Dodaj do ulubionych

Soczysta aferka obyczajowa

30.09.14, 16:09
natemat.pl/118769,pisarz-ignacy-karpowicz-odpowiada-kindze-dunin-emocjonalny-wpis-na-fb-pelen-zwyklych-klamstw-ale-pieniadze-przelane?fb_action_ids=293719577488658&fb_action_types=og.comments&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B722941981105821%5D&action_type_map=%5B%22og.comments%22%5D&action_ref_map=%5B%5D#comments-118769
Obserwuj wątek
    • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:13
      Ciekawe czy to prawda. Musi się chyba Karpowicz naprawdę czuć skrzywdzony, że zdobył się na takie publiczne wyznanie.

Chociaż przyszło mi też do głowy, że to taka akcja promocyjna obojga, i Dunin i Karpowicza. Tych jego "ości" jeszcze nie czytałam, ale teraz jestem zainteresowana wink
    • marzeka1 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:15
      Z lekka to obrzydliwe.
    • pulower8 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:17
      Dunin jak Ayn Rand jakaś
      • aandzia43 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 10:00
        Też mi się skojarzylo. Caryca Katarzyna kręgów literackich big_grin
    • gazeta_mi_placi Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:18
      Czy ten Karpowicz ma coś wspólnego z rodziną Karpowiczów malarzy z Krakowa czy tylko zbiegiem okoliczności noszą to same nazwisko? Dziękuję.
      • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:19
        Nie mam pojęcia.
        • aqua48 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:34
          Nie rozumiem, DOROSŁY mężczyzna nie umie odmówić spędzenia nocy z kobietą jeśli tego nie chce? Pisarza nie stać na hotel? Obawiał się że pisarka "straci nim zainteresowanie" i dlatego zgodził się na dotykanie, które go mierziło? No to niech by straciła...
          Coś mi tu nie gra.
          • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:42
            Mógł się czuć zdominowany i zrobić coś na co tak naprawdę nie miał ochoty - mnie się parę razy zdarzyło, ale faktycznie nie traktowałam takich sytuacji jako wymuszenia.
            • aqua48 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:51
              priszczilla napisała:

> Mógł się czuć zdominowany i zrobić coś na co tak naprawdę nie miał ochoty

Żartujesz? Dorosły mężczyzna nie wiedział jakie mogą być konsekwencje tego, że wejdzie do łóżka babce? I nie miał ochoty pożyczać od niej pieniędzy, tylko poczuł się zdominowany? Na prawdę ta historia mi się nie klei.
              • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:03
                Właśnie te pożyczone pieniądze mogły być źródłem pewnej presji.
                • aqua48 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:16
                  priszczilla napisała:

> Właśnie te pożyczone pieniądze mogły być źródłem pewnej presji.

Jak w reklamie - lepiej pożyczać w banku...
                  • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:18
                    Nie zawsze reklama kłamie wink
    • poecia1 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:51
      Pan z własnej woli kładzie się z panią do łóżka, po czym bredzi o molestowaniu seksualnym. Rzeczywiście interesujące.
    • sanciasancia Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 16:58
      Kinga Dunin prosi o zwrot 13kPLN a w odpowiedzi Karpowicz (dwadzieścia lat młodszy) oskarża ją o molestowanie. Wszedł na wyżyny swoich możliwości intelektualnych, żeby ją zdyskredytować, nie wpadł tylko na to, że nikt mu nie uwierzy?
      • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:07
        Ja tam powstrzymuję się od oceny. To równie dobrze może być prawda lub nie.
        • sanciasancia Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:42
          > Ja tam powstrzymuję się od oceny. To równie dobrze może być prawda lub nie.
          Tak. Chociaż mnie jest trochę trudno uwierzyć, bo Karpowicz jest jasno świecącą gwiazdą polskiej literatury, a Kinga Dunin nieco już przybladłą. Może, gdyby to o Marię Janion chodziło, chociaż w to też by mi było trudno uwierzyć z innych powodów.
    • wielkafuria Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:16
      a gdzie pod tym linkiem jest afera Dunin z Karpowiczem?
      • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:19
        Na górze? Coś źle podpięłam?
        • mankencja Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:21
          Nie wiem, czy źle, ale mnie się wyświetlił artykuł o Providencie. Przewinęłam do góry i dotarłam do upragnionego tekstu.
          • mid.week Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:38
            Provident nie mógł lepiej trafić z artykułem big_grin
            • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:53
              big_grin
    • bachtin Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 17:43
      Zdaniem autora "Ości", w których Kingę Dunin sportretował jako Ninę, przypomnienie długu miało być zemstą.

- A zatem post Kingi Dunin jest zemstą na maskotce seksualnej, która nie chciała być molestowana, a równocześnie jest wciągnięciem polskiego feminizmu w brudną i prywatną wojenkę Kingi Dunin - twierdzi pisarz, nie oszczędzając przy okazji polskiego feminizmu.

Moment. Przypomnienie długu ma być zemstą? Ona ma prawo się upominać o dług, niezależnie od tego, co się stało. To jego oświadczenie jest zemstą za to, że mentorka nie chciała być sponsorką.

Jestem w stanie uwierzyć w awanse Kingi Dunin, ale Karpowicz nie jest ofiarą, tylko zwykłą dziwką. Świadczył starszej od siebie kobiecie usługi seksualne w zamian za poparcie literacko-środowiskowe. Być może liczył na korzyści finansowe. Kiedy okazało się, że klientka oferuje w zamian jedynie tzw. inne korzyści, wylał na nią wiadro pomyj. Dla feministki szczególnie kompromitujące. Jeśli taka wersja jest prawdziwa, to oboje są obrzydliwi.

Gdyby Karpowicz był młodą pisarką, myślałabym tak samo - dorosły człowiek powinien być w stanie powiedzieć "nie" dorosłemu człowiekowi, nawet jeśli to oznacza koszty. Tak działa świat.
      • claudel6 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 23:01
        nie jako Ninę, tylko Ninel!!
    • triss_merigold6 Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:24
      Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi, całkiem wielu pisarzy, zwłaszcza początkujących bywało utrzymankami i protegowanymi starszych nieatrakcyjnych lepiej sytuowanych kobiet.

Popłakałam się, afera śliczności.
      • gazeta_mi_placi Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:26
        A czy ktoś wie czy to rodzina do tych Karpowiczów malarzy z Krakowa??????
        • triss_merigold6 Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:30
          Zapytaj go na fejsie. big_grin

Ja jestem tylko ciekawa, czy on zupełnie serio tak p...li, aż zacytuję: Walka o równe prawa dla wszystkich, o polepszenie sytuacji życiowej tych, którym się w życiu nie powiodło, o prawo do podejmowania wolnych wyborów i wyzwolenia się z gorsetu katolicko-mieszczańskiej obyczajowości, o rozprawienie się z przemocą seksualną, zwłaszcza w stosunku do kobiet.
          • gazeta_mi_placi Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:31
            Prędzej mogłabym zapytać tamtych, ale nie chcę wyjść na pleciugę.
            • triss_merigold6 Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:32
              Ojtam ojtam. Najwyżej się obrażą.
          • brak.polskich.liter Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:35
            Toz pisalam wczoraj w innym watku, ze ten pan to kolejna ikona mlodej polskiej lewicy, rasia w rasie z Sierakowskim, ktoremu pozucie obciachu jest rownie obce.

<facepalm stopami>
            • triss_merigold6 Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:37
              Bardzo mi się podoba rozwój sytuacji, ale robienie z siebie trzydziestoletniego niewiniątka, który chciał duchowo tylko obcować i wierzył, że samotna feministka z kotami (OJP, ikona stylu!) tak bezinteresowanie wspomaga mu taleny kasiorą, jest hm... żałosne?
              • triss_merigold6 Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:40
                talenty wspomaga

Btw, musiał brac przy niej viagrę, czy dawał radę bez?
                • gazeta_mi_placi Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 19:46
                  Oj tam, Pani ma swój urok.
                  Wygląd nie jest najważniejszy, zwłaszcza że Pan też pięknością nie poraża.
                  Swoją drogą wiedziałam, że feministki to niewyżyte seksualnie baby którym brakuje chłopa.
                  W sumie nie ma co się śmiać, jak zmacana kobieta o tym mówi wszyscy jej współczują, a tu?
                  Śmiechy sobie z molestowanego robią bo jest mężczyzną sad A gdyby to był Twój syn? I to on na tym łóżku z feministką? I by się bronił, ale był za słaby? To co to by było????
                  • violent_green Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 20:01

> Śmiechy sobie z molestowanego robią bo jest mężczyzną sad A gdyby to był Twój s
                    > yn? I to on na tym łóżku z feministką? I by się bronił, ale był za słaby? To co
                    > to by było????
                    >

Weź, Gazeta, bo się turlam ze śmiechu smile
                  • menodo Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 23:09
                    A gdyby to był Twój syn? I to on na tym łóżku z feministką? I by się bronił, ale był za słaby? To co to by było????

No ja bym takiego syna wydziedziczyła.
              • priszczilla Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 20:01
                Ale swoją drogą jeśli Dunin naprawdę tak tragizowała, kiedy postanowił odejść to też przedziwne. Przecież głupia nie jest, to było do przewidzenia, na zakończenie takiego romansu trzeba być gotowym od początku. Dla mnie byłoby to poniżej mojej godności.
        • bei Re: Panie Karpowicz, pan się nie wstydzi 30.09.14, 20:44
          gazeta_mi_placi napisała:

> A czy ktoś wie czy to rodzina do tych Karpowiczów malarzy z Krakowa??????
          >
          Z urody to pasuje do rodziny lekarzy....smile
    • mdro Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 19:51
      Ja tam twórczości pana pisarza nie znam, ale sposób napisania tego listu raczej do zainteresowania się nią nie zachęca wink.

A poza tym czy chodzi o to, że pan poczuł się urażony żądaniem oddania pieniędzy, bo traktował je jako zapłatę za usługi seksualne?
      • sanciasancia Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 20:16
        > A poza tym czy chodzi o to, że pan poczuł się urażony żądaniem oddania pieniędz
        > y, bo traktował je jako zapłatę za usługi seksualne?
        Właściwie to zawsze marzyłam o współczesnej aferze, w której centralnie wystepowałby rasowy gigolo.
        • triss_merigold6 Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 21:12
          Może teraz Gaskama zrozumie pojęcie gigolo.

www.pudelek.pl/artykul/71623/pisarz_atakuje_dunin_regularnie_molestowala_mnie_seksualnie/
          Absolutny hicior by Karpowicz Po piąte wreszcie, udało się jej stworzyć wrażenie, że wszystko jest OK, w końcu moralność mieszczańska to anachronizm. Turlam się.
          • brak.polskich.liter Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 21:25
            Oborzeborze, co za smutny farfocel.
            Gosc jest tak zalosny, ze flaki sie przewracaja.

Sypial z Dunin dobrowolnie (a moze na kosztach noclegu chcial przyoszczedzic, bidus - wyglada na takiego, co zjadlby wlasne skarpetki, byleby przyoszczedzic), w ramach podziekowania probowal ruchnac ja na kase, a na zakonczenie pozuje na ofiare Zlego Dotyku Kingi D.
            Rzyg.
            • triss_merigold6 Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 21:30
              A ona robiła mu burzliwe i niestosowne sceny kiedy chciał zakończyć tę relację i jeszcze - jak podaje Karpowicz - zaangażowała środowisko feministyczne. big_grin
              I siostry śpiewają chórem "Facet to świnia".

Tak myślę, że nowa lewica powinna wrócić do starych dobrych leninowskich metod ścisłej cenzury i autocenzury oraz zakazu publicznego głoszenia czegokolwiek bez konsultacji z kieronictwem kolektywu. Na zdrowie by im wyszło.
              • aandzia43 Re: Zły dotyk na Pudelku 01.10.14, 01:35
                Dziewczyny przestańcie, bo się posikam!!! big_grin
                A tak swoją drogą i poważniej o dyscyplinie partyjnej: podoba mi się wykluczenie Hartmana za smrodliwe pierdy o kazirodztwie. Szybko, konkretnie i na temat. Jakby tak KK wykluczało z automatu księży macających dzieciaki... rozmarzyłam się ciut.
                • brak.polskich.liter Re: Zły dotyk na Pudelku 01.10.14, 10:17
                  aandzia43 napisała:

> A tak swoją drogą i poważniej o dyscyplinie partyjnej: podoba mi się wykluczeni
                  > e Hartmana za smrodliwe pierdy o kazirodztwie. Szybko, konkretnie i na temat.

No, mi tez sie podoba. Szacuneczek.
            • anulka.p Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 21:38
              Sprawa nabiera rozpędu i dodatkowych smaczków
              www.facebook.com/kinga.dunin.7/posts/10203722724481569?fref=nf

Jakie to straszne jest.
              • triss_merigold6 Oooo rzucił feministkę dla faceta 30.09.14, 21:45
                OOooo rzucił feministkę dla faceta! To dopiero jest w pełni antymieszczańskie.
                Chociaż... ten sekretarz też nieurodziwy.
              • bachtin Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 21:50
                O, jaka żenada.
              • brak.polskich.liter Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 22:03
                Ou jacie. Znaczy sie - pan pisarz ma w zwyczaju udostepniac wypustki i otwory tym, ktorzy aktualnie moga mu sie przydac w karierze?

Fajny facet.
                • triss_merigold6 Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 22:11
                  Jest po prostu zdywersyfikowany seksualnie.
                  Mam nieodparte skojarzenia z Młodą Polską, obrazoburczy i antymieszczańscy w manifestach artyści balowali równo na koszt mieszczan krakowskich. tongue_out
                  • ichi51e Re: Zły dotyk na Pudelku 02.10.14, 08:23
                    Acha! Czyli jakis zwiazek z tymi karpowiczami z Kraka jednak jest!!! suspicious
              • sanciasancia Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 22:08
                O, wreszcie się coś ekscytującego zrodziło w naszym światku literackim.
                • triss_merigold6 Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 22:13
                  Nie, no dzieci z tego nie będzie. sad Najwyżej kolejna powieść z kluczem, którą przeczyta redaktor, korektor i może parę osób ze środowiska.
                  • sanciasancia Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 22:24
                    Wiesz, przynajmniej wyprodukowane teksty mnie zainteresowały, czego nie można powiedzieć o normalnej twórczości Dunin (no może Karpowicz już bardziej).
                    A nuż widelec i powieść z kluczem się uda, w końcu taki "Kontrapunkt" też jest powieścią z kluczem.
                  • totorotot Re: Zły dotyk na Pudelku 01.10.14, 13:50
                    Nie, no dzieci z tego nie będzie. sad Najwyżej kolejna powieść z kluczem, którą
                    > przeczyta redaktor, korektor i może parę osób ze środowiska.

Jesli korektor z wyborczej to liczyc trzeba tylko pol czytelnika
              • mdro Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 23:25
                Ooo, to ja teraz czekam na jakąś opowieść kompromitującą Dunin big_grin. Może coś łóżkowego?
                • joa66 Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 23:33
                  A ja rozumiem, że pani Dunin dopiero wczoraj się dowiedziała z kim związał się IK wink
          • mdro Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 21:31
            A nienie, ten cytat jest jeszcze lepszy:
            "Po piąte wreszcie, udało się jej stworzyć wrażenie, że wszystko jest OK, w końcu moralność mieszczańska to anachronizm (skądinąd to prawda)" big_grin

Żigolak jest w kontekście tej historyjki jak najbardziej właściwym określenie, w ogóle całość kojarzy mi się z kręgami "artystycznymi" fin-de-siècle'u, no może latami 20. Zamożna, ustosunkowana kobieta i biedny, wykorzystywany artysta big_grin.

• triss_merigold6 Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 21:32
              Toż pisałam, że Karpowicz nie ma się czego wstydzić, nie on pierwszy, nie on ostatni.
            • menodo Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 23:06
              Polska lewica też ma bogate tradycje w dziedzinie bezpruderyjnej obyczajowości.
              W latach 30. XX wieku mówiło się, że początkujący pisarz ma do wyboru dwie ścieżki kariery: albo przez łóżko Nałkowskiej, albo- Iwaszkiewicza.
              • daisy Re: Zły dotyk na Pudelku 30.09.14, 23:43
                No to Karpowicz miałby fory. ;P

Ale proszę, nie mieszajmy w to Nałkowskiej, która zresztą też mi od razu przyszła do głowy. To jednak inna klasa była (nie tylko polityczna).
                • triss_merigold6 To prędzej Luna Brystygierowa 01.10.14, 09:02
                  wiadomosci.wp.pl/galeria.html?gid=15250060&gpage=3&img=15250773&kat=355&title=Stalinowskie-metody-przesluchan&
                  Urodą zbliżona, pod koniec swej kariery rządziła Państwowym Instytutem Wydawniczym, tez lubiła młodszych mężczyzn.
                  • aandzia43 Re: To prędzej Luna Brystygierowa 01.10.14, 09:48
                    Hehe, jako ze.skończyła Luna jako katoliczka u sióstr jakichś tam, spowiadac miała.się.z.czego wink Zboczona suka swoją drogą.
                • menodo Re: Zły dotyk na Pudelku 01.10.14, 11:37
                  Nie, no pewnie, że inna klasa smile
    • cherry.coke Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 22:14
      Hehe ale sie zakotlowalo.
      Jak by na to nie patrzec, gwalt to nie byl. Pan jest w pozycji aktorki, ktora dla wplywow dawala staremu rezyserowi, a odchodzac sie oburza, ze ten samochod, co jej dal pojezdzic, to jednak nie byl w prezencie i musi go oddawac.
      • triss_merigold6 Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 22:20
        Zły dotyk boli całe życie...
      • daisy Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 22:34
        O matko, co za ch*jek! I do tego głupi. Ona ma już niewiele do stracenia, ale jemu zrobienie z siebie pokątnego pedeka (termin Ireny Krzywickiej, lata 30-te) może mocno zaszkodzić w karierze. Choćby nie wiem co napisał, ja już raczej nie kupię...
    • nathasha Re: Soczysta aferka obyczajowa 30.09.14, 23:28
      Przynajmniej jest ładnie napisane
    • sumire Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 07:19
      Szkoda. Bo to naprawdę bardzo dobry pisarz jest i pojęcia nie mam, po cholerę takie coś wokół siebie rozpętywał - bardziej mu to zaszkodzi niż pomoże.
      Z drugiej strony takie chyba mamy czasy, że jedyną metodą trafienia do świadomości społeczeństwa jest wylądowanie na Pudelku.
      • iwoniaw "Dobry pisarz"? 01.10.14, 08:31
        CytatSzkoda. Bo to naprawdę bardzo dobry pisarz jest

No, jeśli za dawanie d... panu książki "oceniało" i "redagowało" coraz liczniej wyłażące na światło dzienne grono kochanków płci obojga, to może i literatura nie najgorsza, ale co do autorstwa... big_grin
        • sumire Re: "Dobry pisarz"? 01.10.14, 09:27
          A przeczytałaś jakieś jego książki? Bo ja owszem. "Balladyny i romanse" uważam za jedną z najlepszych powieści w tym kraju wydanych w ostatnich latach. I nie, nie spałam z autorem. Poza tym nawet jeśli karierę robił przez alkowę, to nie pierwszy on i nie ostatni - wielu jematkowym idolom można by wytknąć to samo.
          • mejerewa Re: "Dobry pisarz"? 01.10.14, 10:21
            ALe to nie jest debiutant, więc tym bardziej dziwi to "robienie kariery przez alkowę".
            Już Niehalo i Cud były świetnie przyjęte, z 10 lat temu wydane (nie pamiętam dokładnie). A w ostatnich latach i po Nike to pozycja ugruntowana, więc po co takie brzydkie zamieszanie?
            • brak.polskich.liter Re: "Dobry pisarz"? 01.10.14, 10:45
              Ja mysle, ze jak nie wiadomo, o co chodzi, to chodzi o kase.
              O calej aferze dowiedzialam sie z prywatnych dyskusji na FB - to bylo tuz po tym, jak Dunin opublikowala swoj post, a jeszcze zanim kupa wleciala w wentylator. I.K. ma od paru lat ponoc dosc ugruntowana opinie "pozyczajacego na wieczne nieoddanie" - no bywa, ze pozyczajacym konczy sie cierpliwosc. Szczerze mowiac, sadzilam, ze to jest ten wlasnie przypadek - Dunin sie podk..wila, bo byla fefnasta osoba, ktora Ignas "Zy Dotyk" Karpowicz ruchnal na kase. Okazalo sie, ze okreslenie "ruchnal" jest w tym przypadku niezywkle trafne tongue_out

Probe odzyskania dlugu rozumiem - ponad trzynascie tysi to jednak konkretna suma. Przypuszczalnie Seks-Maskotke zabolalo, ze jednak bedzie musial kase oddac, stad oblanie Dunin kublem g..wna. Strategiczny strzal w kolano (poza tym, ze piarowa wtopa level expert) - mocno watpie, czy po tej chryi ktokolwiek mu jeszcze pozyczy kase.
              • aandzia43 Re: "Dobry pisarz"? 01.10.14, 11:13
                Czyli ze pan będzie ru...ny za darmo? To ci nieszczęście! tongue_out
          • iwoniaw Re: "Dobry pisarz"? 01.10.14, 11:05
            Chodziło mi o sugestię (a właściwie to nawet nie sugestię, napisała to wprost w linkowanej wyżej wypowiedzi) Dunin, że np. "Sońkę" to ona de facto przerobiła na coś, co się nadawało do wydania, więc jeśli tę pozycję pan tylko sygnował nazwiskiem, to inne pewnie też ktoś mu mógł "poprawiać" w ten sposób.
    • mejerewa Jestem załamana 01.10.14, 08:24
      Szczerze jest mi przykro, bo to jeden z moich ulubionych pisarzy. Przeczytałam wszystko i to po wiele razy, delektując się językiem powieści i sposobem narracji.
      Felietony IK też chętnie czytywałam i zazwyczaj zgadzałam się z nim w wielu tematach. No, polubiłam autora.
      I co teraz? Ten żenujący spektakl psuje wszystko.
      Oczywiście wiem, że pisarz ma swoje życie, nawet mroczne tajemnice i nie należy tego łączyć z jego twórczością. I nawet nie zastanawiałam się, czy IK jest samotny, czy żyje z kobietą, czy mężczyzną - do niczego ta wiedza nie była mi potrzebna. I nie muszę wiedzieć co robił z Dunin, a co z innymi znajomymi. Nie miałoby to znaczenia dla lubienia książek. Jednak publiczne obrzucanie się oszczerstwami, pretensjami i żalami jest tak poniżej klasy, że zaburza obraz autora. Patrzę na rządek jego książek na półce i jest mi żal, że się do tego zniżył.
      • obrus_w_paski Re: Jestem załamana 01.10.14, 08:36
        Niezła aferka.
        Swoją droga twórczość pana poznałam kiedy dostał (lub był nominowany) do nike, kupiłam jego powieść i byłam jej poziomem tak zażenowana (Balladyny i romanse) ze musiałam komuś koniecznie ja wydać.
        • feleedia Re: Jestem załamana 01.10.14, 08:44
          Hartman, Dunin, Karpowicz, Bratkowska, Złoty Melon Owsiak.i inni forumowi święci tzw. "humanizmu"..oto postympowa i oświecona polska Jasna Strona Mocy big_grin
    • asia_i_p Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 08:52
      Facet wstydu nie ma. Nawet, jeśli to prawda.
      Jak może swój rachunek zysków i strat zrównywać z poczuciem osaczenia, jakiego doświadczają ofiary molestowania seksualnego w rodzinach albo w pracy? "Jak każda ofiara" - facet pojęcia chyba nie ma, co przeżywa rzeczywista ofiara.
      • obrus_w_paski Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 09:06
        Napisal to zeby dowalić, bolał go przelew tych 13tys!
        Przecież go nie było molestowanie a regularne stosunki za obopólną zgoda, każdy miał miarodajne benefity.
        Najbardziej mi se podoba ". Po piąte wreszcie, udało się jej stworzyć wrażenie, że wszystko jest OK, w końcu moralność mieszczańska to anachronizm (skądinąd to prawda)."
        Czyli było ok, ale okazało sie złuda?
        Czyli każdy eks u którego sie pomieszkiwalo i dzieliło łoże drży teraz ze zostanie posadzony o molestowanie.
        Teraz juz rozumiem jak te jego grafomańskie powieści wyszły na światło dzienne
        • triss_merigold6 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 09:11
          No bolał, bolał go ten przelew. Dunin też nieładnie postąpiła żądając zwrotu kasiory, chyba nie sądziła że sypia z nią z fascynacji erotycznej.
          • iwoniaw Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 09:27
            Może uznała, że jak na taką jakoś usług to kwota stanowczo zawyżona big_grin
      • cherry.coke Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 10:23
        asia_i_p napisała:

> Facet wstydu nie ma. Nawet, jeśli to prawda.
        > Jak może swój rachunek zysków i strat zrównywać z poczuciem osaczenia, jakiego
        > doświadczają ofiary molestowania seksualnego w rodzinach albo w pracy? "Jak każ
        > da ofiara" - facet pojęcia chyba nie ma, co przeżywa rzeczywista ofiara.

Glupek naprawde, za ten tekst powinien sie wstydzic sad
        A jak juz koniecznie chcial pisac o lozku Dunin, to mogl byl uderzyc w tony "jakie to straszne, ze obecnie nic nie da sie w literaturze osiagnac bez sypiania z roznymi antykami" i zrobic sobie z tego misje smile Kliki gwarantowane...
    • ola Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 08:52
      Sprawa jest strasznie żenująca...
    • inguszetia_2006 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 09:36
      Witam
      Ale się koleś skompromitował. Z chama nie zrobisz pana, taka prawda. Obrzydliwy karierowicz.
      Pzdr.
      Ing
    • lady-z-gaga Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 09:40
      Aferkę rozpętała pani Dunin, jak by nie patrzeć.....jej akcja wyglądała dokładnie na to, czym sie okazała - zemstą porzuconej babki. Nie jest w zwyczaju, aby osoby publiczne upominały się o zwrot długu na łamach prasy wink tym bardziej, ze nie chodziło o jakis wielki majątek, utracony dom itp..... a kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Wstyd dla obojga.
      • priszczilla Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 10:10
        Aferkę publiczną rozpętała Dunin, ale prywatnie to on jej pieniędzy nie zwrócił, mimo jak rozumiem wcześniejszych upomnień. Kobita histeryzuje, ale facet kompletnie bez honoru. Jakby faktycznie uznał, że te pieniądze to wynagrodzenie za seks, a skoro musiał je zwrócić to "wszystkie orgazmy udawałem".
      • anomalia_pogodowa81 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 15:04
        Taaa... tyle, że Dunin rozpętała tę aferę - powiedzmy - półprywatnie jednak, bo na swoim prywatnym, osobistym facebooku. To, że któryś z jej znajomych postanowił zrobić screenshota i udostępnić mediom, to zupełnie inna historia.
        Musze powiedzieć, że każde słowo Karpowicza w tej sprawie niezmiernie mnie żenuje. Do tej pory bardzo ceniłam jego twórczość, nie bezkrytycznie, ale jednak. Teraz jakoś kompletnie straciłam do niego serce, bardzo wątpię, żeby chciało mi się czytać kolejnego jego dzieła. Jawi mi się w tej chwili naprawdę dość obrzydliwie.
        • gazeta_mi_placi Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 15:29
          A o czym z grubsza pisze ten Pan?
          • anomalia_pogodowa81 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 15:39
            Nie jesteś zbyt otrzaskany z beletrystyką, nieprawdaż? Nie mówiąc o polskiej literaturze współczesnej.
            Ale co mi tam, pomogę Ci (nie wiem, czy mnie nie zbanują, bo daję linka do konkretnej księgarni...)
            merlin.pl/ignacy-karpowicz/browse/search.html?section=&phrase=ignacy+karpowicz&prices=20%2C50%2C100%2C200%2C300%2C500%2C1000&place=0+simple&offershock&sort=rank&page=1
    • fugitive Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 10:11
      jak by miał jakieś minimum klasy i chciał się bronić, to czy nie wystarczyło, żeby ograniczył się do stwierdzenia, że pani KD w prywatnej korespondencji ten dług mu darowała, ale w związku z tym tekstem to on go i tak zwraca. Nie, ale facet musiał łóżkowe sprawy wyciągać
      • triss_merigold6 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 10:20
        Maskotka seksualna. big_grin
    • iwles przyklejone przez moderatora, autor: claudel6 01.10.14, 10:43
      Dunin gwałcicielka czyli kolejny skandal na lewicyI
      claudel6 30.09.14, 22:53 Odpowiedz
      ja p..., czytam to i nie moge uwierzyć, jaka piaskownica.

zaczęlo sie od tego:
      www.facebook.com/kinga.dunin.7/posts/10203695153992324
      potem było to:
      natemat.pl/118643,w-srodowisku-krytyki-politycznej-burza-bo-ignacy-karpowicz-nie-oddal-kindze-dunin-13-tys-zl-dlugu-nie-podam-mu-reki
      a potem to - najlepsze - wyjaśnienia Karpowicza:
      natemat.pl/118769,pisarz-ignacy-karpowicz-odpowiada-kindze-dunin-emocjonalny-wpis-na-fb-pelen-zwyklych-klamstw-ale-pieniadze-przelane
      -----------
      Re: Dunin gwałcicielka czyli kolejny skandal na l
      claudel6 30.09.14, 22:54 Odpowiedz
      chyba ktoś postanowił pogrzebac naszą kanapową lewicę do końca i na jakiejś imprezie dodał im jakichś środków działających z opóźnionym zapłonem. bo nie wierzę, ze oni tak sami...

-----------
      cosmetic.wipes 30.09.14, 22:59 Odpowiedz
      O zesz!
      Ale żenada uncertain

-------------

saszanasza 30.09.14, 23:06 Odpowiedz
      Biedny Ignaś, dawał się wykorzystywać seksualnie bo chciał Kingusię lepiej poznaćbig_grin

----------------
      gazeta_mi_placi 01.10.14, 09:53 Odpowiedz
      Myślisz, że mężczyznę nie można zgwałcić i wykorzystać seksualnie? To co zrobiła ta Pani jest odrażające, tak zresztą jak każdy gwałt czy na kobiecie czy na mężczyźnie, bez różnicy.

--------------------

triss_merigold6 01.10.14, 10:06 Odpowiedz
      Nie, odrażające jest to że płaciła, a teraz chce kasę z powrotem.

--------------
      cosmetic.wipes 01.10.14, 10:14 Odpowiedz
      Może nie była usatysfakcjonowana, a zwrot za niezgodność usługi z umową się należy.

-----------------
      Re: Dunin gwałcicielka czyli kolejny skandal na
      wydramarlenka 01.10.14, 10:14 Odpowiedz
      Się przy okazji oboje polansują w szerszym gronie niż krytyka polityczna i okolice smile
      Bleee

---------------
      asia_i_p 01.10.14, 10:19 Odpowiedz
      A to nie było raczej wieczne "Pożycz stówę, oddam później"? Aż się z tych stów uzbierało?

----------------
      triss_merigold6 01.10.14, 10:22 Odpowiedz
      To nauczka jest dla żuczka, żeby następnym razem płacić dyskretnym profesjonalistom zamiast bawić się w mecenat artystyczny.

----------------
      gazeta_mi_placi 01.10.14, 10:25 Odpowiedz
      Przecież feministki twierdzą, że faceta to one wcale nie potrzebują, wprost przeciwnie.

---------------
    • mid.week Soczystej afery ciąg dalszy. 01.10.14, 12:18

Teraz p.Dunin na FB podważa zasadność jego nagrody Nike.

Jak sądzę, próbuje on rozpętać tę aferę, żeby ukryć ważniejszą dla siebie sprawę, jaką jest dwuznaczna sytuacja w nagrodzie Nike. Żyje on w konkubinacie z Sekretarzem tej nagrody, a Sekretarz ma pewne możliwości wpływu, np. może proponować odpowiednich członków jury, dostarczać informacji na temat przebiegu obrad..

jednocześnie umoralnia społeczeństwo

Proszę media o uszanowanie mojej prywatności, Pieniądze się oddaje, a spraw intymnych (....) przyzwoici ludzie nie używają do rozgrywania publicznie osobistych porachunków.

Czy p.Dunin jest jeszcze przyzwoitym człowiekiem czy po pierwszym akapicie już nie bardzo się kwalifikuje?

www.facebook.com/kinga.dunin.7?fref=ts
      • triss_merigold6 Re: Soczystej afery ciąg dalszy. 01.10.14, 12:23
        To po prostu samotna starsza nieatrakcyjna kobieta, która została porzucona przez młodszego protegowanego i teraz się miota desperacko. Bardzo smutne. Gdyby była mniej antymieszczańska i feministyczna, to po prostu płaciłaby profesjonaliście z agencji.
        • gazeta_mi_placi Re: Soczystej afery ciąg dalszy. 01.10.14, 13:56
          Agencji z mężczyznami (nie będących gejami) w Polsce jak na lekarstwo.
        • lady-z-gaga Re: Soczystej afery ciąg dalszy. 01.10.14, 14:03
          Intelektualistka zmieniła się w maglarę. Jak widac, feminizm przed tym nie chroni.
          • bei Re: Soczystej afery ciąg dalszy. 01.10.14, 15:27

W dobie kart kredytowych pieniądze pożyczamy od banku.
            Ech, wychodzi na to, że pan by siedzial cicho gdyby nie poszło o pieniądzesad.

olaromanska.blox.pl/html

www.dlaleszka.cba.pl/
            • lady-z-gaga Re: Soczystej afery ciąg dalszy. 01.10.14, 16:15
              ja mysle, że pan by siedział cicho, gdyby pani siedziała cicho
              a pani wcale nie chodziło o pieniądze wink
        • mejerewa Re: Soczystej afery ciąg dalszy. 01.10.14, 17:12
          Ale taki gość z agencji to przyjdzie na umówioną godzinę (albo trzeba do niego iść) i zrobi ma co ma do zrobienia i pójdzie.
          A gdzie rozmowy o życiu i literaturze, do świtu nad szklanką wódki, w papierosowym dymie? I dopiero potem seks. Tego agent nie da, choć będzie przystojniejszy i w ars amandi bieglejszy.
    • gazeta_mi_placi Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 16:45
      Wydrwili Cię mój Syneczku
      Od żigolo co stare baby rżną
      Nazywali męską dziwką
      Podkarmili stekiem bzdur
      Przemierzyłeś po omacku
      Najwstydliwszą spośród dróg
      Nim oddałeś się feministce
      Jeszcze viagrę łyknąłeś szybko
      Boś mało wrażliwy na starej feministki ukryte piękno
      Łóżko było szerokie lecz jej ręce sprytne
      Szybko wyciągnęły się po Twe niewinne ciało
      I nie wyszedłeś z tej przygody cało sad
      Wszystkiemu przyglądały się z niedowierzaniem koty
      A miałeś z ich Panią nie mało roboty
      Pani wolała pozycje wielorakie
      I nie mogłeś się wycofać rakiem
      Dostałeś za to solidną zapłatę
      A teraz masz jej oddać całą swą wypłatę
      Na świecie nie ma bowiem sprawiedliwości
      I nie pomogą nawet twoje "Ości"
      • lady-z-gaga Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 16:53
        big_grin big_grin big_grin
        pięknie
        tylko nie idź dalej tą drogą, bo sam/a widzisz, jak kończą literaci ( a poeci pewnie tak samo) wink
      • marychna31 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 17:45
        Gazeciarz ma nadzieję, że go (samotna) Dunin zauważy i posponsoruje. Byłoby na abonament.
      • menodo Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 19:40
        Ojtam, ojtam - było, mineło.
        W końcu znalazł się chłopak we właściwych ramionach, może nawet najki dostanie.
        Pomyśl, jak ciężko miał taki Hłasko na przykład - ten to się musiał dopiero nagimnastykowac big_grin
    • nenia1 Re: Soczysta aferka obyczajowa 01.10.14, 17:28
      Kto mieczem wojuje...beznadziejna jest ta moda na upublicznianie wszystkiego, rozumiem to tylko u jednostek u których występował w dzieciństwie mocny deficyt uwagi, u reszty za cholerę nie mogę tego pojąć. Jest tyle sposób na dochodzenie kasy, nawet tych mniej legalnych, ale pisać na fb? Dziecinada totalna.
    • menodo Re: Soczysta aferka obyczajowa 18.10.14, 21:13
      Ciąg dalszy smile
      www.krytykapolityczna.pl/artykuly/opinie/20141017/dunin-bledy-zostaly-popelnione-rozmowa
      • ola Re: Soczysta aferka obyczajowa 19.10.14, 13:08
        wstyd się przyznać, ale dopiero ta aferka skłoniła mnie do przeczytania kilku książek Karpowicza. Niestety - wyłania się z tej literatury niezbyt korzystny obraz autora. Świetnie z resztą korespondujący z jego zachowaniem w sprawie z Dunin. Facet niestety robi wszystko, żeby byc zapamietany jako dośc obślizgła persona.
        • 71tosia ten pan jest pisarzem? 19.10.14, 13:38
          pomijam strone moralna, ale ten czlowiek nie umie pisac. Jezyk tego oswiadczenia jest tak infantylny
          'Niezbyt mi się ten pomysł spodobał, ale bałem się, że jeśli odmówię, straci mną zainteresowanie, nie będę mógł jej lepiej poznać, być przy niej. Poza tym przekonywała mnie, że to absolutnie naturalne i poniekąd oczywiste zachowanie.' - o rany jakby gimnazjalista wypracowanie pisal.
          • dlania Re: ten pan jest pisarzem? 19.10.14, 13:45
            Tak? A co jest nie tak z tym fragmentem wypowiedzi? Gramatycznie czy stylistycznie coś jest nie tak?
            Ja rozumiem, że państwo wylewają na siebie pomyje, a gawiedź chętnie dołącza, ale nie zapędzajmy się za daleko - nie każdy pijak to złodziejwink
            • 71tosia Re: ten pan jest pisarzem? 19.10.14, 14:16
              infantylnosc mysli i stylu - to jest problem w tych zdaniach.
              • menodo Re: ten pan jest pisarzem? 19.10.14, 14:26
                Tłumaczy się jak gimbus przyłapany na seksie z koleżanką w sypialni rodziców.
              • dlania Re: ten pan jest pisarzem? 19.10.14, 20:30
                Wyżej zarzuciłaś mu, że nie umie pisać - umie. Umiejętnośc myslenia to inna kwestia.
                • 71tosia Re: ten pan jest pisarzem? 19.10.14, 22:44
                  Formalnie masz racje pan umie stawiac literki i budowac zdanie, nawet zlozone. Kazdy gimnazjalista jest wiec pisarzem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka