Dodaj do ulubionych

co robicie w weekend?

27.08.04, 14:31
Mój mąż zmęczony po całym tyg. pracy chetnie by przelezał weekend przed tv a
ja po całym tyg. w domu chętnie bym gdzieś wybyła.Nie licze oczywiście
cotygodniowych niedzielnych obiadów u rodziców. A wy co robicie w weekendy?
Obserwuj wątek
    • yola66 Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:36
      my dużo jeździmy.... jak nie do rodziców (i jedni i drudzy 300 km od nas i to w
      dwóch różnych kierunkach), albo mamy gości.... a są też takie weekendy, które
      zreszta lubię najbardziej, kiedy jesteśmy sami we trójkę i wypadamy gdzieś za
      miasto w zależności od nastroju: albo do lasu, albo nad rzekę, albo do innego
      miasta...
      Wyznajemy zasadę że weekend jest dziecka i nasz... a więc żadnego sprzątania,
      zakupy ograniczone do minimum... same miłe czynności... ale inna sprawa, że
      oboje pracujemy i to jest jedyny czas kiedy możemy poświęcić dziecku....
    • 18lipiec Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:48
      Czytam książki, śpie, imprezuje, uprawiam seks.
      • agamamaoli Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:55
        Soboty przeważnie do południa sprzątanie - wrr. Zakupy większe robię w piątki
        po południu - a więc to odpada. Córcia w sobotę na basen - nadal tego nie lubi,
        ale próbujemy - teraz będzie trzeci raz. W niedziele, hm - spotykamy się ze
        znajomymi, rodziną, gdzieś jedziemy z małą - w każdym razie spędzamy - tak
        bardziej odświętnie. Pozdrawiam Aga mama Oli
    • kochamcie Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 14:58
      ja mam taki plan, ze maz w sobote sprzata i gotuje obiad (on jeszcze o tym nie
      wie smile) a ja z corka idziemy po przedszkolna wyprawke (maz nie znosi zakupow).
      A moze jeszcze wybierzemy sie we trojke do zoo? W niedziele maz idzie na mecz
      (wiec tym bardziej w sobote powinien sie poswiecic smile), ale pozniej pewnie
      pojdziemy na obiadek to czyichs rodzicow smile

Juz sie nie moge doczekac! Jeszcze tylko godzinka i weekend!

Pozdrawiam i zycze udanego weekendu!

Kochamcie
    • donatta Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 15:21
      Zwykle się szlajamysmile Rodzina rozrzucona w promieniu 100 km, więc jest gdzie
      jeździć. Poza tym spontaniczne piknki z przyjaciółmi, wyprawy do ZOO, ogrodu
      botanicznego, lasu, parku. W rzadkie weekendy spędzone w domu zwykle my kogoś
      gościmy.
      A jak mojemu mężowi się marzy sobota i niedziela w pozycji leżącej przez TV, to
      mu ją skutecznie wybijamy z głowysmile
    • mamadwojga Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 15:33
      Staramy się nie siedzieć w domu. Jeśli mamy nastrój to odwiedzamy rodzinkę -
      babcie, ciocię itp. Jak nie to chociaż do parku albo do zoo albo na piękny
      Wrocławski rynek gdzie zawsze coś się dzieje.
      Staramy się unikać w weekendy supermaketów ale czasem się nie udaje- wtedy
      dzień stracony sad
      Weekend w domu wpędza nas w depresyjny nastrój więc nieczęsto praktykujemy.
      W ten weekend jedziemy nad jezioro na działkę rekreacyjną moich rodziców -
      grilek, piwko, dzieci z babcią, luzik i spokój. Już jestem spakowana. Tylko mąż
      wróci z pracy, zje obiadek i w drogę ....... brum brum
      • mamadwojga zapomniałam dodać 27.08.04, 15:37
        Oczywiście najczęściej jeździmy na wycieczki rowerowe po mieście. Ostatnio
        coraz lepiej ze ścieżkami rowerowymi w naszym mieście i można naprawdę fajnie
        pojeździć.
        • pesteczka5 Re: zapomniałam dodać 27.08.04, 16:35
          Ja co weekend zbieram siły, aby przebić się przez mur meżowskiej niecheci i
          marudzenia, ze on cały tydzień poza domem i chciałby w nim pobyć... I
          przeforsować swoją wersję, czyli wybyć.
          Muszę mieć plan i kilka awaryjnych oraz determinację na wypadek stwierdzeń, ze
          mam motorek w... itp.

Jak już jesteśmy z drugiej strony drzwi, zaczyna być wspaniale!
    • josik11 Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 17:06
      Maz pracuje na zmiany tak wiec srednio jeden weekend w miesiacu ma wolne a poza
      wakacjami to studiuje zaocznie tak wiec weekend jest albo w pracy albu na
      uczelni.
      A jak jest w domu to gdzies idziemy, albo do rodzicow, do znajomych, na dzialke
      albo na spacer. Sa tez takie dni ze siedzimy w domu i leniuchujemy.
      A w ten weekend maz jest w pracy sad
      • alicjagrabowska Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 21:57
        nie siedzę w domu,jakoś nie mogę usiedzieć,zawsze się coś wymyśli,nie
        specjalnie mamy znajomych z dziećmi i głównie w trójeczkę prawie czwóreczkęsmile))
        gdzieś jedziemy,do dusznik,ostatnio nawet nad morze 430km,ale paść można więc
        staramy się bliże,częszto też jestem w rynku wrocławskim i tu mamędwojga
        pozdrawiamsmilesklepów nie cierpię i odwiedzin u rodziny też,wolimy być
        sami.znajomych lubię w dni powszedniesmilei nie cierpię sprzątać w sobotę,zawsze
        mam czyściej w pon niż w niedzielęsadjakoś mnie wkurza że wszyscy sprzątają w
        sobotę
        • mmilki Re: co robicie w weekend? 28.08.04, 04:39
          ...alu,
          ja tez unikam sprzatania w sobote,zazwyczaj robie to w piatek,badz w tygodniu,
          a teraz kiedy jest jeszcze cieplo kazdy weekend gdzies razem wyjezdzamy -
          do ZOO,pod namioty,do parku,czy wesolego miasteczka,zwiedzamy inne
          miasta,chodzimy do restauracji,robimy duzo zdjec,

w domu bedziemy siedziec jesienia i nadrabiac zaleglosci w ogladaniu filmow,
          a zima znow wyjazdy - na narty,sanki i inne fajne wycieczki,
          a potem w poszukiwaniu wiosny,znow dalekie wyprawy...
          pozdrawiam,milki
    • merlott Re: co robicie w weekend? 27.08.04, 22:16
      my w ten weekend - wielkie sprzatanie (bo wrocilismy z wakacji i chata zarosla
      kurzem) i zakupy do dzieciecego pokoju (farba, zaslony, obrazki), bo chcemy
      Mala "wyrzucic" juz z naszej sypialni...

a tak ogolnie - po prostu cieszymy sie soba i odpoczywamy, bo w tygodniu malo
      na to czasu. najczesniej spacerki, bliskie wyjazdy na lono natury, filmy,
      dobry, bardziej pracochlonny obiad. rodzina i przyjaciele daleko, wiec wizyty
      nam odpadaja sad((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka