Dodaj do ulubionych

Wózek na zakupy

25.06.14, 09:29
Czy waszym zdaniem kobieta 30+ dobrze wygląda z takim wózkiem czy to jednak obciachowe jak mówi mój syn?smile

Niedawno na innym forum napisałam ze to tylko przejdzie u Pań 45+ i sama bym z takim raczej nie wyszła. Wczoraj zadzwonił mój mąż (pracuje w DE) ze widział w sklepie za kilka euro bardzo fajne, przesłał mi zdjecie faktycznie ładne. Maż uważa, że to bardzo przydatny gadżet i u niego mnóstwo kobiet z takimi chodzi tyle, że u nas tak jak pisałam niedawno to tylko babcie z takimi widaćsmile
Obserwuj wątek
    • rhaenyra Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 09:33
      > Niedawno na innym forum napisałam ze to tylko przejdzie u Pań 45+ i sama bym z
      > takim raczej nie wyszła.
      tez tak kiedys mowilam tongue_out a teraz z takim czasem popierdzielam tongue_out
      a jestem 30 - (jeszcze)
    • gazeta_mi_placi Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 09:36
      Pokaż przykład takie wózka, ja mam obiekcję jak sprawdzają się te kółka na nierównych wyszczerbionych chodnikach.
      I jeszcze potem mycie tych kółek, brr...
      Nie lepiej najcięższe zakupy typu zgrzewki soków, cukier, mąka, chemia kupować w Tesco On Line (wersja dla szlachty - Alma24)? Pod drzwi Ci dowiozą, a lżejsze rzeczy i te które muszą być świeże - pieczywo, mięso, owoce kupować na bieżąco, ale to lekkie w sumie?
      • beverlyja90210 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 09:40
        Podobny do tego
        www.essentialingredient.com.au/wp-content/uploads/2011/09/Screen-Shot-2011-11-02-at-2.18.47-PM.png
      • beverlyja90210 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 09:41
        Przez internet czesto zamawiam, ale po warzywa owoce zapitalam z trójką dzieci na "ryneczek" i tam sa Panie z wózkami ale starsze hehe
      • wuika Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 09:43
        Nie wszędzie są zakupy on-line.
        • misterni Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 16:01
          Poza tym nie tylko zgrzewki są do dźwigania - np zakupy w warzywniaku, czy na rynku, to zazwyczaj kilka kg. Po cholerę sobie kręgosłup obciążać?
    • neffi79 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 10:09
      Ja mam tą:
      https://www.platinum-mobility.com/image/resize/rolser-shopping-trolley-striped-7849.jpg
      długo szukałam czegoś "normalnego", coby nie wyglądać jak własna babcia (nie kupuj z białymi kółkami, bo wyglądają babciowatowink)
      Zerknij sobie na markę Rolser, mają fajny wybór.
      taka torba jest niezastapiona szczególnie na rynki/bazary, ja ładuję w nią warzywa na targu, do innych celów nie uzywamsmile
      • gazeta_mi_placi Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 10:12
        Ohydny, jakbyś uciekła z więzienia.
        • neffi79 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 10:20
          mi sie podobasmile jest bardzo przydatny, na targu gdzie kupuje 3 głowki kapusty, 5kg ziemniaków, marchwi, kalafiory, pomidory itd taki wózeczek to luksus. nie dźwigam, stawiam obok i bez dyndających toreb moge zając sie wybieraniem, płaceniem. zresztą tu, na targu widuję duzo młodych babek z takimi pojazdami
        • beverlyja90210 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 10:56
          hahahasmile)))
          potrafisz rozbawić

Wózek b. ładny

Tyle, że mi nie chodzi o wygląda wózków już widziałam jak w innym watku dziewczyny pokazywały ładne wózki mi chodzi o sam fakt chodzenia z tym wózkiemsmile

Maż jest tymi wózkami zachwycony od dłuższego czasu, bedac u niego widuje je czesto a
          • annajustyna Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 19:20
            A gdzie dokaldnie maz pracuje? W Bawarii nie widzialam...
      • misterni Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 16:03
        O fajny smile. Może się skusze na wymianę wozu wink
        Teraz mam w białe koła na różowym, według mnie nie wygląda babciowato wink
    • heca7 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 10:40
      Chyba już odpowiadałam w tamtym wątku wink
      Mam taki od bodajże dwóch lat:
      image.ceneo.pl/data/products/28781465/f-wozek-na-zakupy-rolser-joy-jet-savana-camel.jpg
    • zurekgirl Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 10:52
      Gorzej niz z wozkiem wyglada sie tylko z rekami do kolan i wrzynajacymi sie reklamowkami z Tesco. Popitalam z wozkiem od 28 roku zycia i moj kregoslup mi dziekuje. Do teatru i na imprezy mam inne torebki, zeby nie bylo watpliwosci.
    • morgen_stern Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 11:14
      No chyba sobie w końcu kupię, mam nie do końca zdrowy kręgosłup i wprawdzie na duże zakupy jedziemy samochodem, to i tak idąc po dwie rzeczy do sklepu czy warzywniaka wychodzę obładowana. Kupi się kilka rzeczy w szkle i od razu robi się ciężko.
    • klamkas Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 11:21
      Mam i korzystam jak idę do warzywniaka (inne ciężkie nosi mąż), albo czasami jak męża nie ma i trzeba przywlec do domu coś cięższego (czyli wszystko powyżej 3kg, bo taki mam limit ;p).

Wolę wyglądać jak babcia (choć moim zdaniem taki wózek dobrze świadczy o kobiecie i jej podejściu do niej samej i jej zdrowia smile) niż niszczyć sobie kręgosłup.
    • martishia7 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 11:37
      Ha! Własnie w ten weekend byłam u mojej maci, która mieszka na wsi głębokiej i posiada takie trzy pojazdy- co nowszy model, to ładniejszy. I powiem szczerze, że własnie wysłana po jakieś sprawunki doszłam do wniosku, że to jest doskonały sprzęt i chyba sobie sprawię (mam 28 lat). Też mam zakodowane, że to jest babciowy gadżet, ale przecież tak korzystny! Teraz można wybrać ładne modele, najnowszy nabytek mojej mamy wygląda wręcz sportowo wink Kręgosłup własny należy szanować, bo przecież mamy tylko jeden na całe życie. Do tego wygodniej robić sprawunki - np. jak się lata po kilku sklepach, to przy każdym kolejnym trzeba znaleźć miejsce, żeby siaty odstawić, uważać, żeby się nie przewróciły, a taki wózek po prostu stawiasz i stoi. Natchnęłaś mnie ostatecznie - idę kupować!
    • kamunyak Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 12:19
      bywają ładne wózki na zakupy, niekoniecznie design babciowy, np
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsfbcPu3RyRMruTxG_qJh_2McEfzA7cDMyhaYaq8Qbc5D1wKE9ww
      https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTNSS3RZBdvOkD_TaA9dbHf0v_iC9onfioNfy827f2yLV_lLHw3

jak idę na bazar, kupuję ziemniaki i inne warzywa + żwirek dla kota, to mam w nosie, czy mój wózek się komus podoba, czy nie.
      ps. nie myje kółek, ktoś myje podeszwy butów po każdym wejściu do mieszkania?
    • aagnes Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 12:30
      Mam z Tigera czarno-bialy, powiedzmy ze malo obciachowy, ale szczerze - mam centralnie gdzies co sobie ktos pomysli. nie musze chyba nikomu niczego udowadniac za pomoca wózka czy siatki na zakupy??
      zreszta u nas jest tak, ze wychodze w sobote po chleb i mieso a wracam z trylionem rzeczy, kwiatow i nie wiem jakbym je inaczej miala przyniesc.
    • ichi51e Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 12:34
      Moja szwagierka chodzi. Wszystko zalezy jaki masz wozek (np rolser...) Duza wygoda.
      • beverlyja90210 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 12:49
        Chyba też sie przekonam....koniec światasmile
        Jak zobaczycie w Poznaniu kobiete z 3 dzieci i wózkiem czarnym w białe kółka to bede jasmile)

Mam jeszcze jedno pytania do posiadaczek.

Jak to jest z układaniem zakupów>?
        np. idę na zakupy kupuje najpierw truskawki pozniej chleb nastepnie mieso i na koncu ziemniaki.
        To chybe też wymaga troche zachodu zeby to jakos logicznie tam poukładać żeby sie nie pogniotło??nie jest to problem?
        • stokrotka-psotka Beverlyja! 25.06.14, 13:12
          Beverlyja, powiedz pięknie proszę gdzie Twój mąż widział taki wózek i w jakiej cenie? Mój ojciec często jeździ do DE to mógłby mi kupić, ale muszę mu podać dokładnie wszystkie detale, bo inaczej nie będzie sobie głowy zawracał crying
          pozdrawiam

S.
          • beverlyja90210 Re: Beverlyja! 25.06.14, 13:39
            Dokładnie jaki sklep na jakiej ulicy to nie wiem, na pewno Berlin okolice Prenzlauerberg.
            Ale wieczorem moge sie dopytać. To nie jest dokładnie taki jak na linku ktory podałam ale podobny.
            Kosztuje 20 eu.

Ikea tez ma groszki
            www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50212684/
            w Carrefourze są od 16 zł
            www.carrefour.pl/promocje/gazetka-promocyjna/?publicationindex=0 (jedna z ostatnich stron w tej gazetce)
            • stokrotka-psotka Re: Beverlyja! 25.06.14, 14:23
              Ok,dziękuję.

Sylwia
        • kamunyak Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 13:18
          > Jak to jest z układaniem zakupów>?
          > np. idę na zakupy kupuje najpierw truskawki pozniej chleb nastepnie mieso i na
          > koncu ziemniaki.

no, wymaga pewnej logistyki...Najpierw ide po zakupy ciężkie, potem te lżejsze.
          Czyli, najpierw idziesz po ziemniaki, potem mięso, chleb a truskawki na końcu.
          Kwestia przyzwyczajenia i zaplanowania przed wyjściem na zakupy.
        • neffi79 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 14:44
          beverlyja90210 napisała:

> Jak zobaczycie w Poznaniu kobiete z 3 dzieci i wózkiem czarnym w białe kółka t
          > o bede jasmile)

Będę wypatrywać, a Ty jak zobaczysz w czarno białe paski to krzycz. Moj wózek sie rzuca w oczybig_grin
          >
          > Mam jeszcze jedno pytania do posiadaczek.
          >
          > Jak to jest z układaniem zakupów>?

ja układam od najcięższego do najbardziej delikatnego czyli truskawki, jagody, masło idą na górę. Na spód kapusta, ziemniaki
    • nikki30 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 13:08
      Wózek na zakupy o taki:
      www.prezentbox.pl/product-pol-9814-Wozek-na-zakupy-Reisenthel-Carrycruiser-40l-fities-black.googleshoppingpl.html?gclid=CjkKEQjw5qmdBRCn--70gPSo074BEiQAJCe7zfoU2aAbMiRvfLZXCAhk9sglvTn8AwB8xDP-xGoqKGPw_wcB
      mam od jakiegoś czasu. nie jest babciny. Wiele osób na ulicy, głównie tych młodych pyta mi się skąd mam ten wózek, gdzie go można kupićsmile Służy nie tylko na zakupysmile Wózek jest lepszą wersją walizki. Jeździmy z nim także na plażę,(mamy specjalną wkładkę która służy do chłodzenia napojówwink. Łatwo się go myje i prowadzi nawet na dużych nierównościach i do góry po schodach.
      Ja jestem bardzo zadowolona!To mój ulubiony gadżet na zakupysmile
      Jedyny minus to cena...
      • morgen_stern Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 13:10
        Fakt, wózek super, ale cena zaporowa big_grin
        • nikki30 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 13:26
          Jak masz działalność można wliczać w koszty jako np. wózek do rozwożenia ulotek firmowychbig_grin
          Ta firma ma jeszcze coś tańszego:
          www.superwnetrze.pl/Reisenthel,k3120/Wozek-Reisenthel-Foldabletrolley-rings,t57900.html
          Też fajna sprawasmile
          • aniadawid1 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 14:40
            Ja mam taki-granatowy
            allegro.pl/wozek-torba-na-zakupy-family-gimi-3kolory-gratis-i4358405030.html
            jest porządnie wykonany i bardzo pojemny, też z tą torbą termoizolacyjną
            najgorzej się przełamać i wyjść pierwszy raz, super sprawa
      • neffi79 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 14:46
        nikki30 napisała:

> Wózek na zakupy o taki:
        > www.prezentbox.pl/product-pol-9814-Wozek-na-zakupy-Reisenthel-Carrycruiser-40l-fities-black.googleshoppingpl.html?gclid=CjkKEQjw5qmdBRCn--70gPSo074BEiQAJCe7zfoU2aAbMiRvfLZXCAhk9sglvTn8AwB8xDP-xGoqKGPw_wcB

bardzo fajny.
    • vi_san Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 15:10
      Mam 30+, wózka używam od lat wielu. I mam głęboko w ... poważaniu, co ktoś myśli, czy wyglądam "babciowato" czy klabzdrowato. Na zakupy nie idę na podryw - głównie ma być mi wygodnie, poręcznie i praktycznie. Mój kręgosłup tez tak sądzi. Polecam każdej z czystym sumieniem. Zwłaszcza, że w tej chwili jest taki wybór wzorów i kolorów, że można znaleźć ładny i "nie babciowaty" bez problemów.
      • iwoniaw Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 16:56
        Dokładnie tak, mam wózek na zakupy, wspomniane przez kogoś kupowanie np. warzyw i owoców w ilości większej niż na jedną przekąskę dla jednej osoby i tachanie tego w siatach - porażka.
        Mój wygląda tak:
        https://img.archiwumallegro.pl/?801807884
        Nie wiem, czy jest babciowaty czy jaki jeszcze, ale na pewno b. pakowny i odciążający kręgosłup. Nabyłam go zaraz po tym, jak mi najmłodsze dziecko wyrosło z wózka i stwierdziłam, że brak przestrzeni bagażowej poza własnymi rękami/plecami jest wybitnie niekomfortowy.
    • eo_n Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 16:32
      Mam śliczny w kwiaty smile
      I mam też w nosie, co kto myśli, grunt, że mi wygodnie.

Chyba jutro do CH się z nim wybiorę, bo mam trochę książek do odebrania i jakieś ciuchy muszę kupić. Po co się obwieszać reklamówkami? wink
      • mc30 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 18:32
        nie mam , bo nie ma u mnie potrzeby używania takiego
        poruszam sie samochodem
        nie mieszkam w ścisłym centrum, do targu mam jakieś 4 km

ale jakbym musiał to bym sobie chyba kupiła
        te z załączonych tu zdjęć są świetne
    • gaskama Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 18:39
      Ja na zakupy zawsze autem. Ale jakbym nie miala auta, to bym kupila taki wozek. Po pierwsze szkoda kregoslupa a po drugie .... To czy taszczac ciezkie siaty wyglada sie seksi? Juz chyba lepiej popylac z wozkiem. Jak syn chce miec seksi mame, to niech popyla za toba z siatami.
      • misterni Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 16:07
        gaskama napisała:

Ja na zakupy zawsze autem.

Ja niby też, ale są takie punkt, np warzywniak, targ, czy mięsny, które mam maksymalnie 0,5 kilometra od domu i szkoda auto odpalać wink
    • mruwa9 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 18:44
      na zakupy jezdze samochodem, wiec taki wozek mi niepotrzebny. Milalby sens, gdybym nie miala samochodu. Wtedy pewnie zwisaloby mi totalnie, co ludzie mysla na temat wygladu wozka i ciagnacej jej osoby, plci obojetnej.
    • asia_i_p Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 18:55
      Ja mam opory, przyznaję częściowo wynikające z obawy, że mnie to postarzy.

Z drugiej strony dawno bym je przezwyciężyła, gdybym nie mieszkała na trzecim piętrze bez windy - więc i tak wiem, że mogę brać tylko tyle, ile jestem w stanie bez bólu unieść, bo na schodach i tak trzeba będzie nieść.
      • rhaenyra Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 19:02
        takie z potrojnymi kolkami latwo sie wciaga po schodach
    • mikams75 Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 21:48
      nie mam samochodu a jak dziecko przestalo razem z zakupami jezdzic wozkiem dzieciecym, to po 3 wyjsciach na zakupy kupilam sobie wozek na zakupy. Tachanie siat z malym dzieckiem u boku, w zolwim tempie albo w pedzie za dzieckiem mnie wykonczylo.
      Sporo kobiet w mojej okolicy ma wozki, nie uwazam, zebym z tym zle wygladala a wygodna niesamowita!
      Kupilam taki w ikei:
      www.ikeafans.com/images/wordpress/uploads/2010/07/ikea-upptacka-black-grocery-cart-on-wheels.jpg
      i sluzy mi juz pare lat i nie mam zamiaru z niego rezygnowac.
    • cauliflowerpl Re: Wózek na zakupy 25.06.14, 21:58
      W Hiszpanii wszyscy maja takie wozki. Ja tez mam, lat 33 big_grin
      Opowiesci o obciachu mnie nie przekonuja (Hiszpanow ewidentnie tez nie) gdy mam kupic make, cukier, wino, pomarancze, ziemniaki ups...10 kilo mi sie nagle zrobilo.

Nie kumam jak w ogole rzecz ulatwiajaca zycie i odciazajaca rece i kregoslup mozna uwazac za ociach, no ale wiadomo, my narod meczennikow jestesmy...
      • gazeta_mi_placi Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 08:45
        A w Polsce ciężkie rzeczy kupujemy w sklepach internetowych z dostawą wprost do domu w ustalonym terminie, a stacjonarnie kupujemy tylko pieczywo, mięso i świeże warzywa, pacz Pani.
        • iwoniaw Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 11:14
          Tak, a "mięso i świeże warzywa" to same przychodzą ze sklepu, czy jesteś z opcji tej pani, która tu przewidywała 7 sztuk fasolki szparagowej LUB różyczkę kalafiora na obiad dla dorosłego faceta? Bo wtedy rzeczywiście się człowiek robiący zakupy dla rodziny nie nadźwiga big_grin
          • wegatka Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 23:24
            Iwoniaw, co Ty takie ciężary każesz Gazecie dźwigać. Przecież ona na targ to tylko po liść sałaty chodzi.
        • cauliflowerpl Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 20:31
          Naprawdę? Paczpani, a tyle było wpisów na forach o przedświątecznych histeriach w polskich hipermarketach, to co? Przed świętami, jak rozumiem, net odłączają wink
          • cauliflowerpl Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 20:40
            Swoją drogą, niezły postęp Ojczyzna poczyniła od mojej ostatniej wizyty, raptem dwa lata temu - od niemożności płacenia kartą w sporej części sklepów (w tym - niektórych supermarketów) do masowych wręcz zakupów przez internet... trzeba przemyśleć powrót do tego raju big_grin Dobrobyt, Panie, dobrobyt.
    • truscaveczka Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 15:03
      Mam taki wózek, używam, ale nie jest dużo wygodniejszy od siat. Zwłaszcza, jak Panicz zechce się na nim wozić dodatkowo tongue_out
      Dla mnie to torba dla każdego. Zwłaszcza jak się ma problemy ortopedyczne, jak ja wink
    • minimikro Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 15:08
      Ja zaczelam korzystać z takowego w ciąży i od tej pory się przekonałam. Super sprawdza się podczas zakupów nie-samochodowych, u mnie Np podczas cotygodniowej wizyty na targu owocowo-warzywnym. smile

Za kilka € bym się nie wahała.
      • anatefka Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 15:33
        https://allegro.pl/rolser-markowy-wozek-torba-na-zakupy-na-kolkach-i4350207833.html

A co powiecie o takim? smile

allegro.pl/rolser-markowy-wozek-torba-na-zakupy-na-kolkach-i4350207833.html
        Ana
        • eo_n Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 15:49
          Bardzo ładny smile

Mnie z kolei z tych linkowanych zachęcił ten ikeowy w kropy. Może sobie drugi sprawię - będę miała pod kolor stroju smile
        • heca7 Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 18:31
          Mam taki tylko w innym obiciu. Bardzo dobrze się prowadzi, jest lekki. I ma dość wysoko rączkę. Ja mam 173cm i niektórych wózków bym nie mogła prowadzić bo były zbyt niskie.
    • eo_n Nie, bo autem? 26.06.14, 15:48
      Zaskakujący argument wink
      Też jeżdżę autem, ale przecież ani na targ, ani na pasaż CH nie wjadę... Wózeczek się więc przydaje smile
    • eo_n Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 15:51
      A w ogóle to niedawno kupowałam walizkę na kółkach i mówię: co ją będę nieść do samochodu, pociągnę. Wiele osób patrzyło z zainteresowaniem. Chyba myśleli, że ja z tą walizką na zakupy przyszłam smile
    • misterni Re: Wózek na zakupy 26.06.14, 15:58
      Takie ograniczenia to chyba tylko w Polsce. tongue_out
      Od lat używam wózka na zakupy - zdecydowanie zbyt bardzo szanuję swój kręgosłup, żeby dźwigać siaty, nawet jęli mam do przebycia tylko 200 metrów.
      Ostatnio używam taki:
      https://papilot.mykmyk.pl/img/660/0/wozek-ikea-59635353.jpg
      • misterni Aha, mojej córce (21 lat) tez kupiłam 26.06.14, 15:59
        i wyznacza teraz nowe trendy w stolicy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka