Dodaj do ulubionych

Kuchenne Rewolucje

10.08.14, 08:50
Byłyście w knajpach, w których Magda Gessler robiła rewolucje?
Byłyście przed i po?
Jak wrażenia?
Ja dziś idę, ale pierwszy raz- nie byłam wcześniej, to stosunkowo nowe miejsce i z programu dopiero się dowiedziałam o jego istnieniu.
Szkoda, że nie byłam wcześniej, bo nie porównam.
W moim mieście "zrobiła" tylko 2 knajpy.
Swoją drogą z nieskrywanym ubawieniem obejrzałam dziś rano rewolucje Matalmary.
Przezabawnewink
Obserwuj wątek
    • moofka Re: Kuchenne Rewolucje 10.08.14, 09:05
      bylam w kilku
      na pewno zapamietalam te
      namaste-india.eu/?page_id=13
      smaczne jedzenie, nastrojowe przytulne wnetrze, bardzo sympatyczna obsluga
      mezu sie nie podobalo (nie przepada za indyjska kuchnia wink)
      mnie tak
      i na pewno zapamietam te - po drodze z gor zajechalismy
      www.restauracjaobora.pl/
      i to byla prawdziwa obora
      z szoku nie moglam sie otrzasnac przez tydzien
      na pierwsze napoje czekalismy 30 minut
      zarcie donosili zimne po jednej (!) porcji co nastepne 25
      glodnej rodzinie przyniesli 1 [porcje zupy a na reszte trzeba bylo czekac
      na koniec dopiero przyszly przystawki
      te ich camemberty czy szlag wie co, podane na pokrojonej kapuscie pekinskiej fuj
      niesmacznie, po kosztach - i to widac
      zimne jedzenie surprised (po zwroceniu uwagi podgrzewali dopiero)
      obsluga w ogole bez klasy i niemila
      beznadzieja i nigdy wiecej
      • karisma_warusco Re: Kuchenne Rewolucje 10.08.14, 09:19
        Ale byłaś tylko po rewolucjach? Czyli nie masz porównania?
        Wiadomo jak to wygląda w tv.
        Szkoda, że nie da się porównać przed i po.
        Tylko przez przypadeksmile
        • moofka Re: Kuchenne Rewolucje 10.08.14, 09:21
          nie bylam
          o tych miejscach dowiedzialam sie po rewolucjach
          bylismy daleko od domu i nie znalismy miejsca, gdzie mozna cos zjesc, a rewolucja magdy gessler wydawala mi sie dobra rekomendacja
          jakwidac, o niczym to nie swiadczy smile
      • mia_siochi Re: Kuchenne Rewolucje 10.08.14, 10:51
        O, w Namaste też byłam.
        Ale też po wink
      • drinkit Re: Kuchenne Rewolucje 10.08.14, 11:14
        > www.restauracjaobora.pl/

pierogi z boczkiem w dziale "dania jarskie" smile
      • latarnia_umarlych Re: Kuchenne Rewolucje 13.08.14, 10:42
        W Oborze tylko nocowałam (mają pokoje gościnne na górze), nie odważyłam się jeść.
        Brud, kurz, zepsuta spłuczka. W holu smród papierosów, a w szklankach dla gości pajęczyna wink masakra. Stwierdziłam, że jak na zapleczu i noclegowni taki syf, to w kuchni na pewno też. Z ciekawości następnego dnia obejrzałam odcinek Gessler w Oborze i miałam rację: brud, stare jedzenie... Co prawda to był stan sprzed rewolucji, ale nawyków brudasa się nie zmieni.
    • agni71 Re: Kuchenne Rewolucje 10.08.14, 12:10
      Byłam w jednej, tez juz po rewolucji, w Malinówce w Wiśle Malince. Mnie i dzieciom bardzo smakowało, mąż nie był aż tak zachwycony, ale chyba chodziło mu o wystrój (woli takie typowe góralskie karczmy). Polecam szczególnie zupę rybną i kassler Magdy Gessler smile
      • edor67 Re: Kuchenne Rewolucje 10.08.14, 20:22
        Byłam po rewolucjach w tapas Rybka w Gdańsku Brzeźnie- fajna atmosfera, miła obsługa i pyszne jedzonko. Podobnie w restauracji(?) Merlin w Straszynie koło Gdańska- najlepsze hamburgery, jakie w życiu jadłam. Niestety porażką okazała się Łebska Chata w Łebie- pół godziny czekaliśmy na kogoś z obsługi. Wyszliśmy
    • volta2 Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 00:35
      J bylam dosć regularnie w Kłobuku przed rewolucjami i było zawsze smacznie. Na program trafiłam przypadkowo i się zmartwiłam,ze sa w takich opałach. Obstawiam, ze to kwestia nowej drogi a nie kuchni.
      Oby rewolucje coś i dały.

I bywam dość często w gruzińskiej ale trafiłam tam już po programie więc nie wiem jakbyło przed. Ceny nieadekwatne do czegokolwik ale zawsze mają pełno. Smaczniejestbez wątpienia.
    • jola-kotka Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 01:07
      Na bródnie w wawie była taka knajpka a raczej taki kiepski bar po rewolucji nazywała się alpejska dolina czy jakoś tak przed było słabo i po też,nie wiem czy istnieje jeszcze. Ostatnio będąc w wawie byłam w legionowie w carskiej po rewolucji dużo lepiej niż przed. Czekam na jakąś rewolucje w szczecinie chętnie odwiedze taka restaurację.
      • guderianka Re: jolka 11.08.14, 13:22
        prawie jak rewolucjawink

forum.gazeta.pl/forum/s,567,152686013.html?t=1&a=152716613&rep=1&from=6
    • lilly_about Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 08:08
      golonkawpepitke.pl/ tę odwiedzam regularnie, pyszne jedzenie
    • gaga-sie Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 09:19
      Byłam w gruzińskiej restauracji Ararat w Warszawie ( przed rewolucjami Tawerna), porażka. Brudno, na kanapach jakieś plączące się narzuty, jedzenie do kitu ( mięso twarde i suche). Smakowały mi jedynie bakłażany z orzechami.
      • wioskowy_glupek Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 12:25
        Byłam po rewolucjach dosyć smacznie i fajnie. W tym miesiącu będzie robić rewolucje w 3 knajpie w moim mieście, akurat w takiej w której regularnie bywam więc porównam.
        Co ciekawe w tej knajpie jest non stop pełno pomimo okropnej kuchni (ja tam nic nie jadłam ale sporo osób potwierdza) więc po co te rewolucje nikt w mieście nie wie wink

--
        "Zdajesz sobie sprawę, że próbujesz uzyskać racjonalną odpowiedź od czegoś, czego mentalność jest mieszaniną mentalności prymitywnego wieśniaka i odczuć autystyka, i co nigdy nie będzie w stanie zrozumieć sytuacji innej niż ta której samo doświadczyło?" ~ kosheen4
        • jamesonwhiskey Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 12:36
          akiej w której regularnie bywam więc
          > porównam.

a tam nic
          > nie jadłam ale sporo osób potwierdz

gupel nic nie jadlas ale bedziesz porownywac
          jak rozumiem tez nie bedziesz jesc?

c po co te rewolucje nikt w mieście n
          > ie wie wink

zeby gupek mial zagadke ?
    • bafraga Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 12:24
      Łebska Chata to porażka i totalna pomyłka.
      • mozambique Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 12:34
        a ktos wie jakie są losy VILLA TOSCANIA?
        pametam ze to byl piekny obiekt gdzies wsród pól , z niesamowitą kuchnią i kompeltnei nieudolną menadżerką

czy to jeszcze stoi czy wloski wlasciciel zamknął na kłódkę?
    • joann_80 Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 12:34
      Byłam w Syrence w Ustce. Polecam placek z rybą wędzoną. Marylin w Straszynie niestety nie udało się bo ciagle stoliki pełne ludzi pijących jedynie piwo. Tapas Rybka w Brzeźnie super. Tawerna Dominikańska nad Motlawą w Gdańsku, jak dla mnie jedzenie takie sobie a ceny niektórych dań zwalają z nóg. Na przykład krewetki w sosie , porcja ok 150 g, cena 45 zł!
      • edor67 Re: Kuchenne Rewolucje 13.08.14, 10:56
        O Tawernie Dominikańskiej zapomniałam, ale mam podobne zdanie do twojego
    • triismegistos Re: Kuchenne Rewolucje 11.08.14, 13:32
      W moim mieście jest jedna. Mam wielką chęć ię tam wybrać, na ostrygo, mój konkubin dodatkowo na homara a ja na steki. Ale zawsze albo mamy piniejsze wydatki, albo nie mamy czasu, albo nie chce nam się jechać na ten wygwizdów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka