Dodaj do ulubionych

fryzjer- higiena

17.10.14, 18:19
Postanowilam zaprowadzic dzis synka do fryzjera. Jade do "naszego" bez umowienia...nie ma terminów- ok
Pojechalam do osiedlowego "salonu"- brak miejsc
wiec udalam soie do kolejnego nieznanego...akurat trafilam na przegrupowanie....panie konczyly zaczynali panowie fryzjerzy....ok- przed nami facet z wasem czeka spokojnie....wchodzi pan fryzjer i rozklada swoje narzedzia pracy.
Mial pokazne etui i zaczyna wyciagac 2 maszynki- buch je na ladowarke, okragla szczotke , jakies spinki do wlosów, 2 etui - norzyczki roznej masci, pedzel....cos tam jeszcze...etiu oryginalnie chyba czarne, ale widze jakis kurz chyba szczatki wlosów/pylu z maszynki...podchodzi do kosza na smieci i zrecznym ruchem przy uzyciu pedzla strzepuje resztki wlosów z grzebienia, norzyczek....zebralo mi sie na wymioty ...serio sad wstalam i wyszlam....
Czy fryzjerzy maja prawny obowiazek odkarzania swoich narzedzi pracy....? zawsze u fryzjerek widzialam pojemniki z "czyms" jakas chemia do dezynfekcji .
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 18:25
      Nożyczki nie norzyczkibig_grin
      Też bym wyszła widząc taki syf. Tylko najpierw bym się zapytała czy sobie żartuje czy naprawdę zamierza kogokolwiek obciąć/uczesać takim sprzętemuncertain
      • pomidorpomidorowy Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 18:32
        sorry jak widze ten blad to az mnie ciarki przechodza wink pierwszy na fotel usiadl kolezka fryzjera - prawie lysy leb ale bedzie "przygalal boczki" pan po tej skorze jechal maszynka ...pewnie potem dmuchnie i czysciutkie....
        • burina Re: fryzjer- higiena 20.10.14, 14:48
          A co powiesz o odkażaniu? wink
    • shumi-mi-las Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 18:32
      Przypomniałas mi, jak kiedyś zauważyłam ze naprzeciwko salonu solarium, do którego jeżdzę, zauważyłam mały zakład fryzjersko kosmetyczny. Akurat chciałam wyregulować brwi, a nie bylAm zapisana tam gdzie zwykle. Pomyślałam, ze zajrze tam.
      Weszłam i wyyyyyszlam jeszcze szybciej, bo autentycznie porazil mnie SMRÓD. Taki smród salonu z dawnych lat. Lakier, tani szampon i niesuszone stare ręczniki. No masakra.

A raz z kolei trafiłam za moja dawna fryzjerka do zakładu do którego się przeniosła. Ścinala mi grzywke, a ten jeden razu mówiłam się z nią w tym nowym miejscu na kręcenie fal.
      Walki były z cudzymi włosami, smierdzialo tylko kapkę mniej niż w tym obok solarium i miałam wrażenie ze wszystko się klei. Po zdjęciu wałków podziękowałam i fryzurę dokończyłam sama w domu. Przy okazji spaliła mi włosy przetrzymujac pod suszarka.

Nigdy więcej małych osiedlowych zakładów. Brrrrrr
    • klubgogo Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 18:45
      Norzyczki... dziwię się, że czepiasz się higieny fryzjera tongue_out
      • menodo Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 18:52
        I "odkażanie"...
      • bergamotka77 Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 19:11
        No właśnie te nożyczki to obciach. Jesteś dyslektyczka? Bo jak nie to wstyd naprawdę, popelnilas ten błąd klika razy...
        • pomidorpomidorowy Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 20:07
          najwyrazniej...
      • peonka Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 19:29
        A odkarzania nikt się jeszcze nie przyczepił? smile
        • peonka Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 19:30
          A, nie widziałam wyżej, że Menodo smile
        • malaidka Re: fryzjer- higiena 17.10.14, 20:29
          Nie razi tak w oczy jak te nożyczkismile
    • pomidorpomidorowy Re: fryzjer- higiena 18.10.14, 08:26
      wontek o chigienie a 90% sie bledóf trzepilo smile jakos mnie to nie dziwi big_grin
      • mrs.petronela Re: fryzjer- higiena 18.10.14, 08:41
        To polecam Jean Louis David - byłam tam oetatnio po raz pierwszy od wielu lat i fryzjerka wszystkie sprzęty typu szzotka i końcówka do maszynki wyjmowala z jednorazowych opakowań. Chyba je sterylizują, na pewno myją i pakują w te opakowania, wiec nie będziesz czesana szczotką z czyimiś włosami...
        • pomidorpomidorowy Re: fryzjer- higiena 18.10.14, 16:17
          do jean louis chodzilam , przestalam kiedy to jakos uslug w salonie niedaleko mnie koszmarnie spadla...
          zastanawiam sie poprostu czy sa jakies odgórne przepisy regulujace dzialalnosc salonów fryzjerskich czy kosmetycznych
      • bergamotka77 Re: fryzjer- higiena 18.10.14, 12:06
        Błędy się mogą zdarzyć, ale nie w tak banalnych wyrazach, które napisze prawidłowo kilkuletnie dziecko. Mnie bardzo rażą błędy ortograficzne i świadczą o człowieku niestety. Chyba ze ma się dysleksje czy inna przypadłość tego typu. A "odkarzanie"? Kolejny koszmarek. Maturę zdalas czy kupiłaś? wink
        • pomidorpomidorowy Re: fryzjer- higiena 18.10.14, 16:15
          zdziwie cie ale nawet 2 kierunki skonczylam ....z dys....zadowolona z tej ulomnosci nie jestem ale cóz...da sie zyc
          • bergamotka77 Re: fryzjer- higiena 18.10.14, 17:30
            To zwracam honor wink
    • mozambique Re: fryzjer- higiena 20.10.14, 11:33
      faktem jest ze jedynie w salonach sieciowych pewnej znanej marki kosmetycznej ZAWSZE fryzjer podchdozi do mnie z pakietem zafoliowanym ( grzebien, nozyczki , cos tam jeszcze) prosto ze steliryzatora

w zadnych innym salonie , niewazne drogim czy tanim, markowym czy nie , nie widzialam zadnej formy dezynfekcji ani jednego grzebienia czy szczotki , raz w osiedlowym fryzjerka przy mnie spryskiwala "moje" narzedzia jakims płynem z przezroczystej butelki ( bez opisu) , w wiekszosci po porstu wsyztskei grzebieni stoją razem a jakim stojaku i są stamatąd brane do kazdej klientki

niestety masakra
      • mozambique Re: fryzjer- higiena 20.10.14, 11:34
        dobra nie chcialam reklamowac ale raczej warto - tak jest we Wrocku w salonach L'Oreala a przynajmniej tak bylo jeszcze rok temu
        • pomidorpomidorowy Re: fryzjer- higiena 20.10.14, 15:32
          jean louis david tez z tym ze to raczej nie sterylizacja tylko odkazanie jakims specyfikiem nie sadze ze bawi sie tam ktos w autoklaw smile
    • geospiza Re: fryzjer- higiena 22.10.14, 21:48
      Nie chcę nic mówic, ale przez takiego fryzjera mój mąż prawdopowobnie zaraził się nużeńcem ludzkim.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka