Dodaj do ulubionych

aplikant adwokacki, l. 30

08.08.14, 21:01
Nie durny malolat, nie sfrustrowany bezrobotny, nie dwudziestolatek po gimnazjum z patologicznej rodziny. Absolwent prawa lat 30 pobił, i to ciężko, turystę z Francji. Niestety u nas, we Wroclawiu sad

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,16450315,Aplikant_adwokacki_podejrzany_o_atak_na_czarnoskorego.html#BoxSlotI3img
Obserwuj wątek
    • nickbezznaczenia Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:08
      Głupota nie ma wieku.
    • toxicity1 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:09
      A może sfrustrowany absolwent prawa...uncertain
    • marzeka1 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:11
      Ubiegłaś mnie z założeniem tego tematu, bo właśnie chciałam to samo zrobić: w sumie coś okropnego: wykształcony, z dobrym zawodem , a niczym nie różni się nagle od chłopaka z dołów społecznych- a nawet gorzej wypada niż tacy ludzie.
      • cherry.coke Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:03
        marzeka1 napisała:

> Ubiegłaś mnie z założeniem tego tematu, bo właśnie chciałam to samo zrobić: w s
        > umie coś okropnego: wykształcony, z dobrym zawodem , a niczym nie różni się nag
        > le od chłopaka z dołów społecznych- a nawet gorzej wypada niż tacy ludzie.

To duza naiwnosc ludzic sie, ze agresywni nacjonalisci sa tylko na dolach spolecznych.
        • nangaparbat3 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:04
          Ależ to nie agresywny nacjonalista, tylko bandyta.
          • cherry.coke Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:07
            Ale ja znam agresywnych (na razie nie fizycznie) nacjonalistow z tzw. dobrych domow, wyksztalconych itp. Jeszcze nikogo nie pobili, ale poglady im ostatnimi laty mocno eskaluja i wcale bym sie nie zdziwila.
            • nangaparbat3 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:26
              Też znam takich, i takie. Co wiecej, sa od tych nieksztalconych dużo sprawniejsi w budowaniu racjonalizacji usprawiedliwiajacych poglady i agresje, co zresztą logiczne. Ale jednak bicie to pewne novum.
              • verdana Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:30
                Ależ nie novum, raczej powrót.
        • marzeka1 Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 10:34
          Pewnie masz rację, bo jakoś (mimo że tak nie jest jako reguła) myślałam zawsze , że jednak bycie wykształconym, znajomość podstaw chociaż z historii, gdzie złych rzeczy była masa- nie powinno być wpływać na złe zachowanie, że są rzeczy, które są po prostu złe i tego nie powinno się robić.
          Ale robi, ciągle- stąd jednak zaskakuje mnie to.
    • marychna31 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:12
      Właśnie jestem w szoku! Przed chwilą widziałam u kogoś w komentarzach link do profilu na FB - zdawałoby się zwyczajny człowiek- lubi jazdę motocyklem, fotografuje się z małą córeczką, kocha swojego psa i udostępnia link z prośba o adopcję małych kotków, linkuje teledysk "Cry" Aerosmith a w śród ulubionych artystów ma Bruno Marsa (wszak czarnoskórego).
      Kiedy zwykły człowiek zmienia się w bestie? Co się musi z nim stać?
      • marychna31 i jeszcze linkuje to: 08.08.14, 21:17
        www.youtube.com/watch?v=vyCouqh8iQo&feature=share
      • toxicity1 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:17
        marychna31 napisała:

a wśród ulubionych artystów ma Bruno Marsa (wszak czarnoskórego).

Pewnie dla zmyły, wszak to prawnik...
        • go-jab Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 06:42
          Nie czarnoskorego - 1/2 Filipino, 1/4 Puerto Rican, 1/4 Ashkenazi smile
      • rosapulchra-0 Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 00:19
        Najpewniej był i napity mocno i naćpany. Poza tym psychologia tłumu, poszedł jak owca za innymi.
      • totorotot Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 00:44
        Może pobili bo im pannę podrywał a nie bo był czarny-nie widzę reszty artykułu.
        • cherry.coke Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 01:13
          Chyba nie, bo najpierw czepili sie jego znajomej.
    • klamkas Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:15
      To, że aplikant nie znaczy, że nie z patologicznego domu.

A zastanawiałam się czy napisać o problemie rasizmu w wątku o mieszkaniu we Wrocławiu. Europejska Stolica Kultury i Miasto spotkań psia jego mać...
      • nickbezznaczenia Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:18
        I znowu pojawia się pytanie: Czym jest patrio, o przepraszam!, patologiczny dom?
    • krejzimama Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:19
      Wsrod prawników duzo jest tego prawackiego gówna.
      • nickbezznaczenia Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:21
        Ty nie jesteś lepszy ze swoim stosunkiem do Arabów.
        • simply_z Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:28
          a idiota z monciaka? niby też wykształcony,obyty,spokojny i co?
          • nangaparbat3 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:48
            Chory.
            Może aplikant też chory. A moze był nacpany.
            • marychna31 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 22:49
              Z tego co widzę na profilu FB to fascynował się siłownią i muskulaturą. Przyszło mi do głowy, że może naszprycował się czymś, co miało pomóc w budowaniu formy i doskonałego ciała a namieszało mu w głowie...
        • krejzimama Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:50
          arab pisz z małej litery.
          • nickbezznaczenia Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:51
            Głupek.
          • toxicity1 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 21:56
            krejzimama napisał:

arab pisz z małej litery.

Od małej, a nie z małej.
            Rusycyzmom mówię NIE!
            • krejzimama Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 22:00
              Lepsze rusycyzmy niż obowiązkowe arabskie szmaty.
    • triss_merigold6 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 22:20
      Od kiedy to konkretny kierunek studiów chroni przed nacpaniem się albo schlaniem w opór?
      • verdana Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 22:51
        O, własnie. I jeszcze jedno - odkąd wykształcenie jest skorelowane z charakterem?
        Przypominam, ze w II RP koleżanki-Żydówki kroili żyletkami nie menele z Powiśla tylko korporanci - studenci elitarnych uniwersytetów. Profesora Handelsmana też nie analfabecie pobili....
        • yenna_m Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 22:58
          ba! koleżanki by się zdziwiły, jakie prawactwo potrafi studiować na prawie

ciekawe, co na to dziekan ORA

powinni chłopczyka wypitolić z aplikacji i finito
        • nangaparbat3 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:03
          Ale to nie student.
    • noemi29 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 22:58
      Skąd wiesz, że nie z patologicznej rodziny?

Patologia = nieprawidłowość. Może miał rodziców pięknych, czystych, wykształconych psycholi?
      • nangaparbat3 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:01
        Myślę o patologii klasycznej.
        Tak sie często usprawiedliwia rasizm - że to prostactwo, margines, patologia, etc.
        • verdana Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:13
          Toż przecież rasizm II RP w dużej części wywodził sie z rodzin starej, dobrej, porządnej inteligencji. Gazety żydowskie (sorry, ostatnio jestem zafiksowana, ale juz niedługo, słowo daję) pisały, zę rasistowska i antysemicka jest inteligencja, nauczyciele, studenci - ale chłopi i robotnicy w o wiele mniejszym stopniu.
          Pewnie, że nie do końca tak jest - ale skoro w II RP najbardziej antysemicką grupą byli studenci, to dlaczego teraz aplikant nie moze pobić czarnego turysty?
          • nangaparbat3 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:30
            Można mieć uprzedzenia, ale nie dyskryminować, ani - tym bardziej - nie bić. Mam nadzieję, ze go z aplikantury wywalą - ale nadzieja matką wiadomo kogo. Albo inaczej, z Cortazara: Nadzieja - ta ku... w zielonej sukience.
            • zuzanna56 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:37
              Niestety znam kilka wykształconych osób które są rasistami.
    • inguszetia_2006 Re: aplikant adwokacki, l. 30 08.08.14, 23:38
      Witam
      Wiesz, Nanga, mężczyźni lubią się bić. To oni wymyślili wojnę, bo kobieta by wytruła raczej wojsko przeciwnika, żeby krwi nie oglądać. I wojny by nie było;-P Nie ma sensu tego rozbijać na atomy, alkohol + narkotyki + silna grupa pod wezwaniem i musi się coś wydarzyć. Nikogo nie usprawiedliwiam, ale się nie dziwuję. Poza tym, z moich obserwacji życiowych wynika, że sfrustrowany i bezrobotny nie szlaja się po mieście, bo nie ma za co. I po drugie, sfrustrowany i bezrobotny raczej traci siłę napędową, niż ją zyskuje.
      Pzdr.
      Ing
      • totorotot Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 00:50
        To oni wymyślili wojnę, bo
        kobieta by wy
        > truła raczej wojsko przeciwnika,
        żeby krwi nie oglądać. I wojny by
        nie było;-P

Eee, raczej by zakombinowala i przekonała wszystkich do swojego.

Wojny są po to, by kraje zarobiły na produkcji broni itp.
    • rosapulchra-0 Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 00:00
      Dostanie wyrok. Zapewne w zawieszeniu. A potem odczeka odpowiedni czas i wystąpi o zatarcie tego wyroku i znowu zacznie aplikację albo ustawi się w jakiejś dobrej korporacji. Niejeden aplikant tak się wybronił. Polska, Pani..
      • zibebawe Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 00:39
        Skoro on ma 30 lat, to i tak juz ostatni dzwonek na bycie aplikantem z perspektywą czegoś ponad.. ...
        Wiec sie udupił. Moze do końca.

rosapulchra-0 napisała:

> Dostanie wyrok. Zapewne w zawieszeniu. A potem odczeka odpowiedni czas i wystąp
        > i o zatarcie tego wyroku i znowu zacznie aplikację albo ustawi się w jakiejś do
        > brej korporacji. Niejeden aplikant tak się wybronił. Polska, Pani..
        • jadwiga1350 Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 01:02
          Poprawność polityczna radośnie pokwikuje. Aż mnie zaciekawiło co z tej afery wyniknie. Może tyle co ze sprawy pobicia Kuby Wojewódzkiego?
        • czar_bajry Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 01:04
          Tak naprawdę nie wiemy czy na pewno była to napaść na tle rasowym może jedna pijana grupa pokłóciła się z inną a pod wpływem nie trudno aby hamulce pościły...
          Mogło też być tak jak przedstawiono w artykule...no cóż głupota ludzka nie zna granic i naprawdę nie ma tu znaczenia czy ktoś jest po studiach czy tylko po zawodówce, czasami robotnik ma więcej kultury niż magister.
        • rosapulchra-0 Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 02:34
          Czyli zostaje mu fucha w korpo.
    • tedesca Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 01:06
      Obecnie narodowcy preferują właśnie takie kierunki jak prawo, historia, socjologia. Kiedyś, gdy ją studiowałam, tego nie było. Ale wtedy w ogóle ruch narodowy nie miał takiego "brania". Społeczeństwo jako takie ostro skręciło na prawo.
      • cherry.coke Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 01:15
        Mam takie same spostrzezenia, ten skret sie zaczal mocno uaktywniac pare lat po moim roczniku. Pokolenie, ktore nie pamieta komuny i zawsze mialo religie w szkole.
    • mondovi Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 08:13
      W Poznaniu student prawa zabił w ulicznej bójce. Dostał dożywocie. Niestety studia czy tytuł naukowy nijak się mają do charakteru.
    • mynia_pynia Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 08:22
      Mój kolega po fachu lat powyżej 40 jest dzielnym kibicem Śląska wyrywającym krzesełka w czasie burd na stadionie, był na wykładzie prof. Baumana bynajmniej nie jako słuchacz wink. Na co dzień ma rodzinę, pracę, dobre życie.
    • sumire Re: aplikant adwokacki, l. 30 09.08.14, 08:32
      Nie dziwi nic. Najbardziej prawoskrętną osobą, jaką znam, jest wykładowca uniwersytecki (nauki społeczne, nota bene). W każdą rozmowę jest w stanie wpleść wątek o Żydach, Murzynach i Arabusach, i w ogóle całym tym - innym niż Jedynie Słuszni Prawdziwi Polacy - tałatajstwie.
      Prawo zawsze wydawało mi się dość popularnym kierunkiem wśród ludzi o podobnych poglądach; zresztą głupich i agresywnych ludzi wszędzie można znaleźć, wykształcenie niestety przed tym nie chroni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka