Dodaj do ulubionych

narożnik do salonu

14.06.14, 11:28
Potrzebuję opinii kogoś z boku. Od dłuższego czasu szukam kanap lub narożnika do salonu. Najważniejsze jest to, żebyśmy w 3 trójkę swobodnie na tym czymś się rozłożyli. Ostatnio wypatrzyłam taki narożnik, co myślicie? Nada się? Trochę duży...
www.agatameble.pl/produkty/produkt/meble-tapicerowane/narozniki/rozkladane-1/naroznik-parma-1
Obserwuj wątek
    • oqoq74 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 11:38
      Strasznie to duże. Jaki masz duży pokój, do którego chcesz to wstawić?
      • magda762 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 11:49
        No właśnie - duże. Pokój mam raczej średni ok. 30 m2. Jak wstawię to pieruństwo, to pięknie mi wypełni całą przestrzeń. wielgachny narożnik.
        To jest właśnie mój problem, bo przy mniejszych gabarytach, mam wrażenie, że nie pomieścimy się wygodnie przed tvsmile
        • oqoq74 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 12:01
          Przy pokoju 30 m2 to ten narożnik jest za duży. Zdominuje ten pokój.
          A nie lepiej kanapę i dwa fotele? Nie musi być komplet, fotele mogą być każdy inny, byle to grało.
          Takie duże narożniki nie dają możliwości zmian ustawienia w pokoju, fotele i kanapę możesz przestawiać.
    • mynia_pynia Re: narożnik do salonu 14.06.14, 11:50
      Jak masz dużo miejsca to czemu nie. Narysuj na kartce w skali wymiar pokoju i wrysuj narożnik z podanych wymiarów i zobacz ile zajmie miejsca. Ja mam narożnik podobny ale mniejszy (bez jednej części po prawej) ale bez problemu zmieścił by się u mnie ten z linka. My chcieliśmy żeby pokój był otwarty żeby do narożnika można było swobodnie dostawić dużą ławę, dlatego mamy w kształcie litery L.
      A i nie dokupuj fotela z tego samego asortymentu bo to nie modne i brzydko wygląda.
      • magda762 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 11:55
        Ok. Generalnie - podoba wam się ten narożnik? Tak wiem, to mi się ma podobaćsmile Jednak, mimo wszystko, chciałabym poznać zdanie osób trzecich.
        • 5justi Re: narożnik do salonu 14.06.14, 14:39
          mi się nie podoba zupełnie
          najgorsze są te zagłówki jak w aucie
        • wies-baden Re: narożnik do salonu 14.06.14, 16:26
          cena podejrzanie niska...
          • kosheen4 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 19:53
            Widać zeszli z ceny, nie ma amatorów na grzmota smile
            Ja bym była na nie, wygląda jak zmutowany środek samochodu.
      • ophelia78 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 22:09
        >Narysuj na kartce w skali wymiar pokoju i wrysuj narożnik z podanych wymiarów i zobacz ile zajmie miejsca

Albo jeszcze inaczej: weź kredę i narysuj narożnik na podłodze salonu, będziesz wiedziała, ile naparwdę miejsca zajmuje.

Mnie sie nie podoba, ale właśnie - MNIE. Ja też jestem na etapie szukania narożnika, ale zdecydowanie chcę coś delikatniejszego. Ten mebel wydaje mi się ... hm... taka wielka landara.
      • agoda123 Re: narożnik do salonu 21.09.16, 19:36
        meble na wymiar, polecam sobie sprawdzic. sama zamowilam, idealny na wymiar pokoju, kamadomeble.pl
    • helufpi Re: narożnik do salonu 14.06.14, 11:56
      Chodzi ci o funkcję spania dla 3 osób, możliwość wygodnego siedzenia przed tv dla 3 osób, formę narożnika do kompozycji przestrzeni czy jakąś kombinację powyższych?
      • magda762 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 12:01
        Możliwość wygodnego siedzenia przed tv. Funkcja spania - okazjonalna, dla gości. No wiecie, ładne, wygodne, nie za duże... Hmmm...
        Główkuje już od dłuższego czasu i powoli mam dość. Niech ktoś za mnie wybierze - mąż na przykład. No ale, nikt odpowiedzialność brać nie chce, za ewentualne "nie trafienie"smile
        • trinkino Re: narożnik do salonu 14.06.14, 12:34
          Ja osobiście na nasiadówki przed TV nie wybrałabym skóry, bo ziiimnosmile))
          Wolę opcję sofa plus fotele, ale jak już rogówka, to może coś takiego:

allegro.pl/naroznik-sylvia-idealny-do-salonu-od-lemonhome-i4241102273.html
          • bei Re: narożnik do salonu 14.06.14, 13:02

Przy wyborze systemu narożnego zwróc uwagę, czy można te części rozłączyć, nie wyobrażam sobie, ze będę przesuwać całą kombinację na razsmile
            Bez przesuwania nie wyobrażam sobie dokładnego sprzątania....
            • ophelia78 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 22:10
              >Bez przesuwania nie wyobrażam sobie dokładnego sprzątania....

Za każdym razem jak sprzątasz / odkurzasz / myjesz podłogę, to odsuwasz kanapę....???
    • leanne_paul_piper Re: narożnik do salonu 14.06.14, 14:47
      Za duży, przytłoczy Ci cały pokój. Taki narożnik można sobie strzelić, jak salon ma 100 m.
      Ja mam wielkościowo coś takiego, i to jest maksimum, jakie można wstawić na taką powierzchnię.
      www.galeriareguly.pl/311-florencja.html
      Plus można dołożyć fotel albo szezlong.
    • jamesonwhiskey Re: narożnik do salonu 14.06.14, 14:51
      Generalnie koszmar a ten pomysl za zaglowkami kuriozalnu
    • jamesonwhiskey Re: narożnik do salonu 14.06.14, 14:54
      I pomimo ze jest wielki to w miare wygodnie moga tam usiasc trzy osoby no I nrak szerokosci siedziska
      • kietka Re: narożnik do salonu 14.06.14, 16:29
        cena niska, bo to plastik, a nie skora, odradzam, dup ska wam sie odparza.

• mid.week Re: narożnik do salonu 14.06.14, 19:30
      za duży i za brzydki wink
    • iza232 Re: narożnik do salonu 14.06.14, 20:25
      Nie kupiłabym do salonu tego narożnika ani żadnego innego. Zagraca pomieszczenie, daje zero mozliwości przemeblowania i jest ciężki do przesuwania a przecież sprzątać za nim i pod nim trzeba raz na jakis czas. Mam kanapę 2,30 i bez problemu mieszczą się na niej 3 dorosłe osoby lub 2 rodziców i 2 dzieci. Polecam też rozwiązanie 2 krótsze kanapy zamiast takiego kloca jak na linku.
    • grave_digger Re: narożnik do salonu 14.06.14, 22:33
      żadne narożniki z eko skóry
      tylko ten
      www.abra-meble.pl/duzy-pokoj-wypoczynek/narozniki/naroznik-boston.html
    • aniaporebaa Re: narożnik do salonu 20.09.16, 08:48
      Osobiście polecam modułowe narożniki Noi od Absyntha. www.absynth.eu/
      Jak robiliśmy remont z mężem, to kupilismy tylko jeden szezlong, ale z czasem dokupowaliśmy i pufy i kolejne narożniki. Teraz nasz salon wygląda pięknie! wink
      Cena przystępna, wygoda wspaniała, bo mają takie materace, inteligentne, które dostosowują się do kształtu naszego ciała.
      Serdecznie Polecamsmile
    • agoda123 Re: narożnik do salonu 21.09.16, 19:35
      www.kamadomeble.pl polecam.
    • super_sofa Re: narożnik do salonu 21.12.16, 18:52
      Wybierając meble wypoczynkowe, bez względu na to, czy do salonu, czy do sypialni, pamiętajmy o tym, by były one funkcjonalne, komfortowe i dobrej jakości – tak, by służyły nam przez długie lata. Ważne jest również, by dzięki pięknemu designowi były ozdobą naszego domu smile

Zapraszamy na www.super-sofa.pl - jesteśmy polskim producentem mebli. W naszej ofercie posiadamy między innymi łóżka drewniane i tapicerowane, narożniki, sofy, fotele oraz komplety wypoczynkowe.

Pozdrawiamy serdecznie, Super-Sofa.pl
      • nenia1 Re: narożnik do salonu 21.12.16, 19:03
        Proszę się nie gniewać, ale fatalny styl, niektóre łóżka drewniane ujdą, ale reszta przekombinowana, powinniście iść bardziej w prostotę, mniej wymieszanych kolorów, światełek, łuczków, zawijasów i coś wtedy można by z tego wycisnąć.
      • asia06 Re: narożnik do salonu 22.12.16, 01:44
        Ale "na długie lata" to nienajlepszy pomysł. Na 10 lat starcza większość mebli. A po 10 latach to raczej chciałabym wystrój zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka