Dodaj do ulubionych

Biustonosz bez fiszbin

12.05.14, 13:31
Kiedyś byłam pewna, że tylko ja wyciągam te okropne druty ze staników, nawet z nowych.
Wczoraj temat poruszyłam na babskich pogaduchach i okazuje się, że duzo więcej kobiet to robismile
Znacie jakąs firmę godna polecenia, która szyje biustonosze bez fiszbin?

Nie, nie chodzi mi o sportowe staniki z microfibry tylko o tradycyjny biustonosz, ładny, z uformowana miseczką, wygodny, najlepiej poszyty bawełną od wewnątrz ale bez drutów.
Obserwuj wątek
    • mia_siochi Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 13:33
      Kupilam taki ostatnio w tkmaxx, firmy After Eden.
      TEż nie lubię drutów, ale nie wpadłam na to żeby je wyciągać smile
      • lilly_about Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 13:40
        Intimissimi ma takie.
        • chipsi Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:10
          Niestety w rozmiarach, gdzie piersi i bez stanika świetnie się trzymają.
          • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:12
            Tak, jak mówisz smile Rozmiarówka w Intimissini to jakiś żart.
            • lilly_about Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:17
              To jakie wy macie gabaryty? wink
              • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:20
                Nie no, przecież niesamowicie szeroka rozmiarówka smile Mojego tam nie ma.
                https://wizaz.pl/var/wizaz/storage/images/media/images/nowe-rozmiary-w-intimissimi-3/802897-1-pol-PL/nowe-rozmiary-w-intimissimi-3.jpg
                • lilly_about Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:23
                  Ja nie patrze na te tabelki, zawsze przymierzam. Zazwyczaj mam 75 c lub 70 d, tak mi kiedyś ustaliła pani brafitterka i to by sie zgadzało. Ale ostatnio kupiłam stanik w triumphie 70 c a już 75 c mi latał.
                  • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:33
                    A ta brafitterka pracowała w sklepie, który miał obwody poniżej 70? To czasem sporo zmienia smile
                    • lilly_about Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:35
                      w Esotiqu
                      • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:38
                        E, to coś tam mają.
                        • arkanna Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 20:02
                          maja, maja ostatnio. Pierwszy raz w zyciu kupilam tam biustonosz , weszli z jakims nowym fasonem. Dla mnie prawie idealny ,cena tez cos kolo 100 zl.
                  • asia_i_p Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 20:06
                    Mnie ostatnio zmalał, bo schudłam w ciąży i mam 75 e lub f angielskie, czyli 75 h polskie. Nadal nie mam co robić w Atlanticu, Intimissimi i większości sieciówek.
                • jolunia01 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 19:06
                  Byłam w sobotę z córką. Wybór żaden, rozmiarówka fatalna. Pani ekspedientka bardzo się starała, co prawda, to prawda, ale i tak nic nie kupiłyśmy, co jakoś nie pasowało - albo za duzy obwód, albo za mała miska.
              • klamkas Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:24
                Ja mam całkiem klasyczne 65 E (wymienne na 70D niektórych modeli). Pani w Intimisimi wmawiała mi kiedyś 75 C i jej zdaniem świetnie leżało (cycki wypadały mi dołem wink).
              • gretchen184 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:30
                lilly_about napisała:

> To jakie wy macie gabaryty? wink

służę uprzejmie- 65 J
                • jan.kran Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:37
                  Moja genialna córka oprócz sporego mózgu ma naprawde czym oddychać i dobranie biustosza do tej pory bardzo trudne , w zasadzie niemożliwe.
                  Na forum netowym poznałam dziewczynę ktora ma sklep we Wrocławiu i bratfiterkę.
                  Ma zupełnie inne rozmiary , jakieś angielske i super wybór.
                  Młodej dobraly bistonosz idealnie, drogi był ale piękny i bardzo wygodny.
                  • elske Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 20:25
                    Poszukaj w okolicy firmy CHANGE . Maja spory wybor w rozmiarach. Robilam u nich zakupy w Szwecji (mialam wtedy 70I ). Wiem ze maja sklep w Sandefjord . Zobacz na stronie w internecie.
                    • aankaa Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 21:20
                      o, tak ! Change - dobrze wyprofilowane, nie dziabiące. Są do dostania w polskich sklepach
                  • turzyca Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 23:17
                    niechze dziewcze wejdzie na Busenfreundinnen.net i poszuka, czy nie ma jakiegos miejsca godnego polecenia takze w Bawarii. Tylko lojalnie uprzedzam, ze Niemcy umieja pod haslem sklepu specjalistycznego strasznie szarzowac z cena, 70€ za stanik z poprzedniej kolekcji wyceniany w WB na 30 funtow mi sie trafilo. Ale u nich tez ruch stanikowy startuje, wiec sytuacja sie poprawia, Busenfreundinnen robia dobra robote. A jak sie dziewcze otrzaska, to bedzie sciagalo brytyjskie staniki po cenach wyprzedazowych za calkiem przyjemne 10 funtow.
              • wuika Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:33
                Strasznie wielkie, gdyż wiadomo, że tylko wieloryby noszą cokolwiek powyżej D tongue_out
              • cosmetic.wipes Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:34
                lilly_about napisała:

70G
                • lilly_about Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:42
                  Zazdraszczam wam z całego serca!
                  • gretchen184 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:56
                    lilly_about napisała:

> Zazdraszczam wam z całego serca!

chętnie oddam połowę tongue_out
              • jolunia01 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 19:13
                lilly_about napisała:

32HH (bryt.), 70 K, L, M polskie, bo jakoś trudniej utrafić we właściwy, producenci są bardzo niekompatybilni z jednym systemem rozmiarowym; polskie jednak kupuję zdecydowanie rzadziej.
              • k.walentynowicz Re: Biustonosz bez fiszbin 13.05.14, 09:09
                75K
              • melancho_lia Re: Biustonosz bez fiszbin 27.09.15, 11:45
                70 I większość sklepów sieciowych nie posiada takich rozmiarów.
              • vivyan Re: Biustonosz bez fiszbin 27.09.15, 12:45
                65 H. Niby średni biust, tylko że ja niska jestem i go mocno widać, gdyby się tylko dało wolałabym mniejszy o 2 -3 rozmiary. W ogóle uważam, że kobiety z mniejszym biustem wyglądają zgrabniej.smile Na szczęście fiszbiny w stanikach mi nie przeszkadzają, bo jakbym jeszcze musiała szukać bezfiszbinowych to chyba bym już zupełnie oszalała smile
    • chipsi Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:07
      Też chciałabym bez drutów ale tych co mam nie wybebeszam z fiszbin - wtedy stanik traci fason i deptam po cyckach uncertain
    • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:11
      Trudno mi uwierzyć, żeby stanik bez fiszbin był w stanie podtrzymać większy biust. Polecę forumowym komunałem - a rozmiar dobrze dobrany?
      • mia_siochi Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 16:08
        75D/E. Dobrze dobrany, nic nie lata. Mi się z tymi drutami włączyło kilka lat temu, przestałam tolerować i już wink
    • priszczilla Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:12
      sklep.gorsenia.pl/kategoria/biustonosz_miekki_bez_drutow/BMB.aspx
      • wegatka Re: Biustonosz bez fiszbin 13.05.14, 01:17
        Niestety w takich biustonoszach w miarę dobrze wyglądają osoby o niezbyt dużym biuście, bo piersi w nich są mocno rozstawione na boki. Natomiast większe biusty wyglądają w nich fatalnie, bo nie dość, że średnio je podtrzymują na odpowiedniej wysokości, to jeszcze rozpychają piersi niemal pod pachy. Ładnie to na pewno nie wygląda uncertain
    • neffi79 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:15
      tez nie lubię fiszbin więc zaraz po zakupie w zasadzie każdego nowego stanika nacinam żyletką w niewidocznym miejscu i pozbywam się dziadostwa. Wtedy dopiero czuję sie lekkosmile
      Cycki nie sterczą a stanik lezy naturalnie. Dodam, że mam mały biust bo zaledwie B. 75B.
      • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:18
        Potwierdzasz teorię - źle dobrany stanik.
        • cosmetic.wipes Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:21
          Ojweśwink

Może to jest właśnie ten biały kruk. Jeden jedyny, który ma legendarne 75Bbig_grin
          • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:23
            Tak, słyszałam, że istnieją smile
            • wuika Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:34
              Owszem, istnieją. Naprawdę. Tylko, że bardzo nielicznie smile
        • neffi79 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:28
          niemozliwe, mam sprawdzone sklepy z doradztwem brafitterki
          owszem może jestem ewnementem ale ja z tych, które draznia kolczyki w uszach, pierścionki na palcach, zegarek na ręce i pomalowane ustabig_grin jednym słowem patologiczne przewrazliwienie
          • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:31
            Trudno mi w to uwierzyć, musiałabyś być dość szeroka w klatce i mieć bardzo mały biust. To jest rozmiar absolutnie dla nikogo. Wiem, bo sama nosiłam całe lata smile
            • neffi79 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:35
              hmmm, czy mam się zmierzyć?wink
              A jaki nosisz teraz? wczesniej nosiłaś za mały czy za duzy?
              • morgen_stern Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:42
                Tradycyjnie jak większość kobiet - za duży obwód i za małe miski, stanik latał mi po klatce piersiowej rozpłaszczając nędzny biust tongue_out Jak odkryłam inne rozmiary to mi się bieliźniany świat na głowę wywrócił.
                Jak byłam chuda nosiłam 60E, ale teraz raczej 65DD. Pod biustem 71, w - 87,88.
                • neffi79 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 18:13
                  pod biustem 74,5 a w biuście 89.
                  • empirical Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 18:26
                    Przymierz na początek 70D!
                  • oqoq74 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 18:31
                    smile No to spokojnie biustonosz 65 miseczka E, F - trzeba przymierzyć.
                  • agni71 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 18:43
                    To na moje oko, powinnas nosić ok. 70F

• agni71 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 15:38
                zmierz się, zmierz, nie wierzę, że masz pod biustem ok. 80 cm a w biuście niewiele więcej.

• a1ma Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:39
              Jak dla nikogo? Znam całkiem sporo facetów, którzy maja idealne 75c big_grin
            • madzioreck Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 16:20
              Morgen, rozmiar 75B istnieje. Naprawdę. Lobbowe hasło było aktualne kilka lat temu, kiedy obwody ciągnęły się jak rajty, i raczej chodziło o zwrócenie uwagi, że 75B to nie jest tak popularny rozmiar, jak wskazuje zatrzęsienie go w sklepach. Ale teraz, kiedy wiele firm robi dobre obwody, ciaśniejsze niż kiedyś, całkiem sporo szczupłych dziewczyn z niewielkim biustem ma 75B.
              Inna rzecz, ze nadal jakieś 99% procent kobiet, które twierdzą, ze mają 75B, powinno nosić inny rozmiar.
              • sko.wrona Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 20:07
                75 na pewno nie nosi szczupła dziewczyna wink
                • turzyca Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 23:23
                  E, sama obmierzalam kolezanke, ktora w ciuchach wyglada na chucherko, a w wersji saute znacznie potezniej - ma prosta a nie schodzaca sie u dolu klatke piersiowa i do tego jest wysportowana, dobrze umiesniona. Bez cwiczen mialaby pewnie 73, 74 i daloby sie scisnac do 71, moze nawet i 69, a tak miala 78-79 cm. Ale ogolnie kosciec drobny, sprawia wrazenie bardzo kruchej.
              • helufpi Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 22:32
                > iem sporo szczupłych dziewczyn z niewielkim biustem ma 75B.
                Szczupłe dziewczyny, które mają ten rozmiar nie noszą staników tylko jednoczęściowe stroje kąpielowe.
      • oqoq74 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:29
        Yhmsmile

75 B i rozmiar odzieży 36-38?
    • cosmetic.wipes Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:15
      Nie wierzę w staniki bez fiszbin. Być może rzutuje na to mój rozmiarwink
      • bei Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:33
        Nie tolerujesz tylko metalu, czy kazda fiszbina jest niedobra?
        Ja często kupuję z plastikowymi.
    • run_away83 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 14:50
      Ja uwielbiam staniki z lekko usztywnioną miseczką i elastycznymi fiszbinami z silikonu. Nic się nigdzie nie wbija a trzymają jak trzeba. Rozmiar mam średni - 65 E. Teraz mam karmniki firmy bravado, jak chwilowo nie karmiłam to używałam staników z la senza o podobnej konstrukcji (tzn. półsztywne miseczki i gietkie fiszbiny).
      • eilian Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 18:42
        Podpowiedz proszę które firmy mają te silikonowe fiszbiny. Ja też nie bardzo lubię druty, ale przy moim rozmiarze (70H) niestety nie znalazłam jeszcze bezfiszbinowca, który by dobrze leżał i spełniał zadanie.
        • run_away83 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 21:06
          Karmniki mam firmy bravado, model bliss i je uwielbiam. Zwykłe, nie do karmienia mam z la senzy, jeden to chyba midel t-shirt bra, albo jakoś tak, mam jeszcze dwa inne których nazw nie pamiętam, kupiłam te staniki coś z pięć lat temu i nosiłam niespełna rok, bo potem zaszłam w kolejną ciążę i znowu przeszłam na karmniki.

Spróbuj wyguglać "flexi wire bra", a po polsku "żelowe fiszbiny".

Ja znalazłam coś takiego np. www.jdwilliams.co.uk/shop/playtex-tonique-bra/QX554/product/details/show.action?pdBoUid=9170&promo=1118&cm_mmc=Shopping-_-JDWilliams-_-Product%20Feeds-_-na#colour:,size:
          • a1ma Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 21:52
            run_away, moglabys napisać, jaki rozmiar brać z bravado? Taki jak w stanikach brytyjskich? Masz porównanie do Freyi, Curvy Kate, itp?
            • run_away83 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 22:03
              Curvy Kate nie znam, z Freyi coś kiedyś mierzyłam, ale nic z nojego mierzenia nie wyszło, bo mnie fiszbiny gniotły tongue_out

Bravado kupowałam przez internet bez przymierzania, zmierzyłam się dokladbie wg wytycznych na stronie sklepu, porównałam z rozmiarem staników z la senza (też kupuonych w uk), które nosiłam przed ciążą i wyszło źe potrzebuję teb san obwód, ale o jeden rozmiar większą miskę (ale to dlatego, że biust mi się powiększył, rozmiarówka la senzy i bravado wydaje się pirównywalna) - trafiłam w dziesiątkę. Mam cztery sztuki bravado bliss, użytkuję już ponad cztery lata i nie wyobrażam sobie jak przetrwałam karmienie pierwszego dziecka bez tych staników!
              • a1ma Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 22:06
                Ślepą jestem chyba. Możesz mi zalinkowac te wytyczne do mierzenia? Z góry dziękuje! smile
                • run_away83 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 22:17
                  Proszę: www.nursingbra-shop.co.uk/fitting-guide.asp
    • aankaa Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 18:42
      poszukaj wśród biustonoszy dla amazonek
      może któryś z polecanych przez lobby sklepów ? stanikowamapa.prv.pl/
    • lauren6 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 18:46
      W sklepach dla ciężarnych i matek karmiących.
      W ciąży nosiłam bezfiszbinowe biustonosze Anita. Całkiem wygodne i mają dużą rozmiarówkę.
    • misiu-1 Bez fiszbinów 12.05.14, 18:55
      Fiszbin to rzeczownik rodzaju męskiego, więc w dopełniaczu lm. ma formę "fiszbinów".
      Polska język trudna język.
      • aankaa Re: Bez fiszbinów 12.05.14, 19:05
        misiu - bielizna to równie trudns sprawa... w biustonoszu są dwie fiszbiny
        • misiu-1 Re: Bez fiszbinów 12.05.14, 22:04
          W biustonoszu są dwa fiszbiny.
          sjp.pwn.pl/slownik/2557970/fiszbin
      • annajustyna Re: Bez fiszbinów 12.05.14, 19:10
        A to nie jest ta fiszbina?!
        • annajustyna Re: Bez fiszbinów 12.05.14, 19:11
          O prosze:
          portalwiedzy.onet.pl/140345,,,,fiszbin_a_fiszbina,haslo.html
      • agni71 Re: Bez fiszbinów 12.05.14, 19:54
        " Dawniej wariant żeński funkcjonował jedynie w niepoprawnej mowie potocznej, od 1999 notowany jest w słownikach, począwszy od Nowego słownika poprawnej polszczyzny PWN z czerwca 1999"
        • aankaa Re: Bez fiszbinów 12.05.14, 19:59
          ten biustonosz, ten fiszbin, ten kokardek
          ta halka, ta ramiączka, ta kokardka

ot, tak mi się skojarzyło...
    • joa66 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 20:03
      Marks&Spencer mają takie w ofercie. Nie wypowiem się na temat ich urody, bo to kwestia gustu.
    • paskudek1 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 20:13
      nie będę oryginalna - dawniej nie znosiłam fiszbin w stanikach, gdzie mogła pytałam o takie BEZ tego ustrojstwa i życzyłam pomysłodawcom tego narzędzia tortur wszelakich plag. Od kiedy trafiłam na Lobby i nauczyłam się, już nie tyle że dobierać prawidłowy, ale rozpoznawać NIEprawidlowy rozmiar stanika wiem, że fiszbiny mogą być wspaniałe smile Co więcej, z tych wszystkich źle dobranych, nawet droższych, zawsze wyłaziły. O dziwo te dobrze dobrane ani nie gniotą, ani nie uwierają ani nie wyłażą. Teraz już jedynie czasami mi mostek masakrują, ale jak stanik poza tym ładny i fajny to wystarcza płatek kosmetyczny.
      • dlugaaga Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 20:29
        Ja napisze tak...uwielbiam takie bez fiszbin sa najwygodniejsze!! Wstyd się przyznac ale karmiłam w staniku BabyOno i tak mi przypasował że często w nim chadzam do dziś....CO do Intimissini - masakra, nigdy tam więcej nie kupie żadnej bielizny (rozciąga się, spiera, kolor blaknie, powiedziałabym nawet że rozmiar miseczki się zmienia po praniu) Dziękuję za uwagęwink
        • cosmetic.wipes Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 21:50
          dlugaaga napisał(a):

> .CO do Intimissini - masakra, nigdy tam więcej nie kupie żadnej bi
          > elizny

Fakt, ofertę mają wyjątkowo ujową, ale ostatnia reklama telewizyjna przecudnasmile
      • lauren6 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 21:29
        Jeśli masakruje mostek to to nie jest dobrze dobrany biustonosz.
        • paskudek1 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 22:54
          niestety jest smile tylko że moje piersi wolą plunge a tych mam mało, balkonetki mają raczej wyżej fiszbiny na mostku i te mi się, w niektórych modelach, odgniatają. Ale i to nie zawsze. Cała reszta jest ok i bez zarzutu smile A poza tym ja przecież piszę wyraźnie - JA to akceptuję, mam remedium w postaci płatka kosmetycznego i już.
    • tully.makker Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 21:54
      Deco soft Frei
      • 1maja1 Re: Biustonosz bez fiszbin 12.05.14, 23:12
        Marks & Spencer
        • solange123 Temat prawdopodobnie reklamowy :) 13.05.14, 03:21
          Obliczony na zwrócenie uwagi na nowy produkt, tj. bezfiszbinowy biustonosz wprowadzony przed momentem do sprzedazy przez jedną z firm bieliźniarskich. A Wy łykacie jak młode pelikany smile
          Naprawdę nie dostrzegacie szytych tak grubymi nićmi postów???
          • cosmetic.wipes Re: Temat prawdopodobnie reklamowy :) 13.05.14, 07:04
            solange123 napisał(a):

> Obliczony na zwrócenie uwagi na nowy produkt, tj. bezfiszbinowy biustonosz wpro
            > wadzony przed momentem do sprzedazy przez jedną z firm bieliźniarskich.

To słabo wyszło, bo właśnie TA firma nie została przedstawiona przez potencjalne uzytkowniczki w najlepszym świetletongue_out
        • operelka Re: Biustonosz bez fiszbin 27.09.15, 11:25
          Kupiłam ro k temu Marks&Spencer w promocji 2 biustonosze bez fiszbin. W przymierzalni wydawały się OK, ale w noszeniu okazały się nie do użytku,dół zsuwał się na piersi, czyli pasek zamiast podtrzymywać piersi pod spodem, ściskał je w połowie. Masakra. Co dziwne, wieki temu można było dostać naprawdę dobre staniki bez fiszbin, które świetnie obejmowały i trzymały piersi, od wielu lat nie mogę dobrać. Szukam i podnoszę temat
          • mruwa9 Re: Biustonosz bez fiszbin 27.09.15, 15:04
            ja chetnie kupuje w M&S i bardzo lubie ichniejsze biustonosze.
            Ten: www.marksandspencer.com/post-surgery-sumptuously-soft-padded-full-cup-bra-a-dd/p/p22354463
            jest jedynym z fiszbinami, ktory toleruje (we wszystkich innych albo druty mnie uczulaja, albo draznia i uwieraja).
            Ale mam tez kilka stanikow bez fiszbin
            Na przyklad taki:
            www.marksandspencer.com/total-support-non-wired-floral-embroidered-crossover-full-cup-b-g-bra/p/p20032770
            Nie mam zastrzezen. Jest ok.
    • anika772 Re: Biustonosz bez fiszbin 27.09.15, 12:26
      Nie znam, bo się nigdy nie interesowałam. Wszystkie moje biustonosze mają fiszbiny, nie przeszkadzają mi.
      Sportowe też wolę z fiszbinami, mam Panache Sport i wolę je od bezfiszbinowych Shock Absorber.
    • katriel Re: Biustonosz bez fiszbin 27.09.15, 16:51
      Też kiedyś wyciągałam fiszbiny.
      A potem zaczęłam kupować większe miseczki.
      Okazało się, że we właściwym rozmiarze stanik z fiszbinami jest wygodniejszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka