pomidorpomidorowy 23.09.14, 10:48 kiedy podajecie i czy same bez konsultacji z lekarzem podajecie dzieciom? przy jakich objawach np duzy katar, stan podgoraczkowy, zaczerwienione gardlo, kaszel suchy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joaaa83 Re: neosine 23.09.14, 10:55 Podawałam, kiedy dziecko miało duży katar i stan podgorączkowy. 3 razy dziennie. Tylko trzeba pamiętać, aby nie stosować równocześnie wit. C Odpowiedz Link Zgłoś
mynia_pynia Re: neosine 23.09.14, 11:09 Dziecku podałam tylko raz, jak miał zapisany lek przez lekarza. Kiedyś sama łykałam (w syropie, został po leczeniu dziecka), bo miałam jakiegoś paskudnego wirusa owszem przeszło, ale przez 3 dni przyjmowania leku bardzo mnie ćmiła głowa. Teraz przy konsultacji lekarskiej mówię, że gdy ja brałam to miałam skutki uboczne i więcej lekarz nie zapisywał tego cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: neosine 23.09.14, 11:11 Podawałam raz w życiu jak dziecko mimo szczepienia zaraziło się różyczką. Bez wskazań nie faszeruję dzieci żadnymi lekami. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: neosine 23.09.14, 11:21 opisane objawy leczę raczej objawowo. dopiero jak po trzech dniach leczenia nie ustępują to włączyłabym neosine. mozna bez konsultacji z lekarzem, obecnie to lek OTC. Odpowiedz Link Zgłoś
pederastwa Re: neosine 23.09.14, 12:19 Mój lekarz stanowczo odradza ten lek. Mówi, że badania nie potwierdzają jego skuteczności, a ma sporo skutków ubocznych. Odpowiedz Link Zgłoś
pomidorpomidorowy Re: neosine 23.09.14, 13:03 groprinosin lepszy? a tak wogole mozna go kupic bez recepty? Odpowiedz Link Zgłoś
naomi19 Re: neosine 23.09.14, 14:35 corka dostala przy jakiejs wirusowce, jak byl jeszcze na recepte ostatnio bralo ja przeziebienie, odalam neosine (jakies mikro dawki) i przeszlo samo od razu, a inne dzieciaki chore Odpowiedz Link Zgłoś