy jesteście z Legnicy?
      • dankaimirek Re: co myślicie 24.04.14, 13:40
        gazeta_mi_placi napisała:

> Czy jesteście z Legnicy?

ja???? nie
    • to_ja_tola Re: co myślicie 24.04.14, 13:42
      a nie ma nikogo do pracy czy jest ktoś chętny?
      • dankaimirek Re: co myślicie 24.04.14, 13:45
        to_ja_tola napisała:

> a nie ma nikogo do pracy czy jest ktoś chętny?
        >
        >
        teraz wszyscy sa chętni, ale wczesniej nie było ani jednej osoby chetnej, kiedy mnie zmusili.
        • misterni Re: co myślicie 24.04.14, 14:01
          Dlaczego akurat ciebie zmuszali? Pozostali się nie dali, czy tez mają lepsze układy z szefostwem?
          Jeśli się nie dali, a ty się dałaś, to nie miej do nich pretensji.
          Poza tym szefostwo ma trochę racji - ty już sobie dorobiłaś (bo rozumiem, że skoro poszłaś do pracy w dzień wolny, dostaniesz za to kasę, tak?), a inni jeszcze nie.
          • dankaimirek Re: co myślicie 24.04.14, 14:04
            misterni napisała:

> Dlaczego akurat ciebie zmuszali? Pozostali się nie dali, czy tez mają le
            > psze układy z szefostwem?
            > Jeśli się nie dali, a ty się dałaś, to nie miej do nich pretensji.
            > Poza tym szefostwo ma trochę racji - ty już sobie dorobiłaś (bo rozumiem, że sk
            > oro poszłaś do pracy w dzień wolny, dostaniesz za to kasę, tak?), a inni jeszcz
            > e nie.

jestem wykorzystywana bo zawsze można na mnie liczyć. Inni pobrali urlopy na święta
            i wiadomo nikt nie przyjdzie. A skoro ja nie brałam urlopu to mozna mnie wykorzystac bo innej osoby nie było.
            dostanę kasę za to że byłam. Myslałam ze skoro poszlam im na rekę, bo ja mówiłam ze mne nie bedzie, to teraz nie powinni mi odmawiać.
            Osoby które chcą teraz dorobić nie można na nich liczyć.
    • solejrolia Re: co myślicie 24.04.14, 13:54
      wyluzuj.
      odpuść.
      nie warto zadzierać z szefostwem, ani współpracownikami, o jedną dodatkową dniówkę.
      • dankaimirek Re: co myślicie 24.04.14, 14:06
        solejrolia napisała:

> wyluzuj.
        > odpuść.
        > nie warto zadzierać z szefostwem, ani współpracownikami, o jedną dodatkową dnió
        > wkę.

wiem, z jednej strony potrzebuje łaske, a z drugiej czuje sie okropnie, bo jak cos to na mnie polegają, bo na innych nie moga liczyc, a jak jest tysiąc chętnych to mi odmawiają.
        • kozica111 Re: co myślicie 24.04.14, 14:11
          No ale skoro nie wziełas urlopu to normalne że jesteś w pracy.
          • dankaimirek Re: co myślicie 24.04.14, 14:14
            kozica111 napisała:

> No ale skoro nie wziełas urlopu to normalne że jesteś w pracy.

nie rozumiesz....nie wziełam urlopu przed świętami do piątku - sobota wchodziła jako dodatkowy dzień-płatny ale nie obowiązkowy.W związku z tym skoro nie wziełam urlopu to mój obowiazek w sobote nie był, mogłam ale nie musiałam przyjśc.
    • mruwa9 Re: co myślicie 24.04.14, 21:56
      nie wiem, bo nas zwykle takie dyzury w wolne, swiateczne dni sa obsadzane przez ochotnikow, a jesli nie ma chetnego, losujemy na zebraniu sposrod wszystkich.. Jesli w dni wolne jest wiecej chetnych, niz potrzeba, obowiazuje zasada "kto pierwszy ten lepszy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka