Dodaj do ulubionych

Light sheer/Laser ***

29.07.14, 16:23
Wiem że było kilka razy smile

Kto ma dobre doświadczenia z depilacją laserową? Mam bardzo mocno owłosione nogi, całe nogi łącznie z kolanami, na udach mniej, włosy grube i ciemne. Po wosku szybko odrastają, po goleniu nie lepiej to wiadomo.

Ile razy trzeba by iść na zabieg i ile to kosztuje? Czy 10 zabiegów i wydanie 4 000 zagwarantuje mi że nigdy nie wyrosną mi więcej włosy na nogach? Tak rzucam ceną, nie wiem jaka jest.
Obserwuj wątek
    • zlotarybka_1 Re: Light sheer/Laser *** 29.07.14, 16:58
      z tego co wiem, niestety nawet laserowa depilacja nie jest trwala, trzeba co jakis czas powtarzac - ale juz w mniejszym zakresie.
      Nie jestem za bardzo w temacie, ale na rynku pojawily sie depilatory laserowe domowego uzytku, na razie rozkminiam co i jak wiec nie doradze, ale moze warto wziac pod uwage taka opcje.
    • izm-ir Re: Light sheer/Laser *** 29.07.14, 21:12
      Laser niszczy włosy, które juz wyrosły, przez całe życie rosną mam włosy,więc masz odpowiedz. Powiem tak, ja jestem bardzo zadowolona, należy uwzględnić zabiegi przypominające. Robiłam wąsik najnowszym laserem Vectus 7 zabiegów, bardzo polecam, na jesień planuje nogi.Ważne, żeby były odpowiednie odstępy pomiędzy zabiegami zgrane z cyklem wzrostu włosa. Nogi to chyba 1,5 - miesiące.
    • jematkajakichmalo Re: Light sheer/Laser *** 29.07.14, 21:34
      Z tego co ie orientuje to czlowiekowi rosna" wlosy 3 x w zyciu (napisalam rosna, bo nie wiem jak to okreslic): te z ktorymi sie urodzi, potem w okresie dojrzewania a na koncu w okresie przekwitania.
      Wiadomo, ze caly proces wzrostu wlosa wyglada tak jakby nam ciagle rosly nowe. to jednak wypadajacy wlos pozostawia po sobie komorki, z ktory powstaje nowy wlos. Taki wlos regeneruje sie co kilka tygodni/czasem miesiecy. Jezeli natomiast skutecznie zniszczymy wszystkie komorki to nie ma prawa odrosnac.

Ja jestem po depilacji juz dluuuuuuuuuuugi czas i mam spokoj.

Na nogach taka depilacje trzeba powtarzac co 10-12 tygodni (to Ci powiedza indywidualnie jak zobacza woje owlosienie wink ), jak masz naprawde geste wlosy to mysle, ze te 10 x bedziesz musiala isc, ale moze sie okazac, ze wiecej. Miedzy depilacjami wlosy wolno tylko golic wiec jak dla mnie osobiscie sprawa dosc upierdliwa. Policz sama ile czasu to wszystko zajmie 1,5-2 lat...

Tak czy tak dla mnie warto. Jaki jest koszt nie wiem, bo mieszkam w De i tu sa inne stawki.
    • jusytka Re: Light sheer/Laser *** 29.07.14, 21:51
      Vectus jest świetny, ale nie bezbolesny jak mówią reklamy Jednak ból jest do wytrzymania Efekty są super! Włosów znacząco ubywa po każdym zabiegu, a pozostałe włosy są ciensze i delikatnieksze Jestem teraz po 4 zabiegach. Nie jest to tanie niestety, w Szczecinie całe nogi i bikini to koszt ok 1000 zł za 1 zabieg
    • wiki67676 Re: Light sheer/Laser *** 29.07.14, 22:09
      tylko pipy nie zapomnij wydepilować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka