niktmadry
18.09.14, 12:33
Jak to w klasie 6 -pierwszym działem jest ochrona środowiska. Wśród przeróżnych informacji w zeszycie mojego dziecka na ten temat znalazłam PODYKTOWANĄ przez nauczyciela notatkę, że należy ograniczyć używanie detergentów czyli proszków do prania, płynów do naczyń, mydła? Kuśfa w poprzedniej klasie (albo w 4 nie pamiętam dokładnie) mieli jak byk napisane, że codziennie należy umyć całe ciało a ręce to wtedy a wtedy itd.... a teraz na potrzeby innego tematu jest coś przeciwnego. czego oni ich uczą?
Owszem detergenty szkodzą srodowisku (czy mydło też tego nie wiem) ale młodych ludzi to się raczej zachęca do korzystania z tego jakże cennego wynalazku a nie podaje się im, że mają ograniczyć jego używanie. Nie lubię tak - nie lubię jak moje dziecko się czegoś uczy a w domu słyszy coś innego, że chemii (chocby tej podstawowej: płyn do naczyń, proszek do prania, mydło) i tak będziemy używać bez względu na to co pani od przyrody podaje. Czyli napisz na sprawdzianie to co pani chce przeczytać i rób swoje....