mia_siochi 08.08.14, 14:23 sobie dziś sprawiłam. Wrażenie dokręcania śrubokrętem- bezcenne... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mia_siochi Re: implant zębowy 08.08.14, 14:28 Najpierw było wiercenie, zastanawiałam się czy dowierci do mózgu Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 08.08.14, 15:50 No właśnie nie tak mocno, aż jestem zaskoczona. A licząc bardziej globalnie wychodzi zupełnie przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
kocianna Re: implant zębowy 08.08.14, 15:55 Pociesz mnie jeszcze, za parę lat będę musiała dziecku sprawić sześć implantów... zawiązków nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
fogito Re: implant zębowy 08.08.14, 15:59 Mnie czeka implant i boje sie tego wkrecania w kosc jak diabli Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 08.08.14, 16:02 No właśnie miałam pisać- kompletnie nic nie bolało, ani w trakcie, ani po (a bałam się, że jak puści znieczulenie...) Wiercenie w kości to dziwne uczucie, ale nie jakoś strasznie nieprzyjemne. Borowanie zębów bywa dużo gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: implant zębowy 09.08.14, 09:28 A juz na pewno duzo gorsze jest obrabianie zeba pod koronke... Odpowiedz Link Zgłoś
ebes Re: implant zębowy 09.08.14, 17:10 Koleżanka robiła w zaszłym miesiącu, po puszczeniu znieczulenia prawie chodziła po ścianach z bólu przez pierwszą dobę, dopiero gdzieś po tygodniu ją ból puścił. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 05.03.15, 11:54 Ja jestem histeryczka i prób bólu mam tak nisko, że jest chyba zakopane. A nic, ani przez chwilę mnie nie bolało. Może koleżance coś schrzanili? Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: implant zębowy 05.03.15, 09:43 fogito napisała: > Mnie czeka implant i boje sie tego wkrecania w kosc jak diabli weźcie mnie nie straszcie,bo po wielkich bojach zdecydowałam sie na implant ,tylko mam termin "za jakiś czas" a jak tak będziecie mnie straszyć to nie pójdę Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka753 Re: implant zębowy 05.03.15, 12:58 lafiorka, to naprawdę nie boli. Ani trochę!!! No chyba, że lekarz do któego się wybierasz dostanie zaćmienia lub po prostu nie będzie wiedział co robić Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 05.03.15, 15:58 L aniołka, wybrałaś gabinet? Bo chyba jesteś z mojego miasta. .. Odpowiedz Link Zgłoś
lafiorka2 Re: implant zębowy 05.03.15, 17:11 mia_siochi napisała: > L aniołka, wybrałaś gabinet? Bo chyba jesteś z mojego miasta. .. może być L aniołka ja wybrałam,mąż tam chodził i był zadowolony. Mówisz? chyba nie jesteśmy z tego samego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 08.08.14, 16:00 Jak nie ma 3 obok siebie to mogą być 2 implanty i most. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: implant zębowy 08.08.14, 16:02 A koniecznie trzeba na kazdy zab jeden implant? Podobno dwa na cala szczeke wystarcza... Odpowiedz Link Zgłoś
zlotonaiwnych Re: implant zębowy 08.08.14, 16:58 A ja słyszałam, że po cztery muszą być w szczęce - mam zamiar na stare lata, jak już mi wypadną moje, zafundować sobie coś takiego. Moja teściowa miała wszystkie zęby do osiemdziesiątki, potem jej się posypały. I ma implanty - jakiś most na implantach, czy coś podobnego, nie znam się. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 08.08.14, 17:03 4 w szczęce, jeśli ma na nich być protez oparta. A tu mowa o brakujących kilku, nie wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
muszyn.ianka Re: implant zębowy 08.08.14, 20:47 6 w szczęce, 4 w żuchwie, jeśli ma być most na stałe, a nie wyjmowana protezka Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: implant zębowy 09.08.14, 12:08 Ale chyba sam wkret, bez koronki? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 09.08.14, 12:14 Jak z kanałowką to nie implant, tylko pewnie wkład. Ja płcę 2tys + 750 korona, i to jest bardzo tanio. Podniesienie zatoki mam gratis. Odpowiedz Link Zgłoś
aandzia43 Re: implant zębowy 09.08.14, 12:23 Bardzo tanio. Wszczep za 2000 ok, może mają jakąś promocję, może po prostu jadą na tanim systemie implantowym. Ale jesteś pewna, że 750 zł to koszt całej pracy protetycznej na implancie? Bo tyle to często kosztuje zwykła korona na swoim własnym zębie, a w przypadku koron na implantach sprawa jest nieco bardziej skomplikowana i kosztowna dla lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
puellaeximia [...] 09.08.14, 13:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: implant zębowy 09.08.14, 14:00 Nie. Implant zastepuje korzenie, wczepia sie go w szczeke. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 09.08.14, 15:48 Nie promocja,od roku się do tego przymierzam, cena w cenniku jest ciągle ta sama. Oni wszystko mają tanio, za kanałówkę i wypełnienie na włóknie płaciłam ponad 30% taniej niż mój chłop gdzieś indziej. Opinie ma bdb...albo jest mistrzem w usuwaniu złych z internetu System implantów mają ok, sprawdziłam. Same implanty są względnie tanie, cena końcowa to w większej części obsługa. Mój dentysta robi ich dużo, ale względnie tanio. Zobaczymy jak to wyjdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 09.08.14, 15:52 aandzia43 napisała: > Bardzo tanio. Wszczep za 2000 ok, może mają jakąś promocję, może po prostu jadą > na tanim systemie implantowym. Ale jesteś pewna, że 750 zł to koszt całej pra > cy protetycznej na implancie? Z cennika: Implant + korona (wraz z tytanowym łącznikiem, śrubą gojącą) 2000+750 Na tyle mam podpisaną umowę. I dodam jeszcze, że jak się dobrze poszuka, to spokojnie można znaleźć ok 3000, a nie 6000 jak wcześniej myślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: implant zębowy 09.08.14, 16:46 Tylko czy jakos tez nie pare razy nizsza? A koronka to z czego, ze tak tania? Z plastiku? Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 09.08.14, 16:57 Nie, porcelana. Jakbym chciała pełnoceramiczną to 900. Korona nie na implancie 500zł. Odpowiedz Link Zgłoś
myelegans Re: implant zębowy 09.08.14, 17:15 Ja mam 3 implanty, po spapranych leczeniach kanalowych, najstarszy ma 10 lat, gwarancja dozywotnia. Koronke zawsze mozna latwo wymienic, implant zostaje. Tez zamierzam zostac przy implantach juz na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_siochi Re: implant zębowy 09.08.14, 17:28 Też mam dożywotnią gwarancję. Jeśli się nie przyjmie- bezpłatna wymiana. Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: implant zębowy 09.12.14, 12:08 u nas 3500 implant, 1500 łącznik (?) i 1700 zł korona. Podniesienie zatoki od 2000 zł... Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: implant zębowy 09.12.14, 12:06 Wiem ze stary wątek ale może autorka tu spojrzy i poleci miejsce gdzie robiła. Mi się juz drugi implant nie przyjął. Buuu Odpowiedz Link Zgłoś
stacie_o Re: implant zębowy 10.12.14, 18:36 Tak gazetowy. Będę bardzo wdzięczna. Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
annamocarz Re: implant zębowy 17.02.15, 11:40 Pomocy! Poszukuję dobrego dentystę implantologia z Białegostoku lub okolic. Przedwczoraj straciłam kła na łyżwach Pilnie. Pomóżcie! Odpowiedz Link Zgłoś
nati_smyk Re: implant zębowy 16.12.14, 12:35 Mnie zaimplantowano jakieś niespełna 6 lat temu (4 implanty) i jak na razie nic się nie dzieje...no, chyba, że z moją głową - ale nie jest to akurat stomatologiczny problem ha ha ha. Ważna jest odpowiednia higiena i regularne przeglądy...o te ostatnie nie muszę na szczęście się martwić, bo gabinet mój przejął na siebie. A więc chłopcy i dziewczynki - do swoich gabinetów, bo, z doświadczenia wiem, że implanty to wspaniała rzecz!!! Poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Mia! 16.12.14, 13:32 Możesz mi dać namiar na tę klinikę? Może być na priv. Bardzo proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_smyk Re: Mia! 17.12.14, 14:16 Jeżeli o mnie chodzi, ja leczę się w Białymstoku, więc nie wiem, czy nazwa gabinetu coś Wam podpowie i pomoże. Powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Mia! 17.12.14, 17:38 Jakie tanie leczenie w narkozie! Aż szkoda, że to w Poznaniu Odpowiedz Link Zgłoś
loola_kr Re: Mia! 17.12.14, 17:47 jeżeli to nie bardzo daleko od Krakowa albo w jakimś interesującym miejscu (przy okazji mogłabym coś zwiedzić) to mogłabym prosić o namiary? dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_smyk Re: implant zębowy 17.12.14, 16:53 Dokładnie!!! Najważniejsze są kompetencje lekarzy!!! Ja długo szukałam - ale się opłaciło! I piszę to naprawdę poważnie: zanim zdecydujecie się na zabieg - poszukajcie wśród znajomych opinii. Nie warto kierować się ceną - bo tylko możecie sobie zaszkodzić. Pozdrawiam Natalia Odpowiedz Link Zgłoś
annamocarz Re: implant zębowy 17.02.15, 13:54 Jestem z Białegostoku! Słyszał ktoś o dobrym impolantologu z tego regionu? Straciłam na lodowisku trójeczkę podrzućcie proszę jakieś sprawdzone namiary Odpowiedz Link Zgłoś
cersei8 Re: implant zębowy 17.02.15, 14:16 Jesli jest tu ktos kto ma wstawiony implant w Warszawie i jest zadowolony, to bardzo prosze o namiary. Znajomi cos tam slyszeli, cos moga polecic, ale nikt jak dotad nie wyprobowal, a moja piatka trzyma sie juz tylko sila woli - wlasnej i dentystki . Odpowiedz Link Zgłoś
modliszka753 Re: implant zębowy 05.03.15, 09:33 Nie wiem, czy nie za późno...ale z całego serca polecam Ci dr Bogusławę Czarnowską z Czar-Dent! Podrzucam Ci numer 85 661 01 61. Poproś o konsultacyjne spotkanie z dr Czarnowską! Jest nie tylko wspaniałym lekarzem (mnie osobiście implantowała i projektowała implanty), ale też jest ciepłym i naprawdę serdecznym człowiekiem! Polecam Jak chcesz, podrzucę Ci fotki po implantacji i po pracy protetycznej. Podrzuć mi tylko swój mail. Odpowiedz Link Zgłoś
anatevka30 Re: implant zębowy 13.03.15, 11:06 hej dziewczyny.ja mialam robiony implant w lomzy. robil go doktor z Warszawy.przyjezdza tu 1 czy 2 w tygodniu.jestem bardzo zadowolona. rzeczywiscie -nie boli nic-ale dla histerykow[ takich jak ja] to odczucie wiercenia w kosci jest bardzo niefajne-ale da sie przezyc-mdytacja,gleboki oddech---itd..jak przy porodzie najwazniejsze,ze bez komplikacji-nawet o dzziwo nie opuchlam-i bolu spodziewalam sie koszmarnego...i tez nie bylo zle-jak po usunieciu. nie mialam, infekcji -lux sie goilo-i chyba to jest wazne. ten doktor nazywa sie Danielski-chba?- i na codzien przyjmuje w W-wie. Odpowiedz Link Zgłoś