Dodaj do ulubionych

Chodzicie w męskich koszulach ?

09.10.14, 13:01
Nie po domu, ale do ludzi wink Chodzi mi o takie na luzie, nie garniturowe. Na zakupy, po dziecko do szkoły, na spacer. Mam kilka świetnych męskich koszul, takich weekendowych, w kratę, lekko za dużych. Mam wielką ochotę w nich chodzić , ale boję się ,że mnie ematki wyśmieją na ulicy, i tak sobie leżą w szafie. To jak , chodzi któraś w takich koszulach?
Obserwuj wątek
    • maggi9 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 13:04
      Ponieważ ematki mają skanery w oczach i dokładnie widzą jaką masz metkę wszytą w koszulę...

Ja nie chodzę bo zwyczajnie w męskich wyglądam źle - mam szerokie biodra, wcięcie w talii, duży biust. Męskie koszule, koszulki to zazwyczaj prostokąty więc wyglądam w nich źle. Wyjątek to biała męska koszula noszona pod coś - tylko trochę wystaje.
      • bei Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 13:08
        Są za dużesad
        Raz tylko skorzystalam, gdy niezręczność kolezanki sprawila, ze sukienka skąpała się w zupie.
        Znajomy poratował mnie koszulą, załozylam tyl na przod, rozpięlam dwa guziki na plecach i wyglądałam jak ziemniak w worku z dekoltem na plecachsmile
    • cosmetic.wipes Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 13:09
      Nie chadzam, gdyż męskie koszule nie przewidują miejsca na piersi. A moje piersi lubią mieć swoje miejsce. W zbyt dużych koszulach z kolei nie mam talii. A lubię mieć talię.
      W związku z powyższym chadzam w damskich bluzkach stylizowanych na męskie koszule. Gładkich. Nie z flaneli.
      big_grin
      • lafiorka2 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 13:11
        nie
        • slonecznik1981 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 13:31
          A po co? Mój mąż nie chodzi w sukienkach, nawet w na luzackich wyjsciach big_grin

Po co mam stylizowac się na chłopa?

• drinkit Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 14:20
      tak, mam jedną męską białą. Lubię ją w zestawie z obcisłymi jeansami i szpilkami.
    • malwa51 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 17:19
      Dziewczyno, raz sie zyje! Podobaja cie sie - ubieraj, a nie niezidentyfikowane byty internetowe o zdanie bedziesz pytac wink Inni moga wysmiac nawet ensemble od Lagerfelda wink totez zakladaj rzeczy, ktore TY uwazasz za fajne i w ktorych dobrze sie czujesz. Kraciaste fajnie sie komponuja jesienia, zwlaszcza jak maja mocne kolory smile

PS Ja chodze. Do ludzi.
      • feniks_z_popiolu Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 13:11
        O to to... Podobaja cie się - zakładaj!
        To Tobie ma być dobrze! Nie innym...

.......Dziewczyno, raz sie zyje! Podobaja cie sie - ubieraj, a nie niezidentyfikowane byty internetowe o zdanie bedziesz pytac wink Inni moga wysmiac nawet ensemble od Lagerfelda wink totez zakladaj rzeczy, ktore TY uwazasz za fajne i w ktorych dobrze sie czujesz. Kraciaste fajnie sie komponuja jesienia, zwlaszcza jak maja mocne kolory smile

PS Ja chodze. Do ludzi.
    • nanuk24 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 17:24
      A po co mialabym w meskich koszulach chodzic?
    • 18lipcowa3 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 17:35
      mira000 napisał(a):

> Nie po domu, ale do ludzi wink Chodzi mi o takie na luzie, nie garniturowe. Na
      > zakupy, po dziecko do szkoły, na spacer. Mam kilka świetnych męskich koszul, ta
      > kich weekendowych, w kratę, lekko za dużych. Mam wielką ochotę w nich chodzić ,
      > ale boję się ,że mnie ematki wyśmieją na ulicy, i tak sobie leżą w szafie. To
      > jak , chodzi któraś w takich koszulach?

Nie, nie jestem zaniedbana.
      • murwa.kac Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 18:00
        chodze.
        mam bardziej eleganckie i mniej. uwielbiam.
      • drinkit Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 19:52
        > Nie, nie jestem zaniedbana.

Mogłabyś rozwinąć tę błyskotliwą wypowiedź?
        • evolene Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 09:08
          big_grin
          Nie wymagaj zbyt wielewink)
      • przystanek_tramwajowy Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 30.04.15, 17:24
        Za to na pewno lekko ograniczona umysłowo.

---
        Kazałam dzieciakowi wysiąść, mówiąc, że ze mną jej rodzice nie ustalali, że wraca z nami. Dzieciak przerażony, bo ona sama autobusami jeszcze nie jeździ i jak ona ma teraz wrócić. Powiedziałam jej by zadzwoniła do rodziców i odjechałam (by beatulek).
    • jola-kotka Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 17:45
      Nie,ale jak bym cię zobaczyła w takiej to bym cię nie wysmiala,nie chodzę bo to nie mój styl,tylko dlatego.
    • fadilla Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 17:57
      W czasach grunge'u podkradałam flanelowe ojcu i śmigałam. Ech, kiedy to było...
      • lisek.chytrusek Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 09:59
        Ech, mój ojciec był wielkim facetem, więc w jego koszulach mogłam się utopić smile
        Ale wygrzebałam takie kraciaste po wujku, jeszcze z lat 70. To był szał!
        A teraz zdarza mi się wyjść w tiszercie chłopa, na spacer z psem czy zakupy.
    • mejerewa Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 18:08
      Całe liceum w takich chodziłam, do tego sztruksy i pionierki smile

Teraz nie mam w okolicy żadnego faceta w zbliżonym rozmiarze, żeby podkradać, a kupować męskich nie mam ochoty, skoro w sklepach są też damskie.
      • mayaalex Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 18:18
        no wlasnie, ja tez w liceum chodzilam namietnie ale teraz juz mnie zupelnie nie kreca
    • kkalipso Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 18:30
      Tylko w jednej - (slim fit) krój. Ostatnio nie przepadam za koszulami a mam ich tyle...
    • edelstein Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 18:36
      Nie.Nie przewiduja miejsca na biusttongue_out
      • konsta-is-me Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 09.10.14, 18:42
        Nie , nie chodze w meskich koszulach
    • aquella Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 10.10.14, 01:10
      ja nie , nie wyglądam w tym dobrze ale mam kumpelę, która super wygląda w takich jeansowych jasnych się prezentuje
      • lucadimontezemolo Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 10.10.14, 08:56
        W ogóle w koszulach nie chodzę, ani męskich, ani damskich.
    • kochamruskieileniwe Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 10.10.14, 12:07
      chodzę w jasnej dzinsowej lub sztruksowejsmile po domu, z dzieckiem na plac zabaw czy do lasu, czasami uzywam w pracy (mam sporo zajęć terenowych).
      Bardzo lubię! No, ale ja mam akurat sylwetkę, ze mi takowe pasują.
    • marzeka1 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 08:15
      Nie, ale ja nie mam ani jednej, także ani jednej kobiecej, koszuli. Jeden z tych strojów kompletnie mi zbędnych.
    • beata985 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 08:17
      nie
      ale ja nawet w damskich nie chodzę..big_grin
      zrób fajną stylizację i nie przejmuj się ematkami..tongue_out
      • marzeka1 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 08:18
        Ale to akurat dobra rada, by zrobić sobie fajną stylizację. Moja siostra ubiera się kompletnie inaczej niż ja, wygląda świetnie, ale ja w jej ubraniach wyglądam jak przebrana i siebie w tym nie widzę, ale ona wygląda ekstra.
    • heca7 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 08:19
      Nie bo bym wyglądała śmiesznie. Mam szczupłe, wąskie ramiona. Średni biust i długie ręce. Każda męska koszula spadałaby z moich pleców a w szyi byłby za szeroka. A do tego opierałaby mi się na biodrach wink
      • aqua48 Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 08:28
        Nie, męskie koszule zostawiam mężczyznom. ale bardzo lubię damskie bluzki koszulowe. Z odpowiednim miejscem na biust, dopasowane w talii i nie za duże, ani za długie.
    • shell.erka Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 08:48
      Nosilam w poprzedniej ciazy. Do leginsow.
    • katnip Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 09:04
      Ile masz lat, że boisz się wyśmiania? 17?
      Chociaż ja już wtedy się tego nie bałam. Ubierałam się tak, że moi rodzice wiecznie zaliczali zgrzytanie zębów. A potem byłam chwalona za wyprzedzanie trendów big_grin
      Ja w męskich koszulach chodzić bym nie mogła. Tzn. mogłabym, gdybym nosiła je bez spodni, z samymi rajstopami i paskiem w talii. Robiłyby za sukienkę. I to nawet kiedyś mi się zdarzyło. Co najśmieszniejsze - potem pojawiły się właśnie takie koszulowe sukienki. W innym wydaniu z męską koszulą wyglądałabym gorzej niż źle. I tylko mogę pozazdrościć tym, które wyglądają w tym dobrze.
    • triismegistos Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 09:05
      Chodziłabym, ale skubane nijak nie pasują na moją figurę.
    • default Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 09:13
      Chodzę, mam dwie : kraciastą i dżinsową, są zdecydowanie za duże, noszę je rozpięte (pod spodem top albo t-shirt) , jako takie jebotko, wdzianko, zamiast - powiedzmy - rozpinanego swetra czy bluzy.
      Bez problemu idę w tym "do ludzi", może nie do pracy, ale na spacer, do sklepu - jak najbardziej. Ja się w tym dobrze czuję, zresztą i wyglądam chyba nienajgorzej, może i talii mi nie widać, ale doprawdy - gdy idę na spacer do lasu czy na zakupy do supermarketu, to mało mnie to obchodzi smile
      (tak w ogóle, to na spacer do mojego dość bezludnego lasu chodzę nieraz tak ubrana, że niejedna ematka doznałaby trwałego szoku estetycznego smile Np. mój wczorajszy zestaw: szaro-wężowe trampki, zielone skarpetki, wzorzyste legginsy (w róże), t-shirt wściekle różowy i polarowy kangur zgniłozielony big_grin
    • zuleyka.z.talgaru Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 10:01
      Chodziłam we flanelowych koszulach w latach 90 - podstawówka. Jako fanka Pearl Jamu nie mogło być inaczej wink potem zaprzestałam. A męskich koszul nie noszę, bowiem nie ma w nich miejsca na biust. (w ogóle zresztą koszul nie nosze, bo nic nie idzie znaleźć co pasuje w biuście a nie odstaje w talii)
    • lady-z-gaga Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 10:05
      Męska koszula na modnej kobiecie to podobno kwintesencja szyku wink nie w moim przypadku.
      Próbowałam przymierzać, problem jest zawsze w plecach - nie w ramionach, gdzie mogłaby byc za luźna, nie w talii, gdzie mozna ścisnąć paskiem, ale w wielkich plecach, ktore tworzą namiot. Mówię o normalnej, eleganckiej koszuli, bo jakieś miękkie flanelówy pewnie się lepiej układają. Tradycyjna męska koszula ma z tyłu wszyty karczek, ktory zawsze idiotycznie mi sterczy na plecach (a ja raczej z tych szerszych w barach jestem).
    • kanna Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 10:08
      Mam wielką ochotę w nich chodzić ,

Ja dożyłam wieku, że jak na coś mam ochotę - a nie krzywdzi to innych - to po porostu to robię. bardzo polecam big_grin
    • drinkit Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 11:04
      Tak, mam białą męską koszulę (ojcu kiedyś zabrałam), taką jak w filmach zakładają laski po wspólnie spędzonej nocy smile zakładam ją do legginsów, jeansów albo eleganckich spodni.
      • drinkit Re: Chodzicie w męskich koszulach ? 29.04.15, 11:05
        o matko, stary wątek, juz się w nim udzielałam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka