hedna 07.10.14, 13:35 Poradzcie coś,boli mnie palec u stopy.W bucie spory dyskomfort,może zaczyna się probleem z wrastającym paznokciem.. Jak sobie pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nenia1 Re: Palec:( 07.10.14, 13:43 Można sobie pomóc w prosty sposób, wystarczy poszukać kosmetyczki po odpowiednim kursie, która założy ci klamrę. Podobno niektóre są nawet z cekinami czy innymi kwiatuszkami ozdobnymi Mój facet miał nacinany paznokieć przez chirurga kilka razy, w końcu wkurzył się, bo to bolesny zabieg, zaczął czytać na ten temat i tak trafił do gabinetu kosmetycznego gdzie założenie zwykłej klamry wybawiła go skutecznie z problemu i już od paru lat ma święty spokój. Odpowiedz Link Zgłoś
hedna Re: Palec:( 07.10.14, 13:53 Ja też miałam 3x nacinany,ale duży palec.Ostatni raz ze 3 lata temu i spokój.Teraz chodził o palec obok Odpowiedz Link Zgłoś
beeranek Re: Palec:( 07.10.14, 15:26 Pewnie u kosmetyczki to mniej drastyczne jest ale jak już boli, stan zapalny to wolę chirurga, jak tam może boleć jak ze znieczuleniem jest to robione. Kosmetyczka chyba nie małe dawać zastrzykow znieczulajacych i robi na żywca? Odpowiedz Link Zgłoś
nenia1 Re: Palec:( 07.10.14, 15:44 Ja nie miałam na szczęście tego problemu, opieram się na cudzej opowieści, był lekki stan zapalny i chłop twierdzi, że nic nie bolało, od razu odczuł ulgę zaraz po założeniu klamry bo ta klamra unosi paznokieć lekko do góry, wydaje mi się więc logiczne, że faktycznie mógł odczuwać od razu po założeniu klamry ulgę. Wcześniejsze zabiegi tylko zmasakrowały mu paznokieć, który odrastając i tak ponownie wrastał powodując ból i stan zapalny. Odpowiedz Link Zgłoś
beeranek Re: Palec:( 07.10.14, 19:24 Widać kiepsko chirurg obcial ale nie polecam kosmetyczki jak się ma stan zapalny i dotknięcie boli bo klamre wtedy chyba na twarz trzeba dac żeby nie pogryzc tego kto Cię dotknie Zastrzyk z lidokainy i mogą mi ciąć co chcą Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Palec:( 07.10.14, 15:21 Klamrę kupisz w sklepie netowym, razem z instrukcją zakladania, dołączone są pensetki, pilniczek, klej, plyny dezynfekcyjne itp. Odpowiedz Link Zgłoś
mx3_sp Re: Palec:( 07.10.14, 15:23 no jak na MOŻE to jest to dość wyczerpująca diagnoza. I medycyny kończyć nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
lati7 Re: Palec:( 07.10.14, 19:12 A może to ... pl.wikipedia.org/wiki/Dna_moczanowa ? Odpowiedz Link Zgłoś