Dodaj do ulubionych

Pytanie meblowo-zakupowe

08.08.14, 18:27
Od kilku lat moje dzieciaki maja takie łóżka:
allegro.pl/lozko-pietrowe-wysuwane-tapczan-kubus-90x180-i4469567884.html
mniej więcej, z innej firmy.

Są szuflady na pościel, ale właściwie nigdy nie chowamy, bo świecimy wtedy prześcieradłem, a jak dajemy kapę, to ją trzeba upychać między materac a ramę, żeby nie zjeżdżało. Wiecznie widać tę pościel, szlag mnie trafia, bo to są pokoje dzienne dzieci, nie stricte sypialnie, więc nie da się zamknąć drzwi i olać.
Zatęskniłam za zwykłym podnoszonym tapczanem, ale skoro mam dwa funkcjonujące łóżka, to nie widzę potrzeby kupowania nowych.

Więc zamarzyło mi się tapicerowane obicie materaca, cz coś jak kapa na gumce na stałe. Widziałyście coś takiego?
Obserwuj wątek
    • bei polecam 08.08.14, 23:25
      www.meble.vox.pl/produkt-pokrowiec-na-materac-ancora-15798.html
      wyjdzie taniej niż tapicer i bez problemy wypierzesz
      Vox miał kiedyś jeszcze inne pokrowce, możesz tez na podobny sposób uszyc sama lub poprosić krawcową.
      Widziałam kiedyś fajny pokrowiec uszyty z fragmentów jeansów (kupionych na wagę)
    • peonka Re: Pytanie meblowo-zakupowe 09.08.14, 10:46
      U mnie było tak, że na materac na stałe założone było ładne, kolorowe prześcieradło na gumce, dopiero na nim pościel właściwa, czyli prześcieradło zwykłe i reszta. Na dzień pościel chowałam do pojemnika, zostawało to "ozdobne" prześcieradło. Twój pomysł z narzutą na gumce też fajny, z tym że ja nie lubię, kiedy ktoś siada mi na pościeli, nawet przykrytej.
      • peonka Re: Pytanie meblowo-zakupowe 09.08.14, 10:51
        Aaaaaa, teraz skojarzylam, że Twoja kapa byłaby na materacu, czyli tak jak moje prześcieradlo, tylko ładniej wink myślałam, że chcesz nią pościel przykrywać.
    • triismegistos Re: Pytanie meblowo-zakupowe 09.08.14, 10:59
      Wiem, gdzie można cos takiego zamówić. Normalne łózka, z szufladą bądź skrzynią na pościel. Materac dobierasz dowolnie, wybierasz obicie i zamawiasz obszycie materaca.
    • memphis90 Re: Pytanie meblowo-zakupowe 09.08.14, 11:19
      Kup kawał tkaniny i zanieś krawcowej - uszycie pokrowca na gumce to łatwizna, dla krawcowej pewnie z pół godziny roboty. A Dekoria nie ma pokrowców?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka