Dodaj do ulubionych

braciak na ostro

02.06.14, 21:11
Czy Braciak i OFE naprawdę myślą ze ludzie są tak durni i dadzą wiarę przypadkowemu wyciekowi do internetu?
Lubię i cenię Barciaka jako aktora nawet w reklamie ale w tym przypadku to cios poniżej pasa. co innego aktor jawnie występujący w reklamie banku czy innej instytucji, a co innego niby prywatny filmik z prywatnymi poglądami, który bez zgody i wiedzy aktora został opublikowany na YT. i jeszcze ten zenujący "wywiad" na głównej na gazecie...
Ktoś tu kogoś próbował wy...ać w d... Z dużą ilością wazeliny by ru...any się nie zorientował. I nie mam tu na mysli ekipy z orlika.

Obserwuj wątek
    • wiera-111 Re: braciak na ostro 03.06.14, 01:15
      Oj tak , też jestem zażenowana tym filmikiem sad W tym wywiadzie mówi, że kolega zamieścił filmik bez jego wiedzy, a parę linijek dalej przyznaje, że cel został osiągnięty i ludzie zaczęli myśleć. No cóż ma oglądających z idiotów, którym można wcisnąć wszystko.
      ale cel chyba faktycznie został osiągnięty, antyPO-wcy rozsyłają filmik po znajomych gdzie się da i ponoć gwałtownie wzrosła ilość składanych deklaracji. Aż dziwne ,że ludzie się przekonali do pozostania w OFE pod wpływem takiego filmiku. No ale jak to kiedyś Kurski powiedział gdy szykował PIS do zwycięstwa w wyborach, wyciągając Tuskowi dziadka z Wehrmachtu : "Ciemny lud to kupi" I miał rację. Ciemny lud kupuje każdy kit.
    • feel_good_inc Re: braciak na ostro 03.06.14, 08:48
      best_bej napisała:
      > Czy Braciak i OFE naprawdę myśl
      > ą ze ludzie są tak durni i dadzą wiarę przypadkowemu wyciekowi do internetu?

Tak, większość ludzi to skończeni debile.
      • szary_kolor No właśnie!!!!!! 03.06.14, 10:49
        > Tak, większość ludzi to skończeni debile.

I to jest argument PRZECIW demokracji. Przecież więcej jest ludzi głupich niż mądrych. Nawet czasem ematka to dostrzega.
        • feel_good_inc Re: No właśnie!!!!!! 03.06.14, 11:08
          szary_kolor napisał:
          > > Tak, większość ludzi to skończeni debile.
          >
          > I to jest argument PRZECIW demokracji. Przecież więcej jest ludzi głupich niż m
          > ądrych. Nawet czasem ematka to dostrzega.

Co gorsza, lepszej formy rządów nie ma.
          Wszelkie próby budowania merytokracji w oparciu o zmurszałe elity skazane są na porażkę.
          • szary_kolor Re: No właśnie!!!!!! 03.06.14, 13:19
            > Co gorsza, lepszej formy rządów nie ma.

gdzie 3 głupich ma więcej racji niż 2 mądrych
            • feel_good_inc Re: No właśnie!!!!!! 03.06.14, 14:14
              szary_kolor napisał:
              > > Co gorsza, lepszej formy rządów nie ma.
              >
              > gdzie 3 głupich ma więcej racji niż 2 mądrych

W tym właśnie problem, że lepszych jest 3 półgłówków niejasno zdających sobie sprawę, że podpalenie twojego mieszkania nie jest dobrym pomysłem, gdy mieszkają w tym samym bloku niż jeden mądrzejszy mieszkający w domu obok, który od dwóch lat zbiera chrust i wysyłkowo kupił strój z azbestu.
              Bo oświeceni i łaskawi władcy to niestety tylko w bajkach bywają.
      • to_ja_tola Re: braciak na ostro 03.06.14, 13:02
        feel_good_inc napisał:

>
        > Tak, większość ludzi to skończeni debile.
        >

na szczęście ematka trzyma rękę na pulsie big_grin
        • feel_good_inc Re: braciak na ostro 03.06.14, 13:14
          to_ja_tola napisała:
          > na szczęście ematka trzyma rękę na pulsie big_grin

Ba! Ematka jest bardzo życiowym przykładem powyższego.
    • solejrolia Re: braciak na ostro 03.06.14, 09:29
      a mnie to ubawiło.
      i facet ma rację. cel został osiągnięty- w mojej rodzinie po tym filmiku zaczęliśmy o tym rozmawiać. sprowokował do rozmowy, bo wcześniej jakoś takiej nie było.
    • martishia7 Re: braciak na ostro 03.06.14, 11:25
      Nie czuje się w żaden sposób zmanipulowana, bo jest dla mnie jasne i oczywiste, że to jest "ustawka", pan Braciak tez z resztą tego specjalnie nie ukrywa. Oczywiście formalnie zaprzecza, ale puszcza oko jak Mariola o kocim spojrzeniu pływająca łódką Bols.
      Cały ten filmik to oczywiście jedno wielkie obejście prawa o zakazie reklamy i akwizycji przez OFE, ale jest to rodzaj nieposłuszeństwa, które mi się podoba. Zostawiając na marginesie dyskusję o tym, czy OFE dobre czy złe, złodziejskie czy nie złodziejskie (ja i tak żadnej emerytury nie zobaczę), faktem jest, że nasz rząd podszedł do zagadnienia z wdziękiem czołgu. Na wszelki wypadek skonstruowali reformę tak, żeby korzystała z naszego powszechnego lenistwa oraz "a mnie jest wszystko jedno". Ale wiedzieli doskonale, że w OFE nastąpi wielka mobilizacja - w teren zostaną wysłani akwizytorzy. Bo jak już ktoś Polakowi podsunie pod nos deklarację oraz w jego imieniu zaniesie ją do ZUS - wtedy może Polak, któremu wszystko jedno, jednak zdecyduje się na OFE. Więc na wszelki wypadek zabronili akwizycji, pod groźbą dość dużych kar. Mniejszym jest wszystko jedno - np. moje OFE, które mam z losowania przysłało mi wzór ZUSowskiej deklaracji z gotową zaadresowaną kopertą, która już jest opłacona. Podejrzewam, że nie maja za wiele do stracenia. Wielcy - jak ING, podeszli do tego inaczej, bardzo przemyślnie, żeby jednocześnie chronić swoje tyłki i osiągnąć skutek. Lubię jak ludzie obchodzą głupie prawo obnażając przy tym, że rządzący nami są granatem oderwani od reala (vide PKW i wystąpienie o łamaniu ciszy wyborczej na FB).
      • slona78 Re: braciak na ostro 03.06.14, 16:58
        Popieram! Skoro OFE mają absolutny zakaz reklamy, agitacji, czegokolwiek... to co im zostaje? BTW akcja z wysyłaniem kopert też już jest zakazana.
        Taka "demokracja" mnie wkurza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka