Dodaj do ulubionych

nachalna teściowa

25.08.04, 10:59
Dziewczyny proszę o radę. Mieszkam od roku w nowym mieście. Na poczatku
teściowa postanowila mi pomóc zaaklimatyzować się. Bo nikogo nie znam i
jestem w ciąży. Codziennie dzwonila jak się czuje czy wszystko gra,
przychodzila. Pod koniec ciąży bylam u kresu wytrzymalości telefony 3 razy
dziennie. Po urodzeniu dziecka trochę się uspokoila ale nadal dzwoni i pyta
co robimy, gdzie idziemy itd.To samo ona robi - dzwoni i opowiada co robi ona
i szereg ludzi którzy mnie wogóle nie obchodzą. Próbowalam delikatnie ucinać
telefony - pyta się czy jestem chora...Ostatnio moja mama (wtajemniczona w
sprawę) byla z nią na wycieczce i po 3 telefonie do mnie wyjaśnila jej że
jestem osobą która jest bardzo samodzielna i nie lubi kontroli. Teściowa
jakby się obrazila a przecież nie o to chodzi ...ale każdy musi mieć wlasne
życie...
Jak to zrobić żeby stosunki byly normalne
kasia
Obserwuj wątek
    • pysienka Re: nachalna teściowa 25.08.04, 11:06
      moja teściowa na poczatku też do nas wydzwianiała codziennie a nawet kilka razy
      dziennie z pytaniem co słychać? A co może być słychać od wczoraj czy od godziny
      temy, ale mnie to wkurzało. Teraz sie uspokoiło choć i tak lubi wtracać swoje
      zdanie i kontrolować nas. Bardzo mnie to denerwuje.
    • kasiaka3 Re: nachalna teściowa 25.08.04, 11:10
      dodam jeszcze że mam już 30 lat i od zawsze bylam osobą niezależną i to szanują
      moi rodzice. Za wtracanie mogę ....!!!
    • weronikarb Re: nachalna teściowa 26.08.04, 10:44
      A moze tekst : "tak jak dzien/godzine wczesniej zbyt malo czasu od ostatniej
      rozmowy minelo aby cos sie u nas zmienilo" z usmiechem w formie zartu, aby nie
      przyjela tego jak atak moze po ktoryms razie zrozumie wink
    • vaana Re: nachalna teściowa 26.08.04, 12:43
      Wiesz, wydaje mi sie, ze im mniej Twoja tesciowa uslyszy, tym rzadziej bedzie
      ciekawa co tam nowego, czyli najlepiej powtarzac do znudzenia np. kwiatki dzis
      podlalam, bylam w sklepie, w nocy spalam, kupilam jajka, wlasnie zbieram sie na
      spacer blablabla. Po pewnym czasie telefony powinny ucichnac. Dodam, ze to
      postepowanie jest niehumanitarne, bo tesciowa tez czlowiek i cierpiec moze na
      samotnosc, brak milosci lub zainteresowania z Waszej strony. Moze wlasnie w ten
      sposob okazuje Ci szacunek i przywiazanie, nie chce Cie pouczac ale "nachalna"
      to takie straszne okreslenie. Przeciez Ty tez kiedys odchowasz dzieci lecz nie
      przestaniesz sie nimi interesowac.
      • aga305 Re: nachalna teściowa 27.08.04, 13:09
        moja teściowa wprawdzie nie dzwoni bo jej szkoda kasy, ale potrafi wpasc w
        najmniej oczekiwanym momencie pod pretekstem odwiedzenia wnuczki ktora widziala
        dzien wczesniej i przy okazji tak mnie wkurzyc ze mam ochote wyrzucić ją z
        domu. Na nic zdaja się tłumaczenia ze 6 miesiecznemu dziecku nie daje sie
        gazety do zabawy itp, bo ona jak sie nie widzi to i tak zrobi swoje. Czyli jest
        zlośliwa i tylko patrzy jak coś zrobić na zlość.
        Ja wiem ze też może kiedyś będę teściową i mam nadziję że mój zięć nie będzie
        przeze mnie "cierpieć"
    • kasiaka3 Re: nachalna teściowa 27.08.04, 16:09
      Slowo nachalna jest straszne ale prawdziwe. Moja teściowa też kilka razy
      wpadala bez zapowiedzi ale w dzrzwiach zawsze slyszala że ma zadzwonić najpierw
      i to z grobową miną (moją) i już nie wpada.
      Najgorsze jest to że jak ją zaproszę (tzn. sama ma ochotę przyjść) żeby zajela
      się malą to ona siedzi bez opamientania i zamiast pomóc przy dziecku opowiada
      wszystko o wszystkich.Wieczorem mąż przychodzi skonany do domu a ona mu
      rozkazuje żeby ją odwozil do domu..(mieszka 2 przystanki od nas).
      Teraz wiem że jeżeli tak mówi o innych to i nas komentuje w swoim otoczeniu i
      dlatego już jej za duzo nie mówię - tylko o malej.
      Uważam że to że jest matką mojego męża nie upowarznia jej do takiej postawy,
      nie jesteśmt już dziećmi...Dodam że ma co robić - pracuje zawodowo ma męża...i
      wiem że po prostu muszę z nią porozmawiać
    • agawka2 Re: nachalna teściowa 27.08.04, 19:52
      skąd ja to znam sad(((((((((((((((((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka