miniakoz 27.08.04, 14:31 Mój mąż zmęczony po całym tyg. pracy chetnie by przelezał weekend przed tv a ja po całym tyg. w domu chętnie bym gdzieś wybyła.Nie licze oczywiście cotygodniowych niedzielnych obiadów u rodziców. A wy co robicie w weekendy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yola66 Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:36 my dużo jeździmy.... jak nie do rodziców (i jedni i drudzy 300 km od nas i to w dwóch różnych kierunkach), albo mamy gości.... a są też takie weekendy, które zreszta lubię najbardziej, kiedy jesteśmy sami we trójkę i wypadamy gdzieś za miasto w zależności od nastroju: albo do lasu, albo nad rzekę, albo do innego miasta... Wyznajemy zasadę że weekend jest dziecka i nasz... a więc żadnego sprzątania, zakupy ograniczone do minimum... same miłe czynności... ale inna sprawa, że oboje pracujemy i to jest jedyny czas kiedy możemy poświęcić dziecku.... Odpowiedz Link Zgłoś
18lipiec Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:48 Czytam książki, śpie, imprezuje, uprawiam seks. Odpowiedz Link Zgłoś
agamamaoli Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:55 Soboty przeważnie do południa sprzątanie - wrr. Zakupy większe robię w piątki po południu - a więc to odpada. Córcia w sobotę na basen - nadal tego nie lubi, ale próbujemy - teraz będzie trzeci raz. W niedziele, hm - spotykamy się ze znajomymi, rodziną, gdzieś jedziemy z małą - w każdym razie spędzamy - tak bardziej odświętnie. Pozdrawiam Aga mama Oli Odpowiedz Link Zgłoś
kochamcie Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:58 ja mam taki plan, ze maz w sobote sprzata i gotuje obiad (on jeszcze o tym nie wie ) a ja z corka idziemy po przedszkolna wyprawke (maz nie znosi zakupow). A moze jeszcze wybierzemy sie we trojke do zoo? W niedziele maz idzie na mecz (wiec tym bardziej w sobote powinien sie poswiecic ), ale pozniej pewnie pojdziemy na obiadek to czyichs rodzicow Juz sie nie moge doczekac! Jeszcze tylko godzinka i weekend! Pozdrawiam i zycze udanego weekendu! Kochamcie Odpowiedz Link Zgłoś
donatta Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 15:21 Zwykle się szlajamy Rodzina rozrzucona w promieniu 100 km, więc jest gdzie jeździć. Poza tym spontaniczne piknki z przyjaciółmi, wyprawy do ZOO, ogrodu botanicznego, lasu, parku. W rzadkie weekendy spędzone w domu zwykle my kogoś gościmy. A jak mojemu mężowi się marzy sobota i niedziela w pozycji leżącej przez TV, to mu ją skutecznie wybijamy z głowy Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 15:33 Staramy się nie siedzieć w domu. Jeśli mamy nastrój to odwiedzamy rodzinkę - babcie, ciocię itp. Jak nie to chociaż do parku albo do zoo albo na piękny Wrocławski rynek gdzie zawsze coś się dzieje. Staramy się unikać w weekendy supermaketów ale czasem się nie udaje- wtedy dzień stracony Weekend w domu wpędza nas w depresyjny nastrój więc nieczęsto praktykujemy. W ten weekend jedziemy nad jezioro na działkę rekreacyjną moich rodziców - grilek, piwko, dzieci z babcią, luzik i spokój. Już jestem spakowana. Tylko mąż wróci z pracy, zje obiadek i w drogę ....... brum brum Odpowiedz Link Zgłoś
mamadwojga zapomniałam dodać 27.08.04, 15:37 Oczywiście najczęściej jeździmy na wycieczki rowerowe po mieście. Ostatnio coraz lepiej ze ścieżkami rowerowymi w naszym mieście i można naprawdę fajnie pojeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
pesteczka5 Re: zapomniałam dodać 27.08.04, 16:35 Ja co weekend zbieram siły, aby przebić się przez mur meżowskiej niecheci i marudzenia, ze on cały tydzień poza domem i chciałby w nim pobyć... I przeforsować swoją wersję, czyli wybyć. Muszę mieć plan i kilka awaryjnych oraz determinację na wypadek stwierdzeń, ze mam motorek w... itp. Jak już jesteśmy z drugiej strony drzwi, zaczyna być wspaniale! Odpowiedz Link Zgłoś
josik11 Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 17:06 Maz pracuje na zmiany tak wiec srednio jeden weekend w miesiacu ma wolne a poza wakacjami to studiuje zaocznie tak wiec weekend jest albo w pracy albu na uczelni. A jak jest w domu to gdzies idziemy, albo do rodzicow, do znajomych, na dzialke albo na spacer. Sa tez takie dni ze siedzimy w domu i leniuchujemy. A w ten weekend maz jest w pracy Odpowiedz Link Zgłoś
alicjagrabowska Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 21:57 nie siedzę w domu,jakoś nie mogę usiedzieć,zawsze się coś wymyśli,nie specjalnie mamy znajomych z dziećmi i głównie w trójeczkę prawie czwóreczkę)) gdzieś jedziemy,do dusznik,ostatnio nawet nad morze 430km,ale paść można więc staramy się bliże,częszto też jestem w rynku wrocławskim i tu mamędwojga pozdrawiamsklepów nie cierpię i odwiedzin u rodziny też,wolimy być sami.znajomych lubię w dni powszedniei nie cierpię sprzątać w sobotę,zawsze mam czyściej w pon niż w niedzielęjakoś mnie wkurza że wszyscy sprzątają w sobotę Odpowiedz Link Zgłoś
mmilki Re: co robicie w weekend? 28.08.04, 04:39 ...alu, ja tez unikam sprzatania w sobote,zazwyczaj robie to w piatek,badz w tygodniu, a teraz kiedy jest jeszcze cieplo kazdy weekend gdzies razem wyjezdzamy - do ZOO,pod namioty,do parku,czy wesolego miasteczka,zwiedzamy inne miasta,chodzimy do restauracji,robimy duzo zdjec, w domu bedziemy siedziec jesienia i nadrabiac zaleglosci w ogladaniu filmow, a zima znow wyjazdy - na narty,sanki i inne fajne wycieczki, a potem w poszukiwaniu wiosny,znow dalekie wyprawy... pozdrawiam,milki Odpowiedz Link Zgłoś
merlott Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 22:16 my w ten weekend - wielkie sprzatanie (bo wrocilismy z wakacji i chata zarosla kurzem) i zakupy do dzieciecego pokoju (farba, zaslony, obrazki), bo chcemy Mala "wyrzucic" juz z naszej sypialni... a tak ogolnie - po prostu cieszymy sie soba i odpoczywamy, bo w tygodniu malo na to czasu. najczesniej spacerki, bliskie wyjazdy na lono natury, filmy, dobry, bardziej pracochlonny obiad. rodzina i przyjaciele daleko, wiec wizyty nam odpadaja (( Odpowiedz Link Zgłoś